|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
BAN stały
|
Dot.: Czy zamknąć sklepy w niedziele?
a skąd jesteście takie pewne że kawiarnie kina i inne cukiernie to nie będzie na drugą nóżkę?
To że dziś na tapecie są sklepy to dziś
|
|
|
|
#1862 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7924485 1]Nikt NORMALNY nie podejmie decyzji o dziecku dlatego, że dzisiaj "państwo da", bo jutro może "nie dać, a dziecko i wydatki z nim związane zostaną.
To jest tak absurdalna logika, że w głowie mi się nie mieści jak ktokolwiek przy zdrowych zmysłach miałby zdecydować się na dziecko "bo państwo daje piniondze".[/QUOTE] W polityce raczej nikt nie zakłada, że wszyscy są normalni. Albo inaczej - w polityce nikt normalny nie zakłada, że wszyscy są normalni. Ale wtedy to by znaczyło, że skoro w polityce nikt nie zakłada, że wszyscy są normalni, to w polityce wszyscy są normalni? Ciężka sprawa... |
|
|
|
#1863 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;79247846]W polityce raczej nikt nie zakłada, że wszyscy są normalni. Albo inaczej - w polityce nikt normalny nie zakłada, że wszyscy są normalni. Ale wtedy to by znaczyło, że skoro w polityce nikt nie zakłada, że wszyscy są normalni, to w polityce wszyscy są normalni? Ciężka sprawa...[/QUOTE]
Jasne, ja to wszystko wiem i zgadzam się z tym, co piszecie. Ale jakoś od lat nie mogę się wewnętrznie pogodzić ze skalą ludzkiej głupoty, z tym jak powszechna jest bieda umysłowa i kompletny brak umiejętności przewidywania konsekwencji decyzji podejmowanych tu i teraz. |
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja, moi znajomi ze studiów.
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7924485 1]Nikt NORMALNY nie podejmie decyzji o dziecku dlatego, że dzisiaj "państwo da", bo jutro może "nie dać, a dziecko i wydatki z nim związane zostaną.
To jest tak absurdalna logika, że w głowie mi się nie mieści jak ktokolwiek przy zdrowych zmysłach miałby zdecydować się na dziecko "bo państwo daje piniondze".[/QUOTE] Zgadzam sie, jednak idiotow nie sieja, sami sie rodza Mam jednak nadzieje, ze ci ludzie i tak by sie zdecydowali na dziecko a po prostu 500+ przyjeli z radoscia. Bo jednak ciagle wierze w to, ze ludzie nie sa AZ tak glupi.
|
#1866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W niedzielę, nieważne jaką pora roku, godzina, pogoda, zapomniałam już jak się nazywam. Tyle było ludzi cały czas. Ludzie mnie poprawiali o 23, jak mówiłam dzień dobry. Panie, ja tu od 12 siedzę i słońca nie widzę, skąd ja mam wiedzieć czy to już dobry wieczór? Nie miałam nawet czasu na zegarek spojrzeć.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1867 |
|
Konto usunięte
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7924816 1]Jasne, ja to wszystko wiem i zgadzam się z tym, co piszecie. Ale jakoś od lat nie mogę się wewnętrznie pogodzić ze skalą ludzkiej głupoty, z tym jak powszechna jest bieda umysłowa i kompletny brak umiejętności przewidywania konsekwencji decyzji podejmowanych tu i teraz.[/QUOTE]
No niestety. Ja ten dziwny twój nazywany Polską niedługo zostawie i niech Onnaa88 oraz inni pro-pis utrzymują świnie przy korycie oraz ich durne ustawy
Edytowane przez 7cd1d0bf3fc279e4e45587f61c3d7242fa9c0a30 Czas edycji: 2017-11-28 o 21:16 |
|
|
|
#1868 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: niedziela bez zakupów
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7922601 1]Ale czemu nikt nie pomysli o tych biednych ksiezach, ktorzy musza pracowac w niedziele?
