![]() |
#1861 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Po poronieniu - kiedy okres, kolejna ciąża?
Cytat:
![]() Dobrze, że Kochasz swojego TŻ to najważniejsze, pomimo tego, że jest wielkim indywidualistą ![]() ![]() My nadal czekamy na @.... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1862 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Witam, Dorcia, mój wynik też dziwnym trafem zaginął, ale mój gin go odnalazł - także głowa do góry. Oni po prostu mają taki bałagan w szpitalnych papierkach.. ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Ewka, zobaczysz, co Wam Bóg da.. Jeśli nie zobaczycie dwóch II tym razem, to zobaczycie następnym!!! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Wtajemniczenie
|
Wiem Edytka...tylko to czekanie mnie dobija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1864 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spokojnego popołudnia dziewczynki ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Pozdrawiam |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 |
Raczkowanie
|
Z racjii tego, że w tym tygodniu nie umiem odebrać wypisu ze szpitala, mam do Was dziewczyny pytanie, miałyscie na kartach informacyjnych jakieś zalecenia napisane, ja dopiero w poniedziałek będę miała możliwość odebrania swojej karty i wypisu i tak właśnie się zastanawiam co oni tam napiszą....
![]() |
#1867 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
* oszczędzający tryb życia * odebrać wyniki badania his-pat. za około 2 tygodnie * kontrola w poradni K. Na wypisie miałam też pieczątkę: W przypadku wystąpienia gorączki, wzmożonego krwawienia, bólów czy innych dolegliwości natychmiast zgłosić się do szpitala. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Ale trzymy za Ciebie kciuki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 |
Rozeznanie
|
Dragon, a Ty poronilaś samoistnie, czy miałaś zabieg?? Ja niestety miałam zabieg 20 maja.
Dragonfly ja miałam napisane to samo co Lily plus informacja o tym, żeby nie współżyć przez okres 2 tygodni po zabiegu i zażywac przepisany antybiotyk. Dziewczyny dzisiaj ide do gina z tym okresem, wczoraj się umówiłam, pewnie wywoła mi, no bo co innego. Ja się czuję tak napuchnięta, że palce mam jak serdelki. A tak w ogóle to coraz czeście myślę, żeby zaczac szybciej te staranka... ehhh nie mogę już wytrzymać. Myslę, żeby zaczac od sierpnia jednak. Sama nie wiem. Z jednej strony poczekałabym a z drugiej na co tu czekać?? Wiem, że wszystkie borykamy się z tym problemem... ale to nie oznacza, że łatwiej mi podjać jakąkolwiek decyzję. buźka dziewczynki Edytowane przez Renessme1985 Czas edycji: 2010-07-01 o 06:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- A tak w ogóle to coraz czeście myślę, żeby zaczac szybciej te staranka... ehhh nie mogę już wytrzymać. Myslę, żeby zaczac od sierpnia jednak. Sama nie wiem. Z jednej strony poczekałabym a z drugiej na co tu czekać?? Wiem, że wszystkie borykamy się z tym problemem... ale to nie oznacza, że łatwiej mi podjać jakąkolwiek decyzję. A kiedy miałaś #? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 |
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź, hmmm mam jeszcze jedno pytanko do Was, zabieg mialam w piątek i praktycznie tylko w piątek krwawiłam, potem spokój i od wczoraj znowu lekko krwawie? Czy to noramlne czy powinnam lepiej zadzwonić do lekarki?
![]() |
#1871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jak zaczniesz mocniej krwawić, będziesz miała gorączke albo zaczniesz sie kiepsko czuć wtedy myślę że powinnaś dzwonić do lekarza |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1872 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zrobiłam dziś test, wyszedł negatywny...ufff czekam więc na @ i na badania cierpliwie w Pl. Miłego wieczoru. zmykam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 | ||
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Wieki mnie tu nie było. Mam ostatnio urwanie głowy. Siostra ma remont u siebie i goszcze ich wraz z bliźniaczkami. Dziewczynki sa na tyle absorbujace ze wieczorami po telefonie TŻ padam na twarz. Widzę że nasze towarzystwo się rozrasta. Niestety z tego samego powodu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - kontrola w poradni K za 6 tyg (ja byłam po 3, bo przestałam krwawic) - i wypis leków Duuuzooo siły życzę ![]() ![]() Myślałam o Tobie Ewuś ,kiedy nie mogłam tutaj zaglądać, jak tam Twoja sprawa się rozwiązała. Widzę że dziś się wszystko rozwiązało. To dobrze ze już przynajmniej masz pewność Kochana Moja ![]() ![]() Ja też czekam na tą paskudną małpę @ a ona jak na złość nie chce przyjść. Spóźnia sie już od soboty ![]() ![]() ![]() Ewuś kiedys pytałaś się o pracę mojego TŻ. Delegowali go 100 km od domu. Na razie jest dobrze, w sensie jego bezpieczeństwa ( mimo ze bidulek pracuje od rana do wieczora przez caly tydz) ale niedługo maja go przenieść na jakieś prace na wysokościach ![]() Poza tym znajoma mojej mamy mówiła ze zna kobiete której zdarzyła sie podobna tragedia do mojej. Niestety w kolejnej ciąży to samo sie jej zdarzyło. Leżała w szpitalu, zeby w razie czegos móc uratowac dziecko, ale sie nie dało. O 21.00 jeszcze dzieckko żyło, ale o 1 w nocy zrobili jej KTG i już serduszko przestało bic ![]() ![]() A! i jest juz za późno, by stwierdzić czy faktycznie miałam tą cholestazę. Pytałam. Dorcia ja też miałam problem z odebraniem wyników ale wszystko sie dobrze skończyło. Oni maja w szpitalach naprawde taki bałagan, ze az sie dziwie ze oni lecza ludzi. Także głowa do góry, znajdą się ![]() Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-07-01 o 18:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1874 |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]()
![]() |
#1875 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, u mnie to krwawienie przez 7 dni a optem przez kolejne 7 brudzenie i cisza.. ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Ewka, nie tym razem to następnym i będziesz pewna na 100% i będziesz wiedziała, że możecie itd.. Głowa do góry!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1876 |
Przyczajenie
|
ja poroniłam samoistnie i po tym dali mi jeszcze proszki wczesnoporonne abym się na pewno oczyściła.
w zaleceniach wypisu miałam aby po tygodniu zrobić test ciążowy z krwi i USG, inny lekarz stwierdził żeby test zrobić po dwóch tygodniach. Tak naprawdę wiele mi nie wytłumaczyli i jak tylko wyszłam ze szpitala to od razu zaczęłam buszować w necie i naszczęście znalazłam to forum. Mam takie pytanie do dziewczyn z Warszawy albo okolic czy znają w Warszawie jakiegoś dobrego ginekologa (mieszkam niedaleko W-wy i zastanawiam się nad porodem w stolicy) najlepiej kobitkę u której mogłabym rodzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 |
Raczkowanie
|
Ewuś kiedys pytałaś się o pracę mojego TŻ. Delegowali go 100 km od domu. Na razie jest dobrze, w sensie jego bezpieczeństwa ( mimo ze bidulek pracuje od rana do wieczora przez caly tydz) ale niedługo maja go przenieść na jakieś prace na wysokościach
![]() Poza tym znajoma mojej mamy mówiła ze zna kobiete której zdarzyła sie podobna tragedia do mojej. Niestety w kolejnej ciąży to samo sie jej zdarzyło. Leżała w szpitalu, zeby w razie czegos móc uratowac dziecko, ale sie nie dało. O 21.00 jeszcze dzieckko żyło, ale o 1 w nocy zrobili jej KTG i już serduszko przestało bic ![]() ![]() A! i jest juz za późno, by stwierdzić czy faktycznie miałam tą cholestazę. Pytałam. Adamonika, właśnie się zastanawiam po oc sobie do głowy dobierasz takie okropne rzeczy!!! Nie możesz tak robić!! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 | ||
Raczkowanie
|
hejka Drogie Panie
![]() dzieciaczki smacznie sobie spia wiec korzystam z chwili ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty kiedy zaczynasz starania, doczytalam sie ze nie zamierzasz dlugo czekac ![]() ![]() ![]() ![]() I w końcu dostalam @. Troche zaczelam juz panikowac, bo chyba na kolejna ciaze nie jestem gotowa, ale jak dzis zauważyłam ze mam @ to tak mi sie jakos dziwnie zrobiło. Juz sama nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() Sciskam Was Panie mocno ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1879 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!!
Juz ponad miesiąc jak miałam # i martwię się bo do tej pory nie miałam @. Wizytę u gin. mam dopiero 09.07 a nawet najmniejszej oznaki na @ nie mam. Cholerka jasna wszystko się przeciąga w czasie. Wy długo czekałyście na pierwszą @ po łyżeczkowaniu??? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1880 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, ja już u Was za dużo nie piszę, większość pewnie mnie nie zna lub nie pamięta, pisałam z Wami w lutym, bo wtedy zawalił mi się świat, zaczęłam staranka po 1 @, (lekarz zalecał po 2, ale powiedział, że po 1 też może być), udało się po 3@! teraz jestem w 6tc, boję się jak Wy, dziś do Was piszę, bo wiem, że Wy mnie najlepiej zrozumiecie. Cieszę się, że się udało , a jednocześnie co chwilę biegam do łazienki sprawdzić czy wszystko gra. Wczoraj byłam robić test na beta hcg, żeby sprawdzić czy się poziom podnosi. Nie wiem jak przetrwam jeszcze 7 tyg z tym strachem, tym bardziej, że # nastąpiło w 12tc. Pozdrawiam Was cieplutko. Szkoda, że znów tyle nowych osób widać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
Hejka, ja dzisiaj mam 43 dc ale wczoraj byłam u gina i dał mi na wywołanie PROVERE. Ale muszę najpierw zrobić badania na prl po obciążeniu i na betaHCG czy aby nic nie zostało z poprzedniej ciaży i nie hamuje @. Zaraz kończe pracę i idę na te badania. U nas w szpitalu jest czynne 24h na dobę i po 2 godzinach są wyniki. Także wieczorem pewnie zacznę tą Proverę. Ja wolałam nie czekać aż pojawi mi się @ sam, bo miałam wcześniej problemy z prl i pewnie znowy wróciło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1882 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
![]() tylko kochana nie stresuj za bardzo bo stres tez moze odwlec @ w czasie. mnie o 6 dni teraz sie spoźniła i tez swirowalam juz. A to ze nie masz objawów zblizajacej sie @ to mysle nic nie znaczy. Pierwsza @ nie wiedzialam kiedy dostalam, nawet brzuch mnie nie bolal. Teraz podobnie. Dzis dostalam, a w ogole jej nie czuje. Nic mnie nie boli ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- a co tam u Ewy nowego? pozdrawiam ciepło ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-07-02 o 15:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
Ja po drugim łyżeczkowaniu czekałam na @ 17 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 |
Raczkowanie
|
Ja mam teraz 30dc i łudziłam się, że @ przyjdzie normalnie, jak przed # (czyli 28dc) ale niestety nie.. więc cierpliwie czekam dalej..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
Raczkowanie
|
[
Wiem Edytka że nie moge, nie powinnam i lepiej dla mnie gdybym nie sluchala "dobrych rad" takich osób. Ale ja naprawde tego nie chce, samo jakos wpada mi w rece albo napotykam sie gdzies z takimi ludzmi, np. jak ta znajoma mamy, ktora spotkałysmy przypadkiem na spacerze. Po tym jak mi to powiedziala mialam naprawde paraliz totalny i strach w oczach, ale dzis jest lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Ty kiedy zaczynasz starania, doczytalam sie ze nie zamierzasz dlugo czekac ![]() ![]() ![]() ![]() I w końcu dostalam @. Troche zaczelam juz panikowac, bo chyba na kolejna ciaze nie jestem gotowa, ale jak dzis zauważyłam ze mam @ to tak mi sie jakos dziwnie zrobiło. Juz sama nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() Sciskam Was Panie mocno ![]() ![]() Monia, widzisz. jesteś w dobrych rękach (jak sama piszesz - może w najlepszych).. więc nie dobieraj sobie do głowy żadnych niepokojących mysli!!! Wiesz, że pozytywne myslenie to 50% szans, tak??!!A bóać się masz czego bo jak wezmę ![]() ![]() ![]() Poza tym bardzo Ci zazdroszczę, że już zaczynacie powoli starania o dzidzię! My z TŻ myslę że po pierwszej @ się wezmiemy do 'roboty' ale najpierw wizyta u gina, by sprawdził czy możemy..Mam nadzieję, że @ przyjdzie do 6 tygodni .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj Edytka, Skarbie ja zawsze myślałam pozytywnie, nawet wtedy gdy nie było na to szans. Ale w ostatnich 3 latach tyle nas nieszczęść w życiu spotkało że starczyłoby na cała moją rodzinę więc czasem zadrza mnie sie wątpić. Czasem sie az zastanawiam co ja takiego w poprzednim wcieleniu zrobiłam skoro teraz tak płacę za to ![]() ![]() Dziękuję Ci że i Ty jakoś dodajesz mi skrzydeł ![]() ![]() ![]() ![]() A zazdrościc mnie nie masz czego Skarbie, bo co z tego że po porodzie wszystko mam juz zagojone i gotowe do kolejenj ciązy, co z tego ze mozemy juz z TŻ sie starać, jak i tak on jest w świecie rozsiany, a jak wróci w sierpniu na tydzień to ja akurat wtedy mam miec @. W takim tempie to ja przed trzydziestka na pewno nie zjadę ![]() To ja Wam wszystkim zazdroszcze, ze macie swoich TZ przy sobie, ze Was jakos pocieszaja i w ogole macie jakos zycie poukladane... Ja mam 27 lat i ciagle nic, ciagle czekam na lepsze czasy ![]() I teraz sie zastanówcie kto tu wszedł czarownicy w drogę... ![]() A swoją @ nie stesuj sie za bardzo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Chwilkę byłaś ze mną. Chwilkę pobądź sama. Niedługo się spotkamy Majeczko kochana[*] 20.04.2010r. ![]() Wiktoria jest już z nami ![]() ![]() Edytowane przez adamonika Czas edycji: 2010-07-03 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny. Znowu miałam taką długą przerwę, ale myślę, że w końcu kiedyś się to zmieni i będę mogła do Was trochę częściej zaglądać. Pamiętacie jak kiedyś pisałam, że mój gin. przepisał mi tabletki antykoncepcyjne- oczywiście na wyregulowanie okresu. Orientujecie się może jak to faktycznie jest, bo wiem, że przez kilka dni trzeba się dodatkowa zabezpieczać i tak też z TŻ robiliśmy, ale w czwartek skończyła mi się ta pierwsza paczka i potem trzeba odczekać 7 dni i dopiero później można brać kolejną paczkę nie?! I właśnie zastanawiam się czy przez te 7 dni jest możliwe, że zajdę w ciążę? Właśnie w piątek "trochę" się poprzytulaliśmy, no i w sumie to można powiedzieć, że zaczęliśmy staranka. Chociaż teraz trochę mnie to przeraża i boję się czy nie trochę za wcześnie, bo w końcu mieliśmy poczekać do września, ale te najgorsze 3 m-ce już minęły, więc myślę, że choćbym nawet zaszła to nie będzie najgorzej. Nie wiem co mam robić, bo w piątek mam już zacząć brać nową paczkę tabletek, a tam pisze, że jak są jakieś podejrzenia ciąży to nie brać ich, a przypuszczam, że na teście i tak jeszcze nic nie wyjdzie, bo trochę za wcześnie nie? Dziewczyny poradźcie co robić?? Może betę zrobić?? Czy może myślicie, że i tak nic z tego nie będzie??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1889 |
Raczkowanie
|
ja brałam prawie rok tabletki i po skończeniu opakowania, podczas 7 dniowej przerwy również antykoncepcja działa więc wg mnie raczej nie masz się czego obawiać....
![]() |
#1890 |
Przyczajenie
|
Witajcie,
Dołączam swoją smutna historię poronienia do waszych ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Po zabiegu krwawiłam jeszcze 4 dni i bolał mnie brzuch, potem 4 dni przerwy i znowu krwawienie...gin powiedziała że mogła wystąpić już miesiączka pierwsza że tak się zdarza że niektóre dziewczyny mają szybko a inne późno.....brałam antybiotyki, globułki dopochwowe antygrzybiczne, globułki doodbytnicze na oczyszczenie z toksyn aby wszystko ładnie wróciło do normy. Jestem pewna że to była miesiączka bo wyglądała normalnie tylko bardziej obfita ale znacznie inna niż po poronieniu..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.