|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
![]() ![]() U na Wojtus tez ostatnio strasznie duzo spi ![]() ![]() ![]() A jak sie stosuje masc majerankowa? Smaruje sie pod nosem/ na nosie? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
czasem zdaze wrocic i wtedy karmie mala juz z piersi ,a mleko rozmrozone wylewam masc majerankowa chyba pod noskiem sie smaruje z tego z czytalam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | ||
Rozeznanie
|
Ja smarowałam pod noskiem, jak Kasia się męczyła z katarkiem. Niestety, zaraziłam się od niej i teraz pożyczam od Kasi tę maść i Euphorbium do nosa.
Cytat:
Cytat:
Scorpionec jak to rozpoznać wcześniej? Kasia jest na pewno jeszcze za mała, ma 2 miesiące i 1 tydzień. Ale dużo się ślini i ciągle wpycha piąstki do buzi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zadomowienie
|
no wlasnie jak rozpoznac, ze to zeby? Karola tez pcha lapki do buzi i wszytsko inne co zdola chwycic
![]() Czasami jak sobie wepchnie paluszki do buzi to az oczy wytrzeszca i sie czerwona robi tak gleboko je laduje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Kupiłam wczoraj te pieluszki Baby Dream. Faktycznie nie przemakają tak jak Pampersy. Jedynie mogłyby być nieco bardziej miękkie, ale spoko ![]() Ja buźkę też kremem Nivea na każdą pogodę smaruję i jest OK. Skylie muszę się przyznać, że w Entliczku Pentliczku nigdy nie byłam. Jak patrzyłam na ich ceny zabawek Lamaze, to są troszkę droższe niż na allegro. Zakup co najmniej dwóch sztuk na allegro jest bardziej opłacalny (bo dochodzą koszty przesyłki). Ehh.. wkładek J&J ani żadnych innych nie było w Rossmanie. Tylko mają BabyDream ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | ||||||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() sie okazało ze moja mala juz zaczela nosic ciuszki 74 (mamy okres przejscowy 68-74) tylko ja nie zauwazyla,m bo mam powycinane metki ![]() jakbym pila herbatke na lktacje to bym mlekiem po ścianach strzelała jak ze szlauchu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tez bym chcial chrzest w sobotę.. ot tak taki mam foch ![]() Cytat:
![]() ja wczoraj upiekłam pizze.. taka nie ostrą i np zamiast kiełbasy był kurczak.. ale byla pyszna.. malej jak na razie nic nie jest więc jestem happy ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wczoraj na poczatku imprezy jeszcze normalnie sie zachowywalam, potem ok 19 jak Karola idzie spac to caly czas myslslam, czy spi czy nie i ok 20 mialam dzwonic co i jak, ale tesciowka mnie ubegla i sama zadzownila, ze Karola ladnie zasnela i do ok 23 bylam spokojna, bo wiedzialam, ze na pewno spi, ale potem to wygladalam jakbym na szpilkach siedziala, nie moglam sie na niczym skupic i juz natychmiast chcialam do domu, o 24 pojechalismy, bo wstalam i powiedzialam, ze jade :P Bo juz nie wytrzymalabym ani chwili dluzej W drodze do domu sie uspokoilam, bo bylam szczesliwa ze wracam, hehe Ale ogniosko sie udalo, najadalm sie kielbachy, potem salatek i kurczaka w ziolowej panierce i bylam szczesliwa ![]() co do schematow zywieniowych - nie moge znaleźć ksiazeczki, robilam porzadek i gdzies schowalam, ale tutaj jest np schemacik: http://www.nutricia.com.pl/klub_schemat_zywienia.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zadomowienie
|
hej mamusie niedzielnie was witam
cos pustawo bylo ale i my wczoraj zajeci bylismy,poszlismy odwiedzic sasiada Iwa,5 miesiecy ma i jest naszym sasiadem,przy nim Gabrys wygladal jak krasnoludek,juz sie doczekac nie moge gdy mlody bedzie jak Iwo siem smial itp. mlody wazy juz 5600,wczoraj se stanelismy na wage na golaska,coby do gramika sie zwazyc.ciuszki tez jakies malawe sie robia,jakos tak szybko ![]() ![]() my na spacerki uzywamy kremu johnsona cos tam,nawilzajacy,nie wiem czy w pl jest ![]() niobe no to niezla wyzerka byla wczoraj ![]() ja tez jak mlodego z tesciowka zostawialam to tylko myslalam co robi,czy ie placze itp, no i w sumie jak pojechalismy z mezem na wieksze zakupki i zostawilismy mlodego z babcia to marudzil jej,bo nie bylo nas ze 3 godzinki,no my pozegnalismy tesciowa wczoraj i jakos czuje ze wrocilam do domku,se moge w pizamce posiedziec dluzej,itp
#1929 |
Rozeznanie
|
