QLAIRA - wątek zbiorczy - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-29, 11:39   #1921
porcelajna
Przyczajenie

Dot.: QLAIRA - wątek zbiorczy

Dziewczyny. Qlairę biorę już prawie 4 miesiąc ( za 2 dni zaczynam 4 opakowanie) i mam pytanie. Przez pierwsze 2 opakowania nie było zbytnich problemów oprócz tego że okres (mimo iż był krótki) był obfity, i nabawiłam się anemii. W trakcie 3 opakowania a mianowicie 21 marca zaczęło się plamienie, dość obfite i niestety bardzo uciążliwe. Trwało do dzisiaj, bo dzisiaj dostałam właściwy okres... Czy to jest normalne że tyle to plamienie u mnie występowało? Jaka jest tego przyczyna.. ? Zamierzam iść do mojej gin ale nie wiem czy jest po co jej zawracać głowę?
Proszę o pomoc!
porcelajna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-29, 11:56   #1922
Frutti
Zakorzenienie

Jesli przy kolejnym opakowaniu plamienie pod koniec się powtórzy, to idź po zmianę tabletek bardzo, bardzo dużo kobiet plami przy Q.
Stary 2013-03-29, 14:35   #1923
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez porcelajna Pokaż wiadomość
Dziewczyny. Qlairę biorę już prawie 4 miesiąc ( za 2 dni zaczynam 4 opakowanie) i mam pytanie. Przez pierwsze 2 opakowania nie było zbytnich problemów oprócz tego że okres (mimo iż był krótki) był obfity, i nabawiłam się anemii. W trakcie 3 opakowania a mianowicie 21 marca zaczęło się plamienie, dość obfite i niestety bardzo uciążliwe. Trwało do dzisiaj, bo dzisiaj dostałam właściwy okres... Czy to jest normalne że tyle to plamienie u mnie występowało? Jaka jest tego przyczyna.. ? Zamierzam iść do mojej gin ale nie wiem czy jest po co jej zawracać głowę?
Proszę o pomoc!
Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
Jesli przy kolejnym opakowaniu plamienie pod koniec się powtórzy, to idź po zmianę tabletek bardzo, bardzo dużo kobiet plami przy Q.

Tak jak Frutti napisała, poczekaj, jeśli przy kolejnym opakowaniu plamienia się powtórzą to zmień tabletki. Ja też się borykam z tym problemem niestety ;/ przy trzecim opakowaniu zaczęły mi się te plamienia, miałam je od połowy opakowania do jego końca, bo w sumie okresu jako takiego nie miałam, też to były plamienia, ale nawet mniej skąpe niż te dwutygodniowe plamienia. Przy pierwszym opakowaniu miałam normalne 3 dniowe skąpe krwawienie, dopiero potem zaczęły pojawiać się te problemy z plamieniami. Byłam już u swojego gina i zmieniłam na Daylette. Już za parę dni zaczynam ją brać, mam nadzieję, że nie będę miała więcej problemu z tymi plamieniami
kizdaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 07:29   #1924
wewelinka
Zadomowienie

Hej babki
mam pytanie za 100 pkt. zmieniam anty z evry na Qlaire i moja gin powiedziała żebym wzięła pierwszą tabletkę pierwszego dnia miesiączki... czy któraś tak miała może? w ulotce jest co innego napisane...

nie biorę ich żeby zabezpieczyć się przed ciążą ale nie chce fundować burzy hormonalnej dla organizmu.
BTW naczytałam się dużo nt. wysokiego cholesterolu i tabletek anty i chyba zrezygnuje z nich wcale ale to opakowanie tak czy siak musze przyjąć
Stary 2013-04-10, 08:19   #1925
morrigan1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wewelinka Pokaż wiadomość
Hej babki
mam pytanie za 100 pkt. zmieniam anty z evry na Qlaire i moja gin powiedziała żebym wzięła pierwszą tabletkę pierwszego dnia miesiączki... czy któraś tak miała może? w ulotce jest co innego napisane...

