|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() Gratuluje ![]() ![]() W ubiegłym roku miałam Komunie chrześnika - dałam 900 zł tylko dlatego że babcia dołożyła 400 zł - uznała że 500 zł które chciałam dać to za mało - co sobie pomyślą ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nie nadrobię. ![]() ![]() Dopadł mnie absoluty deficyt czasu i stąd moje milczenie. ![]() W pracy urwanie jaj, po pracy zawsze coś, głównie w związku ze ślubem na który się wybieramy w sobotę. Poza tym, jeszcze kilka innych atrakcji się przytrafiło. Na jutro jeszcze kilka drobiazgów zostało, a piątek trzeba się naszykować i wypadałoby chodź odrobinę odsapnąć, bo sobota aktywna od samego rana (ruszamy o 9:00) a niedziela pewnie nie lepsza. ![]() Jak nie zasnę przy stole w sobotę na imprezie to będzie dobrze. ![]() Chciałabym jeszcze wtrącić sprawę wręcz oczywistą, ale.. nosz wneriwającą mnie straszliwie: MAM OBRZYDLIWIE DOŚĆ ZIMY!!!
![]() Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-04-03 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Wtajemniczenie
|
kroooliczek89 może poszukajcie sali gdzieś na obrzeżach lub za Poznaniem? Czasami bardziej opłaca się zapewnić gościom transport.
W doborze kolorów nie pomogę bo sama mam z tym problem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Nie ma co czekać, trzeba uciekać. Dobrej nocki. i wake me up, when zima się skończy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
Loczek, no nie jest źle
![]() Zwłaszcza, że sala ładna, dekoracje żywymi kwiatami w cenie i gratis CUDOWNA pani manager ![]() No i pofarciło nam się ze zniżką 5%, tym sposobem mamy droższe menu w cenie tańszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Raczkowanie
|
U mnie 175 zl od osoby
![]() -50% mniej za dzieci jesli wesele bedzie powyzej 100 osob Fotograf całe 30 zł (czyt. za flaszke ) Barman 200 zł Kamerzystaw w toku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Raczkowanie
|
pisałyście o pytanie o ciążę
![]() ![]() spuchłam trochę przed okresem - mama: jesteś w ciąży?!?! zakręciło mi się glowie - mama: jesteś w ciąży?! ja już nawet nic nie mówie jak mnie głowa boli:P ale już za którymś razem zadała to pytanie, to się wkurzyłam i od tamtej pory jak się pyta to zawsze mówię że tak:P a z kopertami...ja myślę że jeśli nas ktoś zaprasza to dlatego że liczy na naszą obecność. Ja nie pracuję, utrzymuja mnie rodzice. TŻ nie mieszka z rodzicami, studiuje, pracuje, musi utrzymywać się sam. I nie stać nas na danie w kopercie jakiejś większej sumy. TŻ ma 3 chrześnice i żadna z nich nie dostała nigdy od niego kasy. Na chrzest - medalik, a tak to ja zawsze wybiore coś fajnego, ale w rozsądnej cenie ![]() ![]() ja 23 lata kończę w październiku, pod koniec ![]() dziewczyny zapytam sie jeszcze raz o te godzine wesela. to jest 13.09, do sali mamy ze 25 km i zastanawiam się nad godziną. 15 czy 16?? wydaje mi sie że jak na 16 to niewiele po 18 bedziemy na sali ale chyba o tej godzinie jest jeszcze jasno. Mamy 6 ciepłych dań (z tego co pamiętam:P). Jak Wy byście zrobiły, 15 czy 16???:/ jutro idę do księdza...pomóżcie ![]() ![]()
#1780 | |
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, dobranoc !
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1782 |
Raczkowanie
|
ja na początku nie chciałam kwiatów. tylko nie smiejcie się ze mnie - ja bardzo chce pomagać zwierzakom, i chciałam zamiast kwiatów prosić o coś dla schroniska. Ale wiem że większość ludzi by mnie wyśmiała, bo nie każdy ma takiego bzika jak ja, poza tym to chyba nie wypada na slub prosić o takie coś. Więc nie kombinując, nic nie piszemy, będą kwiaty, ale już wiem co z nimi zrobimy, nie zmarnuja się.
#1783 |
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam, że aż zerknęłam do swojego menu ile mamy ciepłych posiłków. Jest ich cztery. Plus oczywiście dość bogata moim zdaniem zimna płyta. Wesele będzie tak od 17.30 do 4.00. Naszym zdaniem jest dobrze.
