mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6 - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-21, 08:50   #1921
mol_aa
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6

sozaa to teraz musisz obserwowac, bo moze czop idzie??

Tak mnie dzisiaj na wspomnienia wzielo, jak sobie pomysle, ze w marcu/kwietniu pisalysmy o pierwszych objawach ciazowych, potem dolegliwosciach 1 i 2 trymestru a teraz powoli zaczynamy sie rozpakowywac ....ehhh az lezka w oku sie kreci

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

muffinka ja to jestem taka muffinkowa baba uwielbiam eksperymentowac na slodko, na slono, z owocami, z kremem, przystrojone lub nie - UWIELBIAM, jak tylko dostane pozwolenie od ginki, ze moge juz funkcjonowac to pedem do kuchni, z tej radosci to wszystkim Wam zrobie
mol_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:53   #1922
nie _wiem
Raczkowanie

Witam, przepraszam ale nie doczytam co dziś napisałyście i od razu przejdę do siebie

Glam to chyba Ty bierzesz CLOTRIMAZOLUM.... rano wstałam i chlupnęła mi jakaś woda.... w dziewiątym miesiącu to chyba tylko płodowa może być..... ale chciałam sie upewnić czy przypadkiem nie zaobserwowałaś takich objawów po przyjmowaniu tego leku....

torba dopakowana.....
a wczoraj wieczorem przyszedł wózek!!!
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:55   #1923
Tincia
Wtajemniczenie

Bry,

Goldika- zazdraszczam siły na bycie aktywną, ja co rano sobie w głowie robie plan czego to ja dziś nie ogarnę- lubię aktywność, a później składam łóżko, jem śniadanie i nawet odkurzyć nie mam siły...

Jakaś masakra się zrobiła. Kondycja 90latki, dycham jakbym z paczkę fajek paliła i zrobiłam się taka przylepa

sozza- a może to jakiś tam śluz + biała armia

Ja do mojego Tż wczoraj, żeby mnie teges szmeges A on, że od wtorku, bo musi coś w pracy skończyć zanim urodzę

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:56   #1924
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nie _wiem Pokaż wiadomość
Witam, przepraszam ale nie doczytam co dziś napisałyście i od razu przejdę do siebie

Glam to chyba Ty bierzesz CLOTRIMAZOLUM.... rano wstałam i chlupnęła mi jakaś woda.... w dziewiątym miesiącu to chyba tylko płodowa może być..... ale chciałam sie upewnić czy przypadkiem nie zaobserwowałaś takich objawów po przyjmowaniu tego leku....

torba dopakowana.....
a wczoraj wieczorem przyszedł wózek!!!

Dużo tego było ??
Wątpie żeby po clotrimazolum chlupała jakas woda

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 08:59   #1925
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
rano wstałam i chlupnęła mi jakaś woda.... w dziewiątym miesiącu to chyba tylko płodowa może być.....
O której to było? To co ty tu jeszcze robisz!!!??? Kapać się! Zjeść coś i JAZDA!!!

Naczytałam się o tych muffinkach i tak myślę, że zrobię babkę majonezową Łatwa, szybka i smaczna. Tylko muszę Tż na zakupy wyciągnąć jak wróci z pracy.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-10-21 o 09:01
Stary 2011-10-21, 09:02   #1926
nie _wiem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dużo tego było ??
Wątpie żeby po clotrimazolum chlupała jakas woda
też tak myślę ale staram się to sobie jakoś wytłumaczyć..... no najpierw tak jakos z pół szklanki przed chwilą znów mi cos chlupło.... ale po pierwszej niespodziuance założyłam taką poodpaske poporodową co to jest tez dla osób nietrzymających moczu.... więc jest poprostu napuchnięta tż pojechał z samego rana do mamy a ja nie wiem czy mam już jechać do szpitala czy jeszcze nie na sr mówili zeby jechac do szpitala w ciągu 4 godzin od odejścia wód....

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
O której to było? To co ty tu jeszcze robisz!!!??? Kapać się! Zjeść coś i JAZDA!!!

Naczytałam się o tych muffinkach i tak myślę, że zrobię babkę majonezową Łatwa, szybka i smaczna. Tylko muszę Tż na zakupy wyciągnąć jak wróci z pracy.
jakąś godzine temu.....
nie _wiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:02   #1927
ja_dalia
Wtajemniczenie

allllle się zaczyna robić gorąco !!!! a ja musze nogi jeszcze min 2 tyg. zaciskać.... !!!!! Do boju kobitki, do boju

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 09:04   #1928
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Bry,

Goldika- zazdraszczam siły na bycie aktywną, ja co rano sobie w głowie robie plan czego to ja dziś nie ogarnę- lubię aktywność, a później składam łóżko, jem śniadanie i nawet odkurzyć nie mam siły...

Jakaś masakra się zrobiła. Kondycja 90latki, dycham jakbym z paczkę fajek paliła i zrobiłam się taka przylepa

Ja do mojego Tż wczoraj, żeby mnie teges szmeges A on, że od wtorku, bo musi coś w pracy skończyć zanim urodzę
dobre

Ja od wczoraj wieczora mam zły dzień, zaczeło sie że jestem strasznie gruba waga Moja już przekroczyła 20kg na plusie poryczałam jak bóbr. Dzis rano TZ oznajmił mi że przepis będzie tylko na niego bo za dużo by płacili jak by było na nas 2, wycie ponowne dlaczego z poczatku obiezywali złote góry. Chciała bym już urodzic bo juz mam dosc, a jeszcze Julcia dzis nie chciała zostać w przedszkolu noi znowu przez to wyłam Ja. Jestem od kilku dni zła i mam już wszystkiego i wszystkich dosć. ( a noi 2 razy sie umawiałam z kolezanka i 2 razy nie przyszła) kolejny powód do beczu

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
też tak myślę ale staram się to sobie jakoś wytłumaczyć..... no najpierw tak jakos z pół szklanki przed chwilą znów mi cos chlupło.... ale po pierwszej niespodziuance założyłam taką poodpaske poporodową co to jest tez dla osób nietrzymających moczu.... więc jest poprostu napuchnięta tż pojechał z samego rana do mamy a ja nie wiem czy mam już jechać do szpitala czy jeszcze nie na sr mówili zeby jechac do szpitala w ciągu 4 godzin od odejścia wód....

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

jakąś godzine temu.....
No to Kochana poprostu wody ci odeszły noi czas zbierac sie na porodówke

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:04   #1929
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:

jakąś godzine temu.....

no kochana!!!! gratulacje dzwson po tżeta i jazda na IP

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-21, 09:06   #1930
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
zeby jechac do szpitala w ciągu 4 godzin od odejścia wód....

jakąś godzine temu.....
Nam mówili 2 godz od odejścia... a jakieś boleści, skurcze?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-21, 09:07   #1931
mol_aa
Zadomowienie

nie_wiem to Ty pedem do szpitala, bo to raczej wody a nie clotrimazolum

ja_dalia to zaciskamy mocno, bo i ja tez musze 2 tyg wytrzymac
Stary 2011-10-21, 09:08   #1932
muffinka90
Zakorzenienie

o kurcze, goraco dzisiaj na watku

nie_wiem powodzenia i trzymam kciuki

ja sie zbieram na uczelnie, ciekawe co u ggory, moze cos bedzie wiadomo jak wroce

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:13   #1933
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

nie wiem jedz lepiej do szpitala, bo to na prawde nie sa zarty!!!!

mnie tez jak zaczely wody leciec od razu pojechalam!!!
ja mialam bardzo duzo wod bo odchodzily mi 1,5 godziny, ale nie ryzykowalabym jeszcze siedzeniem na forum...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

aaaa nie wiem powiem ci jeszcze, ze mnie zaczely wody odchodzic ale ani jeden skurcz sie nie pokazal na poczatku.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:16   #1934
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie wiem jedz lepiej do szpitala, bo to na prawde nie sa zarty!!!!

mnie tez jak zaczely wody leciec od razu pojechalam!!!
ja mialam bardzo duzo wod bo odchodzily mi 1,5 godziny, ale nie ryzykowalabym jeszcze siedzeniem na forum...

