|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Koty część IV
Dziewczyny, Wasze koteczki też są takie totalnie zmaltretowane i nie mają siły wstać z legowiska? Mój maluszek, jest dziś obrazem nędzy i rozpaczy
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Pozdrowienia z Londynu
![]() Cytat:
Raz słyszałam taką historię, że na giełdzie Pan sprzedawał małe yorki miniaturki jakoś tanio- nie pamiętam po ile- no to ludzie brali, bo yorki kosztują ponad 1000 zł, a później co się okazywało? Ups. To nie były minaturki Coś tam miały z yorka, ale rosły o wiele większe i cięższe...---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
Pamiętam jak pisałaś, że on zdrowy jest i tak nagle zaczęło się psuć ![]() Życie jest okrutne. Trzymaj się cieplutko i nie zaniedbaj pozostałych kotków...
|
|
#1923 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
W niedziele jak przyjechałam to widziałam jednego kotka jak ulice przebiegał... Oczywiście "
![]() Aj tam- nie zna się. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Donka jest szczęśliwa i jeszcze jest w piżamie. Wczoraj sobie na miasto poszłam, ale wróciłam tak wkurzona!!!! ![]() Na pocieszenie kupiłam 4ro pak Tyskiego a ciemnoskóry mężczyzna za kasa do mnie, że "oooo przyjechalas z polski!" i coś tam jeszcze. Oni to lubią do Polaków zagadywać![]() Rok temu jeden turas ze sklepu specjalnie dla mnie sprowadził do siebie piwo jakie ja pije Urocze
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma czegoś takiego jak york miniaturka
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie znam się na psach
Od zawsze słyszałam "york miniaturka, york miniaturka" to myślałam, że to nazwa. Chodzi mi o yorka który waży do 2 kilogramów i jest malutki
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
york miniaturka to wymysł pseudo, tak samo jak miniaturka pudla czy innych ras. Nie ma czegoś takiego. Zazwyczaj jak chcą, żeby piesek nie urósł duży to dają mu pić wódkę, wtedy pies nie rosnie, zatrzymuje sie i jest "miniaturka". Oczywiście pózniej wychodzą problemy zdrowotne
![]() Związek Kynologiczny nie uznaje też czegos takiego. Waga yorka to do 3,2kg, te poniżej 2kg nie nadają sie do hodowli i nie powinny być rozmnażane. Jeśli urodzą sie takie w hodowli, jest stosowny zapis w umowie.
|
#1928 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie wiedziałam o tym. Boże jak można podawać psu wódkę, żeby przestał rosnąć! Kurrr****
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
pseudo posuną sie do wszystkiego, byleby kupić szczeniaka. Juz nie mówie o tym, że zazwyczaj zbyt szybko oddzielają szczeniaka od matki, zeby byl mniejszy i słodszy
|
#1930 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na jakim my świecie żyjemy...
|
|
|
|
|
#1931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przypomniało mi się jak się tuczy indyki- rura do gardła i siup! jedzenie. Gdzieś kiedyś czytałam, że raz na jakiejś fermie indyki się wieszały. Nie mam pojęcia, czy to prawda, ale były tak wycieńczone tym tuczeniem, że podchodziły do płotu i się same wieszały...
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
straszne rzeczy się dzieją, ale o ilu nie wiemy...
najgorsze dla mnie i tak, ze ludzie kupują takie psy i nakręcają ten biznes sami ![]() gdyby nikt nie kupował "yorka mini mini" nie powstawałyby psy ważące po 1-1,5kg. Pozniej o zgrozo dalej są rozmnażane. Ja nie wiem jakie to muszą być maleństwa, jak moj szczeniak w dniu odbioru ważyl wiecej.
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Arasz chciał nam dziś upolować wielkiego szerszenia dobrze, że byliśmy w pobliżu to kot został ewakuowany, a okno zamknięte ![]() Wstawię zdjęcia z opalania moich kotów. Eli i Gacusia.
|
|
#1934 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masakra... ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- Cytat:
Jakie leniuchy słodkie Jak się trzymasz?
|
||
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie u mnie dziś leniuchujemy bo tez święto pracy
i mój dzień wolny Moje koteczki w upały lubią leżeć po prostu na podłodze , a ze w domach włoskich są plytki na podlogach to jest im fajnie chlodno Dziś według obliczeń Vetki Giulietta obchodzi urodziny 2 latka a w czerwcu minie jak ja znalazłam i jest u nas , dlatego pozwoliłem jej i śpi na fotelu na tarasie pod parasolem Snoopy na smilli na podłodze tylko Fuffy biega .....
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, że pytasz
Teraz z innej beczki... wczoraj postanowiłam poczesać trochę naszego persiastego i zauważyłam, że ma łupież. Są to sporej wielkości kawałki naskórka i jest tego całe mnóstwo. Myślicie, że należy z taką "dolegliwością" iść do weterynarza
|
#1937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja po czesaniu Ancijomaka furminatorem zauważyłam coś takiego, ale wygląda mi to raczej na fragmenty martwego naskórka niż na łupież
|
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale około 10-tego idziemy na szczepienie to wtedy pokażemy się naszej pani doktor, a tymczasem kupię jakąś karmę na skórę i będę podawała.A oto "winowajca"
![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2012-05-01 o 17:28 |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Łooooo... Jaki puchacz Szałowy |
|
|
|
|
#1941 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dla przypomnienia moje rozrabiaki i na foletu moja dzisiejsza solenizantka
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Anitast
piękne kociaki Pokażę Wam jeszcze kocura mojej ciotki nie jest to żaden rasowy kot, tylko od zwykłej, niczym nie wyróżniającej się kotki. Ciotka mi mówiła, że ona w każdym miocie ma koty krótkowłose i takie "cuda"
![]() Edytowane przez aga_tka_2 Czas edycji: 2012-05-01 o 19:08 |
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_tka_2 sliczny koteczek Twojej Ciotki , moja Babcia miala taka kotke
ostatni kotek na zdjeciu nizej to mieszaniec z Kartuskim ma 2 latka i przyszedl do nas , sam nas wybral wiec go wzielismy ![]() Przykro mi z powodu odejscia Twojego kotka
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak myślałam, że to twoje cudo to nie jest "zwykły" dachowiec
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Aga_tka_2 ja tez miałam w Polsce koteczke , która wzięłam od znajomych niestety przed przyjazdem do Italii straciliśmy ja , teraz tez podczas wizyty kontrolnej ze Snoopym tym niebieskim okazalo sie ze ma szmery w sercu , i muszę mieć go pod okiem w razie jakby coś sie działo to jedziemy od razu do Vetki , bo nie wiadomo skąd sie wzięły , kotek jest u nas od 6 m-ca życia i wczesniej nie mial ich zaniepokoiło mnie to jak mi powiedziała Vetka , ale mówi że jak narazie nie ma co panikowac ......
Edytowane przez Anitast Czas edycji: 2012-05-01 o 21:16 |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
będę trzymała kciuki żeby wszystko ze zdrowiem kotka było w porządku
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
Jak na razie nie widzie różnicy ani w zachowaniu kotka bo nic nie wskazuje na to , Vetka powiedziala ze nie zauwazylabym nic , bo to po osluchaniu słychać , ale uprzedzila mnie na co mam zwracać uwagę , dobrze ze chodzę na badania kontrolne z moimi koteczkami ....... To tak ważne przecież
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ravik śmiga po działce, a ja za nim biegam i go szukam co chwila, najlepszy sposób, żeby go znaleźć to zacząć szurgać patykiem po trawie, zaraz wyskakuje i chce go łapać
|
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1950 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Powaliły mnie
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

"- to ile czasu musiało minąć, żeby pies wychował się dziećmi, a pani stwierdzić, że ma za małe mieszkanie???
Coś tam miały z yorka, ale rosły o wiele większe i cięższe...

Od zawsze słyszałam "york miniaturka, york miniaturka" to myślałam, że to nazwa.

dobrze, że byliśmy w pobliżu to kot został ewakuowany, a okno zamknięte