Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 20:08   #1891
AnneMariie
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
hehehe LUBIE TO

to są takie małe terrorysty moja tez dziś wrzas...wchodze do pokoju a ona śpi z uśmiechem :P no chyba że mam halucynacje

Dzięki kochana staram się :P

My dziś szczepilismy 6w1 Hexacima to jest dobre produkcji jakby któraś się wahała to firm sanofi ma dobrej jakosci podukty jesli chodzi o czystość szczepionek czy insulin itd. No i jest tańsza od infanrixu.
Płaczu było chwilkę ale tatu wział na rączki zagadał i od razu cisza
Aha no i ważymy 5015kg....Dokładnie dziś skończyła 6 tygodni i waga z 3130 z wypisu skoczyła do 5015. Jestem w szoku totalnym że tak przybrała. Pani dr powiedziała że ponad normę ale to co... mam dziecku odmawiać jedzenia? ale nie krytykowała nas za to ze dużo czy coś

Aaa!! Jaki piekny skok!! Moj w 6 tygodniu przybral 1,2kg. Widocznie ma apetyt

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Aaa zapomniałabym hit dnia. Mam nie jeść nabiału malin truskawek brzoskwinek morelek i innych takich jabłek też nie bo sa stare i moge jesc dopiero na jesień, gdy zachce mi sie owocow to mam sobie kupić sloiczek gerberka

Oczywiscie nie przyznalam sie ze wszystko wymienione jem

Do mnie to samo, tylko gotowana marchewke, bez nabialu najlepiej, gotowany ryz i w sumie to wszystko hahahaha
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:11   #1892
zabciajs
Zakorzenienie

Dziewczyny, podajecie espumisan? Położna poleciła, a ja czytam ulotke i pisze o podawaniu po 1szym miesiacu zycia.
Stary 2016-06-22, 20:11   #1893
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Do mnie to samo, tylko gotowana marchewke, bez nabialu najlepiej, gotowany ryz i w sumie to wszystko hahahaha
Marchewka zartujesz przeciez to masa nawozów w tym! haha
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:12   #1894
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość

A mi mega mleko wchodzi Przypomnie,ze przed ciàzą nie tolerowałam zbyt super nabiału. A w ciazy lajcik.
Stary 2016-06-22, 20:16   #1895
daggmara
Z deszczem w butach

Co do ubioru - my jedziemy na krótki rękaw cały czas. W nocy, gdy robi się chłodno (okna cały czas na oścież), najwyżej przykrywam grubszym kocykiem.

Pisałyście o wyższości chusty nad nosidłami, bo kręgosłup i bioderka. Ok, ja się zgadzam, ale t nie wszystko, bo nie powinno się nosić maluchów w pionie na rękach, do odbicia, przeniesienia itd. Prawidłowo, żeby nie obciążać kręgosłupa maluchy powinno się nosić tak:

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Ja piję mleko, jem sery, czekoladę, truskawki i jest spoko
Cieszę się, bo Hanię sypało przy byle okazji przez pierwsze pół roku..

W ogóle stwierdzam, że dwójka moich dzieci jest zupełnie inna, ciekawe, jak będzie dalej.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:16   #1896
mialavi
Zakorzenienie

Jaka temp. mozna uznac za goraczke kiedy podac lek???
Zapomnialam zapytac - termometr pokazuje 37.6 swieci na czerwono
Stary 2016-06-22, 20:19   #1897
zabciajs
Zakorzenienie

Daga wrzucisz to na fejsa? Nawet w przegladarce mi tego nie pokazuje :/

Co moje dziecko bedzie robić w nocy jak teraz konczy druga drzemke. Przerwa tylko na pampola i szame. Od 15.30!!!
Ale powiem Wam, ze jak spi przez wiekszość czasu spokojnie to aż serce się raduje. Mega nowość dziś.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-22 o 20:21
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 20:24   #1898
daggmara
Z deszczem w butach

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Daga wrzucisz to na fejsa? Nawet w przegladarce mi tego nie pokazuje :/

.
Poszło, wrzuciłam w posta, myślałam, że się będzie dobrze mobilnie wyświetlało.

