|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Paulina sto lat, sto lat
Cytat:
Mój Tż raczej nie będzie zazdrosny,raczej będę musiała go zachęcać do zajmowania się maleństwem bo on mówi że on się boi że zrobi takiemu maluchowi krzywdę. Poza tym z domu wyniósł taki model rodziny że nie okazuje się uczuć raczej,i że to kobieta zajmuje się dzieckiem a facet ma pracować na rodzinę od rana do nocy. Ale myśle że nie będzie tak źle.Ostatnio pytał czy ma przestawić sobie urlop żeby być w domu jak już urodzę i zadeklarował że jak już skończy mi się urlop rodzicielski to nie pójdzie do tej dodatkowej pracy, bo stwierdził że jak ma komuś płacić za opiekę to woli sam zostać z małym Powiem szczerze że pasował by mi taki układ, bo te 2-3 dni w tygodniu kiedy będzie w normalnej pracy myslę że zgodzi się babcia zająć maluchem, bo coś wspominała że za rok wybiera się na wcześniejszą emeryturę
|
|
|
|
|
#1862 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Okrąglutkie nasze brzuszki, zaraz będziemy czuć maluszki. Wrześniówki 2014 cz.2
Cytat:
![]() Na pewno sie cos uda załatwić
|
|
#1863 |
|
Zakorzenienie
|
Antananariwa, w wielkopolsce te rolady nazywamy zrazami
dziś mam je na obiad. Moja kochana mama zrobila je wczoraj i dala nam, a wczoraj jeszcze byliśmy u tesciow i teściowa wiedząc jak ja i Asia kochamy buraczki, to nam dała kilka słoików buraczków, buraki z jej działki, przez nią zrobione, pycha
|
#1864 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyobrażam sobie jakie to wkur... musi być . Ale tak jak mówią dziewczyny: może on nie chce po prostu obarczać Cię swoimi problemami,bo duma mu na to nie pozwala? Może on w domu cały czas myśli o swoich problemach i stąd to zachowanie. Nieodpowiednie,bo w końcu jesteś w ciąży i powinien być przy Tobie,ale mam nadzieję,że w końcu mu to przejdzie i to jak najszybciej ![]() Cytat:
Cytat:
Dużo zdrówka,sił,cierpliwości i jak najmniej nerwów kochana Czuję,że będzie dzisiaj źle. Jak zawsze ktoś rzuca słowa na wiatr i wypuść dziecko do ludzi Ale za to wstałam sobie 10 min. temu co znaczy,że bardzo zaszalałam,bo dawno tak długo nie spałam ![]() A w środę wizyta
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
|||
|
|
|
#1865 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie plany macie na dzis ?
![]() Bo ja zaraz zaczne robic obiadek - wczoraj było mięsnie i grillowo, tak dzisiaj na obiad sałatka z fetą itd. na balkonie A potem ? Właśnie pomysłow brak
|
#1866 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat!