Dlaczego kasjerka ma byc lepsza od ksiedza?![/QUOTE]Nie chce nikogo obrażać, ale pytanie debilne. Ksiądz przecież nie ma rodziny! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
Znaczy, z dziesięciu super profesorów medycyny tak zarabia na całą Polskę. Znam takiego jednego, ale to nie każdy lekarz, to trzeba być specjalistą w swojej dziedzinie na skalę europejską/światową. Koleś po prostu podał za ile będzie pracować i tyle mu dali... Ale to tak już pod koniec kariery. Pierwsze 30 lat zapitalasz za średnie pieniądze, jak ratownicy medyczni i pielęgniarki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1869 |
|
Raczkowanie
|
Zastanawiałam się i nie wiem. Niektórzy dorabiają do pensji w niedzielę, na przykład studenci. Może niech będą otwarte do 14-15, np. centra handlowe.
|
|
|
|
#1870 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://www.newsweek.pl/polska/kobiet...,380424,1.html |
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Zwróćcie uwagę na to, że ustawa zakazuje handlu w niedzielę. Nie pracy w handlu ogólnie tylko możliwości sprzedawania produktów. Już teraz właściciele sklepów zapowiadają że ich pracownicy wcale nie będą mieli w niedzielę dnia wolnego. Nie będą sprzedawać, ale będą układać towar, zmieniać wystawy i dekoracje czy po prostu sprzątać. A to z kolei doprowadzi do ograniczenia liczby osób zatrudnionych dodatkowo do tego typu prac, np. studentów którzy mogą dorabiać tylko w weekendy.
Ta ustawa to tylko i wyłącznie próba przypodobania się kościołowi. Nikt mnie nie przekona że jest inaczej. Gdyby komuś zależało na poprawie losu pracowników to zmiany wprowadzono by np. do kodeksu pracy i zagwarantowano wszystkim pracownikom minimum 2 wolne niedziele w miesiącu, niezależnie od wykonywanego zawodu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1872 |
|
Konto usunięte
|
Jedno mnie w tym całym idiotyźmie fascynuje.
nierząd: "chcemy wolnych niedziel, żeby panie kasjerki TEŻ mogły spędzić czas z rodziną! żeby chronić je przed wyzyskiem!" panie kasjerki : "super, dziękujemy za troskę, ale nam jest dobrze tak jak jest. Możemy za to odebrać dzień wolny w ciągu tygodnia, kiedy jest to naszej rodzinie bardziej potrzebne. Dla niektórych z nas praca w weekendy jest najbardziej pożądana, bo w ciągu tygodnia studia, konieczność przygotowania się do zajęć mocno ogranicza możliwość pracy od pn. do pt. Dobrze nam tak, jak jest, nie trzeba w tym aspekcie nic zmieniać". nierząd: "hurr-durr, my chyba lepiej od was wiemy czego wam trzeba i co jest dla was lepsze!!!11! wdowy ubeckie i gorszy sort nie będą nam dyktować co mamy robić!! nie podoba się to znajdźcie sobie inną pracę, do której się chodzi w niedzielę". bottom line - mamy was tam, gdzie słońce nie dochodzi, zamknijcie mordy zdradzieckie i odpoczywajcie wtedy kiedy wam każemy. |
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie usłyszymy nawet "przepraszamy, błędnie oszacowalismy". Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7924239 6]To ty sobie znajdz prace inna z wolnymi niedzielami ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Wejdz do kosciola, przeprowadz badania na temat aborcji i wyjdzie ci 99 procent Polakow jest przeciw aborcji [/QUOTE]Zdziwiła byś się. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ile razy trzeba pisać, że problemem są pary bezdzietne. Bo kobiety w końcu mają wybór, nie muszą rodzić. Jeszcze 20 lat temu inaczej się na to patrzyło, antykoncepcja była mniej powszechna. Ja z perspektywy takiej kobiety stwierdzam, że milion+ mnie nie przekona. Statystyk dzietności wcale nie psują rodziny decydujące się na 3 dziecko bo pińcetplus, tylko kobiety, które nie urodzą i kropka. Chyba że PiS wprowadzi przymusowe zapłodnienia dla kobiet powyżej 26 roku życia, które jeszcze nie rodziły. Co po akcji Poczty Polskiej z przetrzymywaniem paczek z Women on Waves nie wydaje się już niemożliwe. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- [1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7924909 1]Jak nie mają jak mają? http://www.newsweek.pl/polska/kobiet...,380424,1.html[/QUOTE]Oficjalnie no. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1875 |
|
Zadomowienie
|
Zakaz handlu w niedzielę:
Plusy jeden (dla pewnej, wybranej grupy, dla pozostałych jest to co najwyżej neutralne) - kasjerki mają wolne Minusy jak widać po argumentach w wątku, ta lista liczyłaby pewnie z kilkanaście pozycji Zagwarantowane dwie wolne niedziele: Plusy jeden: kasjerki mają wolne, kogo to nie obchodziło może go nie obchodzić dalej Minusy zero, wszyscy zadowoleni Więc po co, dlaczego?