nie biorę ich żeby zabezpieczyć się przed ciążą ale nie chce fundować burzy hormonalnej dla organizmu.
BTW naczytałam się dużo nt. wysokiego cholesterolu i tabletek anty i chyba zrezygnuje z nich wcale ale to opakowanie tak czy siak musze przyjąć
Z tym cholesterolem to żadna reguła. Ja biorę tabsy od 4 lat i nic się nie dzieje, robię badania regularnie.

morrigan1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 08:23   #1926
konspiracja
Zakorzenienie

Tez chciałam napisać że to raczej od ruchu i stylu odżywiania zależy, no chyba ze ktoś ma kłopoty z wątrobą...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 09:14   #1927
wewelinka
Zadomowienie

a co wy kobietki powiecie na ten pierwszy dzień? że to ma być pierwszy dzień okresu? bo to trochę inaczej niż w ulotce i się przestraszyłam
chociaż tez jest ta wzmianka "chyba ze lekarz zaleci inaczej" to się boję
dzisiaj jest ten mój pierwszy dzień @. na razie się nie spieszę bo to przecież ok 24 h się ma na pierwszą tabletkę...
a co do cholesterolu to mam podwyższony i mam też specjalną dietę. Ćwiczę codziennie ok30 minut i za jakiś czas znowu zrobie badania na poziom tluszczu we krwi

Edytowane przez wewelinka
Czas edycji: 2013-04-10 o 09:15
wewelinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 15:46   #1928
ninka 828
Raczkowanie

Ja rozpoczęłam przyjmowanie Q 7 dni po @- tak mi wypadła wizyta u gin, a tabletki dostałam, żeby uregulować baaardzo obfite i częste (co 24 dni) krwawienia. Opakowanie rozpoczęłam od 8 pigułki i @ dostałam, tak jak powinnam (2 czerwona tableta). Niestety podczas 2 opakowania miałam kilka poslizgów tzn. chyba z 3 razy przyjęłam tabletkę z opóźnieniem ponad 12 godz. i pod koniec opakowania, jakieś 6 dni przed @ pojawiło się plamienie. Niestety zrzucam to na karb mojej sklerozy. Druga sprawa jest taka, że nadal lecą mi włosy, ostatnio ponad 200 dziennie. Jest to jeden z rzadkich, ale jednak możliwych skutków ubocznych.

Edytowane przez ninka 828
Czas edycji: 2013-04-13 o 15:48
ninka 828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-14, 12:21   #1929
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninka 828 Pokaż wiadomość
Ja rozpoczęłam przyjmowanie Q 7 dni po @- tak mi wypadła wizyta u gin, a tabletki dostałam, żeby uregulować baaardzo obfite i częste (co 24 dni) krwawienia. Opakowanie rozpoczęłam od 8 pigułki i @ dostałam, tak jak powinnam (2 czerwona tableta). Niestety podczas 2 opakowania miałam kilka poslizgów tzn. chyba z 3 razy przyjęłam tabletkę z opóźnieniem ponad 12 godz. i pod koniec opakowania, jakieś 6 dni przed @ pojawiło się plamienie. Niestety zrzucam to na karb mojej sklerozy. Druga sprawa jest taka, że nadal lecą mi włosy, ostatnio ponad 200 dziennie. Jest to jeden z rzadkich, ale jednak możliwych skutków ubocznych.
Jak dla mnie, to w ogóle jakoś dziwnie je brałaś...czemu 7 dni po @ zaczęłaś zamiast w dniu @, mogłaś poczekać do kolejnej @ i dlaczego zaczęłaś od 8 tabletki ? Nie bardzo to rozumiem, ale co ja się tam znam ?
Stary 2013-04-20, 20:06   #1930
jamajkanamajkach
Raczkowanie

