![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar LIX
To ja tak z grupa frant jako laik spytam- skoro lekarze to taki stresujący zawód i każdy będzie prędzej czy później w skorupie nieczułości albo wypalony, to dlaczego ci przyjmujący prywatnie są zawsze mili i uprzejmi?
![]() Chyba nic mnie nie zdziwi w kraju gdzie kundle są ważniejsze od ludzi ![]() ![]() ![]()
#1862 |
Nindżopesz
|
Mother, o bosz O_o
![]() A ja zwaliłam sobie dzisiaj wagę na nogę, pod wieczór mnie rozbolała (noga, nie waga) i teraz chodzić nie mogę, co to byndzie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do budzenia ścian to chcemy otworzyć częściowo kuchnię i przedpokój na salon żeby zrobić więcej przestrzeni ![]() ![]() A kosztowało 273 tys. Na moim osiedlu są jedne z droższych mieszkań w Katowicach, ale ja nie chcę zmienić osiedla bo moim zdaniem jest idealne ![]() No i duże mieszkania są tu rzadkością więc chodzą drogo bez względu na stan Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mother współczuję przejść z lekarzami ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Nindżopesz
|
90 tys. taniej niż w stolicy, jak tu kurde żyć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe, czy dałabym radę mieszkać w kato i dojeżdżać spiierdolino do pracy w waw? ![]() Tyle to ja będę musiała za 2-pokojowe na MMokotowie dać ![]() Nie. Poprawka. Ja będę szczęśliwa, jeśli uda mi się znaleźć 2-pokojowe za TYLKO tyle ![]() ![]() Kolega za 3pokoje 60m prawie pól banki dal... Żadnej bogatej babki/ciotki od ewentualnego spadku nie mam, na bogate zamążpójście tez nie ma co liczyć... Jak żyć???
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-04-30 o 21:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
niecnotliwa dziewica
|
Poderwać jakiegoś nababa?
![]()
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Wybacz, ale to jedna z tych przeuroczych literówek ![]() 3. Moim zdaniem adekwatnie. ![]() ![]() ![]() ![]() 4. Igzakli ![]() ![]() A ja murszę kupić farby bo trzeba wszystko pomalować na nowo. Idziemy w jasność all over. Niestety drogą dedukcji oraz eksperymentu wyjszło, że w naszym doświetleniu pomieszczeń, nie sprawdzają się moje ukochane zimne odcienie - wychodziły brudno, zanim takie się stały - i musimy iść w ciepłe biele ![]() Trudno się mówi. ![]() A jeszcze ad chłopa po drobnym zabiegu i złych wynikach krwi - i love this guy! Podmieniony! Normalnie mam ochotę mu fabrykować wyniki co kilka mieszków. ( Bo w sumie noł big dil, nic najstraszniejszego) Anioł, kosmita, nie wiem co. Nie poznaję gościa, gdyby nie fakt, że jest non stop in da house, to by można podejrzewać o romans, a tak to muszę zanotować, teeeraaaaapia straaaaachem, nie rondlem! ![]() Z nudów zrobił WSZYSTKO. Absolutnie wszystko. Przez 3 dni wstawałam o 6.00 i praktycznie cały dzień byłam poza domem. Wracałam do pałacu all inclusive! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2016-05-01 o 00:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Panaroja
|
snad znowu infekcji w krtani
![]() ![]() ![]() Cytat:
Matko - współczuję przeżyć ![]() Z innej strony - okulista dziecięcy pracujący w czymś w rodzaju publicznego poz specjalistycznego przyjmował dziecko , u którego oprócz sprawy okulistycznej zauważył objawy sugerujące pewien rodzaj nowotworu . Przekraczając swoje uprawnienia tzn listę badań, jakie mu wolno zlecać , zlecił odpowiednią diagnostykę - rozpoznanie się potwierdziło , dziecko w trybie pilnym poszło na onkologię , ale - szef wezwał lekarza i za przekroczenie uprawnień i postępowanie niezgodne z regulaminem z punktu go zwolnił . Facet , nota bene Polak ,znalazł ostatecznie pracę w prywatnej klinice , gdzie go przyjęli z otwartymi ramionami . Zresztą polscy lekarze są bardzo cenieni właśnie ze względu na umiejętności diagnostyczne .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A Katowice akurat mają jedne z tańszych mieszkań z miast wojewódzkich Cytat:
![]() Budzenie ścian ![]() ![]() ![]() ![]() Macham z majówki w fajnym hotelu ![]() ![]() (rezerwowalismy zanim kupiliśmy mieszkanie, teraz byśmy się pewnie zastanowili przed wydaniem kasy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
