|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek cz. XXIII - czyli nie tylko o pierścionkach ;)
Cytat:
Mam też wrażenie, że wypracowane dotychczas schematy nie działają (tzn. wcześniej był ustalony dzień na sprzątanie i się sprzątało, potem zapragnęłam wolności, bo przecież nie sprzątanie jest najważniejsze i zarządziłam, że sprzątamy w razie potrzeby i chęci, ale to nie działa, nie chce mi się narzucać sobie i innym cokolwiek, więc ogólnie odpuszczam i potem wszystko leży i czeka - pranie, sprzątanie, prasowanie itd.) |
|
|
|
|
#1922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nigdy nie jest tak że jedna strona odpowiada za wszystkie problemy. Mój mąż jest nadopiekuńczy , a zarazem zbyt leniwy i zakrecony, ja jestem wybuchowa , zbyt wyluzowana a do tego bardzo wymagająca. Czasem może niesprawiedliwa też..i zazdrosna o to że on może więcej niż ja- w towarzyskim aspekcie życia. No i ma fajniejszą pracę. No ale to przecież nie jego wina że ma kumpli i zapracował sobie na to że czasem może siedzieć na fejsie cały dzień, albo leci na cały week, a ja muszę być sama z Manią Cytat:
![]() Dobraliśmy się idealnie to fakt. Myslę że ani z nim, ani ze mną nikt by nie wytrzymał ![]() On daje radę poskromić furiatkę, ja przymykam oczy na jego dziwactwa...i jakoś dajemy radę. Tak na dobrą sprawę to miedzy nami jest super. Kłócimy się ostatnio- ale tak ogólnie to jest dobrze Sama nie wiem jak to robimy że co wieczór jednak jest przytulanie, śmiech , przyjacielskie rozmowy.
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Ojjj, to ja się trochę bać zaczynam
))Odnośnie podejścia do dziecka, to na razie mi się wydaje, że się zgadzamy, bo w rozmowach wychodzi, że się ze sobą zgadzamy. Ale zdaję sobie sprawę, że może się to zmienić jak życie zweryfikuje. Ale Haniu : hmmmm myślę, że niezłą szkołą życia dla Tż będzie jak pójdziesz do pracy - może to go otrzeźwi i trochę zluzuje - bo zobaczy pełnowymiarową opiekę nad dzieckiem - i że nie wszystkiemu mozna zapobiec, nie na wszystko mieć wpływ, nie przed wszystkim uchronić - a mimo to, można być kochającym rodzicem. Jest taka książka - na razie czytałam tylko o niej opinie i wydaje się być dobra " Wystarczająco dobrzy rodzice" - w stosownym czasie pewnie po nią sięgnę. Myślę, że dużo takich zachowań wynika po prostu z poczucia odpowiedzialności - i z lęku, że pójdzie nie tak dobrze jak miało. Dobrze, że Twój mąż Haniu swoją rolę traktuje poważnie, ale trochę faktycznie sfiksował i przyda się jeśli zmieni podejście zanim Mania będzie większa, bo teraz tylko ty wariujesz chwilami, a potem będzie się to odbijać również na niej. |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Haniu którego września dokładnie wracasz do pracy??
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah- nie lękaj się- pięknie będzie
. U nas jest- mimo mojego narzekania Też sądzę że moja pójście do pracy nam wszystkim na dobre wyjdzie Madziu 27 września.
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Więcej jest teraz we mnie radości niż lęku - zaczynają mi się chyba hormony włączać, bo mnie wszystko strasznie rozczula i się jakaś taka miętka zrobiłam
Nie poznaję siebie czasem!Hania jeszcze Cię spytam co do laktatora.. w sumie - czym one się mogą rożnić? Bo jest straszny rozrzut cenowy, ja potrzebuję na pewno bo studia, ale np. ten który ty polecasz jest strasznie drogi! Widzę, że jest sporo tańszych, ale może one gorsze są? Chociaż chyba każdy ciągnie co ma ciągnąć? PS. czy tylko mnie to przeraża??
|
|
|
|
#1927 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Haniu, u nas z tymi zrywami jest tak samo I też obydwoje jesteśmy leniwi i mało poukładani, ale syf nas drażni i obydwoje siebie krytykujemy "bo ty więcej syfu ostatnio zrobiłeś" ![]() Ja nie twierdzę, że tylko ja ponoszę odpowiedzialność za zgrzyty między nami. Wydaje mi się jednak, że ta odpowiedzialność z mojej strony jest jednak większa, niż TŻ, chociażby z powodu moich problemów z samą sobą. Debrah, ja się nie znam na laktatorach. Miałam z Medeli, po siostrze. Wiedziałam tylko, że musi być elektryczny, bo ręczny jest strasznie męczący w obsłudze i znacznie mniej efektywny. |
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah jeśli musisz kupić to elektryczny, ja dostałam w spadku ręczny z TT ale aż nadgarstki bolą. Jakbym musiała cześciej ściągać to bym kupiła nowy. Ale na razie 2 razy musiałam więc się przemęczyłam.
|
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj byłam z przyjaciółką w knajpie, spontanicznie - rzuciła robotę i musiała to oblać
![]() Wypiłam 2 x Long Island Ice Tea i mam bombę teraz. Najdroższy drink, mocny pierońsko
|
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Asiuk, nie zazdroszczę bycia na bani w pracy
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj z przyjaciółką machnęłam całe wino...z powodu kiepskiego humoru
|
|
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
następna...
