|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Marchewka szok
![]() Cloche jak mialysmy takie czasy, ze cyc byl be to jedynie czestsze przystawianie i bujanie podczas karmienia pomagalo. Ale Sofia byla wtedy mniejsza... nie wiem czy na rozgarnietego juz Flo to podziala... Cos jeszcze chcialam napisac... Ach, wciaz TZ nie dostal informacji zwotnej po tej rozmowie z zeszlego tyg. Niby mieli sie odezwac bez wzgledu na decyzje ale cisza... Veronic Sofia tez odkryla laczki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
i najgorsze jest to ze nawet jak pokazywaly szpitalowi badania genetyczne to mowil ze dzieci nie mogą być podmienione i ze nie mają racji i one ileś tam musiały o to walczyć.. nie wyobrażam sobie oddać wotusia innej mamie i dostać obce dziecko.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nu nu musisz uwazsc ,) Cytat:
Cytat:
Cytat:
witam ![]() Cytat:
Ja odplywsm prxy pisaniu Wiec kolorowyvh ![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Clo, my mamy to samo i ja się ratuje włączaniem dość głośno szumu na komórce. Na moje dziecko póki co ciągle działa to jak jakiś narkotyk uspokajający, a czasami sama robię ustami głośno "ciiii" i np. bujam ( jeśli karmię siedząc)
![]() |
#1865 |
Raczkowanie
|
szarpmoże Karolcia właśnie nie potrzebuje już pania w dzień?moja od paru dni prawie nie pi w dzień, jak już to jakaś drzemka 30min ale od 18 idzie już na noc spać tylko na jedzenie się budzi i przez sen je.
candace1wow nieźle zaczął ![]() NoBoTakjak kaszka jet z mlekiem to robisz ją na wodzie ![]() karolinamnie bolał, ale odkąd zmieniłam spodnie na ciążowe to minęło a musiałam je dość szybko zmienić, spróbuj np. rozpiąć guzik jak będzie lepiej to wina spodni a jak nie to pewnie przez dźwiganie. Od wczorajszej wizyty u ortopedy mała boi się lekarzy, wystarczy ją położyć na łóżku, już niepewnie leży i jak widzi że ktoś pod nią podchodzi to odrazu pisk. Chyba syndrom białego fartucha ![]() 1-wszy raz odkąd jet młoda obudziłą się z piskiem w nocy, przez pół godz uspakajaliśmy ją i stawiam na zęby.Jak nie zęby to miała pewnie horror z ortopedą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Rozeznanie
|
Zaczynam sie zastanawiać czy nie kupic tego całego woombie. Maly spi tylko jak go przytulam z raczkami ulozonymi wzdłuż ciala:/ jestem cała zdretwiala
![]() Magiusa chyba Ty jestes specjalistka ![]() I jeszcze jedno: Leon często przez sen odwraca sie na brzuch, a po jakimś czasie zaczyna plakac żeby go przewrócić. Czy w takiej sytuacji spanie z woombie nie jest niebezpieczne?:/ Edytowane przez NoBoTak Czas edycji: 2013-11-20 o 01:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- Zamówiłam wczoraj tą żyrafę sophie, zobaczymy czy u nas się spodoba. A propos, wczoraj w dzień wyjazdowy obudził się po 7 a dziś jak moglibyśmy pospać to bombruje od 6. Ehh ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1869 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie się nie chce bo nie lubię się za coś takiego brać przy Przemku, nie wiem ile wytrzyma sam, a nie lubię w połowie roboty przerywać ... zawsze możemy się umówić na wspólne słoikowanie ![]() Cytat:
![]() ja po tym poznałam że w ciąży jestem. w sb robiłam test, negatywny, a potem w tygodniu mnie brzuch pobolewał cały tydzień w pracy, a nigdy przed okresem tak nie miałam. kolejny test i dwie kreseczki ![]() btw Przemek po ładnie przespanych nockach zaś się budził dziś. i nie, nie płakał o smoka. nadawał jak lato z radiem ;p Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-11-20 o 06:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
![]() Karolina - teraz doczytałam kiedy masz wizytę, jeśli masz możliwość poproś kogoś by Ci pomagał przy Antku do tego czasu, albo chociaż dom ogarniać żebyś się nie przemęczała.
![]() |
#1871 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
pamiętam jak do tej pierwszej wizyty czas wolno płynął. a potem jakos raz dwa od wizyty do wizyty
![]() |
#1872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
TH radziła dać na to ramię nad cycem coś kolorowego przykuwającego uwagę bardziej niż reszta otoczenia. Czasami działało, bo patrzyła i przy okazji lapała cyca ![]()
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja za szybko poszłam i na usg nic nie było widać, byłam załamana i zrobiłam jeszcze kilka testów przed kolejną wizytą ![]()
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie mam fb
![]()
#1875 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chodzące z dzieciaczkami na basen... Dam radę pójść sama na zajęcia?? Myślicie ze można jeździć komunikacją na basen w zimie? chodzi mi o powrót czy to nie będzie za bardzo niebezpieczne - w sensie ze będzie się przeziębiał??
chciałam zapisać W. ale TŻ wiecznie nie ma czasu, no i godziny też jakieś mało zachęcające - np. 8 rano w niedziele... toż my spimy do 11... No i trochę się boje sama jechać z nim samochodem bo ze mnie slaby kierowca a to jednak warszawa jest i tu jeżdża jak wariaci... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja osobiście w ogole nie chciałabym z dzieckiem jeździć autobusem czy tramwajem, tam są same choróbska. ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Ja w ogóle brzydzę się różnych rzeczy ![]() ![]()
![]() |
#1877 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Marchewka ja wlasnie ze wzgledu na brak auta/szofera zrezygnowalam na zime z basenu. byc moze nie slusznie i nic by sie nie stalo ale ja w zimie bawet.prysznica rano nie biore, zeby nie wychodzic na mroz swiezo po kapieli. Jeszcze na szybko do auta i do domu tak,ale tluc sie autobusami, wylegarnia zarazkow to bym sie bala... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zadomowienie
|
Hej, zepsułam sobie dziecko
![]() ![]() ![]() dzisiaj robilam znowu podejscie do kaszki i do 80 ml dodałam trzy dosc spore łyzki tej kaszki i ta konsystencja był juz w miare ok ![]() ![]() ![]() Marchewka ja tez mialam jezdzic sama, ale w koncu odpusciłam całkiem ![]()
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
ej a u Was ten drugi rodzic musi placic za wejsciówkę? bo znalazłam coś takiego na jednym z basenów:
Rodzic, który chce zrobić zdjęcia lub film, może wejść na płytę pływali pod warunkiem, że wykupi bilet wejściowy na basen oraz posiada zmienione klapki oraz strój kapielowy. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
#1881 |
Wtajemniczenie
|
Łączmy się
![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Ósemka mi na dole wychodzi i mnie kłuje... Potrzebne to komu...
#1882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i powiem Ci że nie wiem czy ja niezdara jestem czy co ale niewyobrażam sobie sama jeździć. Jak dla mnie to na tym basenie co byliśmy muszą być 2 osoby w tym najlepiej żeby jedna nie kąpała się z dzieckiem. Tzn. ja po prostu sama bym sobie nie poradziła. Ale ja do lekarza też jeźdzę zawsze z mężem więc może po prostu tak jestem przyzwyczajona. O ile wiem Ty lepiej sobie z Wojtusiem radzisz i jeździłaś po urzędach z nim itp. więc na basenie też byś dała radę. No i teraz wyszłam na matkę niezaradkę ale trudno ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() Współczuje poranionej brodawki. Może bepanthen pomoże szybciej sięzagoić? ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cytat:
![]() |
#1883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahah, ja też taka jestem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1884 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
No widzisz! Dziękuję Ci bardzo bo po dzisiejszej nocy byłabym gotowa kupic wszystko żeby tylko Maly spal ![]() Cytat:
To zebys mogła sie zjednoczyć z dzieckiem ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Wtajemniczenie
|
#1886 |
Wtajemniczenie
|
karolina mnie strasznie bolał brzuch przez pierwsze 2 miesiące, miałam stojącą pracę i to jeszcze potęgowało ból, gin dal mi wtedy l4 i zakaz dzwigania, wiem że Antoś jest jeszcze maleńki ale wanienkę może mąż nosić!
cloche u nas były takie 2 tygodnie ciężkie z jedzeniem i pomogło karmienie na stojąco, bujając go lekko - innej rady na niego nie znalazłam ale mineło mu to bardzo szybko ![]() nie chce zapeszać ale noc znowu była świetna, obudził się o 1 - cycuś, tatuś ululał i spał do 5 rano, potem już z nami w łóżku dospał do 9 ![]() obstawiam że miał skok rozwojowy chyba mam duchy w domu, telewizor sam się włącza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale super z pizzą ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja już sie nauczyłąm,z e jak AMłody ma ewidentnie skok, i źle śpi , marudzi itp. to za chwilkę dostanę w prezencie nowe umiejętnosci i czekam neicierpliwie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1888 | |||
Zakorzenienie
|
hejka
2 dzień walki ![]() ![]() Nocka za to lepsza. Wprawdzie mała była w szoku że nie je mleczka w łóżeczku tylko na kanapie, ale za to zasnęła po 2 podejśćiach, czyli po jakiś 10 min. Cytat:
Trochę mnie rozśmieszyło to co napisałaś bo Karola od 3 tyg do 2 miesiąca w dzień nie spała wcale. Tzn 3 dni bez spania (od 6 do 22!), od 2 do 4 miesiąca spała 3x po 30 min, a później 2 x po godz (albo i nie). A od skoku który trwał 7 tyg ( ![]() no i już się obudziła.... ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
I dla mnie to już nie jest kwestia ile ona śpi a to żeby zasypiała sama. Bo na prawdę czasami mam dość usypiania jej przez godz po to żeby mi spała pół godz. I czytam, czytam i czytam... i pół roku to jest najwyższy czas. DZiecko które ma pół roku i nie przesypia nocy (czyt. budzi się powyżej 3 razy) to już są zaburzenia snu. Ona płacze, krzyczy, kłoci się, śpiewa itd. I czasami na prawdę mam dość i chcę ją zabrać z łóżeczka i utulić ale powtarzam sobie że to dla jej i naszego dobra. A to że wstaje w świetnym humorze, tylko mnie w tym utwierdza. Ja ją dużo przytulam w dzień więc wie że JESTEM. ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() Ja po prostu widzę że ona źle sypia. Chce żeby sama zasnęła a nie trzymana za rączkę czy głaskana po główce. Nie chce za 5 lat dalej tak robić. DZiecko z tego NIE WYROŚNIE, ona po prostu myśli że tak ma być bo JA ją tego nauczyłam. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |||||||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzięki za tak duży odzew... teraz akurat jestem u rodziców, ale niestety oni pracują, mama często do 20 w pracy i nie ma mi kto pomóc nosić wanienkę, w domu zawsze robi to mąż co do pomagania przy Antku mogę praktycznie tylko liczyć na męża... rodzice daleko, teściowie nie żyją... pisałam już TŻ, że brzuch mnie boli no i napisał, że będzie mniej pracował i będzie zajmował się Antkiem
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-11-20 o 10:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to ja wszedzie sama ![]() no ale coz nie wyjscia to trzeba Cytat:
![]() Cytat:
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.