Jutro idę zapłacić za buty ślubne i jaram się tematem straszliwie. Mam nadzieję, że będą dobre!!! Co do kopert, wiadomo, każdy da ile da. Też nie zapraszam gości dla pieniędzy. Zmykam, bo ciężki dzień dziś miałam i jutro też lekko nie będzie. Boże, dziewczyny, jak mnie już wykańczają te studia jedne, drugie, trzecie... Lipiec/wrzesień i zakończenie tego wszystkiego będzie moim wybawieniem. Agata, co zrobicie z kwiatami? Co to za pomysł? ![]()
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-04-03 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1784 |
Raczkowanie
|
6 to w sumie sporo, ale jak byłam na weselu tam rok temu to każdy z chęcią zasiadał do wszystkich
![]() płacimy 160 zł i mamy 6 gorących i albo 14 zimnych albo 12 zimnych + deser. no i tam wiadomo apartament, chlebek, szampan... ![]() zmniejszać raczej nie będziemy, tylko zastanawiam się nad godziną własnie. bo najpierw bylismy pewni że 16. potem pogadałam z mamą i że na 15:30, ale chyba nie robi się ślubów o takiej godzinie tylko o pełnej. Ciocia mówi że 16 to za późno, bo życzenia, dojazd, powitanie tam itd. i mi namieszali w głowie:P ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- U nas jest taka sytuacja, że mama TŻ nie żyje od 2006 r i po prostu część kwiatów zawieziemy następnego dnia do niej na grób, a część do moich dziadków, bo też już wszyscy nie żyją. A z jedną babcią byłam bardzo mocno związana i dlatego chce na drugi dzień do niej pojechać i troszkę kwiatów na grób położyć. będziemy mieć jeszcze mały problem z podziękowaniami ale to już kiedy indziej napisze żeby się Was poradzić bo dzisiaj juz za pozno na takie rozwazania ![]()
#1785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1786 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do godziny, też zastanawialiśmy się nad 15 i nad 16, ale wybraliśmy 16 i nie żałuję. Tylko, że my mamy 10 minut autem z kościoła na salę. Uciekam spać, dobrej nocki ![]()
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() specjalnie wybrałam wrzesień bo nie lubię upałów, a wsumie we wrześniu i o 20 jest jeszcze jasno ![]() ehh juz mama mi pare razy wspominała żebysmy z TŻ pomyśleli o jakiejs swojej działalności, dzisiaj tata...ja nie wiem, zmówili się chyba:P lece się myć, jutro dzień z TŻ ![]()
#1788 |
Zadomowienie
|
cieszyłam się, że mam tylko 4 strony do nadrobienia a w międzyczasie "powstały" jeszcze dwie
![]() co do wieku i kopert to ja mam 23 i TŻ ma 23, jestem na pierwszym roku magisterki i nie pracuję bo nie dałabym rady fizycznie, na 3 roku licencjatu dało się, więc godziłam dzienne studia z pracą na 4/5 etatu, TŻ też powinien być na I roku, ale miał obsuwę z licencjatem (z lenistwa) ![]() o ciążę przy zaręczynach nie pytali, w czerwcu będziemy mieć 7 rocznicę więc, myślę, że nie "boją się" o to ![]() ja zamiast kwiatów chciałabym dostawać wino od gości i to też napiszemy na zaproszeniach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
Uciekam spać...... ta pogoda mnie wykańcza
![]()
#1790 |
Zakorzenienie
|
Agata ja bym wzięła 15
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- ane3kaa mnie też.... dołuje mnie ona straszliwie ![]()
![]() |
#1791 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja za chwile dostane depresji z powodu tej pogody... dziś spałam do 12 i od 15 do 17 ![]() Edytowane przez missmalezji Czas edycji: 2013-04-03 o 22:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | |||
Blond forever!
|
U nas pytań o ciążę nie było - przynajmniej oficjalnie
![]() Cytat:
![]() Ja słyszałam, że jutro u mnie od nowa ma sypać ![]() Cytat:
![]() My będziemy mieć 17:00 lub 17:30 - w przyszłym tygodniu idziemy to z TŻ w końcu zaklepać ![]() Ale my mamy 10 minut na salę i baaardzo długi dzień (19.06) ![]() Cytat:
![]() Na razie edukacji mam powyżej uszu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1793 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Chodziło mi o to że jakby mnie nie było stać isć na wa wesela a byli by to dobrzy znajomi i musiałąbym oszczędzać na swoj slub to może bym odłożyła to na podroż poślubną a pojechała na lepsze wakacje ![]() My w tym roku nigdzie nie wyjeżdżamy bo chcem na podróż poślubną odłożyć to i mamy tyle wydatków slub i remont że nie wiem gdzie pieniądze wsadzić ![]() Nawet z wszelakich wyjść do kina czy chodzby posiedzieć do baru musimy rezygnować . Ja nie mówię żeby dużo do kopert wkładać bo wesele nie jest po to żeby się zwróciło bo jak ktoś chce pieniądze to może je zaoszczędzic a nie robić wesele ![]() ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
jak dla mnie to jedzonka w sam raz ![]() ![]() ja na ślubie jak byłam o 13 to zjadłam tylko 1 kolacje ![]() Albo domów jeszcze jakąś zupe np krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym albo żurek z kiełbaska ![]() ---------- Dopisano o 01:52 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
ale fajnie jest np jak się cała rodzinka złoży na laptopa albo xboxa przynajmniej dziecko wykorzysta ![]() A pieniażki też fajny prezent np u mnie jak była komunia to z moim kuzynem pojechali na drugi dzień do sklepu i miał sobie powybierać rzeczy wybrał sobie większy telewizor do siebie do pokoju i aparat i był mega szcześliwy ![]()
Razem od 06.05.2008 Zaręczeni 25.12.2011![]() ![]() Ślub 12.07.2014 ![]() Edytowane przez wioliix Czas edycji: 2013-04-04 o 00:41 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta, nie było mnie trochę czasu, może dzisiaj będę miała czas Was nadrobić, humor mam podły od kilkunastu dni, nie wiem czy to ta zima czy co, ale najchętniej nie wyłaziłabym z łóżka
![]() TŻ kupił w końcu samochód, może będzie go trochę więcej przy mnie a nie przy kompie, bo dość już miałam, że ja w jednym pokoju a on w drugim ![]() Widziałam temat kopert, i powiem Wam, że akurat u nas temat na tapecie w związku z tymi "naszymi" 4 weselami, doszliśmy do wniosku, że więcej niż 500 zł nie damy nikomu, bo niby z czego, i chodzi tez o to, żeby tak jakby się zwróciło trochę młodym, nie będziemy wygłupiać się w kwiaty itp rzeczy, żeby dać więcej do koperty, TŻ twierdzi, że damy radę, a ja jestem przerażona tematem, bo zamiast zbierać na nasz ślub i wesele to on kupuje samochód i jeszcze te 4 imprezy... powiedziałam, że na żadne więcej nie idę w tym roku i koniec!!! ![]() miłego dnia wam życzę, i mam nadzieję, że w końcu wiosna do nas przyjdzie ![]() ![]()
#1795 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() KIEDY WKOŃCU BEDZIE CIEPLO???? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Uch marzę żeby było ciepło, żeby sobie wreszcie porządnie umyć i nawoskować auto, w środku poprzątać i w ogóle nooo ![]() Agata, ja bym brała ślub na 16. Gościom róznicy nie zrobi czy bawią się godzinkę dłużej, czy krócej, a wydaje mi się, że dla Państwa Młodych, a zwłaszcza dla PMki ta godzina w ciągu dnia daje duuuużo ![]() Przecież w dniu ślubu jest jeszcze trochę rzeczy do zrobienia, a trzeba się wyspać żeby ładnie wyglądać, sam fryzjer i makijaż, ubieranie to kupa czasu. A też nikt nie chce latać jak z piórem w tyłku ![]() BRY! Śniadanie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Chyba nigdy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 |
Zadomowienie
|
Witam z rana
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1798 |
Zakorzenienie
|
a my żadnego wesela nie mamy w tym roku, a poszłaby na jakieś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Zadomowienie
|
ja chętnie ze dwa oddam
![]()
#1800 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja bym raczy 15 wybrała... w kościele chwile potrwa, przed kościołem, zanim zajedziecie to z 30min spokojnie, zważywszy na to iż nie będziecie pędzić 100km/h ![]() ![]() Edytowane przez Piankka Czas edycji: 2013-04-04 o 07:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:30.