A ja trzeźwiutka jak ta lala, ale łeb mnie boli od rana. |
|
|
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też trzeźwiutka.... tylko pić mi się chce
|
|
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się kiedy ja napiję się jakichś % - ojj jeszcze długo długo nic.. ostatnio byłam ze znajomymi, wzięłam to samo ale w wersji bez alko, miałam namiastkę smaku.
Madzia : no muszę co 2gi weekend będę całymi dniami na uczelni, a moje dziecko musi też wtedy jeść, dzióbka nie zamknę Aczkolwiek nie wiem - czy można dziecko karmić mieszanie : mm + pierś? Czy się dziecko przyzwyczaja do określonego typu pokarmu i to nie łatwe się może okazać? I druga kwestia : czy ja będę miała problem z piersiami, jeśli przez cały dzień poza domem będę i dziecko z nich nie zje? Pękną?![]() Matko, ale mam śpiocha dzisiaj! Zieeeeewwwwww |
|
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Rano się czułam, jakbym jeszcze była na lekkim rauszu, potem już taki nieprzyjemny kac.
Teraz już ok, choć czuję, że się nie wyspałam
|
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszły do mnie moje ostatnie zakupy, to się pochwalę. Z obu jestem zadowolona
![]() torebka http://etorebka.pl/sklep-produkt.php?f=0411 i kiecka: http://www.dorothyperkins.com/webapp...ments=Size{1}~ |
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Świetne zakupy Miskowa, z klasą
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczna sukienka
Torebka też fajna Myślałam, że dziś się wyrwę na zakupy ciuchowe, ale nie wyrobię się, do jutra muszę skończyć spore coś, a idzie kiepsko. Szkoda, bo w przyszłym tygodniu wyjeżdżam na 4 dni, podczas których przydałoby mi się właśnie coś nowego z klasą ![]() Odbieramy dziś nowy komputer, nareszcie! Praca na staruszku ćwiczy cierpliwość... Byłam wczoraj u fryzjera, mam fajnie odświeżoną fryzurę (kolor i cięcie). Ludzie mnie nie poznają ![]() Teraz muszę zrobić coś z cerą, bo mam mnóstwo zaskórników na całej twarzy (grudek takich...), jeśli tradycyjnie na jesieni zacznie się mój 3 rzut trądziku, to będzie koszmar... |
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz postanowiłam robić regularne peelingi enzymatyczne i używać żelu peelingującego do mycia twarzy. Na nos mam też takie plastry Biore, super wyciągają brudy. Ciekawa jestem, czy będzie jakiś pozytywny rezultat. Jeśli nie, pomyślę o kosmetyczce. Do tego zaczęły mi się robić zmarszczki i poważnie się zastanawiam nad jakimś kremem na tę przypadłość. Jakie masz patenty na swoją cerę? Chodzi mi o to "słuchanie". |
|
|
|
|
#1943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam poprawę, jeśli regularnie (!) stosuję maseczki (glinki i odżywczo-nawilżające), peeling enzymatyczny i jeśli nie przesadzam (zmniejszyłam ilość kosmetyków i używam trochę "natury"). W ogóle nie kupuję już pielęgnacji drogeryjnej - albo dermokosmetyki z apteki, albo naturalne |
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie też kupiłam ostatnio torebkę, a właściwie to dwie zależało mi, żeby była twarda i mieściła A4, spodobała mi się taka: http://allegro.pl/torebka-damska-kuf...569764135.html i niestety okazało się, że A4 nie mieści i teraz się ubiegam o zwrot za koszty przesyłek od sprzedawcy, wrr... tą odesłałam, a w zamian wylicytowałam taką: http://allegro.pl/duza-torba-teczka-...607393605.html też miałam takie grudki, zniknęły jak zaczęłam używać kremu bb |
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Misku bardzo ładne zakupy.
xzoraładna torebka, ja sobie wczoraj na all zamówiłam też torebkę -aktówkę bo mi do pracy potrzebna. Debrah to koniecznie kup elektryczny. A w tygodniu możesz na zaś pozamrażać. Byłam dziś w pracy. Wracam do niej od 14 grudnia ale spoko, tydzień popracuję i święta
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja młoda ok 1750 waży i na razie wszystko ok. Tylko cukier na czczo mam za wysoki, dostałam 4 jednostki insuliny na noc która nic nie daję, muszę dzwonić do poradni ![]() Cytat:
Mąż z raz na 2 tyg słyszy że ma się spakować i wynosić, ale jakoś dajemy radę.U nas na początku sielanka była, gorzej się zaczęło robić po roku, a teraz jak B wchodzi w bunt 2 -latka ( potrafi trzasnąć histerie,prowokować wymioty czy się dusić) to testuje nasze nerwy do granic możliwośc. Dużo nie trzeba żebysmy sie pozarli o byle co
Edytowane przez sanetka Czas edycji: 2012-09-20 o 16:08 |
||
|
|
|
#1947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiść- ja twierdzę że więcej sprzątam , mąż że on. ![]() Cytat:
![]() Karmię do teraz , laktator to mój przyjaciel. Cytat:
Ja nie wiem czym się różnią bo od początku mam medele..jest wg mnie rewelacyjna i a jeśli będziesz musiała ściągać dużo to każda kasa jest warta wydania. To 300 zł to w tym wypadku nie pieniądze a wygoda ![]() Można karmić mieszanie- mi się to udało..co prawda nie od razu. Do końca 5 miesiąca było tylko kp..mm wprowadziłam po 6 miesiącu. Dla Młodej nie ma różnicy które melko dostaje...ale dla kupy jest Po mm ma lekkie zatwardzonko![]() Generalnie jeśli będziesz chciała utrzymać laktację to na początku na pewno nie ma takiej możliwości żebyś cały dzień nie karmiła, nie ściągnęła. Tu jest prosta zasada- podaży i popytu. Nie ściągniesz mleka 3 razy przez cały dzień- przestaną produkować. Zapomnij o karmieniu do 6 miesiąca. Co do pękania- mi w pierwszych miesiącach pękały po 3 godzinach od ostatniego karmienia- głazy się robiły- z grudami. Można się zapalenia piersi nabawić- a to miłe nie jest- uwierz mi. Później- tak jak u mnie - po 6 miesiącu jakoś ta laktacja się stabilizuje. Nie mam takich głazów..ale np teraz mam już banie bo od 9 nie karmiłam- muszę ściągnąć Cytat:
Matko ja z rok torby nie kupiłam- teraz to tylko z taką z pieluchami w środku chadzam Różową![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Debrah jeszcze jedno. Mi się udało..ale są dzieci które smoka do ust nie wezmą, są od mamy uzależnione- wisiały by na cycu non stop. Wtedy może być problem z butlą....może być też tak że dziecko posmakuje mm i smoka i obrazi się na cyca. Dlatego bierz pod uwagę również to że skończy się na mm
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2012-09-20 o 18:02 |
|||||
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Może u Was nie będzie tak źle, B od urodzenia nerwus więc daje popalić
![]() Debrah ja przy B nie miałam laktatora, teraz jeszcze się nie rozglądałam ale wiem jedno: na pewno elektryczny B przez jakieś 3 tyg był na mieszanym karmieniu: pierś i butelka zamiennie. Nie miał problemów ze ssaniem jednego i drugiego no ale sahara w piersiach więc nic nie wyciągał i tak, z piersi to się uspokajacz robił
|
#1949 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
Rzadko mam czas na wizażowanie więc i zaległości spore ale teraz moje dziecko nr 1 ogląda kasetę z wesela (apropos tylko dzięki temu obejrzałam nasze wesele na kasecie) a dziecko nr 2 jeszcze nie wstało z nocy Cytat:
Ja aktualnie mam fazę, że jest dobrze ale to jest układ sinusoidalny zapewne za jakiś czas będę się wściekać i ryczec, że zwariowałam i po co mi to było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie sajgon się zaczyna bo w weekend robimy chrzciny, w dodatku w domu więc masa roboty przede mną a do tego ostatnio Dawid nie daje mi się wyspać bo biedaczek męczy się z katarem i mam częste pobudki w nocy i niestety Oliwka też podziębiona. Za to młoda rozgadała się jak szalona, trzeba się bardzo mocno pilnować co się przy niej mówi bo zaraz biega i to powtarza, więc mamy wesoło. No i na szczęscie odniosłyśmy sukces w odpieluchowywaniu
[vichy]263566[/vichy] Niechaj Bóg ma w swej opiece człowieka, który Cię naprawdę pokocha. Złamiesz mu serce, śliczna moja, okrutna, psotna kotko, która tak jest nieuważna i pewna siebie, że nie stara się nawet osłaniać swoich pazurków. http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008080201001030.png |
|||
|
|
|
#1950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chrzciny w domu- szalonaś. Dużo ludzi będzie? Gratuluję odpieluchowania. Ja własnie dziś uznałam ze czas na nocnik. Pierdziele to babranie się w kupach. Spróbuję łapać do nocnika. Dokładnie wiem kiedy Młoda szykuje się do wydalenia więc nie będzie to trudne.PS jasne że damy radę- kto jak nie my
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

). Jak jest TŻ to się pilnuję w sensie obowiązków,sprzątania, a jak go nie mam to korzystam z wolności i lenię się na całego. Wczoraj go nie było i cały wieczór przeleżałam w naszym ogromnym łóżku z laptopem.

Sama nie wiem jak to robimy że co wieczór jednak jest przytulanie, śmiech , przyjacielskie rozmowy.
))