wróciłam z kościoła, na sam koniec mszy czuję, że coś nie tak. stałam w drzwiach i kurde jakieś prądy, policzki palą, przed oczami się zaczyna ściemniać... kucnęłam, głowa nisko, parę minut i w miarę przeszło. może słabe śniadanie (kawałek ciasta i szklanka wody) albo po prostu zaczynam odczuwać ciażę. zjadłam po powrocie kanapkę i herbatę zrobiłam z 4 łyżeczkami cukru. którą zrestą rozlałam przed chwilą i wyszłam po prostu z kuchni koleżanka zemdlała parę razy choć nigdy wcześniej się jej nie zdarzało, mi też wcześniej nigdy. raz tylko na procesji na Boże Ciało mi było bardzo słabo, ale na tych procesjach to zawsze mi coś było-jak nie słabo bo mocne słońce, ciepło itp, to deszcz i wracałam przemoczona teraz czułam jak mi serce wali i się zastanawiałam czy coś mi z tego będzie czy nie i proszę, parę min później już kucałam mięso zapomniałam podpiec, wcisnęłam po prostu do piekarnika i poszłam do kościoła. ciekawe co mi z tego wyjdzie dopiero teraz dałam cebulę i czosnek i majeranek ha ha. ja to lubię nawet gotować, ale swoim tempem i swoimi przyprawami. mi obiad np o 17 by nie przeszkadzał. a tutaj w domu obiad w niedzielę ma być wcześnie, zawsze ciepły(żadne sałatki czy coś), zawsze drugie danie(jak teściowa robi zupę to zawsze z mięsem jakimś, przeważnie z kości wędzonej obrane), poza małymi wyjątkami mięso musi być, a teść musi mieć do tego słone. każdy je inaczej, na swoim talerzu... tak więc nie mam zbyt pola do popisu.aha, my robimy remont generalny kuchni początkiem maja, więc też będzie wesoło czekam na projekt komputerowy jak to będzie wyglądało, końcem kwietnia tż wpada i zaczyna zdzierać wszystko itp, a meble będą dopiero końcem maja, więc czeka nas miesiąc biwakowania ![]() ps jutro mam wizytę
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-04-06 o 12:49 |
|
|
|
#1869 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak na szybko wiec nadrobie pózniej bo zaraz mamy gości
19 tydzień i w końcu wstawiam mój brzuszek z mała Wiki w środku zdjęcia zrobione w spodniach ciążowych h&m rozmiar 36 gdyby to kogoś obchodziło ImageUploadedByWizaz Forum1396781463.845291.jpgImageUploadedByWizaz Forum1396781477.252548.jpgWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
aisa też mam coś takiego. poza spodniami
kupiłam od kogoś na facebooku w grupie sprzedażowej spodnie, ale przysłała mi chyba te większe, bo wymiary nie pasują. i wyglądam w nich jak w worku i jeszcze tygryska dla maleństwa wzięłam od tej laski, taki z kapturkiem, fajny ![]() a tą herbatą chlusnęłam sobie idealnie w telefon wyprałam wczoraj wszystkie firanki i zasłonki z naszych dwóch pokoi i schły na polu. dziwnie tak z gołymi oknami w niedzielę zawiesiłabym chociaż firanki, ale przez te mroczki w kościele poczekam na tżta aż z pracy wróci.aaaaaaaaa któraś pisała o roladach śląskich. jaka kapusta z jabłkiem!? dla mnie to bezczeszczenie
odpisuję u Ciebie, Ty odpisuj, proszę, u mnie. <a href="link">wszystkowątek </a> ciuchy stary wishlista 18WRZESIEŃ2010 ![]() 08wrzesień2014 Edytowane przez bezaczek7 Czas edycji: 2014-04-06 o 13:17 |
|
|
|
