|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
A jesteś pewna, że to dystrofia? Czy sama sobie postawiłaś taką diagnozę?
#1922 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
moja kolezanka tez w pierwszej ciazy miala taki problem, lekarze rozwiazali ciaze wczesniej, kiedy mala miala 2kg, ale twoja i tak bedzie wieksza bo teraz juz ma chyba 1,9kg?. a to malenstwo ma dzis 5 lat i jest zdrowa rozbrykana dziewczynka
![]() powiedz mi ile wypijasz wody w te upaly? bo ja juz nie wiem, caly dzien chodze z woda, 2x1.5 litra i do tego jakas herbata czy kawa
#1923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() już ci podaje ten podgrzewacz ![]() http://allegro.pl/show_user.php?uid=9309374 to od tego sprzedawcy ale widze, że nie ma już wystawionych tych podgrzewaczy ![]() ale był bardzo podobny np do tego http://allegro.pl/item1112383422_pod..._gwiazdki.html o chyba dokładnie taki jak ten http://allegro.pl/item1120961540_pod..._do_avent.html z tego co widze to jest ich dużo i różnią się tylko "obrazkiem" pewnie to są takie bezfirmówki które kupują różne firmy i robią same nadruk ![]() w każdym razie ja jak będe kupowac to wole używany aventu albo TT niż taką bezfirmówke ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Wtajemniczenie
|
hej jestem! wiec tak mala wazy 3100 i jest juz baardzo nisko, szyjka prawie zgladzona i rozwarcie na 3 cm, porod powinien byc expresem z tego co widzi,a wlasciwie juz polowa za mna (tak mi powiedziala) , ale pocieszyla mnie...mowi, ze patrzac na mnie to przenosze, ze nie jestem ani spuchnieta, ani nic... w sobote ide na ktg i potem co 2 dni tez i jak nic sie nie ruszy to jakies 10 dni po terminie mnie poloza i beda dzialac...
zrobila mi masaz szyjki-troche bolesny, ale da sie wytrzymac... poleciala mi krew (1 raz) ale mowila zeby sie nie przejmowac, teraz w lazience znalazlam na papierze gluta z krwia a wlasciwie na odwrot krew z glutem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zakorzenienie
|
ZABKO dobrze napisałaś o porodzie,o tym że to nie taki problem itd,że trzeba myśleć pozytywnie! JUSDAN skurcze przeszły,bo pisała mi smska, wymęczona jest po nieprzespanej nocy,może uda jej się drzemnąć po obiedzie. Niestety to był fałszywy alarm. SIALA mam nadzieję,że kryzys Cię nie dopadnie,bo tutaj śmiechy hichy ale różnie to bywa. Hormony robią swoje. A jak mąż się sprawuje jako tata? KOLANDRA ciekawe jak tam twoja noc,jak skurcze itd. Mi się wydaje że mi brzuch opadł trochę,z boku tego nie widać,bo od początku dziecko jest nisko i brzuch też tak jest. Ale jak z przodu patrzę to wydaje mi się jakoś nisko. Dziś ledwo dycham,wczoraj lepiej się czułam po nieprzespanej nocy. Ja zaraz będę miała obiad,dziś zupa ogórkowa. Swoją droga plusy bycia tu na ośrodku,że obiadem zajmuje się mama i mam spokój
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Zakorzenienie
|
Kurcze, no ale mała przecież urodzi się ponad 2 kilo. Myślę, że teraz na koniec trochę przybierze.
Nie martw się. I przestań stresować, bo to też nie pomaga. Ja już pisałam- Mama Ł. urodziła się w terminie ważąc 1900g. Nie było jej nic. Dla mnie dystrofię to można stwierdzić po porodzie, kiedy można ocenić dokładnie takiego malucha, bo o tym świadczy nie tylko waga. Cytat:
Dzięki za to info... Ja już nie wiem jaki kupię :/ ANOXA jak będziesz... Jak tam te przepływy w główce małego? Coś po porodzie zbadali?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-07-15 o 13:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Wtajemniczenie
|
dzidzia-wozio super-taki jak moj tylko w innym kolorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 |
Zakorzenienie
|
basienka
dzieki za info od jusdan ![]() agravka no to dobre wiesci ![]() ![]()
#1930 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Rano dwa kubki herbaty, w południe kubek kawy (liczmy kubek- 300ml)- to jest 900ml. Ok. litr soku- to jest 1900ml. Ok. półtorej litra wody mineralnej- to jest razem 3400ml.
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mysle ze to czop. moj tez byl raczej plynny. a masazu szyjki wspolczuje. ja nastepnego dnia po masazu mialam Michcia w ramionach ![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- ja tez jakos nie spuchlam przed porodem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
aniaa
nie wiem czy juz ci mowilam, slicznie wygladasz ![]()
#1934 | ||
BAN stały
|
trochę juz lepiej, mniej boli i mniej się napina, ale jak akmień miałam i tak cały czas..
Cytat:
![]() odpoczywaj i się nie zadreczaj bo to głupota, ciesz się maleństwem ![]() Cytat:
moim zdaniem to kochana wkrótce urodzisz ![]() ja dopiero wizyta w pn u gin i zobaczymy co tam u małej. Bólami i twardnieniem się nie przejmuje bo wiem że już duża i silna. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lekarz powiedział, że ona też nie ma miejsca gdzie rosnąć, bo jestem tak a nie inaczej zbudowana. Zobaczymy w niedzielę jak wyjdą przepływy...
![]() |
#1937 |
Raczkowanie
|
Cześc dziewczyny!
Czytam forum od jakiegoś czasu no i w koncu sama tez cos napiszę, a co ![]() ![]() ![]() Czy wy tez zmuszone jesteście siedzieć w domu przez te upały ? ja się czuję jak w więzieniu, ale co zrobić jak nogi puchną jak parówki gotowane, brzuch boli z każdej strony a na dworzu czuję się jak spalony kurczak z rożna :/ Narzeczony nie puszcza mnie nawet na zakupy, a ponieważ jestem z okolic Gdańska i o plażowaniu mogę sobie tylko pomarzyć, to sprawa jest wyjątkowo frustrująca ![]() ![]() Moja gin prowadząca na pytanie czy przez ta pogodę mogę urodzić szybciej ( czego bym naprawdę chciała) odpowiedziała, że nie, chyba ze będę biegać na słońcu codziennie... Co Wy o tym myślicie? może Wasi lekarze mają inne teorie ? ![]() A jak Wy znosicie ostatnie tygodnie ? aa no i pozdrawiam Was wszystkie , te doszłe już i niedoszłe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem będę się zastanawiać. Też mi się to nie podoba ![]() Spokojnie, tak jak pisałam, myślę, że to można stwierdzić ostatecznie dopiero po narodzinach malucha.
![]() |
#1939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 |
Raczkowanie
|
Lazurowa a martwi Cie tylko niska waga maluszka? czy coś jeszcze? ( sorry, że pytam, bo pewnie już pisałaś o tym, ale ciężko to forum przekopać... ) jeęli tylko waga, to z opowieści wielu znajomych wiem, że niektóre maluchy rodzą się lżejsze i mniejsze ale zupełnie w terminie i zdrowe ( tak było w przypadku mojej koleżanki).
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Wtajemniczenie
|
a masowala Ci szyjke? kurde... to co rodzimy razem?czop odszedl?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Zakorzenienie
|
Lazurka a jak wczoraj wyszedł poziom wód? I czy w Waszym wypadku nie byłoby korzystniej szybciej ciążę rozwiązać? Mówił coś lekarz?
Agravka- ta krew ku "niepocieszeniu" to może też być po prostu efekt masażu. Pamiętasz? Linka tak miała i na następny dzień minęło... :/
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-07-15 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() paluchy do środka i rozciąganie na wszystkie strony.. mało przyjemne ale skuteczne jak widać ![]() I czopa i poród wywołał ![]() ![]() Cytat:
Pieluchę już zmieniam nawet bez strachu... nie ubierałam go jeszcze i sie też tego boję ale myślę, że jakoś pójdzie.. najgorzej z kąpielą - nie widzę tego wcale.. albo zarośnie brudem albo będę kogoś wzywać. No i to nieszczęsne podnoszenie.. nie wiem kiedy poczuję się pewnie w tej kwestii. Tym bardziej mi było źle, że mąż jakos takich obaw nie ma i mimo ze też robi wszystko kulawo to jednak robi. Stara sie mi pomagać ale nie podołał nocnemu wstawaniu.. bardziej pomaga mnie przy sobie niż przy małym. Zrobił kolacje, pomógł w kąpieli.. (jakoś boję się siadać w wannie ze względy na szwy rozpuszczalne, że się za szybko rozpuszczą jak je będe moczyć tak bardzo), robi zakupy, wychodzi z psem.. ogólnie w domu pomaga.. przy dziecku mniej ale się stara ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Wtajemniczenie
|
;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje i trzymam kciuki zeby przybrala jak najwiecej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Zakorzenienie
|
Siala
minie chwila i wszystko stanie sie rutyna ![]() ![]()
#1947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() A i pijesz prawie 2 X więcej niż ja! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak coś to możesz sobie prześledzić moje posty, ale jakoś nie chcę o tym wszystkim pisać... A jeśli chodzi o dziecko to właśnie ta waga jest niepokojąca, to, że mało przybiera, jest mało wód płodowych... Nadal w najniższej granicy normy ale ile Afi nie mówił.
![]() |
#1949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
żabka - ty się nic nie martw! Ja miałam ledwo rozwarcie na 5cm i jestem przekonana, że gdybym nie wzięła zzo to nie wyluzowałabym sie i nie poszłoby dalej tylko utknęło w martwym punkcie i tyle.
Małemu spadło nieco tętno ale nie myślałam nigdy, że to moja wina.. po prostu tak padło. Może i faktycznie moja ale gdyby nie zzo to prawdopodobnie rodziłabym do teraz ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.