GG do jamajkanamajkach

hej dziewczyny mam problem, wzięłam tabletkę ok godziny 18, a o godzinie mniej więcej 20-21 zaczęłam strasznie wymiotować... czy jest mozliwe ze ja również zwymiotowałam, czy juz sie rozpuściła?
jamajkanamajkach jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 20:13   #1931
enamour
Zakorzenienie

Cześć. Jestem dziś na pierwszej z tabletek placebo i okresu na razie nie widać, tylko od jakiś 3 dni mam plamienia.. Kiedy dokładnie powinien pojawić się okres? Po drugiej białej tabletce mam zacząć kolejne opakowanie? Dodam, że brałam codziennie w godzinach 12-13 regularnie.
Stary 2013-04-20, 20:32   #1932
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Napisane przez enamour Pokaż wiadomość
Cześć. Jestem dziś na pierwszej z tabletek placebo i okresu na razie nie widać, tylko od jakiś 3 dni mam plamienia.. Kiedy dokładnie powinien pojawić się okres? Po drugiej białej tabletce mam zacząć kolejne opakowanie? Dodam, że brałam codziennie w godzinach 12-13 regularnie.
okres może pojawić się w trakcie brania placebo lub nawet na początku kolejnego opakowania, to kwestia indywidualna. kolejne opakowanie zaczynasz normalnie, bez względu na to czy krwawienie się już rozpoczęło, czy nie.

Cytat:
Napisane przez jamajkanamajkach Pokaż wiadomość
hej dziewczyny mam problem, wzięłam tabletkę ok godziny 18, a o godzinie mniej więcej 20-21 zaczęłam strasznie wymiotować... czy jest mozliwe ze ja również zwymiotowałam, czy juz sie rozpuściła?
ulotka wyraźnie mówi, że w przypadku wymiotów pojawiających się w ciągu 3-4 godz. od przyjęcia tabletki jest ryzyko, że nie wszystkie substancje się wchłonęły. dla bezpieczeństwa i spokoju lepiej weź drugą tabletkę
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-21, 10:36   #1933
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Krwawienia możesz też w ogóle nie uswiadczyc;-) Qlaira ma dienogest i oprócz działania antykoncepcyjnego stosowana jest w leczeniu endometriozy. Ogranicza więc rozrost endometrium na tyle, że krwawienia może w ogóle nie być. Osobiście bardzo mi to odpowiadało ;-)
Stary 2013-04-22, 08:16   #1934
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Krwawienia możesz też w ogóle nie uswiadczyc;-) Qlaira ma dienogest i oprócz działania antykoncepcyjnego stosowana jest w leczeniu endometriozy. Ogranicza więc rozrost endometrium na tyle, że krwawienia może w ogóle nie być. Osobiście bardzo mi to odpowiadało ;-)
ja dokładnie tak mam, biore je na endometrioze ... a od listopada pierwsze wieksze krwawienie miałam w marcu...a tak to tylko plamia i tyle i lubie to bardzo
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 09:47   #1935
doriss
Raczkowanie

Ja po stosowaniu przez pół roku qlairy wracam do plastrów, ponieważ okres czy raczej plamienie trwa u mnie 2 tygodnie... myslalam, ze sie to w koncu unormuje ale jednak nie. Mam natomiast pytanie. Kiedy mam przykleić plaster (wracam do evry)? Ogolnie powinnam pierwszego dnia miesiaczki, ale ta miesiaczka czy plamienie wystepuje u mnie w polowie opakowania qlairy... nie wiem czy brac te tabletki do konca czy przstac je brac i nakleic evre?
doriss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 10:06   #1936
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Jak tam po zmianie?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 12:29   #1937
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Hej dziewczyny. Ja mam bardzo niefajną historię z Qlairą, dlatego przychodzę do Was... Na początku lekarka przepisała mi dwa opakowania. Plamienia stały się zmora. Poszłam po dwóch opakowaniach, dostałam następne dwa z prikazem, że jeśli przy ostatnim opakowaniu (czyli czwartym w sumie) plamienia nadal będą się pojawiać, to mam iść na USG, bo być może to polip na jajniku nie pozwala tabletkom trzymać okresu (???). Dostałam receptę na kolejne dwa opakowania oraz adres (chyba) zaprzyjaźnionego gabinetu, gdzie miałam wykonać USG by sprawdzić, czy rzeczywiście nie mam polipa. Nie mogłam wykonać USG, jestem ostatnio w rozjazdach, zrobię to w maju. Zadzwoniłam do pani ginekolog, że niestety nie mogłam pójść na USG i czy mogłabym przyjść do gabinetu ale po samą receptę na nowe tabletki, bo mam praktycznie co tydzień okres i się męczę. I wiecie, że nie przepisała mi innych tabletek, tylko cały czas mam brać Qlairę póki nie pójdę na USG?

Dziewczyny, ja nie jestem lekarzem, ZAWSZE wykonuję posłusznie ich polecenia, ale bardzo nie spodobało mi się to, że CZWARTY miesiąc mam plamienia, a ona postawiła mi warunek - albo USG albo brak zmian tabletek.
Wizyta ze zmianą tabletek oczywiście płatna 100 zł. Na USG pójdę, ale już raczej w inne miejsce, nie współpracujące z tą panią.
Nigdy nie słyszałam argumentu pt. polip jeśli chodzi o zmianę tabletek. Nie mam nic przeciwko badaniu się, po takiej sugestii pójdę na to USG na pewno, ale jestem zła, że nie dostałam czegoś innego, mimo że się bardzo męczę.

Może nie mam racji, ale okresy mam nadal tak samo bolesne, dodatkowo pojawiają się praktycznie co tydzień... Chciałam już to ukrócić.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 12:32   #1938
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny. Ja mam bardzo niefajną historię z Qlairą, dlatego przychodzę do Was... Na początku lekarka przepisała mi dwa opakowania. Plamienia stały się zmora. Poszłam po dwóch opakowaniach, dostałam następne dwa z prikazem, że jeśli przy ostatnim opakowaniu (czyli czwartym w sumie) plamienia nadal będą się pojawiać, to mam iść na USG, bo być może to polip na jajniku nie pozwala tabletkom trzymać okresu (???). Dostałam receptę na kolejne dwa opakowania oraz adres (chyba) zaprzyjaźnionego gabinetu, gdzie miałam wykonać USG by sprawdzić, czy rzeczywiście nie mam polipa. Nie mogłam wykonać USG, jestem ostatnio w rozjazdach, zrobię to w maju. Zadzwoniłam do pani ginekolog, że niestety nie mogłam pójść na USG i czy mogłabym przyjść do gabinetu ale po samą receptę na nowe tabletki, bo mam praktycznie co tydzień okres i się męczę. I wiecie, że nie przepisała mi innych tabletek, tylko cały czas mam brać Qlairę póki nie pójdę na USG?

Dziewczyny, ja nie jestem lekarzem, ZAWSZE wykonuję posłusznie ich polecenia, ale bardzo nie spodobało mi się to, że CZWARTY miesiąc mam plamienia, a ona postawiła mi warunek - albo USG albo brak zmian tabletek.
Wizyta ze zmianą tabletek oczywiście płatna 100 zł. Na USG pójdę, ale już raczej w inne miejsce, nie współpracujące z tą panią.
Nigdy nie słyszałam argumentu pt. polip jeśli chodzi o zmianę tabletek. Nie mam nic przeciwko badaniu się, po takiej sugestii pójdę na to USG na pewno, ale jestem zła, że nie dostałam czegoś innego, mimo że się bardzo męczę.

Może nie mam racji, ale okresy mam nadal tak samo bolesne, dodatkowo pojawiają się praktycznie co tydzień... Chciałam już to ukrócić.
Ja też mam plamienia od kiedy zaczełam brać te tabletki ( od lipca zeszłego roku chyba)...no i ja wiem, że mam torbiela i endometrioze... z ta różnicą, ze ja nie mogę zmienić ... bo nie mam już na co
Stary 2013-04-22, 12:35   #1939
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Ja też mam plamienia od kiedy zaczełam brać te tabletki ( od lipca zeszłego roku chyba)...no i ja wiem, że mam torbiela i endometrioze... z ta różnicą, ze ja nie mogę zmienić ... bo nie mam już na co
Współczuję Jak było u Ciebie? Najpierw polip i potem przyjmowanie tabletek?
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-22, 12:44   #1940
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Współczuję Jak było u Ciebie? Najpierw polip i potem przyjmowanie tabletek?
tak
Stary 2013-04-22, 16:55   #1941
vanesska
Raczkowanie

Dziewczyny, a ja bym chciała, żeby wypowiedziała się któraś z Was u której zdiagnozowano endometriozę... jestem po laparoskopii, lekarz przepisał mi te pigułki ze względu na dienogest. Pytanie do Was- czy faktycznie jest lepiej, kiedy stosujecie pigułki? Miałam 3 torbiele na jajniku. Oczywiście, zostały usunięte, ale żeby nowe nie powstały, mam zażywać właśnie Qlairę. Jak kobiety z endometriozą reagują na składniki i proporcje tych tabsów? A może któraś z Was później je odstawiła i endometrioza jednak nie wróciła? Ja się obawiam, jak będę czuła się po tych pigułkach, a wiem, że to właściwie jedyne rozwiązanie, aby uchronić się przed nawracającą endometriozą...
Stary 2013-04-22, 20:59   #1942
kizdaM
Wtajemniczenie

Ja też prze Qlairze męczyłam się z plamieniami ;/ początkowo bardzo je chwaliłam, bo okres był praktycznie znikomy co jest zdecydowanie ogromną zaletą, ale pojawiły się plamienia od połowy opakowania do jego końca i tym samym brak jako takiego krwawienia z odstawienia, dlatego właśnie z nimi skończyłam, zmieniłam na Daylette i jutro będę zaczynać 4 tydzień, zobaczymy jak to będzie teraz z krwawieniem po tej zmianie...mam nadzieję, że dostanę @ w trakcie placebo, bo jak nie to akurat wypadnie mi na wyjazd na majówkę ;/
Dlatego jeśli plamienia nie ustępują lepiej zmienić tabletki tu się nie ma nad czym zastanawiać, ja czekałam za długo. Też myślałam, że poczekam i spr jak to będzie przy 4. opakowaniu, chciałam iść do gina po inne a pech chciał, że akurat wtedy wyjechał i musiałam przyjmować 5 opakowanie ;/
Stary 2013-05-01, 09:28   #1943
ninka 828
Raczkowanie

Do kizdaM- zaczęłam stosowanie Q od 8 dnia, żeby nie dopuścić do kolejnego krwotoku. Po dwóch poprzednich już miałam poważne problemy z krwią. I rzeczywiście zadziałało, krwawienia z odstawienia są raczej skąpe. Teraz kończę 3 opakowanie i zamierzam zakończyć swoja przygodę z tabletkami anty, w nadziei, żen krwotoki nie powrócą. Miały być skutkiem ubocznym burzy hormonalnej po porodzie. I tu moje kolejne pytanie- ostatnio uspokoiło się moje wypadanie włosów i obawiam się, że powróci znów po odstawieniu Q. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie włosów po zaprzestaniu przyjmowania qlaire? Wiem, że w przypadku innych tabsów to zmora wielu dziewczyn:-(

Edytowane przez ninka 828
Czas edycji: 2013-05-01 o 09:33
ninka 828 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-01, 09:37   #1944
kizdaM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ninka 828 Pokaż wiadomość
Do kizdaM- zaczęłam stosowanie Q od 8 dnia, żeby nie dopuścić do kolejnego krwotoku. Po dwóch poprzednich już miałam poważne problemy z krwią. I rzeczywiście zadziałało, krwawienia z odstawienia są raczej skąpe. Teraz kończę 3 opakowanie i zamierzam zakończyć swoja przygodę z tabletkami anty, w nadziei, żen krwotoki nie powrócą. Miały być skutkiem ubocznym burzy hormonalnej po porodzie. I tu moje kolejne pytanie- ostatnio uspokoiło się moje wypadanie włosów i obawiam się, że powróci znów po odstawieniu Q. Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia odnośnie włosów po zaprzestaniu przyjmowania qlaire? Wiem, że w przypadku innych tabsów to zmora wielu dziewczyn:-(
Ja zarówno przed braniem Qlairy, w trakcie jak i po nie zauważyłam żadnej zmiany co do wypadania włosów, a też mam z tym problem, także nie wiem co Ci odpowiedzieć. Każdy organizm inaczej na to reaguje, musisz się chyba przekonać na własnej skórze.
Stary 2013-05-01, 13:30   #1945
enamour
Zakorzenienie

Dziewczyny pod koniec 1 opakowania nie dostałam okresu, tylko po czerwonej tabletce przez jakieś 5 dni miałam plamienia, ale krwi nie było, czyli wszystko ok? Teraz jestem w drugim rządku drugiego opakowania i plamień nie mam.
Stary 2013-05-01, 19:42   #1946
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Dziewczyny pod koniec 1 opakowania nie dostałam okresu, tylko po czerwonej tabletce przez jakieś 5 dni miałam plamienia, ale krwi nie było, czyli wszystko ok? Teraz jestem w drugim rządku drugiego opakowania i plamień nie mam.
Tak, na Qlairze to normalne. Qlaira to nie tylko tabletka antykoncepcyjna, ale też środek leczniczy stosowany u kobiet z endometriozą. Ogranicza przyrost endometrium, a tym samym zmniejsza, bądź w ogóle niweluje krwawienia.
Stary 2013-05-11, 19:20   #1947
enamour
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy okropne bóle brzucha, przeważnie wieczorem mogę wiązać z tymi tabletkami? Boli mnie praktycznie codziennie,tak mocno, że ciężko mi normalnie funkcjonować.. Tabletki biorę ok. 12 godziny a jestem prawie pod koniec 2 opakowania.. I te bóle brzucha mam mniej więcej z miesiąc.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 18:52   #1948
patuska18
Zakorzenienie

Odp: QLAIRA - wątek zbiorczy

Chyba i mi Qlaira nie pasuje :/

Dzisiaj jest 20 dzień brania 3 opakowania. Od 12 dnia plamie, i niestety obficie. Oprócz ciemnobrazowych (prawie czarnych) ze skrzepami plamien, cholernie bolą mnie piersi. Niestety mam jeszcze nowe opakowanie, więc nie zmienię ich na razie. Ale jak mi się skończą to od razu pedze do gin.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Antoś 15.03.2018

patuska18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:20   #1949
tonik
Raczkowanie

cześć dziewczyny, biorę qlaire od 1,5 mc i chciałabym Was zapytać czy zauważyłyście po niej zwiększony apetyt ? jestem ciągle głodna, a o łaknieniu nawet nie wspomnę..
tonik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 10:26   #1950
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez tonik Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, biorę qlaire od 1,5 mc i chciałabym Was zapytać czy zauważyłyście po niej zwiększony apetyt ? jestem ciągle głodna, a o łaknieniu nawet nie wspomnę..
Ja miałam tak na poczatku...musiałam sie ostro pilnować
a potem ( po 2-3 miesiacach ) mi przeszło
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości