|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - cz. V
Miałam zdać relację z nocy z arganowym.
Efekt boooski, jakby włosy były naturalnie bardzo miękkie, błyszczące, bardzo zdrowe. Normalnie po alterrach albo BD są miękkie, ale nie w taki sposób. Po prostu WOW. Chyba kupię całą buteleczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1892 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A używa któraś do zmywania olejków szamponów Isany ? Dobre są czy nie warto kasy marnować bo zaraz będzie na nie promocja ;> Edytowane przez Haggat Czas edycji: 2012-03-07 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1893 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ech, mam wrażenie, że moje włosy robią się coraż cieńsze ku końcom...a mi sie marzą włosy do talii :/ Czy któraś z wizażanek mieszkających w UK probowała szapmonów bez SLS z Holland&Barrets?
![]() ![]() Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1895 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1897 |
Raczkowanie
|
To żółtko mi tak dało popalić, że się buntuję i nie będę go używać!
![]() Muszę sobie ułożyć jakiś plan olejowania, trochę już tych olejów mam i nie wiem czy używać po kolei do każdego mycia inny aż do końca kolejki i od początku, czy na przykład- 3 razy Amla, później 3 razy Vatika kokos, 3 razy haszysz itd. Czy wy wybieracie oleje tak po prostu, jak macie ochotę na zapach czy konsystencję ![]() Na pewno jutro nałożę jeszcze raz oliwę z oliwek+ rycynę na skalp a na długość samą oliwę z oliwek, chcę zobaczyć prawdziwy rezultat, a tak Superżółtko mi wszystko schrzaniło! ![]() Widziałam olej lniany, ala TŻ zaczął mi mówić, że jak to, że to jest "hot oil" (w sensie że pikantny?) i że jak to na włosy... nie było na nim info czy rafinowany, czy nie i nie wiem czy ryzykować. Może na razie powinnam zostać przy tym co mam i dokładnie sprawdzić który olej na moje włosy działa, i wtedy ewentualnie testować inne. Baaaardzo mnie ciekawi Vatika kokosowa, któraś z dziewczyn napisała że pachnie jak kostka do WC i tu się muszę niestety zgodzić ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1898 |
Zakorzenienie
|
#1899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Wtajemniczenie
|
Jigoku - a w jakiej cenie i ile ml go widziałaś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1901 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1902 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1903 |
Wtajemniczenie
|
Monidot - warto spróbować na sobie, który Ci najbardziej pomoże na wypadanie.
Jest Sesa, Khadi Amla, Heenara itp itd.,ale wiesz, to często sprawa indywidualna. Na wypadanie możesz też spróbować wcierek. Np. Joanna Rzepa, ampułki Radical, Jantar. A tego szamponu to szukasz łagodnego, czy może być z SLeS? |
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Pytanie nie do mnie ale odpowiem - około 10zł na ZSK za buteleczkę 15ml. Około 1/4 lub 1/5 buteleczki starczyła mi na naoliwienie włosów do połowy pleców więc patrząc na 'cena -> wydajność' wchodzi niezbyt.