#1871 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(na intymnym)-są ludzie i taborety,no ale cóż![]() Sprzedaliśmy córę na noc do dziadków i wczoraj byliśmy w kinie,a wieczór zakończył się hmm... baardzo miło ![]() Dziś małż ma urodziny,no ale prezent miał już wczoraj ,więc dziś będę po prostu nadzwyczajnie miła![]() Już myślałam,że mdłości mam za sobą,ale czasem jeszcze zdarza się tak,że mam odruch wymiotny gdy poczuję jakiś zapach-szczególnie czosnku lub cebuli ,na szczęście zapach perfum już mi nie przeszkadza ,a jest ot moje hobby i bez perfum ciężko mi żyć![]() Też mam ciągotki na zupki chińskie, a wczoraj dopadła mnie chętka na chrzan i wszystko bym z nim jadła ![]() Rozmawiałyście o sukniach ślubnych-moja leży chyba w piwnicy od 6 lat,tak samo wymiętoszona, podarta i brudna jak po weselu.Wiele razy obiecywałam sobie,że ją oddam do prania i naprawy,ale już chyba tak zostanie ![]() Poruszany był też temat odstawiania męża na boczny tor po narodzinach dziecka.Z mojego doświadczenia wynika,że na samym początku czy się chce czy nie chce to jednak cała energia i matki i ojca winna być skierowana na dziecko i na jego potrzeby, potem przyjdzie jeszcze czas na zajmowanie się sobą.Nie mówię,że trzeba zrezygnować z tak oczywistych gestów jak przytulenie,czy pocałunek, rozmowa-wręcz przeciwnie Ale na szalony seks, wychodzenie wieczorem na imprezki,strojenie się i malowanie przez pół dnia,żeby tylko pan małżonek był szczęśliwy i przypadkiem nie zdradził, przyjdzie czas póżniej ![]() Nie trzeba się z tym zgadzać, może kogoś to nawet zbulwersuje, no ale takie mam podejście.Wynika to może z tego,że pamiętam jak to było na początku u nas. ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Po weekendzie dostanę wypłatę,więc muszę się wybrać na zakupy ciążowe,bo już w niczym nie jest mi wygodnie Faktycznie, chyba w 2 ciąży szybciej brzuch rośnie-mój jest już duży i nikt nie ma wątpliwośći, że to ciąża
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1872 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to teściowa, z którą mieszkałam dawała mi "dobre" rady, żebym sobie wszystko robiła jak ona śpi, ale jak córcia spała to ja byłam tak padnięta, że spałam razem z nią. O malowaniu i strojeniu nawet więc nie myślałam.
Edytowane przez humant Czas edycji: 2014-04-06 o 13:25 |
|
|
|
|
#1873 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sto lat dla tżta. mój ma urodziny niecały miesiąc przed terminem. zobaczymy czy dzidzi wyjdzie w jego urodziny czy w rocznicę ślubu(18.09.) termin mam na ósmego niby. ciekawe czy dam radę być chociaż na ślubie w kościele u mojej świadkowej, ma początkiem sierpnia. kawałek trzeba dojechać. kurcze szkoda troszkę, że tak wyszło, bo mieliśmy jechać na wycieczkę paczką w czerwcu, ten ślub, no troszkę plany musiały ulec zmianie. ale cieszę się z tego fikającego bąbelka, chyba Monte mu smakowało ![]() ja to jestem mądra w teorii, a w praktyce to już mało kiedy. i tak mam nadzieję, że mąż nie zejdzie na drugi plan, że będziemy dalej sobie bliscy, że nie będę miała depresji poporodowej, że nie rozpieszczę dziecka, a tak naprawdę wszystko wyjdzie w trakcie. chcieć bym chciała, tylko czy się uda?
|
|
|
|
|
#1874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym mam pracę na zmainy-raz od 8-16 ,a kiedy indziej od 14-22, a ok. 20 już byłam trupem:PW sumie szkoda,bo myślałam, że dłużej dam radę,no ale kolejnym czynnikiem była jeszcze moja prawie 70-letnia mama, która opiekowała się w tym czasie córką i widziałam,że jest jej już ciężko Więc siedzę od niedawna znów w domu i tu też mam duuużó pracy,ale przynajmniej jestem u siebie, mogę sobie zjeśc kiedy chcę i co chcę ,położyć się w razie mroczków itp.Nikt nie mówił, że będzie łatwo ![]() Fajnie,że będziesz mieć wyremontowaną kuchnię My robiliśmy remont generlany całego mieszkania 4 lata temu i potraktowałam wtedy kuchnię po macoszemu i teraz żałuję, no ale mamy teraz ważniejsze wydatki niż nowy remont kuchni, więc muszę poczekać![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
Ja też wykorzystywałam sen córki na swój odpoczynek, no chyba,że był całkowity chlew w chacie, to ogarniałam na szybko, żeby mnie uj nie strzelił Odpoczynek po porodzie jest na pierwszym miejscu a nie ganianie z mope, odkurzaczem i kręcecenie rzęś zalotką![]() Cytat:
Dzięki za życzenia dla małża Dla Was skarb, czy urodzony w rocznicę, czy w urodziny i tak będzie wielkim prezentem ![]() Dokładnie, wszystko wyjdzie w trakcie, po narodzinach dziecka.Grunt to, żeby się nie spinać bardziej niż to konieczne,dać sobie prawo do słabości, robić wszystko jak najlepiej się umie,ale bez wariowania w stylu wszystko musi być idealnie wyprasowane,wykrochmalone ,wydezynfekowane, wywietrzone, wygotowane itp. ,b o można się tylko nerwicy nabawić.Ja tak trochę miałam na początku, aż w końcu, podczas zalewania wrzątkiem butelek (a córa miała już wtedy ponad rok:O)-powiedziałam sama do siebie:,,ale Ci odpierd.liło, co ty, do cholery wyprawiasz?" i pieprznęłam to w kąt,stwierdziłam ,,pierd.lę-nie robię" I nie zamierzam powtórzyć tego szaleństwa przy drugim dziecku Ale też wyjdzie w praniu-jak będzie![]() Mówię sobie,że nie ma idealnych rodziców i matek, wystarczy,że jest się tak dobrym na ile potrafimy i nie wariujemy od tego
|
|||
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Paulinka Sto Lat
|
|
|
|
#1876 |
|
Raczkowanie
|
Całe szczęście, że kończę zaraz pracę i wracam do domu, bo jakaś jestem padnięta. Trochę mam też stresa, bo wracam do niezbyt fajnej atmosfery w domu, ale za to wiem, że czekają tam na mnie całuski i przytulaski córci. To mi wynagradza mężowego focha. Oby mu szybko przeszło
Do jutra!!!
Edytowane przez humant Czas edycji: 2014-04-06 o 13:52 |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Moj obiadek ![]() Wersja z pomidorkiem dla mnie i wersja bez dla tż ![]() jakby ktoś chciał zostala jeszcze jedna porcja ale to chyba na kolacje wszamam
|
#1878 |
|
Zakorzenienie
|
ja po powrocie ze szpitala z młodą tydzień chodzilam w szlafroku, 24 h, młoda co godzinę wisiala mi na cycku, ja czułam się jak z włoki, nie miałam sil na nic. Jasne, że na poczatku, zwłaszcza połóg, trudno nie myśleć tylko o dziecku. Rozsądny tatuś to zrozumie i też pomoże w pielęgnacji dziecka. Mój na przyklad chodzil normalnie do pracy,a le jak wracal to wieczorem zawsze kąpał ze mną młodą. A jako, że oboje niedoświadczeni w tym temacie to była to cała ceremonia
przewijał ją też od razu. Ważne, by oboje rodzice byli zaangażowani w opiekę nad maluchem i żeby kobieta nie odganiala faceta od dziecka tylko zachecala do opieki nad maluchem
|
#1879 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj jedną porcję a dam Ci w zamian moją z makaronem ryżowym Już prawie wrypałam pół miski i to dosyć sporej Cytat:
Dla mnie jest nie do pomyślenia w pierwszych miesiącach sama dziecko kąpać,bo się boję,że krzywdę zrobię dziecku przez przypadek a tak zawsze będzie jakieś wsparcie ze strony Tż
Synuś Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie... |
||
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
powiem wam, że nie najgorsza ta wołowina mi wyszła. tylko mięciutka taka. trudno
|
|
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Makaronu ryżowego nie jadłam, ale za to jadłam sałatkę z makaraonem z zupek chińskich
|
|
#1883 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że każda kobieta w ciąży tym bardziej w pierwszej ma jakieś założenia co chciałaby robić a czego nie. Wiadomo, że życie weryfikuje później te plany. Ja zakładam, że jeśli dziecko będzie spokojne to nie będę na siłę dawała smoczka.
|
|
|
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z makaronu ryżowego to taka do której możesz wszystko wepchać,ja tam standardowo dałam kukurydzę,groszek,jajo,og órka kiszonego,paprykę,ser żółty i szyneczkę no i majonezik Ostatnio mam manię na sałatki
|
|
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję sytuacji z Tztem, widać, że hormony ciążowe mu uderzyły trzymam kciuki, żeby się atmosfera szybko oczyściła i wróciło wszystko na jak najlepsze tory i żeby już było miodzio Kochana
|
|
|
|
|
#1886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny kalkulator ciazowy - jedyny w ktorym dobrze wytypowano moja date porodu I nawet zgadzają się imiona ktore prawdopodobnie nadamy dziewczynce lub chłopcu
|
|
#1887 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mam pytanie, czy planujecie kupić taki kombinezonik już na jesień czy na późniejszą porę? http://www.pajacykland.pl/allegro/paj_m/paj_m_em3.jpg
---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1888 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ladiesandbabies.pl/kalkulator-ciazowy ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
ale na pewno cos trzeba będzie kupić, przecież też będziemy wychodzić na powietrzę
|
|
#1889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie wszystko wylicza, ale nie nasze imiona chyba, że zdecydujemy się jednak na Zdzisława lub Mieczysława lub Danutę i Wiesławę Swoją drogą ciekawe czy te imiona są teraz nadawane i jak często
|
|
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo Maya lub Maja - zalezy jak mi tam wpiszą w kartę Więc wszystko tak jak wyliczył kalkulatorek ![]() Krzyczę teraz mojemu tż bo jest w kuchni, żeby przyniósł mi te batoniki Yogurette a on źle usłyszał i mowi do mnie, że żadnemu dziecku nie nada imienia Jogurt Nie wiem czy Mieczysław to dobry pomysł Bo będzie Mietek - podnietek
Razem już 10 lat 1.07.2012 Willkommen in Deutschland 29.09.2012 Ślub Cywilny 7.09.2013 Ślub Kościelny ![]() 25.08.2014 Marika Edytowane przez 88Ekaterina88 Czas edycji: 2014-04-06 o 15:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:02.

miałam chwile że pomyślałam że może faktycznie znajdę sobie kogoś na boku skoro mimo tego że jestem grzeczna i wierna to jestem oskarżana o zdradę. Więc skoro i tak tż jest pewien tej zdrady to jeśli mam wysłuchiwać to przynajmniej niech wiem za co
Na szczęście w końcu doszliśmy do porozumienia ale było naprawdę ciężko
Mój Tż raczej nie będzie zazdrosny,raczej będę musiała go zachęcać do zajmowania się maleństwem bo on mówi że on się boi że zrobi takiemu maluchowi krzywdę. Poza tym z domu wyniósł taki model rodziny że nie okazuje się uczuć raczej,i że to kobieta zajmuje się dzieckiem a facet ma pracować na rodzinę od rana do nocy. Ale myśle że nie będzie tak źle.Ostatnio pytał czy ma przestawić sobie urlop żeby być w domu jak już urodzę i zadeklarował że jak już skończy mi się urlop rodzicielski to nie pójdzie do tej dodatkowej pracy, bo stwierdził że jak ma komuś płacić za opiekę to woli sam zostać z małym
Powiem szczerze że pasował by mi taki układ, bo te 2-3 dni w tygodniu kiedy będzie w normalnej pracy myslę że zgodzi się babcia zająć maluchem, bo coś wspominała że za rok wybiera się na wcześniejszą emeryturę

Wyobrażam sobie jakie to wkur... musi być . Ale tak jak mówią dziewczyny: może on nie chce po prostu obarczać Cię swoimi problemami,bo duma mu na to nie pozwala? Może on w domu cały czas myśli o swoich problemach i stąd to zachowanie. Nieodpowiednie,bo w końcu jesteś w ciąży i powinien być przy Tobie,ale mam nadzieję,że w końcu mu to przejdzie i to jak najszybciej 
to mama była tą złą
Dużo zdrówka,sił,cierpliwości i jak najmniej nerwów kochana

fajnie, że wiecie juz co i kiedy itp
śmierdział mi barszczyk wymiocinami normalnie. ale tak z daleka trochę, zjadłam i był smaczny
,na szczęście zapach perfum już mi nie przeszkadza ,a jest ot moje hobby i bez perfum ciężko mi żyć