![]() |
#1861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jesienne odchudzanie :)
Mozzarella z suszonymi pomidorami i bazylią zawinięte w pierś z kurczaka i upieczone w piekarniku. Pycha
![]()
![]() |
#1862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1863 |
Raczkowanie
|
Powiem Wam, że ja od jakiegoś czasu robię wariacje na temat kurczaka. Nie lubię piersi więc jakoś staram się zabić jej smak.
Zasada jest prosta, co do wszystkich wariacji, najpierw szklę cebulę (połowę dużej albo jedną małą) na małej ilości oleju (3-4 łyżki, niektórym może się to wydawać dużo ale porcja na 3 dni) potem dorzucam podwójną pierś z kurczaka i tak smażę, jak się przypala to podlewam delikatnie wodą i dalej smażę. Trzeba doprowadzić do tego, żeby woda po podlaniu robiła się brązowa a cebula mocno rozmiękła. To jest baza i teraz moje wariactwo. 1. Paprykowe, do smażenia cebuli dorzucam proszkowaną paprykę słodką (dużo) i ostrą do smaku, dorzucam pokrojone w kostkę 2 papryki czerwone i smażę, żeby się trochę przypiekła potem duszę do miękkości, na koniec dodaję przypieczoną, wcześniej pokrojoną w kostkę cukinię. 2. Szparagowa, wszystko to samo zamiast papryki żółta fasolka szparagowa, teraz kupuję mrożoną. 3. Jaśkowa, dorzucam ugotowany jasiek. 4. Pomidorowa, czosnek i pomidory obrane ze skóry Właściwie do każdej opcji dorzucam cukinię bo ją uwielbiam, przynajmniej uwielbiałam do wczoraj, ale o tym zaraz. Można sobie wymyślić własną wariację w zależności co lubimy, dodam, że z kalafiorem mi nie smakowała. Moja ulubiona to papryka i jasiek. Cała porcja to 1000-1300 kcal zależy od dodatku. Kaloryczność wyliczyłam z wagą. Ja jem dużo, prowadzę własną firmę i często pracuję fizycznie, muszę mieć siłę, dlatego są to dla mnie 3 duże porcje czyli w najgorszym przypadku 400 kcal. Danie bardzo sycące, o niskim indeksie glikemicznym. Na 3 dzień jak mnie znudzi robię zupę, dolewam wodę dodaję łyżkę śmietany i to dopiero jest niebo w gębie. Jak zjem po pracy o 16 takie danie to nie myślę o jedzeniu do rana, czasem jakieś jabłko albo marchewka. A propos cukini, nie mam zwyczaju patrzyć na ceny, jestem dość oszczędna ale na jedzeniu nie oszczędzam więc na ceny nie patrzę gdy na coś mam ochotę, kupuję. Wczoraj stanęłam do kasy, miałam taką śliczną cukinię, że postanowiłam się jej przyjrzeć i nacieszyć wzrok, taka śliczna była. Rzuciłam okiem na nalepkę i oniemiałam. 1 kg cukini 23 zł!!!! Moja kosztowała 14!!! Powiem Wam, że mi wczoraj w gardle stała. ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- Głowa do góry, dobrze będzie, studia to piękny czas, ważni są ludzie nie miejsce. Tak jechałam ostatnio w niedzielę przez nasze miasteczko studenckie, dawno tamtędy nie jechałam bo mieszkam z drugiej strony Krakowa. I pytam M, czy on zdaje sobie sprawę, że ja nigdy nie byłam na żadnej imprezie na miasteczku? One są u nas dość znane, i chyba nie ma studenta, który nie był na takiej imprezie. No, znaczy ja jestem ![]() Zatęskniłam za tymi czasami mimo, że były dla mnie trudne bo musiałam pracować, żeby się sama utrzymać więc tych imprez nie było aż tak dużo, ale jak już były to hoho. Na pierwszym roku, na rozpoczęcie studiów mieliśmy spotkanie z dziekanem. Powiedziała "na pierwszym roku się uczcie, studiować będziecie na drugim". Nie bardzo wiedziałam o co jej chodzi, potem przykminiłam dopiero ![]()
![]() |
#1864 |
Wtajemniczenie
|
szarania no te ceny czasami potrafią zaskoczyć
![]() Można się zdziwić ![]() Ja ostatnio wcinam surową marchewkę - całkiem niedroga, ale też podrożała w krótkim czasie i to prawie 100% ![]()
![]() |
#1865 |
Rozeznanie
|
Ceny warzyw zimą potrafią przyprawić o zawrót głowy. ja dzisiaj też kupowałam cukinię, bo mam zamiar zrobić leczo- mąż wraca z Wrocławia i chciałam mu zrobić coś pysznego
![]() ![]()
![]() |
#1866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1867 |
Wtajemniczenie
|
Ja paprykę po 5,99 zł kupowałam, ale tylko czerwoną
![]()
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
A my bylysmy na marszu arabskim
![]()
![]() |
#1869 |
Raczkowanie
|
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Karnawal i w tym roku cala szkola szla ubrana arabsko.
![]() |
#1871 |
Raczkowanie
|
aaaa, to bombowa impreza
![]() |
#1872 |
Wtajemniczenie
|
U nas już Post a u Was jeszcze karnawał
![]() Ale jak impreza się udała to fajnie ![]()
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Wrzucam moje foto
![]() https://www.facebook.com/21405158867...type=1&theater
![]() |
#1874 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1875 |
Przyczajenie
|
Najlepszym sposobem na chudnięcie jest dużo ruchu i dużo ćwiczeń
![]() ![]() Edytowane przez anonim555 Czas edycji: 2015-02-22 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 |
Raczkowanie
|
cześć Dziewczyny!
Co tu takie pustki okropne? Ja mam bardzo leniwy weekend. Miałam cięzki tydzień, więc jesli wychodzę z łóżka, to tylko na orbitreka ;-) Dziś mam zamiar wybrać się na fitness. Postanowiłam, że do ćwiczeń na orbitreku dodam jakieś siłowe i, raz w tygodniu - w niedziele, będę chodzić na ćwiczenia ze sztangą (kiedyś na nie chodziłam i baaardzo mi się podobały ![]() Dziś na wadze 75,6 kg., więc pewnie niedługo będzie zmiana stopki ![]() Dziewczyny, czy Wy podczas diety jecie jakieś słodycze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Wtajemniczenie
|
selenae chyba każda się czymś zajęła i jakoś tak nikt nic nie pisze
![]() ![]() Sztangę uwielbiam ![]() ![]() ![]() Ja się trzymam z dala od słodyczy, ale z doświadczenia wiem, że im bliżej celu wagowego to człowiek odpuszcza i coraz częściej pozwala sobie na coś słodkiego ![]() ![]() Zawsze możesz poszukać w necie przepisów na jakieś zdrowe słodkości, fit ciasteczka czy coś ![]()
![]() |
#1878 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja jem słodycze codziennie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Rozeznanie
|
Hej, ja miałam dziś ostatnie zaliczenia dlatego mniej się udzielałam. Boże już dawno nie miałam tak długiej sesji i żeby nie było wszystko zdane za pierwszym podejściem- ale w ogóle ten semestr to jakiś jeden wielki nie ogar był i z mojej strony i ze strony uczelni i wykladowców
![]()
![]() |
#1880 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz rację - rozsądna ilość to podstawa, ale nie każdy potrafi się opanować ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() Długo Ci się coś ciągnęła, bo ja już ze 2 tygodnie temu skończyłam i indeks w dziekanacie zostawiłam ![]()
![]() |
![]() |
#1881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1882 |
Wtajemniczenie
|
Też mam nadzieję, że tą letnią sesję szybko zaliczymy
![]() Ja to bym się najchętniej chciała wyrobić do... lipca ![]() ![]()
![]() |
#1883 |
Raczkowanie
|
Weekend na nartach, zmęczyłam się okropnie bo moje dziecko stawiało pierwsze kroki na stoku. Wczoraj popołudniu śmigała już na dużym wyciągu. Poszła jak burza. Jak wróciliśmy byłam głodna jak wilk. O niczym tak nie marzyłam jak o czekoladzie. Idąc do szafki, żeby ją zjeść skręciłam na schody i wylądowałam w łóżku. Bez mycia zębów i w makijażu. Spało mi się źle, śniło mi się, że jem czekoladę. Ale jestem z siebie dumna bo jej nie tknęłam a więc dieta wzorowa- bez grzeszków.
A no i zaliczyłam spadek na wadze, 81,5, na razie nie wpisuję bo dla mnie wiążąca będzie waga z 02.03.2015.
KOCHAJ ALBO ZRZUĆ!! wzrost 170 cm start 30.12.2014 - 88 kg cel 13.05.2015 - 72 OSIĄGNIĘTY!!! Stabilizacja Edytowane przez szarania Czas edycji: 2015-02-23 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1884 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i za spadek wielkie ![]()
![]() |
![]() |
#1885 |
Raczkowanie
|
Ja 25 kwietnia mam ślub jedynej, dużo młodszej siostry, bardzo mi zależy, żeby dobić chociaż do 72 do tego czasu. 25-26 przerwa na wypasie, ale z głową.
Oczywiście nie zależy mi na przyćmieniu siostry, zależy mi żeby nie narobić jej obciachu ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Dziękuję ![]()
![]() |
#1886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli obejdzie się bez wpadek, a waga będzie z Tobą współpracować i nie wywinie żadnego "postojowego" numeru to powinnaś to spokojnie osiągnąć ![]() Oby do przodu! ![]()
![]() |
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Ja jestem planistką, jak zaplanowałam tak muszę mieć. Jutro powinnam ważyć 79 kg. I jedyny sposób w jaki mogę to osiągnąć to obciąć sobie nogę. hmmm jakby odpada. Postanowiłam odpuścić sobie radykalne kroki i na razie zrobić sobie 2 dni białkowe (pozostałość po dukanie, która działa) i zobaczyć co będzie. 02.03 wg planu mam mieć 78 kg, 3 kg w tydzień nie zrobię, nie ma szans, zostaje jeszcze ta noga
KOCHAJ ALBO ZRZUĆ!! wzrost 170 cm start 30.12.2014 - 88 kg cel 13.05.2015 - 72 OSIĄGNIĘTY!!! Stabilizacja Edytowane przez szarania Czas edycji: 2015-02-23 o 10:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Rozeznanie
|
Gratuluję spadków
![]() szarania ale Ty chciałaś nie mieć falujących bioder a nie nogi ![]() poza tym jedna noga w szpilce nie wygląda tak atrakcyjnie jak dwie ![]() Acha wiecie, że Ida zdobyła Oscara?
![]() |
#1890 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Codziennie się ważysz? ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:02.