|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1891 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Agravka, dzidzia Kciuki zaciśnięte
|
![]() ![]() |
![]() |
#1892 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. IX.
Wozio Aliski i gratisowa mata
![]()
#1893 |
Rozeznanie
|
Fajny wozio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1894 |
Raczkowanie
|
#1895 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
Nie mam ostatnio weny do pisania, ale zaglądam co jakiś czas do Was ![]() anoxa Hubcio jest prześliczny!! Jeszcze raz gratuluję ![]() ![]() siala fajny opis porodu, biedulko nieźle się namęczyłaś, ale efekt tego wart!! ![]() marta GRATULACJE!!!! Cudny Franio!! ![]() pszczółko u mnie nikt nie wspominał o cc, a też niby mam mieć duże dziecko i teraz boję się, że sobie nie poradzę ![]() aniaa super wyglądasz, w ogóle nie widać, że byłaś w ciąży ![]() lazurowa malutka faktycznie malutka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- agravka trzymam ![]() dzidzia super wózek i mata, również trzymam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Siala_Bala opis porodu humorystyczny jak to Ty ![]() ![]() A może tym razem się już rozkręci na dobre? trzymam kciuki agravka, dzidzia ![]() Ja też się dziś wybieram na wizytę także również proszę o kciuki ![]()
![]() |
#1897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1898 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
siala super opisałaś poród ![]() papeteria trzymam kciuki marta gratulacje To chyba teraz kolej na niezawsze ![]() Ja też już chcę!!!!!!!!!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1899 |
Zakorzenienie
|
bajka9
![]() papeteria ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1900 |
Zakorzenienie
|
Coraz puściej się robi na wątku...Wszystkie wypakowane już do nas niemal nie zaglądają
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i dziękuję za pochwały wozia- teraz jak patrzę na zdjęcia, to nie oddają koloru ![]()
#1901 |
Raczkowanie
|
Hejka Babolki.
Papeteria - kciuki i czekamy na znak od Ciebie. Ja tez mam dziś wizytę, ale na 20.00 dopiero, i tez poprosze o kciuki, by jakies konkrety padły. Dziś 39tc3d!!!!!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1902 |
Zadomowienie
|
Agravka, dzidzia , Bajka9, kolandra
![]() dzidzia fajny wózek ( stelaż dokładnie taki jak mój ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1903 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
idealne u ciebie to samo no i za dzisiejsze wizyty tez kciuki zacisniete i kolejny upalny dzien. maly od rana marudny. na szczescie teraz zasnal. dzis ostatni dzien jest u nas mama. ciekawe jak damy rade jak pojedzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1904 |
Zakorzenienie
|
Wiadomosc od Papeterii :
"Jestem po pierwszym przyjemnym badanku ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1906 |
Zadomowienie
|
"Zupa w szarym kolorze"
![]() Jak moja mama parę lat temu leżała w szpitalu to była zupa np. o smaku ogórkowym. Ciekawe czym różniła się od ogórkowej ![]() Marta, Franio przeuroczy. Nie mogę się doczzekać, aż zobaczę swojego Precelka ![]() Anuszka, ile Twoja pociecha waży i w którym tygodniu? Jaszczka, zdjęci ze szpitala, gdzie trzymasz Malutkiego na piersi pod koszulą jest jak dla mnie najpiękniejszym, jakie tu widziałam. Czy dziecko faktycznie jest spokojniejsze, jak leży na piersi i siłyszy bicie Twojego serca? Edytowane przez martysek Czas edycji: 2010-07-15 o 11:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#1907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wózek kupiliśmy za 1200 z przesyłką gratis, matą gratis i rożkiem gratis (cena fotelika w tym to 175), więc bez fotelika wyszedłby 1025. Ja też nie wiem, jak będę go dygać na 2 piętro (u mnie schodów od choinki, więc prawie jak Twoje 3-cie :P). Ale myślę, że ramę będę zostawiać w bagażniku auta, a gondolę po prostu znosić. Chyba, że mała upatrzy sobie wózek do spania...ale stanę na głowie, a na to nie pozwolę ![]()
![]() |
#1908 | |||
Zadomowienie
|
pilotka f16, agravka, kolandra -
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() gratulacje ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() o jaka fajna bryka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1909 |
Zakorzenienie
|
pilotka f16, agravka, kolandra, Bajka
trzymam kciuki za wizyty ![]() papeteria cos sie juz przygotowuje, trzymam kciuki zeby szybko szlo ![]()
#1910 | |
Rozeznanie
|
Zacisniete!!!
