|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
Teoretycznie powinnam mieć tylko jedną zmianę na 8:00, ale chyba zapobiegawczo nastawię sobie budzik na 6:00, zmierzę i pójdę spać dalej ![]()
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie
Cytat:
![]() ![]() Ja się pokłóciłam z tż-em ![]() Zadanie potrafi robić 2-3 godziny ![]() ![]() No i tż widział, że kolejny dzień się denerwuję, męczę ale sobie w spokoju ogląda mecz. W końcu nie wytrzymałam i przyszłam do pokoju i się rozpłakałam to nawet nie zareagował. A jak mu coś powiedziałam, że nawet mnie nie przytuli i mnie nei wspiera to się wściekł ![]() W koncu po kłótni się uspokoił i poszedł z nią to zadanie robić i słyszę, że wszystko ok. Ale naprawdę wiem, że pewnie kolejne dni znowu ja się będę męczyć. Teraz zwłaszcza mam PMS i jestem bardziej płaczliwa i nerwowa. Ehh wygadałam się ![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-10-03 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Zadomowienie
|
vioris musisz teraz dopilnowac,żeby mąż uczestniczył w nauce córki, bo jak teraz pokażesz,że wszystko Ty to już tak zostanie.
a co do tego,że mała nie wierzy w siebie, to nie jest dobre, musisz poza tym,że ją chwalisz zmotywuj ją czymś. Powiedz,że coś fajnego zrobicie,albo coś co lubi, jak wykona zadanie, oczywiście pochwal jak zrobi. A powiedz, te rzeczy, które ma zrobić źle jej idą? czy to takie "lenistwo"? wiesz jak na pierwszoklasistkę, to ma dużo pracy, szkoła muzyczna, zadania,a oprócz tego szkoła, Ty jesteś zmęczona, a co dopiero ona? pomyślałaś o tym, zorganizuj jej też jakąś rozrywkę, nie przechodźcie od jednego zadania do drugiego. Pobaw się z nią czy niech porobi coś co lubi. Ona nie może się już teraz zniechęcić. Tyle mogę poradzić.
#1864 |
Zakorzenienie
|
vioris Faktycznie ciężko jest sobie poradzić samemu.
![]() ![]()
#1865 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja znikam. dobranoc, ciekawe co przyniesie jutro.. ja na pewno nie będę z samego rana,więc się nie niecierpliwcie. może koło 8 wejdę, jak odprawię męża do pracy,bo ja mam na południe. ale jak temp mnie zawiedzie,to nie będzie nic ciekawego.
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki żeby było po Twojej myśli ![]()
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
nadrobiłam, ale nie cytuje..
w końcu 2 dni szkolenia dobiegły końca, dzisiaj po 14 godzinach jestem wypluta. Wyjeżdzałam o 6 a wracałam 20. Owu wyznaczona, wiec od jutra nie mierzę tempki. Co ma być to będzie- nie będę łapała dołów przy każdym spadku przynajmniej. Dzisiaj przez to szkolenie musiałam zmierzyć godzinę wcześniej. |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Dobry Wieczór..
![]() Wraca córa marnotrawna ;-) Mam dwie nowinki, jedną dobrą drugą trochę gorszą.. A więc po pierwsze - PRZEPROWADZILIŚMY się! ![]() .. a druga to, że dzisiaj byłam na wizycie u gina, i mam w poniedziałek iść do szpitala.. :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytaj sobie na ovuf o wstawaniu w nocy do 'dziecka'. Piszą, aby spokojnie położyć się jeszcze wtedy na godzinę, u mnie to działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Motywuję ją, wie że jeśli zrobi to będzie coś co lubi. Zrobimy coś razem, obejrzymy bajkę disneya czy po prostu się pobawi. Nie robimy tez wszystkiego naraz. Między jednym a drugim robimy przerwy. Ale w te dni w których jest szkoła muzyczna zostaje niewiele czasu na cokolwiek innego poza zrobieniem zadania, kąpielą i zjedzeniem kolacji. Zaczynamy 15.50 a kończy 18.00. W domu jesteśmy kolo 18.30 i dziś punkt o 21.00 skonczyła zadanie domowe ![]() Te rzeczy które robi wychodzą jej dobrze. Nie jest tak, że nie potrafi ich zrobić. Wychodzą jej tak jakby w ocenach powiedzieć to między 5-4 więc myślę, że jest super jak na początki. To raczej takie "lenistwo", choć oczywiście rozumiem, że dla niej to jest bardzo dużo. Za to instrument lepiej w domu jej wychodzi. Na lekcji gra jakby inne dziecko zupełnie, które zupełnie się nie uczyło. Ale zaciągnąć ją do instrumentu też nie zawsze jest łatwo a ćwiczymy 2 razy po 15 minut max a często mniej bo więcej nie wytrzyma. Wcześniej miała właściwie ciągły luz a teraz nagle dwie szkoły. Musi się do tego przyzwyczaić, ale z drugiej strony mam wrażenie, że mamy z tym większe problemy niż inni, bo przecież nie ona jedna zaczęła dwie szkoły ![]() No ale tak właściwie problem jest nie w niej, tylko w tym, że jak ja nie daję rady psychicznie, to powinien mnie zmienić tż i ze spokojem przejąć to co aktualnie ja robiłam. Wtedy i córka by miała łatwiej i ja. No ale nie wiem czy mogę na to liczyć ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
![]() czy coś się dziś działo ważnego?? ![]() bo nie nadrobię niestety wróciliśmy dopiero co najpierw zajęcia potem wybór lodówki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() i udało nam się kupić stalową taką jak mi się marzyła (jeśli chodzi o kolor)
#1873 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś byłam w biedronce i kupiłam te książeczki za 10,99, aż 2!
![]() Ciało i zwierzęta ![]() ![]() Widziałam, to o ciążach, język niemowląt, ale odłożyłam... Vioris przykro mi, że tż się tak zachowuje. A może wprowadź jakieś kary, że bajek jej nie włączysz? Niech wie, że nauka to obowiązek... I tż piłuj, bo widzę dużo sobie pozwala.... a TY będziesz na to pozwalać? Jeszcze brakuje, żeby Ci wszedł na głowę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na czym gra córcia?
![]() |
#1875 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właściwie kary nie działają ![]() A tż to chyba muszę jakoś utemperować, masz rację ![]() ![]() Cytat:
![]() Córka gra na skrzypcach ![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-10-03 o 20:58 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mi się marzy lodówa z kostkarką ![]()
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Buba jest jednym z najlepszych uczniów w klasie: mają bardzo wymagającą wychowawczynię, która daje im zadania ponad program, a mimo tego Bubuś jedzie praktycznie na samych piątkach - a pomimo tych dużych zdolności, jak jest zmęczony, to jest dramat z lekcjami. On o 19 nie jest już w stanie skupić się na tym co robi, rozwiązuje zadania 3 razy wolniej, nie wychodzi mu... dlatego staramy się nie dopuszczać do sytuacji, żeby zadania szkolne zostawały mu na późne popołudnie/wieczór - bo wtedy jest tak, jak u Was: nie dość, ze on jest wymęczony i rozdrażniony, to i my chodzimy podenerwowani ![]() Mój brat też chodził do szkoły muzycznej. Ale pamiętam, że rodzice chcieli żeby najpierw ogarnął się ze zwykłą szkołą, dlatego do muzycznej poszedł dopiero jak był w trzeciej klasie - wtedy już nie miał problemów z ogarnięciem jednego i drugiego. Pierwsza klasa jest jednak trudna do pogodzenia z dużą ilością dodatkowych zajęć, bo dziecko dopiero wdraża się w nowy tryb życia.
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
A my nie tak dawno, bo pół roku temu kupowaliśmy cały sprzęt do domu. I lodówkę kupiliśmy taką jak mi się marzyła - czarną
![]() ![]() Jest cicha, piękna i jestem w niej zakochana, bo nie widać na niej śladów palców jak na tych srebrnych czy stalowych ![]() Tak samo jestem zakochana w nowej pralce i piekarniku. Zresztą każdą rzecz wybierałam czytając miliony opinii, oglądając recenzje i jestem ze wszystkiego zadowolona zaczynając od lodówki, pralki przez piekarnik do tv, tableta i ostatniego zakupu - laptopa ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-10-03 o 21:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
mi też i z takimi podajnikami soku/wody ![]()
#1881 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Nie wspomniałam o mojej miłości, czyli wypasionym smartfonie ![]() ![]() ![]() ![]()
Jest serduszko ![]() Igorek 21.07.14r ![]() ![]() Edytowane przez vioris Czas edycji: 2013-10-03 o 21:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja w tej chwili mam Samsunga S III, mąż Samsunga Note'a II, 3 dni temu kupiliśmy konkretny ekspres do kawy, trochę ponad tydzień temu nowy telewizor 3d itd, itd. ![]() Jeśli chodzi o mecze to ja je oglądam, nawet wystawiłam flagę za okno podczas euro ![]() 2 dni przed ślubem pojechałam w ramach odstresowania na mecz Śląsk Wrocław - Sevilla ![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Pytanie numer 30 ![]() Czy po powrocie z imprezy, a więc na pewno zakłóconej temperaturze (powrót ok. 4-5 rano, przespaniu 3 godzin, zmierzeniui dalszemu spaniu oraz jednoczesnym zmienieniu godziny pomiaru) jest sens mierzenia? Sobota będzie 9-tym dniem cyklu i nie wiem (bo się jeszcze nie znam ![]()
C6H5-NH-C2H5 I&M ![]() ![]() Edytowane przez ila87 Czas edycji: 2013-10-03 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja zapisuję zawsze tylko po prostu klikam żeby nie brał jej pod uwagę a mierzę żeby nabrać tego nawyku mierzenia a byłą dyskusja na temat 3 h snu itp... ja mam najczęściej tak że budzę się na chwilę przekręcam i śpie dalej i nie wnikam w to o której to było czy o 3 3,30 2 czy której i nie unieważniam przez to temp dopóki nie wstaję czy ew nie jest tak że nie mogę usnąć przez dłuższy okres. A jak tylko się przebudzę na moment to uznaję że temp jest ok
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakby się jeszcze pieniądze bardziej mnożyły, to bym jeszcze konkretniej poszalała ![]() ![]() ![]() Meczy w tv nie oglądam, ale mistrzostwa świata to tak oczywiście ![]() No i na mecze też chodzę z tż-em ale nie zawsze. Ale nie oglądam w takim sensie, jak on to robi. Czyli prawie codziennie i ogromne ilości i do tego słucha tych paplanin przed meczem i po meczu - tego nie cierpię ![]()
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mamy trochę $ z wesela, ale musimy przystopować, bo wszystko przesiejemy: aparat, narożnik, telewizor, wszystkie drzwi w mieszkaniu, telefon, dysk przenośny, ekspres ![]() ![]() Mecze - tylko ważniejsze. Raz w miesiącu zdecydowanie wystarczy ![]()
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Idę się do łóżeczka położyć, bo ciężki dzień za mną. Jutro tempka
![]() ![]() ![]() ![]() Dobranoc kobietki ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Dobra serio idę, do jutra ![]()
![]() |
#1888 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
była sobie owu
![]() 35,99 znowu ![]() jak jutro nie będzie powyżej 36,39 to nie było owu ![]() ![]() zdołowałam się ![]()
#1890 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() A ja dziś - tak na odmianę - zaliczyłam skok ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.