|
|
#1921 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzien 2011
u nas w maire ok pobudka, po 6, w ogole Kasia mi wyrosla z kilku pieluch wielorazowych i jak zaczela siadac, to teraz w czesci pieluszek robia jej otarcia na udkach
i nie wiem czy cos zle zakladam czy to tak juz bedzie. No i musze zakupic nowe pieluchy, z jednej strony fajnie, ale znow spory wydatek, zwlaszcza, ze jednak chyba zainwestuje w nowki- TZ mnie ubije
|
|
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
kurde, zmówily sie te nasze wszystkie nieśpioszki z tą 5:30?
co to jakas godzina zero w tym wieku?
|
#1923 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no stoi!! ![]() u nas to abstrakcja, mała pełza do tyłu tylko, szkoda. Gdyby raczkowła to mogłaby startowac w wyscigach raczkujących bobasów. Bo w weekend wybieram się na : www.motherandbaby.pl |
|
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Oolong-no dałam,zjadła pół słoiczka,popiła mlekiem
![]() co ja mam teraz jej dać?jutro znowu dostanie marchew z ziemniakiem,a potemco?ziemniak z dynią tez przez jakieś 4 dni? a jak mam brokuła kupionego świeżego to też mogę coś dla niej zrobić?ugotować i z ziemniakeim zmiksować czy z zczym? Czy któraś z was ma łyżeczki do karmienia zczujnikeim ciepła z TT?? Goldika-ciesz się,że nie masz bóli głowy-ja Ci zazdroszczę...wcześnie kładziesz Olka spać-a do któej spi?ile się budzi? witam z nad kawki
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-10 o 08:29 |
|
|
|
#1925 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My mamy te łyżeczki i bardzo je sobie chwale, w sumie tylko nimi karmię Jasia. Mam do Was pytanie, czy wasze dzieciątka też podczas przebierania wychylają się do tyłu, tak jakby chciały zrobić mostek? Nie wiem czy to jest normalne
|
|
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale o tych babulinkach to nie pomyślłam,że one tak robią.ogólnie to ja nie kupuję jeajek
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
no raczej sie nie wyprze
naszym marzeniem było miec najpierw syna, potem córcie - no i tera chodzi dumny jak paw że "co chce to ma", już prawie chce ogloszenia dawać że "zrobi na życzenie"
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sa dosyc glebokie wiec Olek zgarnia tylko z wierzchu a we wglebieniu l;yzeczki i tak zostaje jedzonko :/Kapiemy go o 19,30, ok 20-20,15 juz spi
|
|
|
|
|
#1929 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
cóż - czekamy
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze z kupa- na samej piersi to i co tydzien moze byc... A po rozszerzeniu- jak jest co 2-3 dni ale bez wysilku, placzu, prezenia sie to nie sa zatwardzenia tylko tez norma
Nam sie dzieki zupkom kupa wyregulowala i jest codziennie Aniolina pilke turlac zeby dziecko za nia gonilo... Lub inne zabawki " uciekajace" Z sukienkami/ spodniczkami sama zobaczysz- chyba tylko mega krotkie przejda...wszystkie inne sie dostaja pod kolanka/ miedzy udka i dzieciuk leci na buzie Z uderzaniem taaak- to pamietam opracowalam projekt czapki z folii babelkowej ![]() A u nas cud sie zdarzyl. Ja adaska przebieralam w tym czasie dominik odwrocil sie na brzuszek i zasnal To juz nie bylo rady, ogluszylam adaska w bujaczku, przydusilam cycem i jwszcze 45 min pospalismy Amarantas jak w mostku w gore idzie brzuszek i dupka a barki leza to jest ok, norma. Jesli sie opiera na glowie to nie pozwalaj, przyciagaj brodke do klaty Aniolina a nie da sie moze jakos dodatkowego rzepa doszyc czy cos do tych wielorazowek zeby troszke luznieej w nozce bylo?
|
#1931 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
U nas pobudka ostateczna o 6.40 ale w nocy była ogromna kuuupa no i wybudziła się między 3 a 5 więc ja już od rana kawka do tostów a tak to zawsze zieloną herbatę piję no ale niestety jakoś trzeba funkcjonować ![]() Cytat:
![]() Mam łyżeczki z TT ale bez tego czujnika a one poprostu zmieniają kolor jak włożysz do gorącego Dokładnie te i nic mi w nich nie przeszkadza http://www.ebay.co.uk/itm/Tommee-Tip...ht_1716wt_1037
Edytowane przez agulan82 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:03 |
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
mi chodzi o kształt łyżeczek a nie bajer,że niby temperaturę wskazuje czy za ciepłe czy za zimne
Goldika i spi Ci do rana? ja wiem,że ten temat się czesto powtarza,ale co teraz mam jej dawać do jedzenia po marchewce z ziemniakiem?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:14 |
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas mieli otwiwrac kawiarnie mama& baby, szyld juz wisial i sie cieszylam... Ale ostatnio patrze a tu szyld zddjety a na lokalu ogloszenie " do wynajecia
![]() Ja mam lyzeczki zmieniajace kolor otrivin Pani w aptece mi gratis dala. A wlasciwie soniJak sie wlozy do wrzatku to faktycznie kolor sie zmienia
|
#1934 |
|
Zadomowienie
|
Glam jestes niemożliwa
jak przeczytalam ten początek
|
#1935 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak dobrze ze mam jajka od mamy! i trochę warzyw. Wiem co jedzą kurki i gdzie łażą, jak juz sa puszczone i że mamie wyżerają sałatę z grządek! Moja mama hoduje takie może nie całkiem ekologiczne ale jednak naturalne warzywa. I je sprzedaje. |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Budzi sie raz w nocy na karmienie, a tak konkretnie budzi sie ok 5,30-6 rano
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Michał tak robi o zmiana pieluchy przez to właśnie spadł z przewijaka...U Nas noc ok. 1 karmienie o 3.40 ale kawaler obudził się walcząc z poduszką bą był twarzą skierowaną do niej ![]() Ale zasnął po 15 min przy karmieniu uffff Teraz sobię kima, ja się depiluję i śmigamy do Biedry po bodziaki Chce kupić z misiami i dinozaurami ![]() Goldi, jak wyszło smarowanie samoopalaczem ... ;> ? |
|
|
|
|
#1938 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my tez mamy "domowe" jajeczka i sklepowe mnie brzydza Cytat:
![]() nie, te za male to jzu za male, ale nawet te dobre obcieraja, jakby lezala jak kielbasa to by nie obcieraly
|
||
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mogę się doczekać, aż moja będzie tak pięknie stała
![]() Wiecie Mamusie mam problem. Nie wie czy akurat trafiłam na zły moment dnia na podanie zupki, ale mała zjadła dwie łyżeczki i ryk. Jak jej jabłuszko dałam po chwili, które jadła bez oporów, też był co chwilę ryk. Ponosiłam ją, uspokoiła się i zjadła cały słoiczek. No i nie wiem czy ja nie dobrą tą zupkę jej robię czy co? Ugotowałam ziemniaka z marchewką, wyciągnęłam do miski, troszkę wody tej dolałam i pół łyżeczki masła i blenderem to. Coś nie tak zrobiłam? Co tu robić? Aż mam stresa dzisiaj.. |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
co do jajek zgadzam sie... my kupujemy juz tylko w sklepie bo chociaz maja date przydatnosci. Kilka razy kupujac na targu nacielam sie... raz czesc jajek niby swiezych byla ugotowana
innym razem rano polecialam na targ zeby kupic rodzince jajka, zrobilismy sniadanie i co? sraczka nas wszystkich dopadla ![]() teraz mam w
|
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
a propo kupy...to jak niemal sama marchewka jest w kupie to jest ok???
---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
też mnie brzydzą sklepowe jajka goldika ugotowane jajka????ale jak to???poszłabym z reklamacją
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:06 |
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdyby nie to, ze nie posmarowalam sie miedzy cyckami )dzis 2gi raz posmaruje po kapieli zeby wyrownac wszystko ![]() a smarowalam sie Dax w piance ![]() tez chcemy te bodziaki szkoda, ze Tz zabieram i auto do pracy bo bym sama pojechala ale 16km nei zrobie wozkiem.---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
bo on po prostu nie chce jesc z lyzeczki, zaciska usta i nic sie nie wsadzi. Za to z butli mleko pije juz normalnie.bo jak wcisnie mu sie cos bo buzi to lyka wiec chodzi raczej o jedzenie lyzeczka
|
||
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1944 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja juz w biedrze bylam i kupilam body.aha za tydz beda zabawki ala lamaze po 22.99
Nasza cudowna Zosia jest z Nami od 12.12.2011 ))Edytowane przez fatal21 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:27 |
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Dygotka no ugotowane byly
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1948 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.terapia-ndt.waw.pl/rozwoj.html |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na szczęście już mamy auto do dyspozycji Podaj kochana pełną nazwę odcienia, to jak będę w "mieście" to zakupię ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Babiczka wygodę Ci zrobiła, a Ty marudzisz P.S. mogłaś jej w łeb rzucić tym jajem, po takim twardym pewnie guza by miała Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2012-05-10 o 09:14 |
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

i nie wiem czy cos zle zakladam czy to tak juz bedzie. No i musze zakupic nowe pieluchy, z jednej strony fajnie, ale znow spory wydatek, zwlaszcza, ze jednak chyba zainwestuje w nowki- TZ mnie ubije

Podam wam przykład odnośnie jajek sprzedawanych u większości kobiet pod sklepami i na targowiskach bo mój mąż zajmuje sie branżą klatkową kur. Takie kobitki jadą na duze kurze fermy i tam kupująza grosze niestemplowane jajka, które nie spełniają wymogów (wielkośc,podwójne żółtka itp).Póżniej wkładają do koszyczka i pod sklepami i na targach sprzedają jako wiejskie jaja prosto z kurnika za kwote duzo wiekszą niż normalne jajko w sklepie. Zresztą wiejskie prawdziwe jajo zawsze będzie podbrudzone, a nie bijące po oczach czystością. Zresztą powiem wam, że w większości jajka sklepowe są dużo zdrowsze od tych wiejskich. Bo kury klatkowe są karmione paszą składającą sie z naturalnych skladników( zboże,kukurydza itp.), natomiast kurki biegające na wolności jedzą co im do dzioba wpadnie oprócz trawy ( gówienka, różne smary i oleje silnikowe kapiące na ziemię, rózne śmieci i zanieczyszczenia... ),a to wszystko póżniej trafia do jajka i tak powstaje jajko ekologiczne. Jak poznałam to wszystko od podszewki to bazuje tylko na jajkach sklepowych. Bo kiedyś nie zwracałam na to uwagi. A to co mówią i piszą w telewizji i gazetach to bzdury pisane przez kogoś kto się zupelnie na tym nie zna. bo jajka ekologiczne niewiele mają wspólnego z ekologią.
że "co chce to ma", już prawie chce ogloszenia dawać że "zrobi na życzenie" 

cóż - czekamy

bo on po prostu nie chce jesc z lyzeczki, zaciska usta i nic sie nie wsadzi. Za to z butli mleko pije juz normalnie.