![]() |
#1921 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.6
sozaa to teraz musisz obserwowac, bo moze czop idzie??
![]() Tak mnie dzisiaj na wspomnienia wzielo, jak sobie pomysle, ze w marcu/kwietniu pisalysmy o pierwszych objawach ciazowych, potem dolegliwosciach 1 i 2 trymestru a teraz powoli zaczynamy sie rozpakowywac ....ehhh az lezka w oku sie kreci ![]() ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- muffinka ja to jestem taka muffinkowa baba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Raczkowanie
|
Witam, przepraszam ale nie doczytam co dziś napisałyście i od razu przejdę do siebie
![]() Glam to chyba Ty bierzesz CLOTRIMAZOLUM.... rano wstałam i chlupnęła mi jakaś woda.... w dziewiątym miesiącu to chyba tylko płodowa może być ![]() torba dopakowana..... a wczoraj wieczorem przyszedł wózek!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Wtajemniczenie
|
Bry,
Goldika- zazdraszczam siły na bycie aktywną, ja co rano sobie w głowie robie plan czego to ja dziś nie ogarnę- lubię aktywność, a później składam łóżko, jem śniadanie i nawet odkurzyć nie mam siły... ![]() Jakaś masakra się zrobiła. Kondycja 90latki, dycham jakbym z paczkę fajek paliła i zrobiłam się taka przylepa ![]() sozza- a może to jakiś tam śluz + biała armia ![]() Ja do mojego Tż wczoraj, żeby mnie teges szmeges ![]() ![]()
#1924 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dużo tego było ?? Wątpie żeby po clotrimazolum chlupała jakas woda ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Naczytałam się o tych muffinkach i tak myślę, że zrobię babkę majonezową ![]()
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-10-21 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- jakąś godzine temu..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Wtajemniczenie
|
allllle się zaczyna robić gorąco !!!! a ja musze nogi jeszcze min 2 tyg. zaciskać.... !!!!! Do boju kobitki, do boju
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja od wczoraj wieczora mam zły dzień, zaczeło sie że jestem strasznie gruba waga Moja już przekroczyła 20kg na plusie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no kochana!!!! gratulacje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1931 |
Zadomowienie
|
nie_wiem to Ty pedem do szpitala, bo to raczej wody a nie clotrimazolum
ja_dalia to zaciskamy mocno, bo i ja tez musze 2 tyg wytrzymac |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Zakorzenienie
|
o kurcze, goraco dzisiaj na watku
![]() nie_wiem powodzenia i trzymam kciuki ![]() ja sie zbieram na uczelnie, ciekawe co u ggory, moze cos bedzie wiadomo jak wroce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jedz lepiej do szpitala, bo to na prawde nie sa zarty!!!!
mnie tez jak zaczely wody leciec od razu pojechalam!!! ja mialam bardzo duzo wod bo odchodzily mi 1,5 godziny, ale nie ryzykowalabym jeszcze siedzeniem na forum... ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- aaaa nie wiem powiem ci jeszcze, ze mnie zaczely wody odchodzic ale ani jeden skurcz sie nie pokazal na poczatku.
![]() |
#1934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
laski miejcie litość, napiszcie wreszcie co to ten skurcz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Rozeznanie
|
ojoj widze ze zaczyna się dziać sporo ..
nie_wiem kochana trzymam kciuki ![]() ja_dalia , mol_aa - witam w klubie ja też musze troszke jeszcze wytrzymać , a najbardziej śmiać mi się chce z tż -jak idzie na 12 h do pracy -to już wydzwania ,a co dopiero będzie za 2 tygodnie . Glam -3mam kciuki ![]() Lece po swoje wyniki i na jakieś zakupy . Ciekawa jestem kiedy te przeziebienie mi przejdzie ,najgorszy jest ten potok mazi z nosa. Później zaglądne z niecierpliwością ..bo coś czuje ze bedzie ciekawie ..
#1936 |
Zadomowienie
|
elf ja za bardzo nie pomoge, bo to moja pierwsza ciaza, ale jak pojawily mi sie skurcze, jak trafilam do szpitala, to mowie lekarzowi, ze nic mnie nie boli, nie ciagnie do dolu, a on na to ale ma pani skurcz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
ja nikomu po porodzie nie będę pokazywała swoich zdjęć póki nie doprowadzę swojego wygladu do porządku Cytat:
![]() u mnie podobnie jka u Goldiki-jestem dosyć aktywan,a objawów brak ![]()
![]() |
#1938 |
Wtajemniczenie
|
Ja też nie... Ani nigdy mi nie mówi ile cm ma szyjka... a ja nie dopytuje, bo jakby było coś nie tak, to pewnie by powiedziała...
#1939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Elf-skurcz to podobno bóle podbrzusza takie jak na okres,które się nasilają i trwaja jakis czas,potem odchodzą,a c potem znowu. tak przynajmnije mi znajome mówiły bo tez dokładnie nie wiem Nie wiem-mam nadzieję,ze juz pojechałas do szpitala.........trzymam kciuki ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-21 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1940 |
Rozeznanie
|
nie_wiem, nie zapomniaj zabrac nr telefonu do jednej z nas!!!! I informuj nas na biezaco!
Przypomnialo mi sie. Wczoraj siedzialam w stolowce i jadlam lunch, owczywiscie zaraz jak przyszli inni i sie do mnie dosiedli to zebralo sie dwom dziewczynom na wspomnienia porodowe. No i jedna kolezanka opowiadala, ze ja sie jej skurcze zaczely, pojechala do kliniki (a rodzila w prywatnej) i zaraz dostala znieczulenie, bo tak chciala. Nie wie co to bylo za znieczulenie, ale zaczela po nim gadac od rzecz i miala dobry chumor. Przychodzi polozna, zaglada w nia i mowi ze juz lepiej zawola lekarza bo sie zaczyna, no i po chwili wchodzi dwoch facetow, w gumiakach i fartuchach, ktore dla niej wygladaly na rzeznickie a ona do meza "o ja pier..... co tu sie kur.... bedzie dziac?!" i w smiech. mowi ze z porodu to pamieta tylko ten smiech i zniesmaczenie poloznej, ze pierwszy raz widzi taka glupia babe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Wtajemniczenie
|
Witam
No to sie zaczyna co? ![]() Mnie ostatnio gin maxmiror przepisała profilaktycznie co 2dzien,ale raz wziełam i potem strasznie brzuch mnie bolał, wiec odpuszczam...Zakazenia zadnego nie było tylko mam sklonnosci ![]() Zakupiłam wczoraj a all ten monitor oddechu i jestem wewnetrznie uspokojona ![]() Wy tu o przytulankach etc. a ja nawet myslec o tym nie powinnam.Ach ten moj biedny Tz ![]() Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2011-10-21 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a powiedz mi, ten fenoterol to do kiedy trzeba brac? bo mam nadzieje ze poki biore to nic sie nie zadzieje... ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zadomowienie
|
fatal jest nas kilka na watku, ktore musza zaciskac a o przytulankach nie ma mowy, bedziemy wyposzczone
![]() ja_dalia jeszcze ten tydzien mam brac 4xdziennie, od 27.10 ginka zmniejsza mi dawke do 2xdziennie, a po 4.11 calkowicie odstawiam, bo potem jest zbyt duze ryzyko przenoszenia. AAaa no i jak sie bierze fenoterol to raczej nic nie powinno sie dziac, no ale musisz jeszcze conajmniej dwa tyg sie oszczedzac |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry.
Ja tylko sobie chciałam zajrzeć tutaj - a tu takie wieści...Teraz będę śledzić wydarzenia. Ja dołączam się do tych zaciskających nogi, bo w październiku rodzić nie chcę. Brzuch mi się już obniżył - tż powtarza mi to już od kilku dni - dwa palce bez problemu pod biustem umieszczam, a i obwód się zmniejszył co jest najlepszym dowodem. Ja uciekam , bo dzisiaj mam strasznie pracowity dzień - pokój dociągamy na tip top i zaczynamy sprzątać na górze (strychu), bo nawet przejść nie można. Już tż mnie wzywa - do potem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Zadomowienie
|
Goldfish o ile dobrze pamietam to Ty pytalas sie o dobra pore roku na rodzenie, to ja ozywiscie podpisuje pod dziewczynami, ale dorzuce jeszcze cos, co wyczytalam i o czym bylo glosno ostatnio w stanach, a mianowicie amerykanscy uczeni, dowiedli, ze dzieci urodzone pora pozno jesienna lub zimowa sa madrzejsze od dzieci urodzonych latem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Wtajemniczenie
|
U nas też był zakaz sexsiku, przez 9 miesięcy- raz nam się zdarzyło... czasami nadrabiamy pieszczotami, ale teraz to już zaczynam 38tydz
A właśnie! 38 ![]() to chce, żeby cosik się ruszyło, więc zamierzam wdrążyć skutecznie przytulanki ![]()
#1947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakby to skromnie ujac, ja jestem z poznej jesieni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ggoraa trzymam kciuki ![]() nie _wiem nam na sr mówili, ze od odejścia wód jak są czyste to tak do 2 no już max. 3godz powinnyśmy byc w szpitalu, więc trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Oj zaczyna się dziać ![]()
![]() |
#1949 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a ja truskafka??? chyba miala dzisiaj wyjsc ze szpitala ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale ostatnio mam wlasnie przyplyw energii nie wiem skad ![]() Muffinko ja tez trafilam na same babki od cwiczen. Jedna jest w ciazy wlasnie, druga ma roczne dziecka, 3cia ma dzieci tez, a 4ta zajmuje sie psychologia dzieci i ma corke. Wszystkie ciagle usmiechaja sie do mojego brzucha ![]() Jeeeej to moze dzis bedziemy miec kolejne 2 dzieciaczki na watku ![]() ![]() Ja wlasnie gadalam z ojcem, kupil sobie wczoraj wyzla wajmarskiego ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.