![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)
ja nie lubię zwierząt w ogóle, ani psów ani kotów, wolę je mieć na dystans, więc nie chcę mieć żadnego w domu.
Mój tż jakiś czas temu zachorował na fretkę i mi marudzi, żebyśmy sobie kupili. Nie wiem, czemu akurat fretka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Rozeznanie
|
Cześć, strasznie dużo piszecie dzisiaj. Miałam poodpowiadać na niektóre posty, ale jak się zabrałam za pisanie, to w sumie już temat był nieaktualny
![]() L_V TABCIN. Jedyna rzecz, która mnie stawia na nogi. A jeśli powrócił ten Tabcin Noc i powrócił taki, jak był dawniej to świetnie-to jest czad doperio. Jestem chora, biorę TN, idę spać, a w zasadzie tracę przytomność na kilka/naście godzin i budzę się zdrowa ![]()
#1893 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja sie na kotach rasowych nie znam. Kiedys kolezanka miala walnietego syjama, a reszta to walniete dachowce ![]() Nie dla mnie niestety. Jest rasa nie pachnaca psem Basenji, i myje sie jak kotek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Psy najmniej odpowiednie dla początkujących to przede wszystkim 'rasy niebezpieczne', szpice (głównie husky, akity, siberiany), terriery i psy myśliwskie, bo trzeba niestety mieć doświadczenie i charakter silniejszy od psa, żeby sobie poradzić z nimi. Ale jak manchester terier to Twoja miłość..to co zrobić ![]() ![]() Cytat:
![]() Co do smierdzenia, to dobrze pielęgnowany pies nie śmierdzi. Są różne psie zakamarki, które trzeba czyścić, bo to one są odpowiedzialne za ten 'smród'. Mój pies np. nie śmierdzi i to nie moje zdanie,bo ja bym pewnie nie czuła, nawet jakby targał jak skunks, ale zdanie osób postronnych, które np były u nas pierwszy raz i ze zdziwieniem stwierdzały, że pies wcale nie musi śmierdzieć ![]() Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2008-12-04 o 13:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A fretki smierdza jak cholera ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
ButterB a czy prócz Yorka sa jeszcze jakieś rasy, które mają ludzkie włosy ? Bo dla mnie to ważne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zapach odstrasza mnie głównie od posiadania jakiegokolwiek zwierzątka i nikt mi nie wmówi, że jego pies/kot nie śmierdzi. W każdym domu, do którego wchodzę i jest jakieś zwierzę, czuję je od progu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla alergików to jeszcze grzywacz chiński, albo nagi meksykański i nagi peruwiański...ale to straszne paskudy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tabcin jest the best ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1902 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myslalam jeszcze o Airedale terrier, ale wlasnie troszku duzy. Tez sie w nim zakochalam. Moje ciotka natomiast kupila sobie jako pierwszego psa Husky, 13 lat temu, jeszcze niewiele ich bylo wtedy. I zaczela z mezem codziennie 10 km z nim biegac, zeby mial zapewniona odpowiednia dawke ruchu. I tak ponad 10 lat. Teraz to juz schorowany staruszek i nie chce biegac, ale i tak ich podziwiam za wytrwalosc i konsekwencje. To sie nazywa odpowiedzialnosc. Wiem, ze chcesz mi dobrze poradzic, doceniam to, ale ja sie naprawde przygotuje na wszelkie mozliwosci. Ale moge potem wyc Ci w wirtualny rekaw. Basenji, o to jest trudna rasa, panie tego. za nic bym sie podjela, a poza tym jest wlasnie taki koci. Dziwi mnie to jego upodobanie siedzenia sobie wyzej od wszystkich i obserwowanie terenu ![]() Co do smierdzenia, badz nie smierdzenia to prawda. Specyficzny zapach podobno posiadaja psy z gestym podszerstkiem, ale Husky np. ma, a u ciotki nie czuc nic psem ![]() Natomiast kolezanka miala mala znajdke. Boze moj, jak jej lapy smierdzialy i caly dom! Okropnosc! Czytalam, ze na to pomaga mycie lap plynem do higieny intymnej dla kobiet ![]() Ale prawda jest, ze czysty i zadbany pies nie smierdzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | |
Rozeznanie
|
Charakter sie liczy, charakter
![]() Cytat:
Dobra, koniec o zwierzakach, bo zdominowalam inne tematy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1904 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie powiedziałam, broń boże, że labrodory etc. się same wychowują...o nie..żadne psy się same nie wychowują...Tylko w wymienione przez mnie rasy można włożyć mniej pracy i nie trzeba aż tyle konsekwencji, co w przypadku innych. Co do odpowiedzialności za bieganie itp., jak mój pies był młody i jeszcze mógł biegać całe hektary, to codziennie z nim chodziłam, biegał po 2 godziny dziennie. Teraz już nie może, bo ma chore serce. Basenji jest trudny... ale poczytaj sobie o śpiewającym psie z Nowej Gwinei..to dopiero hard core ![]() Co do śmierdzenia, to jak już będziesz mieć swojego pieska, to u weta się co jakiś czas upominaj o czyszczenie gruczołów przyodbytniczych ![]() ![]() ![]() Wiadomo też, że mokry pies śmierdzi, ale bez przesady, psa się nie kąpie raz w tygodniu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Człowiek poczyta to sie chociaz czegoś dowie. No i teraz wiadomo do kogo się zwracac o pomoc w razie potrzeby . EDIT. Butter a co Ty dzis tyle czasu masz. W pracy luźniej się robi?
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2008-12-04 o 13:41 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny ![]() juz mam troche lepszy humor ![]() mama doklada nam 1000zl do kanapy wiec mamy zaoszczedzone i mozemy kupic nowy zlew do lazienki ![]() niedlugo jade do mieszkania pokazac robotnikowi dokladnie co ma zrobic ![]()
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jestem załamana w kwestii mieszkaniowo-wykończeniowej, nie mam pojęcia za co zrobimy wykończenie mieszkania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm.. właściwie w pracy faktycznie dziś dość luźno...ale ważniejsze chyba to, że Cape poruszyła 'mój' temat. Wy się tu lubujecie w kosmetykach, nartach, etc etc.. a ja w psach!! ![]() ![]() A czy to źle? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1909 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
wez mi nic nie mow, Tz juz pozyczyl kase, rodzice dokladaja nam ile moga.....a i tak narazie musimy sie wstrzymac z remontem kuchni i wszystko kupujemy po trochu ciezki okres jest ![]() ![]()
![]() |
#1910 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale jakoś idziecie do przodu, a u nas to jest kwestia, że musimy zrobić wszystko żeby się wprowadzić, są tylko wylewki, okna, gładź na ścianach (zresztą nie wszystkie bo wybijamy dachowe więc dodatkowy koszt), zrobienie 2 poziomu, kuchnia, łazienka, mebli nie liczę ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po prostu zauwazylam ze dziś non stop się udzielasz a ostatynio tak nie bylo...tylko ze myslałm ze to przez pracę, a nie z powodu braku interesujących tematów. ![]()
![]() |
#1912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1913 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziekuje Ci za zainteresowanie. Ze swojej strony chcialam tylko przedstawic sytuacje, ze sie mocno przygotuje a nie decyduje na pieska, "bo ladny" ![]() Wcale nie chce udawadniac, ze jestem najmadrzejsza tylko staram sie przyuczyc i w teorii obylam sie nieco ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciesze sie, ze jestes i w pracy luzniej ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1915 |
Zakorzenienie
|
a w końcu macie pokoi? 4?
#1916 |
Rozeznanie
|
i garderobe?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
To jeszcze kwestia dyskusyjna, mąż się upiera żeby dołu nie dzielić, żeby był mega wielki salon z aneksem kuchennym, może kominkiem
![]() ![]() Na gorze tylko dwa. Garderoba będzie ale nie taka jak wymarzyłam sobie, na przedpokoju jest mnóstwo miejsca i tam pojedziemy z szafami dookoła, ważne by szafy dobrze wyposażyć w elementy do przechowywania ,ale na tym się już nam ![]() Będzie za to pokój kąpielowy, na początki tylko kabina prysznicowa i kibelek, ale w marzeniach wanna z hydromasażem ![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2008-12-04 o 14:03 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1919 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z tym salonem to glosuje za opcja Twojego meza... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1920 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.