|
|
|
|
#1876 |
|
BAN stały
|
Musisz jak najszybciej z Polski wyjechać, bo Cię PIS przymusowo zapłodni. I to przez członka PiS-u. Nie masz innego wyjścia, jak najszybciej zwiewać.
Edytowane przez ksaiaga Czas edycji: 2017-11-28 o 22:31 |
|
|
|
#1877 |
|
Raczkowanie
|
A może dobrym rozwiązaniem była by co 2 niedziela w miesiącu wolna??? jest szansa na dorobienie i przede wszystkim czas dla rodziny. Wybierzcie się w piątek pod jakiś supermarket to nie ma gdzie zaparkować i sobota to samo. niedziela - mogliby dać odpocząć ludziom. zamknęli by co 2 niedzielę i by było ok. Mam znajomą która pracuje w takim supermarkecie i ma 3 dzieci. I ona marzy o tym żeby spędzać niedziele z dziećmi a nie za kasą i wyładowywaniem towaru. co Wy na to?
|
|
|
|
#1878 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1879 |
|
Konto usunięte
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;7925149 1]Kim ty jesteś żeby kogokolwiek wypraszać z Polski ? Chyba kpisz
trolem, Mac, trolem
|
|
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smutne to, ale nie chcę mieć z tym krajem nic wspólnego. 21 wiek i teraz nie dość, że do łóżka i macicy mi zaglądają, to jeszcze niedziele organizują. Coś we mnie pękło w tym PiSokatolandzie i chyba na zawsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1881 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1882 |
|
Zakorzenienie
|
[1=7cd1d0bf3fc279e4e45587f 61c3d7242fa9c0a30;7925177 6]Może to ty wyjedziesz do Niemiec, gdzie niedziele są wolne?
[/QUOTE]w Niemczech na pewno mają pyszne eko marcheweczki. |
|
|
|
#1883 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1884 | |||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Ja tu gdzie mieszkam nie widzę szczęśliwych osób z powodu zamknięcia sklepów w niedzielę. Na ulicach żywego ducha, ludzie siedzą po domach i piją z nudów ( a w poniedziałek nie idą często do pracy ). Cytat:
|
|||
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W kieszeń nie zaglądałam, ale mu z miesięcznych zarobków tyle wyjdzie średnio na dzień (oczywiście mógł mnie oklamac z zarobkami, tylko po co?). Ale to już trzeba być takim specjalistą, że innego w Europie nie ma, więc ci dadzą, żebyś nie zwiał. ![]() W sumie facet mnie namawiał na nie rzucanie medycyny, bo wszystkie inne metody zawiodły. Może kłamał w sumie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1886 |
|
Raczkowanie
|
nie jedna ale matka chyba powinna spędzać czas z dziećmi prawda? 6 dni w tygodniu pracy to chyba wystarczająco??? wogóle to nie my powinniśmy zabierać głos w takich sprawach. to się tyczy kasjerek i to one powinny mieć decydujący głos o tym a nie my ludzie klienci. to jest chore ze za nich decyduje cały kraj. jak by zrobili te 2 niedziele wolne w miesiącu to ludzie by nie pomarli bez zakupów chyba nie?
|
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#1888 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zakorzeniona
|
Wszyscy? A kucharze, policjanci, strażacy, lekarze, pracownicy kin, kelnerzy, kierowcy autobusów, pracownicy infolinii itp. itd? Oni też zawsze w niedzielę są w domu?
|
|
|
|
#1890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:48.