|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 |
Wredny kotecek
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
Piękny komentarz
![]() Osobiście uważam że mam prawo się wypowiedzieć bo pochodzę z normalnego domu, gdzie nie było biedy ale życie szło "na bieżąco", rodzice w 80tym kupili malucha na kredyt a mieszkanie spółdzielcze. Siostra starsza szła przez szkoły jak burza ale na technikum poprzestała. Potem strzeliła miłość do pustego łba i wyjechała z domu z jakimś fagasem w poszukiwaniu szczęścia. Znalazła. Innego fagasa, z mieszkaniem komunalnym w rozwalającej się kamienicy gdzie pojawiło się kolejne szczęście - dziecko. Potem drugie ale do pracy iść nie można było bo trzeba było bawić. Fagas z pracy dorywczej przecież musiał troski utopić w alkoholu co dzień, bo przecież ciężko było w robocie nie ? Żeby nie odstawać a młodość buzuje to najfajniej upijać się z konkubiną. A co tam dzieci, przecież z głodu nie płaczą. Zaczęło się walenie po ryju, "ale przecież nie co dzień, bo kocha". Jak przejrzała na oczy to zwiała z dzieciakami ale gdzie ? Do nowo poznanego fagasa który na pierwszy rzut oka złotym chłopakiem był. Po roku i nowym dziecku wyszło że prawie taki sam jak poprzedni tyle że po ryju daje zdecydowanie rzadziej i pracuje na wesołą gromadkę. A że z czasem mieszkanie fagasowi za niepłacenie zabrali trzeba było wrócić do poprzedniego lokum. W końcu poprzednik się zachlał na śmierć więc wolne jest. Co z tego że nie moje ? I tak sobie tam chlają i chlają , też polsat cyfrowy (dziwny zbieg okoliczności czy takich lubią ?) też LCD i komórkę każdy w domu ma. A co. Ale na czynsz i zaległości nie ma. I ktoś mi powie że wszystko wina szkół bo nie wychowują za rodziców ? Albo opieki społecznej bo za mało kasy daje ? Kiedyś próbowałem im pomóc ale powiem tak - studnia bez dna. Ile dasz tyle wydadzą ale nie na zaległości bo szkoda. Lepiej z bonusa skorzystać i zmienić dzieciom komórki albo dokupić czwarty komputer. Niech mają coś od życia poza siwym wiszącym od papierochów rodziców dymem w domu. Wcale ich nie żałuję. I to nie była zła decyzja tylko szereg beznadziejnych pomysłów bez perspektyw i myślenia. Nie żałuję też tych z artykułu. Jak się daje dupy na dyskotece komuś, o kim po 2 latach nawet nie wiesz jaką skończył szkołę to trzeba potem tę piankę spijać. Szkoda tylko tych dzieci bo teraz są niewinne ale za kilka lat pomogą komuś drzwi wyłamać i kółko się zamknie. Pozdrawiam wszystkich o miękkich sercach. I takich "rodzin" jest najwięcej w SzP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Konto usunięte
|
"ale gdy tylko weszła, zaczęli na nią krzyczeć, że zajęła lokal, który był przeznaczony dla matki samotnie wychowującej czwórkę dzieci (Agnieszka podejrzewa, że to nieprawda). Można powiedzieć, że na starcie podcięli jej skrzydła."
boże nie wierze ![]() nie wjerze ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Skoro nie, to ona płacić czynszu nie ma zamiaru ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Wredny kotecek
|
Ja pracuję, mąż pracuje. Marzę o chociaż jednym dziecku, ale mnie na nie niestać, bo płacimy za wynajem mieszkania i za rachunki .... No. A takich z artykułu stać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Konto usunięte
|
wczoraj zapłaciłam czynsz. jestem frajerem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Konto usunięte
|
ogólnie to podoba mi sie jak na mieszkanie w centrum miasta, w którym nikt nie mieszka, mówią pustostan
![]() to nic ze pustostany to cos takiego a nie puste mieszkania; http://m.wm.pl/2012/03/n/wyspa-spich...lnik-96894.jpg jaka dramaturgia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Wredny kotecek
|
No i zawsze pojawia się pytanie dlaczego ja za cholerną kawalerkę gdzie pies obracając się zawadza ogonem o ściany mam płaci ładną kasę a ktoś inny ma dostawać nawet to samo za darmo.
To też ciekawa kwestia. Nie potrafię logicznie odpowiedzieć czemu tak się dzieje i ktoś uczciwy musi całe życie kredyt spłacać a inny &%#%$$%syn dostanie sobie za darmo a i tak NIC nie będzie płacił bo plazmę trzeba mieć. |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Konto usunięte
|
grumpy, kredyt kredytem, ale oni nawet czynszu nie mają zamiaru płacić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1870 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Masz do zapłacenia zaległy czynsz. - Zapłacę za kilka tygodni, teraz oszczędzam na prezenty świąteczne - Teraz nie mogę, lecę do Amsterdamu itd. Albo Masz zaległy rachunek za wodę - Nigdy nie płaciłem i płacić nie będę. Wg prawa wody odciąć nie mogą ![]() Itd.
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jakies braki w charakterze chyba, umarlabym z nerwow, gdybym nie placila czynszu czy innych oplat.
#1873 |
Zakorzenienie
|
Oglądałam wczoraj fragment wywiadu z ks. Stryczkiem - pomysłodawcą SzP.