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:27   #1899
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Nam dziś powiedziano ze powyżej 38 stopni podajemy lek

Ala padła i śpi, widać ze jest wymeczona dzisiejszym dniem biedactwo. Mam nadzieje ze wstanie w dobrym nastroju. Gorączki póki co nie ma.
Trochę nam się posypal plan dnia bo jak się obudzi niedlugo to pewnie do północy mi nie zasnie Ale to nic, ważne żeby to szczepienie nie dało się we znaki

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:31   #1900
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulujemy pieknych przyrostow
A jak teraz u Was?
Tez sie ciesze ze jestesmy juz po. Nasza malenka wazy 4055 i ma 55cm ( urodzona 53 cm) troche to dla mnie jest niemozliwe bo juz nosimy 62 w wiekszosci i to mierzenie takie dokladne bylo ale niech bedzie. Pani doktor mowila ze moglaby przybrac chociaz 100g wiecej ale patrzac na rodzicow to sie nie dziwi mam karmic i sie nie martwic. Mala kocha byc na golaska wiec na badaniu byla bardzo grzeczna szczerzyla sie do pani doktor Szczepilismy 6w1 przy ulkłciu oczywiscie byl placz i pierwszy raz slyszalam u niej taki okropny ryk z bolu - straszne to bylo ale trwało chwile wystarczylo ze mama troche utuliła i wyciszyła.
Potem tata spacerował przez godzinke a mama zaliczyła dentyste. W drodze powrotnej juz mała byla niespokojna w domu uspokoiła ja kapiel a teraz przysypia jedynie na rekach i co chwila jest okropny płacz Nie wiem jaka jest przyczyna to nie jest jej normalny płacz. Moze jest zmeczona albo przebodzcowana albo to szczepionka w kazdym badz razie nosimy ja na zmiane bo serce sie kraje robi sie az sina z tego płaczu no i nie chce jeść
Widzisz, a tak się martwiłaś Ładnie przybrała
Mi już smutno jak pomyślę o szczepieniu, ale to dopiero za 2 tygodnie...

Cytat:
My dziś szczepilismy 6w1 Hexacima to jest dobre produkcji jakby któraś się wahała to firm sanofi ma dobrej jakosci podukty jesli chodzi o czystość szczepionek czy insulin itd. No i jest tańsza od infanrixu.
Aha no i ważymy 5015kg....Dokładnie dziś skończyła 6 tygodni i waga z 3130 z wypisu skoczyła do 5015. Jestem w szoku totalnym że tak przybrała. Pani dr powiedziała że ponad normę ale to co... mam dziecku odmawiać jedzenia? ale nie krytykowała nas za to ze dużo czy coś
Nieźle, nieźle Mały głodomorek Ci się trafił

Kurde, Marysia mi śpi od 18:15, a ja od godziny już chodzę po domu i miejsca nie mogę sobie znaleźć
I w ogóle hitem jest to, że ja cały dzień się męczę z odkładaniem, usypianiem itd, a przychodzi ojciec z roboty, dostaje małą na ręce, ona zasypia, odkłada ją do koszyka albo idzie z nią spać i nie ma dziecka przez trzy godziny

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:32   #1901
kaylla
Zakorzenienie

mialavi - Z tego co mi mówili, to gorączkę zbijamy powyżej 38 stopni.
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 20:32   #1902
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Marchewka zartujesz przeciez to masa nawozów w tym! haha

Tylko potakiwalam. Bylam u polskiej doktor rodzinnej, lekarze w irlandii zazwyczaja kaza jesc wszystko byle z umiarem
Stary 2016-06-22, 20:32   #1903
fablous
Zakorzenienie

My szczepilismy Infranixem

A co do diety przy kp to mi z kolei dr dzis powiedział zeby jeść wszystko jeśli dziecko nie ma żadnych alergii
Unikać tylko młodej kapusty, kalafiora i ogólnie wzdymajacych a także, ku mojemu smuteczkowi, słodyczy bo niby po nich nic dobrego nie będzie
Każdy mówi co innego

Stary 2016-06-22, 20:33   #1904
Clio_99
Zadomowienie

.