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

aaaa nie wiem powiem ci jeszcze, ze mnie zaczely wody odchodzic ale ani jeden skurcz sie nie pokazal na poczatku.

laski miejcie litość, napiszcie wreszcie co to ten skurcz
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:20   #1935
lina84
Rozeznanie

ojoj widze ze zaczyna się dziać sporo ..

nie_wiem kochana trzymam kciuki

ja_dalia , mol_aa - witam w klubie ja też musze troszke jeszcze wytrzymać , a najbardziej śmiać mi się chce z tż -jak idzie na 12 h do pracy -to już wydzwania ,a co dopiero będzie za 2 tygodnie .

Glam -3mam kciuki

Lece po swoje wyniki i na jakieś zakupy .
Ciekawa jestem kiedy te przeziebienie mi przejdzie ,najgorszy jest ten potok mazi z nosa.

Później zaglądne z niecierpliwością ..bo coś czuje ze bedzie ciekawie ..
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:23   #1936
mol_aa
Zadomowienie

elf ja za bardzo nie pomoge, bo to moja pierwsza ciaza, ale jak pojawily mi sie skurcze, jak trafilam do szpitala, to mowie lekarzowi, ze nic mnie nie boli, nie ciagnie do dolu, a on na to ale ma pani skurcz i sie okazalo, ze mam bezbolesne skurcze, tzn. brzuch robi mi sie twardy i staje okoniem (podnosi sie do gory jest twardy jak skala)
Stary 2011-10-21, 09:23   #1937
dygotka8
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Wiecie co, w szoku jestem. Szwagier przyslal mi kilka zdjec, ich synek ma 5 mies a szwagierka na zdjeciach wyglada nadal na 5-6miesiac ciazy... A byla zawsze chudziutka, wrecz filigranowa i w ciazy przybrala na wadze chyba kolo 12 kilo, mloda dziewczyna- normalnie szok ze jej brzuch nie spadl...
bo nie każda kobieta chudnie jeśli karmi piersią
ja nikomu po porodzie nie będę pokazywała swoich zdjęć póki nie doprowadzę swojego wygladu do porządku
Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
nie znam się na tych łożyskach, u mnie do 30tc był stopień 0, od 32tc , teraz nie wiem...
a ja nie mam chyba na żadnym usg wpisanej dojrzałości łozyska

u mnie podobnie jka u Goldiki-jestem dosyć aktywan,a objawów brak

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:27   #1938
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
a ja nie mam chyba na żadnym usg wpisanej dojrzałości łozyska
Ja też nie... Ani nigdy mi nie mówi ile cm ma szyjka... a ja nie dopytuje, bo jakby było coś nie tak, to pewnie by powiedziała...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-21, 09:29   #1939
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mol_aa Pokaż wiadomość
elf ja za bardzo nie pomoge, bo to moja pierwsza ciaza, ale jak pojawily mi sie skurcze, jak trafilam do szpitala, to mowie lekarzowi, ze nic mnie nie boli, nie ciagnie do dolu, a on na to ale ma pani skurcz i sie okazalo, ze mam bezbolesne skurcze, tzn. brzuch robi mi sie twardy i staje okoniem (podnosi sie do gory jest twardy jak skala)
o to mi tak brzuch twardnieje,ale mam nadzieję,że nie powinnam z tym pójśc do lekarza?

Elf-skurcz to podobno bóle podbrzusza takie jak na okres,które się nasilają i trwaja jakis czas,potem odchodzą,a c potem znowu.
tak przynajmnije mi znajome mówiły bo tez dokładnie nie wiem

Nie wiem-mam nadzieję,ze juz pojechałas do szpitala.........trzymam kciuki

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-10-21 o 09:49
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-21, 09:37   #1940
sozaa
Rozeznanie

nie_wiem, nie zapomniaj zabrac nr telefonu do jednej z nas!!!! I informuj nas na biezaco!

Przypomnialo mi sie. Wczoraj siedzialam w stolowce i jadlam lunch, owczywiscie zaraz jak przyszli inni i sie do mnie dosiedli to zebralo sie dwom dziewczynom na wspomnienia porodowe. No i jedna kolezanka opowiadala, ze ja sie jej skurcze zaczely, pojechala do kliniki (a rodzila w prywatnej) i zaraz dostala znieczulenie, bo tak chciala. Nie wie co to bylo za znieczulenie, ale zaczela po nim gadac od rzecz i miala dobry chumor. Przychodzi polozna, zaglada w nia i mowi ze juz lepiej zawola lekarza bo sie zaczyna, no i po chwili wchodzi dwoch facetow, w gumiakach i fartuchach, ktore dla niej wygladaly na rzeznickie a ona do meza "o ja pier..... co tu sie kur.... bedzie dziac?!" i w smiech. mowi ze z porodu to pamieta tylko ten smiech i zniesmaczenie poloznej, ze pierwszy raz widzi taka glupia babe
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:40   #1941
fatal21
Wtajemniczenie

Witam
No to sie zaczyna co?
Mnie ostatnio gin maxmiror przepisała profilaktycznie co 2dzien,ale raz wziełam i potem strasznie brzuch mnie bolał, wiec odpuszczam...Zakazenia zadnego nie było tylko mam sklonnosci
Zakupiłam wczoraj a all ten monitor oddechu i jestem wewnetrznie uspokojona
Wy tu o przytulankach etc. a ja nawet myslec o tym nie powinnam.Ach ten moj biedny Tz

Edytowane przez fatal21
Czas edycji: 2011-10-21 o 09:42
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:48   #1942
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
nie_wiem to Ty pedem do szpitala, bo to raczej wody a nie clotrimazolum

ja_dalia to zaciskamy mocno, bo i ja tez musze 2 tyg wytrzymac

a powiedz mi, ten fenoterol to do kiedy trzeba brac? bo mam nadzieje ze poki biore to nic sie nie zadzieje...

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
nie_wiem, nie zapomniaj zabrac nr telefonu do jednej z nas!!!! I informuj nas na biezaco!

Przypomnialo mi sie. Wczoraj siedzialam w stolowce i jadlam lunch, owczywiscie zaraz jak przyszli inni i sie do mnie dosiedli to zebralo sie dwom dziewczynom na wspomnienia porodowe. No i jedna kolezanka opowiadala, ze ja sie jej skurcze zaczely, pojechala do kliniki (a rodzila w prywatnej) i zaraz dostala znieczulenie, bo tak chciala. Nie wie co to bylo za znieczulenie, ale zaczela po nim gadac od rzecz i miala dobry chumor. Przychodzi polozna, zaglada w nia i mowi ze juz lepiej zawola lekarza bo sie zaczyna, no i po chwili wchodzi dwoch facetow, w gumiakach i fartuchach, ktore dla niej wygladaly na rzeznickie a ona do meza "o ja pier..... co tu sie kur.... bedzie dziac?!" i w smiech. mowi ze z porodu to pamieta tylko ten smiech i zniesmaczenie poloznej, ze pierwszy raz widzi taka glupia babe

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-21, 09:53   #1943
mol_aa
Zadomowienie

fatal jest nas kilka na watku, ktore musza zaciskac a o przytulankach nie ma mowy, bedziemy wyposzczone

ja_dalia jeszcze ten tydzien mam brac 4xdziennie, od 27.10 ginka zmniejsza mi dawke do 2xdziennie, a po 4.11 calkowicie odstawiam, bo potem jest zbyt duze ryzyko przenoszenia. AAaa no i jak sie bierze fenoterol to raczej nic nie powinno sie dziac, no ale musisz jeszcze conajmniej dwa tyg sie oszczedzac
Stary 2011-10-21, 09:55   #1944
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry.
Ja tylko sobie chciałam zajrzeć tutaj - a tu takie wieści...Teraz będę śledzić wydarzenia.

Ja dołączam się do tych zaciskających nogi, bo w październiku rodzić nie chcę. Brzuch mi się już obniżył - tż powtarza mi to już od kilku dni - dwa palce bez problemu pod biustem umieszczam, a i obwód się zmniejszył co jest najlepszym dowodem.

Ja uciekam , bo dzisiaj mam strasznie pracowity dzień - pokój dociągamy na tip top i zaczynamy sprzątać na górze (strychu), bo nawet przejść nie można. Już tż mnie wzywa - do potem.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 09:57   #1945
mol_aa
Zadomowienie

Goldfish o ile dobrze pamietam to Ty pytalas sie o dobra pore roku na rodzenie, to ja ozywiscie podpisuje pod dziewczynami, ale dorzuce jeszcze cos, co wyczytalam i o czym bylo glosno ostatnio w stanach, a mianowicie amerykanscy uczeni, dowiedli, ze dzieci urodzone pora pozno jesienna lub zimowa sa madrzejsze od dzieci urodzonych latem
Stary 2011-10-21, 09:59   #1946
Tincia
Wtajemniczenie

U nas też był zakaz sexsiku, przez 9 miesięcy- raz nam się zdarzyło... czasami nadrabiamy pieszczotami, ale teraz to już zaczynam 38tydz

A właśnie! 38

to chce, żeby cosik się ruszyło, więc zamierzam wdrążyć skutecznie przytulanki

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-10-21, 10:01   #1947
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Goldfish o ile dobrze pamietam to Ty pytalas sie o dobra pore roku na rodzenie, to ja ozywiscie podpisuje pod dziewczynami, ale dorzuce jeszcze cos, co wyczytalam i o czym bylo glosno ostatnio w stanach, a mianowicie amerykanscy uczeni, dowiedli, ze dzieci urodzone pora pozno jesienna lub zimowa sa madrzejsze od dzieci urodzonych latem

Jakby to skromnie ujac, ja jestem z poznej jesieni
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:03   #1948
Jagooda_
Raczkowanie

Witam
ggoraa trzymam kciuki

nie _wiem nam na sr mówili, ze od odejścia wód jak są czyste to tak do 2 no już max. 3godz powinnyśmy byc w szpitalu, więc trzymam kciuki

Cytat:
Bry,

ja mojego wczoraj chciałam zbałamucić, to powiedział, że już jest za późno ( od kiedy na seks jest za późno ), a zresztą dziś mamy być w banku podpisywać papiery a moja obecność obowiązkowa, więc woli nie ryzykować

Oj zaczyna się dziać teraz codziennie będą jakieś odchodzące czopy, sączące się wody i skurcze

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-21, 10:09   #1949
mol_aa
Zadomowienie

Dziewczyny a ja truskafka??? chyba miala dzisiaj wyjsc ze szpitala ???
Stary 2011-10-21, 10:12   #1950
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Bry,

nawet prowadzaca jedne cwiczenia zapytala mi sie skad mam sily na to wszystko bo ona rodzila rok temu i tygodonie nie miala sily nawet na mruganie oczami
ale ostatnio mam wlasnie przyplyw energii nie wiem skad

Muffinko ja tez trafilam na same babki od cwiczen. Jedna jest w ciazy wlasnie, druga ma roczne dziecka, 3cia ma dzieci tez, a 4ta zajmuje sie psychologia dzieci i ma corke. Wszystkie ciagle usmiechaja sie do mojego brzucha

Jeeeej to moze dzis bedziemy miec kolejne 2 dzieciaczki na watku

Ja wlasnie gadalam z ojcem, kupil sobie wczoraj wyzla wajmarskiego strasznie sie ciesze bo ciagle o niej opowiadal, i nie siedzi juz samotnie w domu tylko z malutka
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości