![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Tzn inaczej. Zapas mm w domu też może uspokoić psychikę. Ale wykorzystane powinno być dopiero w ostateczności jak wszystko inne zawiedzie. O to mi chodziło
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
No tak, z tym sie zgadzam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Zakorzenienie
|
Nie, źle się wyraziłam. Chodzi mi o to że jak komuś zależy na kp to najpierw trzeba powalczyć
![]()
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
Oczywiscie ze tak, tymbardziej ze jest to proces niestety nieodwracalny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anius, ale to nie tak, że twardość piersi o czymś świadczy. Ja mam piersi miękkie, a mleczko jest. Pamiętaj, że kp jest w głowie. Spróbuj sobie podczas ściągania, czy karmienia wyobrażać różne mleczne sceny ![]() Przy ściąganiu warto wziąć sobie zdjęcie malucha i na nie patrzeć. Ja polecam herbatkę Herbapolu. I karmi ![]() Jakby się sytuacja nie poprawiła, może warto skonsultować się z doradcą laktacyjnym. Cytat:
Wiem, że to się wydaje, że to tylko liczby, ale naprawdę tylko ok. 2% kobiet ma problem z laktacją i niewystarczającą ilość mleka i nie są w stanie wykarmić dziecka. Cytat:
Cytat:
Jasne, można podać mm, jak coś. Ale ja uważam, że jak ktoś chce ratować laktację, to przystawianie i to jak najczęstsze przede wszystkim! Niekoniecznie. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja jestem maniakiem jesli chodzi o kp...
nie pozwalam mojego dziecka karmic mm...nawet jak miałam przygody u lekarki (z rączką) pisałam o tym i faktycznie coś się działo z moją laktacja przez ten ogromny stres to trzymałam Igę przy sobie co godzinę żeby nie płakała a ona ssała ssała i czasem miałam wrażenie że nic nie leci, ona sie wkurzała ale ssała bo była głodna. Jak była chwila to brałam laktator i walczyłam. Łzy w oczach ale nie mogłam przeżyć że stracę pokarm a Igula miała dopiero 3 miesiące! I wywalczyłam. laktacja się unormowała ale ja musiałam wywalic z głowy stres...w końcu się udało. Jeden dzień mała była na mm, tzn jedno popołudnie a dokładnie 2 karmienia. Było to jakis czas temu jak dostałam zapalenia jakiegos wierzchołka zęba czy coś i musiałam usunąć...wyłam z bólu 3 dni i w końcu zdecydowałam że usune tego zęba bo już nie było ratunku tylko dostałam takie znieczulenie że dentystka radziła nie karmic dziecka a że ja nie posiadam zapasów w zamrażalce to musialam kupic saszetkę mm...cycki mi potem pękały bo dwa karmienia przeszły. Musiałam odciągnąć i wylać. chora jestem na tym punkcie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie też nie ma mowy o mm dopóki nie zdecyduję się przestać karmić. Jak miałam na początku pierwszy kryzys to mąż mówił ze dwa razy, że pojedzie i kupi, ja siedziałam i płakałam, ale się nie dałam i jakoś przeszło. Teraz jak tylko mam wrażenie że mam mniej pokarmu to pobudzam laktatorem a i zapasy mam zawsze w zamrażarce, chociaż czasem się marnują, bo nie trzymam dłużej niż dwa tygodnie.
![]() |
#1868 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W szpitalu po porodzie przeżywałam horror, że karmili małą mm. Sama wywalczyłam tam swoje kp, ostro o to walczyłam i ze sobą i z pielęgniarkami, więc teraz tym bardziej jestem maniaczką! ![]() Mam to zapalenie ścięgna, ortopeda powiedział, że leczenie dopiero po kp. Boli jak cholera, ale trudno. Nie przestanę karmić. zVenus, a ile chcesz karmić? Cytat:
Gosia i słusznie, że nie trzymasz dłużej. Mi lekarka mówiła w szpitalu, żeby nie robić zapasów na dłużej, bo skład mleka zmienia się na bieżącą i podając mleko sprzed miesiąca można doprowadzić do biegunki, czy problemów z brzuchem różnych.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też nie robię zapasów. Po wojnach z dziadkami została mi prawie cała puszka mm, więc w razie W mam, ale nie zdarzyło mi się, żeby było naprawdę potrzebne. Jak mam gdzieś wyjść to albo wyskakuję między karmieniami, albo ściągam wcześniej. Zastanawiam się czy dokarmianie - rozszerzanie diety - będzie miało wpływ na kp? Chyba dopiero jak zaczniemy zastępować jedno kp innym posiłkiem to będzie się laktacja dostosowywać. Dobrze myślę? U nas dzisiaj druga marchewa. Dalej się synek krzywi, ale dziś ciut lepiej. Tak myślę, że z 4-5 łyżeczek zjadł ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie wiedziałam, że mogą być takie konsekwencje, szczególnie że w osobnym zamrażalniku można trzymać pół roku? Ja trzymam dwa tyg bo trzymam w zamrażarce w lodówce..
A zapasy robię bo chodzę do pracy, nigdy nie wiem czy będzie wtedy potrzebna jedna porcja czy dwie, poza tym jak gdzieś z małą wychodzę, to też biorę butlę na wszelki wypadek (zwykle ją potem wylewam bo jest niepotrzebna..)
![]() |
#1871 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dokarmiaj swoim mleczkiem,wlasnie tak jak pisalas sciagajac miedzy karmieniami. Kilka dni i bedzie po kryzysie ![]() Napisalam o mm bo mi osobiscie oprocz myslenia o mleku picia herbatek laktacyjnych itp pomogla swiadomosc ze moje dziecko nie jest glodne. Po godzinnym przystawianiu wieczorem jak nadal byl wrzask i glos to dawalam troche mm i tyle. Jak znow byl glodny to przystawialam znow. Nie zaburzylo mi to laktacji a tylko usunelo stres ktory mi przeszkadzal w kp. Po takim czestym przystawianiu po kilku dniach kryzysu mialam piersi az pekajace od mleka.Ja tylko kp a zapasy leza w zamrazarce u nas i u mojej mamy ![]() Dawaj ssac jak tylko mala chce i nawet niech wisi na piersi przez pol dnia -to poprawi ci kp bo piersi sie dowiedza ze malutka ma ochote na wiecej mleka i sie dostosuja. [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;49283857]Ja zaczynam podejrzewać ząbki. Franek strasznie się ślini, w dzień śpi albo bardzo długo, albo wcale. Jak włożyłam mu do buzi paluszek to ma bardzo twarde dziąsełka i wydaje mi się, że są troche spuchnięte... Sama już nie wiem ![]() Ja jak miałam wrażenie, że mam mało pokarmu to piłam karmi, albo kwas chlebowy. Oba mają słód jęczmienny, więc możesz spróbować. Może pomoże... A dobrze się odżywiasz ![]() ![]() Dobrze jem i dosc duzo. B.rzadko zdarza mi sie nie miec czasu na posilek ale mocno sie stresuje i pewnie dlatego tak schudlam. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Bedziesz dalej spokojnie karmila. Takie kryzysy ma prawie kazdy gdy dziecko nagle chce rosnac i duzo wiecej jesc a piersi produkuja tyle co zawsze. Jeszcze chwilka minie i sie dostosuja do nwoych ilosci i bedzie po sprawie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Nie nadazam z podawaniem lekow synkowi ![]() ![]() Przeraza mnie widok tych wszystkich buteleczek z lekami. Synek jest taki cierpliwy i grzeczny przy chorobach...bardziej niz dorosli. Gdyby jeszcze nie chcial pic lekow to bym zwariowala a on grzecznie lyka niezaleznie od tego czy daje mu kwasne, slodkie czy kleiste. Jesli tylko go nie boli w danej chwili to sie usmiecha i jest zadowolony, zlote dziecko ![]() Zaczynam robic kampanie przeciwko swietom spedzonym w trasie. Nie wiem tylko czy 90 letnia babcia da sie namowic na swieta u nas ze wzgledu na podroz- 260km w jedna strone. ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję bardzo za rady i podtrzymywanie na duchu
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1873 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam ![]() ![]() I poczytałam na puszce i rzeczywiście - też mam do wywalenia, też 4 tyg. od otwarcia. A nie pomyślałam, że takie w proszku będzie miało tak krótki termin od otwarcia. Dzięki ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
Ja mam mm z hippa
Używaliśmy na początku bo miałam za słaba laktację ale tylko przez kilka karmień tez mam już wyrzucić ? Bo mam w puszce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1876 |
Raczkowanie
|
Ja też mam z Hippa właśnie. I jest informacja na puszce, że po otwarciu zużyć w ciągu 4 tygodni. Nie próbowałam na początku jak smakowało, ale ostatnio jak spróbowałam (zrobiłam bo się bałam, że młody się nie najadł, a on tylko smoczek gryzł a nie pił nic), i jak spróbowałam, to nawet do TZ mówiłam, że niedobre to mleko jest, i się nie dziwię, że dziecko woli moje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Rozeznanie
|
hej, czy mogę się przyłączyć do grupy?
wizaż znam od kilku lat, ale dopiero teraz zauważyłam, że tworzą się tu takie grupy mamuś - szkoda, że dopiero teraz bo bym nie była taka osamotniona podczas ciąży i pierwszych miesięcy macierzyństwa ![]() Mamą zostałam 6 sierpnia, syn ma na imie Ignacy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 |
Raczkowanie
|
Pytanie do mam, które podają już nowe pokarmy - jak jest z trawieniem nowych rzeczy u Waszych dzieciaczków? U nas po tej marchewce w kupce takie pomarańczowe kropeczki się pojawiły, i zastanawiam się czy to normalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1880 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie, zyje tylko nie mam ani chwili wlasciwie dla siebie.
Widze ze nie tylko my chorujemy, ale ja juz jestem zalamana. Juz rycze jak nienormalna, chyba niedlugo popadne w depresje bo wiecej strachu i zmartwien niz radosci.. Uwierzycie ze w pn Szymek skonczyl antybiotyk a we wt sie pochorowal?? Mial goraczke, kicha, kaszle, ma zapchany nos- nie nie dowiary ![]() ![]() Co noc klade sie ze strachem ze obudzi nas atak krtani, juz myslimy nad zakupem oczyszczacza powietrza bo to juz przesada co sie dzieje z tym dzieckiem! Mnie juz nie dziwi stos lekow na blacie, mnie przerazaja codzienne sterydy i 2 antybiotyki ktore juz dostal w przeciagu 1,5 m-ca ![]() Jestem Wam winna przeprosiny, moze nie powinnam byc w klubie i na fb, bo wydaje sie ze tylko Was podgladam a nie biore czynnego udzialu w dyskusjach, ale ja zywcem nie nadazam. Doba jest za krotka na 2 chorych dzieci i dom, przynajmniej dla mnie ![]()
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
butter ja chcę karmić do roku o ile będę mieć pokarm...wcześniej chciałam min pół roku ale teraz widzę, że raczej dam radę dłużej bo na razie z moją laktacją jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a mnie zaczynają lecieć włosy, mam wrażenie, że zaraz wyłysieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też strasznie leciały, przez ponad dwa miesiące. W końcu u fryzjerki kupiłam sobie szampon (Biorevit) i zaczęłam brać witaminy i się nareszcie poprawia. Cytat:
![]() My też myślimy nad zakupem oczyszczacza. A nawilżacz jakiś masz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zdrówka ![]() Przestań tak gadać tylko odezwij się czasem. Łatwiej w grupie przetrwać wszelkie problemy ![]() Ja już daje Nince nowości do próbowania i jest bardzo zadowolona. Ale ja mm ![]() ![]() ![]() A w ogóle jakie tu puchyyyyyy..... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
A no chyba ze tak bo juz chcialam ci pisac ze to jeszcze spoko przy takim wzroscie Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1890 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Pamietacie mnie jeszcze?
![]() ![]() ![]() ![]() I nie wiem, czy nie zaczyna sie jakas akcja z zabkami albo poki co z twardnieniem dziaselek, bo pogryzla mi otoczki sutkowe tak, ze schodzi mi z nich skora ![]() Optymistko-duzo zdrowka dla synka i optymizmu dla Ciebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:56.