Średnio wartość jednej paczki wynosi 1700zł, czyli łączna wartość paczek to ok. 33mln zł. Akcja Szlachetna Paczka kosztuje 4mln zł. Ksiądz też wypowiadał się też na temat laptopów. Mówił że laptop w paczce dla ubogiej, dysfunkcyjnej rodziny to jest słaby pomysł, bo dziecko które go dostanie raczej nie wykorzysta go do niczego mądrego, tylko do grania, zamiast uczyć się. |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
spłaciłam kolejną ratę hipotecznego. Jestem frajerem..
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Co ja czytam
![]() Też nie mam firanek, zaczynam się bać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam artykuł i zbieram szczękę z podłogi. Z aż tak roszczeniową postawą co do mieszkania jeszcze się nie spotkałam.
A te teksty, że cyfrowy polsat musi być bo dziecko bajki musi oglądać? Jest na forum wątek, ze małe dzieci nie powinny tv oglądać. No ale jak niema bajki, to trzeba sie dziećmi zająć, a tak usadzi się przed migającymi obrazkami i problem z głowy. A ci którym dach katedry przeszkadza w odbiorze ![]() Poraża mnie krótkowzroczność w planowaniu wydatków. Mieszkali u mamusi, to wydawali co mieli na bieżąco, na telewizory i inne gadżety zamiast pomyśleć, że dom do nich będzie należał tylko w jakiejś części i trzeba pomyśleć o lokum na przyszłość czy o kasie na spłatę rodzeństwa. Po lekturze stwierdzam, że jestem uboga. Mam tylko jeden telewizor w domu i to dostany (znajomy zmieniał na większy i ten chciał na śmietnik wystawić). I ja guupia wszystkie rachunki zaraz po wypłacie opłacam, zamiast zamówić cyfrowy polsat dla dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Wredny kotecek
|
Szlachetnie Paczka powinna trwać cały rok.To tak jakby nakarmić umierające dzieci w Somali do syta raz w roku.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Konto usunięte
|
No żesz @#(!'?$=_:/-)%¿£¡
Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2014-11-28 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Zabił mnie ten artykuł. Zwłaszcza 14-latek cieszący się z włamania i kombinowanie, że dzieciak może oglądać gry na playstation jako bajki
![]()
#1880 |
Konto usunięte
|
Nie mogę przeczytać calego artykulu i zaplacic tez nie. Wysle mi jakas dobra dusza na pw?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest taki myk,żeby czytać za free-> wystarczy skopiować tytuł i wyszukać w googlach ![]()
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
wieczorem przejdę się po dzielni, może jakieś puste mieszkania znajdę
![]()
#1883 |
Konto usunięte
|
Kolo mnie stoi nowo wybudowany apartamentowiec, większość mieszkańców jeszcze nie zdążyła się wprowadzić... Jak myślicie, zaklepywać? Nawet wiem, które puste, z okien widzę. Ten włam to byłaby kaszka z mleczkiem.
Edytowane przez 201609102148 Czas edycji: 2014-11-28 o 13:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Sylwia i Magda mieszkają w zajętych nielegalnie lokalach komunalnych w kamienicach przy ul. Lubartowskiej w centrum Lublina, Agnieszka i Monika - przy ul. Grygowej w tym samym mieście. Ten ostatni adres to osiedle socjalne jednopiętrowych bloków. Dobra. Po przeczytaniu jaka to okolica - przestalam sie dziwic. Za to dziwi mnie ze Sylwie po raz pierwszy trzasnal maz zaraz po slubie, a ta mu jeszcze 5 dzieci urodzila. Ej i dziwi mnie to, ze one to zglaszsly administracji "dzien dobry mieszkam tu nielegalnie". A administracja tak nic? Nic nic? O i zdziwilo mnie: TYLE MIESZKAN STOI DLACZEGO IM LUDZIOM NIE DAJO! Byly w paczce diory i plejaki za darmo. Idzmy o krok dalej - mieszlaniw za darmo i oburzenie why not. Jezu. Zatkalo mnie. Nie wiem co powiedziec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Konto usunięte
|
Harleyka, przeczytalas juz czy ci wyslac?
Lol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Pszemek wybrał się na wieczorny spacer z psem.
Miał jedno mieszkanie. Teraz ma trzy.
#1887 |
Konto usunięte
|
mieszkanie obok mojego jest puste. myślę, że wyburzę dziś ścianę, która jest między moim i tamtym mieszkaniem i wtedy zamiast 50m będzie miała 100! tyle wygrać!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz... Niektórzy komunę mają w sercu. Nam nie dane, dla innych PRL wiecznie żywy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Konto usunięte
|
U mnie na osiedlu sa sprzedawane domy. Poczekam az ktorys zostanie oddany i myk myk zamim wlasiciele sie wprowadza to ja go sobie zaklepie.
Nie rozumiem tego prawa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znajoma kiedyś zrobiła listę lokali z okolicy i przeszła się do urzędu z buzią, że czemu ona tyle na mieszkanie czeka i musi na wolnym rynku wynajmować ![]() Rozmawiałam ostatnio ze starszym panem, który sam mieszka w kamienicy. Spokojnie możnaby tam 6 mieszkań wydzielić. Pan jest właścicielem kamienicy i narzeka, że nie stać go na ogrzanie 2 pokoi które zajmuje zimą i że w ogóle życie jest drogie. Zapytałam czemu reszty pomieszczeń nie wynajmie. Obruszył się, że to już nie te czasy, że państwo dokwaterowywało lokatorów i że on by źle się czuł gdyby ktoś obcy mu się po domu pętał. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.