Niobe - spacer - super pomysł. Tylko wszędzie trąbią o tej epidemii grypy i my z małą tylko rundki koło bloku robimy. Ale jak już zagrożenie
![]() ![]() Zrobiliśmy morfologię bo mała miała podobno blade śluzówki no i sporo ma poza normą np. hemoglobina 6,0 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 |
Zadomowienie
|
cześć mamusie melduję się po długiej nieobecności ale kolejny weekend siedziałam na uczelni
![]() ![]() niobe7 ja melko małemu mrożę w takich specjalnych pojemniczkach z aventu wielorazowych oprócz mleka można w nich też mrozić jedzonko dla starszych dzieci. Są bardzo fajne ale niestety dość drogie kosztują 75 zł 18 pojemniczków ale z drugiej strony można wielokrotnie ich używać i podgrzewać w nich meleko powysyłajcie mi linki do waszych galerii tak chciałabym maleństwa zoabczyć już się za nimi stęskniłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
codziennie sie budze w nocy glodna jak wilk to teraz powrocil spokoj do Waszego mieszkanka jak tesciowka poleciala ![]() Cytat:
![]() ja na spacer chodze nad warte, generalnie teraz staram sie nie wchodzic do sklepow no i ze spacerkiem moglybysmy sie wyrobic do konca marca, bo pote mdo pracy wracam i juz bedzie ciezko z czasem ![]() Cytat:
![]() a tym mrozeniem mleka to nei wiem, bo kurcze Karola nie chce jesc z butelki ![]() dzis bylismy na paranienormalnych i tez za bardzo jej jedzenie nie szlo najwyzej w razie czego lyzeczka sie jej bedzie podawac mleko ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Zadomowienie
|
niobe7 niby jest napisane na tych pojemniczkach w polskiej instrukcji że 10 razy każdy pojemniczek ale jak przetłumaczyliśmy orginalną instrukcję angielską to było że aż się zniszczą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile moze stac mleko takie wyjete z zamrazanika? a wogole dziendoberek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() nie dam rady nadrobic dokladnie, bo zmeczona jestem 5 noca z rzedu kiedy pola ma nadprogramowa pobudke bo ja meczy nosek zapchany smaruje jej pod nim mascia majerankowa, ale ona nawet atakowana frida nie ma glutkow w nosie, tylko gdzies glebiej, az sie zatyka jak oddcyha. jutro lekarz, na razie to moje dziecie wypija ze 250ml herbatki dziennie plus 100ml w nocy zmeczona jakas jestem, brak slonca, a zaczelam wczoraj robic areobiczna 6 weidera, wszytsko mnie bedzie bolec. generlanie to sie kijowo czuje ale jutro tz ma rozmowe o prace., trzymac kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam! jakaś taka przymulona jestem dzisiaj. U nas powrót zimy i na dodatek tak wieje, że nici ze spacerku z małą. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | ||
Zadomowienie
|
spokoj tak ale to co nauczylam mlodego poszlo...msze od nowa,nie moge normalnie wyjsc z pokoju nawet na siku bo mlody krzyczy,a niech ja cholera strzeli,sorki zla jestem jak diabli.A juz umial sobie posiedziec sam,ale nie trzeba z nim teraz non stop,mial luk do lezaczka z zabawkami to go wyjmowala i teraz go nie lubi,i jeszcze mi zelazko spalila,i nic nie pwoiedziala tylko schowala.Nic tylko sie powiesic.Szkoda mi meza bo wczoraj jechalam po niej a on tylko sluchal biedny,ale cale 2 tyg nic nie mowilam.Naprawde mam dosc jej.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za TZeta. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
matko, a moj tz ma jutro jechac pociagiem na ta rozmowe pod londyn, mam nadzieje ze do jutra bedzie lepiej
|
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wiem czy isc w ten puch czy czelkac na meza,nawet butow zimowych nie mam ![]() ![]()
![]() |
#1941 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
U nas niestety piękna pogoda - a miałam nadzieję że sobie spacerek odpuszczę ![]() Ja to chciałam sie pochwalic. W sobotę miałyśmy kontrolę bioderek i Martusi juz wszystko wróciło do normy ![]() ![]() Gosiaczek1211 jeżeli zauważysz ze synek faktycznie kaszle to śmigaj do lekarza .... A może tylko się zakrztusił?? lisey - głowa do góry, faktycznie szkoda twojej pracy, ale może młody sobie szybko przypomni jak to było przed wizytą teściowej. Ja po tygodniowym pobycie u rodziców też miałam dziecko popsute, ale jakoś szybko wszystko wróciło do normy. Wczoraj mała dostała książeczke - taką jak chyba scorpioniec pokazywała. I normalnie nie ma dziecka w domu. Wprawdzie interesuje ją tylko ta kolorowa częśc, ale i tak przez 30 min miałam święty spokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I mam nadzieję, że skończą się w końcu te choroby i wiosna niedługo do nas przyjdzie - takie marzenie mam bo już mnie dobijają cztery ściany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Polka biedactwo niech szybciutko wraca do zdrowka a za 6 weidera sie nie zabralam jeszcze... niby mialam od dzisiaj, ale zobaczymy czy sie zbiore do kupy Cytat:
no ale moze Gabrysiowi szybko sie przypomna Twoje nauki - trzymam kciuki za to ![]() Cytat:
Ale serio tak duzo sniegu u Was jest czy angole nie przyzwyczajeni do sniegu i przesadzaja? Cytat:
![]() ![]() Gosiaczek - niech Twoj maluszek tez szybko wraca do zdrowka, bo sie maluchy mecza z tym katarkiem ja dzis spacerek szybko odbebnilam, 1,5 h i do domu, bo zmarzlam troche. No i caly czas myslslam, zeby sie Wasd o cos zapytac i jak siedam do pc to wylecialo mi z glowy. Ok, uciekam, moze mi sie potem przypomni, zabieram sie za porzdakowanie fotek bo mam jeszcze do nagrania 6 plyt dvd |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane mamusie. Właśnie wróciłyśmy ze spacerku i mam troszkę spokoju bo mała śpi. Ale dużoooo postów przez weekend naskrobałyście
![]() krem - my używaliśmy Nivea ale małej wyskoczyły jakieś krosteczki więc teraz używamy Ziajki. pieluszki - używamy Pampers ale skoro tak zachwalacie te z Rossmanna to może i my spróbujemy ![]() wkładki laktacyjne - teraz używam ich od czasu do czasu. Lubię firmy Penathen i Bella. chusteczki do pupy - te co scorpionec, czyli Nivea soft & care. Ostatnio Tż kupił Bambino i też są ok. Mieliśmy tez pampers ale nam kompletnie nie odpowiadają ![]() Lisey współczuję Ci. Nam też wczoraj teściowie dali nieźle popalić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Katakumba mam nadzieję, że to choróbsko szybko minie a kyszszszszszsz. Trzymam kciuki za rozmowę. Dziewczyny trzymajcie jutro kciuki też za nas. Mamy bardzo ważną wizytę u neurologa ![]() ![]() Aha, no i muszę się pochwalić, że wczoraj wieczorem nasze dziecko zaszczyciło nas pierwszym głośnym śmiechem ![]() ![]() Edytowane przez molka86 Czas edycji: 2009-02-02 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zadomowienie
|
salomea dzieki za wsparcie,pracujemy dzisiaj,ale odpuscilam na razie mlodemu,niech sie wreszcie mamusia nacieszy
![]() fajnie ze z boiderkami ok ![]() aliyah a idzisz na spacer? ja bym chciala mlodemu pokazac snieg ![]() ![]() niobe dzieki za kciukaski,hehe skad ja to znam? ja zapominam czasem po co do toalety poszlam ![]() molka wspolczuje tesciow,ale to wasze\dziecko i wasze decyzje a tesciowie musza sie z tym pogodzic bo sa TYLKO dziadkami a nie rodzicami ![]() a co Twojej malenkiej jest? myslalam ze zdrowiutka,a tu neurolog,mam nadzieje ze nic powaznego ![]() hehe co do sniegu,to moi sasiedzi,mlodzi chlopacy,jezdza samochodem naokolo osiedla,i jeszcze zobaczylam,ze ![]()
#1948 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() molka - lisey ma rację. To Wy jesteście rodzicami i to WY decydujecie o chrzcinach. U mnie w rodzinie ostatnio była chrzczona 3 dzieciaków i każde chrzciny były na ok 70-80 osób. Na ostatnich powiedziałam, że jak bede miała dziecko (nie wiedziałam, że już jestem w ciąży) to niech sobie nie myślą, że będe drugie wesele organizowac. I twardo się trzymam, będzie obiadek dla rodziców, rodzeństwa i dziadków (chrześni to rodzeńswto). ![]() Niobe7 -ja właśnie dzisiaj rozpoczęłam 6 weidera. A ja jako zła matka wystawiłam dziecko na balkon bo mi sie nie chciało spacerowac.... szkoda gadac. Na jak długie spacerki chodzicie?? My zazwyczaj ok 1,5 h jesteśmy ale nie wiem czy to może nie za krótko?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
ah, nie straszcie mnie ta zima w anglii bo tz musi do grays dojechac, to kawalek jest drogi
a chrzciny... my celujemy czy ksiadz nam sie zgodzi na dwie matki chrzestne ![]() malej zawiesilam kupione wczoraj rybki w ikei nad lozeczkiem, pol godziny sie gapila i malo z lozeczka nie wyszla z radosci |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.