Ad angielskości, to miejmy nadzieję, że w dziedzinie filmu będzie pozytyw - a po zwiastunach tak sądzę, dziś z chuopinem chcemy obejrzeć Pride.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Visa - wg mnie dokładnie taki, jak mówisz Ok, Parabelko, to teraz wiem więcej, ALE : 1. rozumiem, że wobec tego następuje selekcja negatywna, no bo kto by chciał robić z NFZcie, skoro tam tak tragicznie? 2. czy to usprawiedliwia traktowanie pacjenta jak kogoś, kogo się należy jak najszybciej pozbyć, z diagnozą, bez - wszystko jedno, byle już sobie poszedł 3. u mnie w ośrodku pracują kurioza godne Dickensa a nie lekarze (pewnie tylko tacy pozostawali na państwowych posadkach) - pani doktor mogąca mówić o sztuce i poezji, ale o zdrowiu to już niei i do niej przesunięcie w czasie jest na wstępie 1,5 godziny(ja byłam u niej 50 min bo mnie spytała o zawód i przepadłam), jest Arab, który prawie nic nie rozumie, tylko się uśmiecha i wypisuje medykamenty bez recepty, które ma zapisane w swoim zatłuszczonym notesiku Jest ginekolog tak chamski i prostacki, niedelikatny jeśli chodzi o badanie - sugerował, że Gucio może niekoniecznie jest Wojtka np (Beatka potwierdzi, bo go obie znamy) Więc czemu ich się nie rozlicza, taka sytuacja trwa od lat? Wiele można usprawiedliwić ciężkimi warunkami, pacjenci jako tłuszcza ludzka też są okropni, ale no kurde... dlaczego 3 osoby z fejsa napisały do mnie o boreliozie a nie lekarz żaden? No i w końcu - jeśli koniec końców i tak, żeby mieć diagnozę, wyleczyć się muszę trafić do kogoś prywatnego, to nie mam zamiaru płacić haraczu ZUSowi I w ogóle już mam po dziury tego tematu, dno to jest po prostu. VISA jest bardzo piękna, słodkie jest jeszcze Calypso, Rejcz, ale wg mnie gorsze, nie tak wielowymiarowe
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
ech... nie będę się wypowiadać w medycznym temacie
![]() zdrowia wszystkim i udanego weekendu ![]() i gratuluję Ewusi mieszkania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jestem do tego stopnia rozgoryczona ochroną zdrowia, że jak mi coś ostrego dolega, to normalnie Sparta, albo przeżyję albo nie. Albo minie, albo nie. Dzięki, mam nadzieję, że dalej stoi na półeczce w D. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
niecnotliwa dziewica
|
A ja się wypowiem. Państwowy pacjent NIE jest za darmo! Przeciwnie - żeby móc skorzystać z usług jakiegokolwiek lekarza, co miesiąc oddaje sporą część swoich zarobków. I dlatego jest taki wkur.wiony, że żeby zostać przez lekarza potrakyowany jak człowiek, musi z tym samym problemem (a często do tego samego lekarza) pójść prywatnie - wtedy jest miło, uprzejmie i profesjonalnie. Tylko po jaką cholerę mam za to płacić podwójnie? Raz już zapłaciłam odprowadzając składki.
#1875 | ||
Panaroja
|
Cytat:
2.powtarzam - nie usprawiedliwiam takich zachowań, pokazuję tylko skąd się biorą . 3.jeszcze trochę takich warunków pracy jakie są obecnie , a nawet kuriozalni wymrą i zostaną sami lekarze obcokrajowcy . Więc luzik , problem sam się rozwiąże z błogosławieństwem kolejnych rządów . 4.dlatego , że po pierwsze każdy Polak jest lekarzem , po drugie borelioza jest chorobą modną (niezależnie od jej rzeczywistej częstości) tak jak gluten, robaki , drożdże , grzyby i inne takie rzeczy , po trzecie dlatego , że doktor google wie wszystko lepiej od człowieka , który się uczył 10 lat , a w wypadku specjalisty z dwójką 15 - i uczy się nadal . Cytat:
A ponieważ kasy jest za mało , jest za mało lekarzy , sprzętu , itp wobec czego na jednego lekarza publicznego przypada zbyt wielu pacjentów , by był w stanie ich w komfortowych warunkach przyjmować i móc im poświęcić np.godzinę każdemu .Powtarzam - KASA . Jak nie ma pieniędzy , nie ma dobrej obsługi , tak jak w każdej dziedzinie . Jak jest jeden pociąg z miejscowości A do miejscowości B dziennie , jest w nim tłok i wszyscy się żrą. Jak jest 10 - każdy jedzie z uśmiechem na siedząco . Jaśniej wyjaśnić się nie da . Ale przecież w tym jednym też nie powinni się żreć , prawda ? I konduktor przepychający się przez tłum w tym jedynym pociągu , szarpany i popychany i zbierający wyzwiska za nie swoje winy tzn jeden pociąg na dobę , powinien być cały czas uśmiechnięty , miły i empatyczny . Powinien . Ale od pewnego momentu nie jest w stanie . I oczywiście - można nie chcieć płacić składek . Ale wtedy np osoba z cukrzycą insulinozależną będzie za jedno opakowanie Humalogu płacić 140 zł a nie 4 razy mniej . Nie płacisz składek - płacisz 100% za leki ,płacisz za każdą wykonaną operację plus koszt pobytu w szpitalu, płacisz za leczenie nowotworu , zawału, udaru , za leczenie po wypadku drogowym , za leczenie członków rodziny , jeżeli za nich też nie chcesz płacić . I myślę, że pora skończyć temat, bo na meritum nie mamy wpływu , a szkoda nerwów .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-05-01 o 18:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
Co do "mody" na boreliozę,to się nie zgodzę. W majowym Wiedza i Zycie jest nawet artykuł o tym, że zachorowanie w Polsce i na całym świecie zwiększyło się kilkunastokrotnie w ciagu 10 lat i zaczyna juz się cichaczem mówić o epidemii, bo skala zarazem robi się makabrycznie wielka
![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-05-01 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Niewyczymie.
|
Czy ktoś tutaj słyszał o zapachach 12 Parfumeurs Francais? Zaciekawił mnie Intrigue d'Amour (orzech laskowy, irys, drewno sandałowe, wanilia, miód) ale nie dość, że nie mogę znaleźć żadnego sklepu, to jeszcze mam wrażenie, że cena byłaby zabójcza... :/ Pewnie prupków też nie wysyłają. A w ciemno nie kupię. :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |||
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Niewyczymie.
|
Dzień dobry ptaszyny!
![]() Macham znad kawy. Pogoda do dupy. Leje i leje, potop się pewnikiem jakiś zbliża. ![]() ![]() Jest tak paskudnie, że musiałam sobie poprawić humor sporą ilością Britney Spears Curious. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I w rozmowach nagle się okazało, że kilka znanych mi osób też ![]() http://www.iflscience.com/health-and...king-time-bomb a i u komarów podobno znalexiono te bakterie ![]() http://www.shoutoutaboutme.com/tick-...in-mosquitoes/
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-05-02 o 13:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Panaroja
|
Cytat:
Moja szwagierka załapała się na boreliozę trzy razy w ciągu jednego sezonu .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-05-02 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Wyobraźcie sobie, że można wpaść na pomysł poinformowania weterynarza o ważnej sprawie dotyczącej pacjenta przez fejsbuka
![]()
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja naprawde nie rosumię tych obecnych mód ![]()
![]() |
#1885 |
Niewyczymie.
|
Taaa... ostatnio mój własny Chłop wymyślił sobie że odstawia gluten. W zeszłym tygodniu zdecydował, że cierpi na nietolerancję laktozy, a kilka tygodni temu wymyślił sobie, że od teraz będzie weganinem. (Jakoś nie jest).
Ciekawe co będzie następne? Musi kryzys wieku średniego go dopadł. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Nindżopesz
|
Macham znad kliknięcia Dune
![]() ![]() ![]() Co do perfum to stanowczo zbyt dużo mi się ostatnio podoba, kupiłam jeszcze Zagorsk i mam chętkę na Jaisalmer, Broken Theories (chyba)... |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() ![]() Zagorsk mnie nie uwiódł jakos - za grzeczny ![]()
![]() |
#1888 | ||
Mother of Cats
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |||||
Panaroja
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
2.jeżeli się wyklucza z diety zboża, pozbawia się dietę dużej ilości witamin, mikro- i makroelementów , węglowodanów stanowiących główne źródło energii , a dieta eliminacyjna jest wskazana tylko w wypadku przewagi korzyści z jej stosowania nad negatywnymi skutkami , czyli jeżeli objawy spożywania danej substancji zagrażają życiu i zdrowiu . A tak dokładnie to nie gluten ma toksyczne działanie na kosmki , tylko źle działający układ immunologiczny głupieje i po kontakcie z glutenem wytwarza przeciwciała skierowane przeciw komórkom kosmków i to one bezpośrednio odpowiadają za uszkodzenie śluzówki jelit .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() Edytowane przez Parabelka Czas edycji: 2016-05-02 o 22:43 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Niewyczymie.
|
Dieta... wojownika? Oborze. Muszę koniecznie odciąć Chłopu Internety. Bo on przecież gotów zostać wojownikiem na diecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.