Edytowane przez Clio_99
Czas edycji: 2016-07-04 o 11:12
Clio_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:35   #1905
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Żabcia my podajemy espunisan od 3 tygodnia. Pomógł nam już za pierwszym podaniem! Położna mówiła że to bezpieczny lek, że całkowicie się go wydals itd więc śmiało a mała będzie prukac aż miło

Co do szczepień to wybraliśmy 6w1, pneumo i rota. Pani doktor mówiła mi że od 2017 roku NFZ pokryje szczepienia dodatkowe tylko nie wiem czy wszystkie czy tylko pneumokoki bo o nich akurat rozmawialysmy. Także powiedziała że mamy pecha i dzieci z 2016 jeszcze muszą płacić.

Ja dzis przejrzalam ksiazke szczepien i pneumoc i meningo sa tutaj za darmo. A ja glupia matka nawet nie ogarnialam tego wczesniej. :p

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Widzisz, a tak się martwiłaś Ładnie przybrała
Mi już smutno jak pomyślę o szczepieniu, ale to dopiero za 2 tygodnie...

Nieźle, nieźle Mały głodomorek Ci się trafił

Kurde, Marysia mi śpi od 18:15, a ja od godziny już chodzę po domu i miejsca nie mogę sobie znaleźć
I w ogóle hitem jest to, że ja cały dzień się męczę z odkładaniem, usypianiem itd, a przychodzi ojciec z roboty, dostaje małą na ręce, ona zasypia, odkłada ją do koszyka albo idzie z nią spać i nie ma dziecka przez trzy godziny

Skad ja znam te ojcowskie rece :p jak przychodzi z pracy to maly od razu usmiechy wali i spokojny taki. Ja nie wiem czy moje dziecko mnie lubi haha

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 20:46   #1906
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulujemy pieknych przyrostow
A jak teraz u Was?
Tez sie ciesze ze jestesmy juz po. Nasza malenka wazy 4055 i ma 55cm ( urodzona 53 cm) troche to dla mnie jest niemozliwe bo juz nosimy 62 w wiekszosci i to mierzenie takie dokladne bylo ale niech bedzie. Pani doktor mowila ze moglaby przybrac chociaz 100g wiecej ale patrzac na rodzicow to sie nie dziwi mam karmic i sie nie martwic. Mala kocha byc na golaska wiec na badaniu byla bardzo grzeczna szczerzyla sie do pani doktor Szczepilismy 6w1 przy ulkłciu oczywiscie byl placz i pierwszy raz slyszalam u niej taki okropny ryk z bolu - straszne to bylo ale trwało chwile wystarczylo ze mama troche utuliła i wyciszyła.
Potem tata spacerował przez godzinke a mama zaliczyła dentyste. W drodze powrotnej juz mała byla niespokojna w domu uspokoiła ja kapiel a teraz przysypia jedynie na rekach i co chwila jest okropny płacz Nie wiem jaka jest przyczyna to nie jest jej normalny płacz. Moze jest zmeczona albo przebodzcowana albo to szczepionka w kazdym badz razie nosimy ja na zmiane bo serce sie kraje robi sie az sina z tego płaczu no i nie chce jeść
To typowy objaw po szczepieniu brak apetytu

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 20:53   #1907
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa zapomniałabym hit dnia. Mam nie jeść nabiału malin truskawek brzoskwinek morelek i innych takich jabłek też nie bo sa stare i moge jesc dopiero na jesień, gdy zachce mi sie owocow to mam sobie kupić sloiczek gerberka
no tak, bo słoiczek gerberka to samo zdrowie

my sobie dziś robimy dobrze - chyba 2 godziny pospaliśmy, zamówiliśmy pizzę a potem pojechaliśmy do rodziców na naleśniki

Kociak dziś śpi z nami - ciężko mu zasnąć i śpi bardzo czujnie, mam nadzieję, że rano odzyska humor!
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 21:03   #1908
fablous
Zakorzenienie

Cytat:

Co za osiągi, super!
Nie ma co, porządne wyżywienie oferuje Twój bufet

Stary 2016-06-22, 21:35   #1909
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clio_99 Pokaż wiadomość
Żabcia my podajemy espunisan od 3 tygodnia. Pomógł nam już za pierwszym podaniem! Położna mówiła że to bezpieczny lek, że całkowicie się go wydals itd więc śmiało a mała będzie prukac aż miło

Co do szczepień to wybraliśmy 6w1, pneumo i rota. Pani doktor mówiła mi że od 2017 roku NFZ pokryje szczepienia dodatkowe tylko nie wiem czy wszystkie czy tylko pneumokoki bo o nich akurat rozmawialysmy. Także powiedziała że mamy pecha i dzieci z 2016 jeszcze muszą płacić.
A w jakiej dawce podajesz?
Ja dziś sprobuje 10 kropelek.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Mam takiego smaka na slodycze, ze mnie skreca. Dziubie troche, ale chetnie zjadlabym duzo wiecej.Dostalam dwa opakowania ptasiego mleczka i boje się otworzyć.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-22 o 21:18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 21:48   #1910
fablous
Zakorzenienie

Czeka mnie rewelacyjna noc Ala wciąż ciągnie drzemkę od 18.30
Pewnie wstanie pełna energii i spania na horyzoncie nie będzie widać.
A matce już się spać chce...

Nie wiem czy to dobrze, że tyle śpi po tym szczepieniu? Niby tak, tym bardziej, że wymęczył ją ten dzień. Ale dziś to ja we wszystkim dopatruję się jakichś niepokojących oznak

Stary 2016-06-22, 22:01   #1911
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Ula - widzisz Ty jestes stworzona do Kp moja miala urodzeniowa 3220 a materaz 4055 wiec prawie kilo mniej od Emi - nie mogly by sie podzielic i troche wyposrodkowac moja ma za malo Twoja za duzo

u kogo byliscie na szczepieniu?
i czemu pano dr Ci tak powiedziala?
ja jem wszystko...nie zauwazylam niepokojacych objawow trawiennyh poki co no poza tym ze juz klocek ponad 5kg wazy ;-)

Cytat:

powyzej 38stopni
a male dzieci do 6rz moga miec normalna temp. do 37.5stopni o ok.1 stopien wyzsza niz dorosli ze wzgledu na szybszy metabolizm tak jak i cisnienie i tetno.

AnneMarie Ty chyba pytalas o refundowane pneumokoki i menongokoki. Nie wiem jak w innych miejscowosciach ale u mnie dla dzieci zameldowanych na terenie miasta te szczepienia sa bezplatne.

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 22:49   #1912
mialavi
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedzi :róża: nie podalismy leku zasnela w koncu na naszym łozku wtulona miedzy nami, nawet nie wiem o ktorej bo ja wlasnie sie obudzilam odlozylam malizne do lozeczka ciekawe jaka nocka nas czeka.
Cytat:
u kogo byliscie na szczepieniu?
i czemu pano dr Ci tak powiedziala?
ja jem wszystko...nie zauwazylam niepokojacych objawow trawiennyh poki co no poza tym ze juz klocek ponad 5kg wazy ;-)
powyzej 38stopni
a male dzieci do 6rz moga miec normalna temp. do 37.5stopni o ok.1 stopien wyzsza niz dorosli ze wzgledu na szybszy metabolizm tak jak i cisnienie i tetno.
AnneMarie Ty chyba pytalas o refundowane pneumokoki i menongokoki. Nie wiem jak w innych miejscowosciach ale u mnie dla dzieci zameldowanych na terenie miasta te szczepienia sa bezplatne.
Ja po prostu zapytałam jak objawia sie alergia pokarmowa bo Igusia ma kilka takich krosteczek na buzi ale to podobno tradzik i od tego pani doktor zaczeła ze jak nie bede jesc tych rzeczy to nic małej nie bedzie
a bylismy u dKruzel.