Wozeczek super!!! Cytat:
![]() |
#1911 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale zaraz po porodzie siedziałam bez problemu.. teraz jak się goi i ściąga to boli bardziej niż w szpitalu ![]() Sikanie to taki masochizm jak nie wiem ![]() Cytat:
![]() A co do tżta to śmieszniejsze jest to, że sam sobie zrobił ten tatuaż xD A jak mu pani ostatnio dawała zastrzyk przeciwko tężcowi to na głos peplał "komar, komar, komar" ![]() Cytat:
![]() Choć położna mówiła, że niekoniecznie trzeba zakładac ten szew bo tylko śluzórka naruszona lekko i że sama by się zagoiła.. ja jednak w jakimś szoku porodowym poprosiłam o szew a nawet dwa.. chyba miałam jakąś wizję rozklapciochy po porodzie ![]() Ohooooo własnie mały mi się skupał i mi śmierdzi za plecami xD Idę wymienić obornik pod nim ![]() Coś mi dziś rzadkie kupska wali ![]() A z cyców cieknie ciurkiem.. dosłownie jakby ktoś kran odkręcił - bez koloryzowania.. te nasze wycieki siary przed porodem to pikuś.. jak kropla w morzu.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1912 |
Rozeznanie
|
siala z tym obornikiem to mnie zabiłaś
![]() Zdradź co to za masaż twój mężuś robił |
![]() ![]() |
![]() |
#1913 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() jem lody... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1914 |
Zakorzenienie
|
ciekawe co u jusdan?
![]() Zuziunia jak samopoczucie? dzidzia bardzo fajny wasz pojazd ![]() Siala super ze takie dobre samopoczucie ![]()
#1915 |
Raczkowanie
|
Opisze wam jak to bylo u mnie choc bez dokladnej relacji,mam nadzieje ,ze nikogo nie przestrasze. Niestety moj porod byl z kompliacjami. I psycznicznie nadal nie moge dojsc do siebie.. Mam pretensje do siebie..
Pod wzgledem bolu fizycznego moj porod okazal sie niczym (wiecie ,ze nastawialam sie na mega bol) bardziej chyba bolalby mnie chory zab,a gdzie tu niby "ucinanie reki" ,ja nawet nie wygladalam jak osoba rodzaca bo bylam usmiechnieta i szczesliwa ,ze zaraz synek bedzie na swiecie ,a w czasie skurczu tylko intensywniej oddychalam z M. Pierwsza faza poprostu jak marzenie ,nie moglby chyba byc mniej bolesnie. Nawet zadnej formy znieczulenie nie potrzebowalam bo w 1,5 godziny z 6 cm zrobilo mi sie pelne rozwarcie bez zadnego slynnego kryzysu. Wszystko byloby pieknie gdyby nie komlikacje w drugiej fazie.. 1,5 godziny parcia i zadnego postepu akcji.. gdy dowiedzialam sie ,ze bedzie uzyty proznociag...wpadlam w panike ,dostalam ataku histerii ,strasznie balam sie o zycie mojego dziecka,chcialam zeby mnie pocieli ,ale nie uzywali tego cholerstwa, balam sie komplikacji ,ze go polamia ,uszkodza. Dla mnie to byl jakis koszmar,straszny lek ,panika ,bezradnosc. I do dzis nie moge sobie wybaczyc,ze nie udalo mi sie urodzic mojego dziecka wlasnymi silami ,ze byla ingerencja jakiegos urzadzenia ,ktore moglo zrobic mu wielka krzywde,ze nie podolalam,ze tak pieknie szlo na poczatku przez kilkanascie godzin ,a pozniej brak zadnego postepu akcji. Nie chce nikogo straszyc tym co przezylam ,wolalabym wyc i mdlec z bolu ,meczyc sie 30 godzin i urodzic normalnie ,niz czuc sie dobrze ,nie odczuwac zbytnio bolu,ale nie moc nic zrobic i narazic synka.Dam wam jedna rade.. nie wczuwajcie sie w te bole ,one po chwili mijaja i mozecie sie na maxa zrelaksowac ,usmiechajcie sie ,rozmawiajcie o czyms przyjemnym, rozluzniajcie cialo i bron Boze nie wyczekujcie nastepnego skurczu ,on i tak przyjdzie ,trwa krotko ,a za chwile zniknie i bedziecie mogly sie znow zrelaksowac przez minimum 2 minuty. Najlepiej jak znajdziecie swoj sposob na radzenie sobie z bolem ,dla mnie to bylo chodzenie ,na maxa glebokie oddychanie i rozmawianie o glupotach np. o probie wlaczenia urzadzenia z gazem rozweselajacym. (Ja jak mialam 6 cm rozwarcia i skurcze co 2 minuty to dzwonilam do mamy z radosna nowina ![]() Ehh.. u mnie zawiodla natura (w ktora tak bardzo wierza Norwedzy) Szymek nie ustawil sie odpowiednio do wyjscia ,mial glowke na ukos i reszte cialka zle ustawiona. Podobno nie bylo mozliwosci zebym urodzila go sama bez pomocy. Jezeli ktoras z was tez bedzie miala porod z uzyciem vacuum/kleszczy to nie bojcie sie ,uzycia tego nawet nie poczujecie i nie musi byc zadnych komplikacji. Wspolpracujcie z polozna i gleboko oddychajcie zeby dotleniac dziecko bo to najwazniejsze podczas tego calego porodu!
![]() |
#1916 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Padłam na twarz. ![]() ![]() Super. Jednak Tako to Tako. Cytat:
![]() Uff... nadrobiłam. Oczywiście nie wszystko mi zacytowało ![]() Marta- gratuluję. ![]() ![]() Ja byłam dziś w Urzędzie Pracy. Mam już zaświadczenie, że jestem ubezpieczona. I jeszcze byłam w aptece, znów niezła kwota poszła na leki... pocieszam się tylko tym, że już tylko do 28 lipca będę je brała. Jeszcze tylko 13 dni do wyciągnięcia krążka... ![]()
![]() |
#1917 |
Zakorzenienie
|
lazurowa
ale to lekarz powiedzial ze to dystrofia? zabka wiele przeszlas ale to juz za wami, nie mozesz miec zalu do siebe, czasami poprostu nie da rady, najwazniejsze ze lekarze zareagowali i jest ok, a ty bylas bardzo dzielna ![]() ![]()
Nasz synek Antoś Edytowane przez itakasia Czas edycji: 2010-07-15 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1918 |
Rozeznanie
|
cześć mamusie i maluszki
![]() GRATKI DLA NOWYCH MAMUŚ ![]() chłopców na razie duuużo ![]() ![]() bryka jak marzenie ![]() Agravka, dzidzia , Bajka9, kolandra i wszystkie któremają dziś wizyty - trzymam kciuki ![]() ![]() siala z Twojego opisu to normalnie można pobyśleć że urodzić to pestka - dobrze że na końcu dodałaś o bólach - przyznamże czekałam na Twój opis pordu ![]() podobno dzieci w pierwszym roku życia są bardziej podobne do swoich ojców - podobno takie zabezpieczenie natury ![]() ![]() ![]() Agravka, większość z nas nie rodziła jeszcze i każde odczucie jest dla nas nowe moze właśnie Twoje opisy pomogą nam bo będziemy miały identyczne objawy ? skąd wiesz - lepiej pisz - a oza tym każda znas opisuje co się z nią dzieje więc skąd u ciebiejakieś takie opory??? ![]() jusdan80 !!!!!! a miałaś rodzić ze mną !!!!!!! ![]() ![]() ![]() coś jeszcze chciałam napisać ale już nie pamiętam co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1919 |
Wtajemniczenie
|
#1920 |
Zakorzenienie
|
zabko wspolczuje ze musialas przezyc te straszne chwile. wazne ze wszystko sie dobrze skonczylo. bylas dzielna i to nie twoja wina ze tak sie stalo. nie twoja wina ze maluch zle sie ulozyl. dobrze ze obydwoje jestescie zdrowi i nie wyniknely z tego zadne komplikacje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.