Znalazłam sposób po którym szampony alterry nie wysuszają mi włosów ani skalpu i domywają oleje. Od dłuższego czasu jest to mój ulubiony szampon. Nalewam do butelki ze spieniaczem (akurat miałam po piance iwostin) 1/4 szamponu, 2/4 soku z aloesu, dopełniam wodą, mieszam i gotowe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 |
Wtajemniczenie
|
Monidot - ja również na wypadanie polecam szczególnie wcierki. Oleje mogą nawet zwiększyć problem, nie każdy skalp je lubi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na Twoim miejscu zrobiłabym tak, że walczyłabym z wypadaniem za pomocą wcierek:woda brzozowa, Joanna Rzepa-kuracja wzmacniająca, Jantar, Seboradin itp., a o długość zadbałabym olejami. Skoro u Ciebie ciężko o szeroki wybór, a w domku masz winogronowy i oliwę z oliwek, to spróbuj najpierw ich ![]() Zbierają naprawdę dużo pozytywnych opinii. Jak uda Ci się dostać w spożywczym to możesz wypróbować olej z orzechów włoskich ![]() ![]() Jeżeli masz chęci, to zamów sobie na Allegro jakiś z tych co wymieniła ULA , powinny tez pomóc na wypadanie ![]() No i może masz w swoim mieście jakieś sklepiki zielarskie, tam też zdarza się duży wybór olejów, np. olej kokosowy ![]() Co do szamponów to zależy jaki planujesz zakupić, czy delikatny czy z SLeS? Jeżeli delikatny, to w Rossmannie możesz kupić szampon dla dzieci Babydream, tylko uwaga może dawać jaśniejsze refleksy na włoskach, bo ma rumianek w składzie ![]() Jeżeli jakiś z SLeS, ale niezbyt silny to np. Fitomed. A jak z SLeS, to już jest bardzo duży wybór takich szamponów ![]() Polecam zajrzeć na ten blog https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=452423 Tam jest podział szamponów na te delikatne i te oczyszczające ![]()
![]() |
#1907 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1908 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
W końcu mam znów olej kokosowy KTC ![]() Ach, i byłam w sklepie zielarskim, kokos Efavitu za 12,90zł (to chyba tanio?). I był też olej z pestek wiśni - zna go ktoś i może powiedzieć jak pachnie?
![]() |
#1909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1910 |
Wtajemniczenie
|
Monidot - A próbowałaś pić pokrzywę?
Wiesz, to,że jedna wcierka nie dała efektu nie oznacza,że inna też zawiedzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1911 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1912 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Nie próbowałam. A wystarczy taka z saszetek? I jak często trzeba pić? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1913 |
Rozeznanie
|
Wątek o olejach, to mam nadzieję, że ktoś mi poradzi w sprawie farbowania włosów na olej. Słyszałam, że najlepiej używać kokosowy, bądź arganowy. Ale czy może to być zwykła oliwa z oliwek? Obecnie tylko taką posiadam.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Wtajemniczenie
|
Może być taka z saszetek (dobra jest firmy Kawon), chociaż podobno lepiej pić sypaną. Ja piłam z saszetek i przyśpieszyła mi porost włosów, wypadanie też się ograniczyło,ale używałam wówczas też innych specyfików, więc nie wiem,czy pokrzywa na to bezpośrednio pomogła.
Ostatnio sobie kupiłam sypaną i zamierzam wrócić do picia. Ja piłam dwa razy dziennie. Tylko pokrzywa jest moczopędna, dla niektórych to stanowi problem i utrudnia funkcjonowanie np. w pracy. Przejrzyj sobie ten wątek - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=595027 Nie musisz wertować wszystkich stron, bo na pierwszej jest bardzo dużo opisane. Edytowane przez Ula_87 Czas edycji: 2012-03-07 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
monidot: napisałaś że bardzo wypadają Ci włosy, może powinnaś zrobić badania hormonów? Edytowane przez ana_masri Czas edycji: 2012-03-07 o 21:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Isanę też sobie chwalę, ale Alterra jest wg mnie lepsza. Jeśli będzie w promocji, to możesz przetestować.
![]() |
#1917 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Aż tak strasznie mi włosy nie wypadają. Tylko jak popatrzę na jakieś 2 lata temu to wtedy mi mniej wypadały. No i teraz mam ten jeden mały łysy placek na głowie bez włosów. Badań hormonalnych nie miałam. Jakieś inne: Poziom żelaza, poziom tarczycy i coś jeszcze ale już nie pamiętam co. i wszystkie wyszły prawidłowo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1919 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do kokosa Efavitu, to tanio, w sumie ja płaciłam 11,80 zł, ale wiekszość dziewczyn wspominało o cenie ok. 15 zł ![]() Cytat:
![]() Co do szamponu, to możesz spróbować tego Babydream, jest taniutki (3,49 zł/200 ml), a może akurat Ci przypasuje ![]() W razie czego jakbyś się zdecydowała na picie pokrzywy, pamiętaj o uzupełnianiu witamin z grupy B, bo pokrzywa je wypłukuje ![]()
![]() |
#1920 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:30.