A jecie kurczaki ?
bo tu znowu brat sie przyczepił ze nie powinnam tego jesc bo to GMO.
A zjem raz czy dwa na tydzień na obiad

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-06-22 o 22:51
Stary 2016-06-22, 23:16   #1913
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dziecko mi sie znowu popsulo. Nie spala od 19. Do 21 bylo standardowo, oczy pinc zika, obserwacje, pogaduchy. Potem wstapil w nia diabel i byl ciagly ryk. Jak przysypiala to doslownie na minute. Budzila sie przy kazdej probie odlozenia. Do tego ulewa na potege. Przebieralam ja juz chyba 4 razy. Byla tez kupa po pas. W koncu zasnela na mnie. Odlozylam ja kolo mnie na lozku. Pitole nie ruszam juz jej. Niech sobie spi.

Tylko dlaczego od razu nie powiedziala, ze chce dzis spac z mamusia? A niby taka rozmowna ostatnio...

Mam tak zszarpany umysl, ze nie wiem czy zasne. Ide poczymac kredens albo co...
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 00:25   #1914
zabciajs
Zakorzenienie

Bol brzuszka :/
A co najdziwniejsze, w nocy ona obok stęka a ja śpie:/ Mąż mnie budzi ze trzeba karmić.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-23 o 00:27
Stary 2016-06-23, 02:19   #1915
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi :róża: nie podalismy leku zasnela w koncu na naszym łozku wtulona miedzy nami, nawet nie wiem o ktorej bo ja wlasnie sie obudzilam odlozylam malizne do lozeczka ciekawe jaka nocka nas czeka.

Ja po prostu zapytałam jak objawia sie alergia pokarmowa bo Igusia ma kilka takich krosteczek na buzi ale to podobno tradzik i od tego pani doktor zaczeła ze jak nie bede jesc tych rzeczy to nic małej nie bedzie
a bylismy u dKruzel.

A jecie kurczaki ?
bo tu znowu brat sie przyczepił ze nie powinnam tego jesc bo to GMO.
A zjem raz czy dwa na tydzień na obiad

Jem
Czyli wychodzi na to, ze najlepiej dla nas to zycie o wodzie.

Cytat:
A co najdziwniejsze, w nocy ona obok stęka a ja śpie:/ Mąż mnie budzi ze trzeba karmić.

Ej stekanie jest normalne, czekaj na placz dziecko da ci napewno znac jak bedzie glodne.
Stary 2016-06-23, 02:27   #1916
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Oj nie nadrobie Was.

My na wczasach u Babci fajnie bo duzo rodzice mi pomagaja, troche odpoczelam.
Malutka grzeczna rozdaje usmiechy, tylko cieźko usypia.

Macie tak ze Maluchy nad ranem stekaja, poplakuja, wierca sie i puszczaja baczki?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 02:36   #1917
Monanka83
Zakorzenienie

Od 2.30 walka. ..3.30 wywiesilas białą flagę, idziemy się bawić

---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Oj nie nadrobie Was.

My na wczasach u Babci fajnie bo duzo rodzice mi pomagaja, troche odpoczelam.
Malutka grzeczna rozdaje usmiechy, tylko cieźko usypia.

Macie tak ze Maluchy nad ranem stekaja, poplakuja, wierca sie i puszczaja baczki?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Manu jw

---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ----------

Cytat:
Żabcia, dzieci stekaja I traktorzą na potęgę, nie karm jej za każdym razem jak się wydrze to znaczy że chce jeść i wtedy na bank się obudzisz
Stary 2016-06-23, 02:36   #1918
lourose
Wtajemniczenie

Mam tę moc, mam tę moc...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-23, 03:20   #1919
Monanka83
Zakorzenienie

Ohoo, zaczyna się męczyć
Stary 2016-06-23, 03:46   #1920
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mam tę moc, mam tę moc...
Cala noc?
Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Ohoo, zaczyna się męczyć
Daj dziecku spac

Cora dala mi pospac 4h. Dalam jesc, wyprzytulalam, zostalam obrzygana, znowu dalam jesc. Poprawilam korone i teraz patrze i podziwiam spiaca Gadzine
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości