|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Dot.: Nasze codzienne jad³ospisy cz. XIX - OCENA JAD£OSPISÓW
hm wrzuci³am twaróg na kolacje, bo to ¼ród³o zarówno bia³ka jak i wêglowodanów prostych bo jest to produkt mleczny ry¿ jest równie¿ wêglem prostym ponoæ niewa¿ne czy bia³y czy br±zowy, tyle ¿e br±zowy ma na sobie b³onnikow± otoczkê za to fasola to bardzo dobre wêglowodany z³o¿one. Niemniej jednak masz racjê, to co zaproponowa³as jest lepsze aczkolwiek my¶lê ¿e akurat te moje oko³otreningowe nie s± karygodne. Trenujê na sporym obci±¿eniu wiêc wêgle proste przed te¿ nie zaszkodz±. Wa¿ne ¿e nie ma t³uszczu du¿o w oko³otreningowych Poa - dziêkujê co do pieczywa to oczywi¶cie staram siê je¶æ pieczywo pe³noziarniste ale jak siê wieczorem nie kupi³o to siê zjada pszenniaka od t¿-ta aczkolwiek staram siê tego unikaæ )) i pocieszy³a¶ ¿e swoboda jest zauwa¿alna, mój mózg ma tendencjê do bycia sier¿antem, wiêc staram siê nie popadaæ w skrajno¶æ ¿eby nei mieæ problemów z psychik±
|
|
#1922 |
|
Rozeznanie
|
Wstawiam swój jad³ospis. Nie wiem czy U czy R .Staram siê je¶æ zdrowo i smacznie nie ograniczaj±c siê, ale mam ma³o czasu na gotowanie i my¶lenie o jedzeniu poniewa¿ mam bardzo pracowity kierunek studiów.
¦niadanie: owsianka:5 ³y¿ek p³atków owsianych, 3 ³y¿ki otrêbów, jab³ko cynamon i kilka ³y¿ek jogurtu naturalnego, kawa z mlekiem. (jem to na uczelni przez kilka przerw) Obiad: Sa³atka z kurczakiem i sosem imbirowo-sezamowym (sa³ata pomidory koktajlowe, cebula grzanki, marchewka,ogórek i spora ilo¶æ kurczaka) Na wzmocnienie : czekolada z orzechami , kawa³ek ciasta Kolacja: Bu³ka grahamka z jajkiem, serkiem bia³ym + warzywa
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 996
|
dawno mnie nie by³o, trochê chorujê obecnie, ruchu od d³u¿szego czasu brak
U. ¦niadanie: tosty z 3 kromek grahama z ¿ó³tym serem, wêdlin± drobiow±, czarnymi oliwkami, ketchupem i zio³ami prowansalskimi; kawa z mlekiem. przek±ska: 2 mandarynki, sok jab³kowo-¿urawinowy 250 ml Obiad: pier¶ kurczaka gotowana na parze podana ze szpinakiem duszonym z czosnkiem, ry¿ br±zowy, surówka (kapusta pekiñska, pomidory, papryka, oliwa z oliwek, sos balsamiczny). Podwieczorek: jogurt naturalny z granatem i pra¿onymi p³atkami migda³ów; kawa z mlekiem. Kolacja: omlet z dwóch jaj (z ³y¿k± m±ki pe³noziarnistej) z tart± cukini± i wêdlin± drobiow±; herbata z cytryn± i miodem lipowym. Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2013-11-15 o 15:17 |
|
|
|
#1924 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzie¶ na Latarnianym Pustkowiu...:)
Wiadomo¶ci: 6 518
|
Cytat:
Czekolad± i ciastem siê nie wzmocnisz. To puste kalorie s±, chyba o tym wiesz. Zabijesz tylko na ma³± chwilkê g³ód, a ¿adnych innych korzy¶ci z tego nie ma. Oczywi¶cie wiadomo, ¿e wszystko jest dla ludzi, ale skoro rozwa¿asz R, to musisz przestaæ 'wzmacniaæ siê' s³odkim. ![]() W dalszej kwestii niech siê wypowie kto¶ kompetentniejszy ni¿ ja. Ale wed³ug mnie sporo rzeczy tutaj brakuje jeszcze. Z tego, co widzê to na pewno dobrych t³uszczy. I jaki¶ porz±dny obiad by siê przyda³ np. : miêso,, ry¿/kasza i warzywa. Owoców te¿ za ma³o moim zdaniem - jedno jab³ko. Lepiej zamiast s³odyczy zje¶æ jakie¶ owoce w³a¶nie.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2013-11-15 o 15:31 |
|
|
|
|
#1925 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mo¿e to pomo¿e?
|
||
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 148
|
Pewnie wystarczy w tekturê ;D
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeste¶cie wraz z SybilVane niezaprzeczalnie najwiêkszymi trollami tego w±tku, piszecie non stop w kó³ko to samo, pytacie o to samo i pomimo lawiny rad nadal nie wiecie jak je¶æ. Rozkoszujecie siê tym jak ludzie ubolewaj± nad waszym anorektycznym sposobem od¿ywiania czy co? Taki fetysz? Bo ja ju¿ tego nie rozumiem. Mnie jak by kto¶ powiedzia³ jedz normalnie, zwiêksz porcje, nie wa¿ i nie licz wszystkiego, nie bój siê t³ustszych ryb, wpierniczaj warzywa i owoce na kilogramy, przestañ je¶æ same jogurty to NIE PYTA£BYM SIÊ PO 10 RAZY W KÓ£KO CO MAM ROBIÆ!! ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- no dobra, przy tej wadze faktycznie wystarczy gips-karton... |
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 22 740
|
Bior±c pod uwagê, ¿e kartony zabi³y Hankê Mostowiak to tutaj pewnie wystarczy pude³eczko po zapa³kach...
No przepraszam, ale nie mog³am siê powstrzymaæ. Sama mam problemy z od¿ywianiem i zdajê sobie z tego sprawê, dlatego te¿ nie zamieszczam ju¿ swoich jad³ospisów. Nie chcê budziæ dodatkowych kontrowersji, dlatego wolê czerpaæ jakie¶ inspiracje z porad udzielanych innym dziewczynom. Jednak z drugiej strony jak czytam te ich jad³ospisy to mnie troszkê krew zalewa, bo przy nich te moje wygl±daj± jakbym by³a mega wielkim ob¿arciuchem, a one jeszcze okre¶laj± to jako U/P |
|
|
|
#1929 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
jak to wygl±da ?
Dzi¶ 3 jajka dlatego ju¿ nie dodawa³am do nale¶ników r 9:00 owsianka pieczona z bananem, serkiem naturalnym i jajkiem z ³y¿k± s³onecznika 12:00 bu³ka ma¶lana(co¶ jak cha³ka) z wêdlin± i pomidorem i jajkiem na twardo 14:00 przek±ska jab³ko 15:20 sa³atka z makaronu pe³no. z jajkiem, ogórkami,3 marchewkami+³y¿ka przecieru 18:20 2 nale¶niki bez jajek: z 2 ³y¿ek m±ki i 2 ³y¿ek budyniu+ok 100 ml mleka, nadziane serkiem naturalnym posypane cukrem |
|
|
|
#1930 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 405
|
Cytat:
Przykladowa kolacja na dzisiaj zgodnie z jej zaleceniami: leczo z cukinii,bak³a¿ana i papryki z dodatkiem 2lyzek oliwy z oliwek. ![]() Mam jeszcze pytanie do alkoholu.. Czy mam kompletnie go ograniczyæ? Jaka jest dopuszczalna ilosc w moim przypadku? (wino wytrawne do obiadu/po kolacji lub drink jak wychodze z domu). Cytat:
"twarogowa-sernikowa" a dodatkowo "podbijam bia³ko", Diet. zaakceptowa³a to.. - otreby: mam problem z zaparciami od jakiegos czasu i Diet. kazala mi dodawac 4³yzki do ¶niadania MINIMUM. Jedna lyzka wydawala mi sie rozs±dna.. - goji bardzo mi smakuje, szczegolnie polaczenie wloskie/laskowe + goji. I naczytalam sie o ich odzywczych wlasciwosciach. Za rodzynkami i daktylanmi nie przepadam w owsiance ew. suszone morele mog± byæ ![]() - owoce w OWSIANCE najbardziej lubilam te sezonowe: maliny, borowki, truskawki a typowo cytrusowe kiwi, pomarancze, grapefruit zawsze lubilam jesc PO owsiance czy tak moge robic? Diet to wybitnie skrytykowala... A nie wyobrazam sobie wkroic kwasne kiwi do mleka aby byly W OWSIANCE i stanowily jeden posilke - co do jajek... w owsiance mi nie podchodza kompletnie. A i tak w tygodniu zjadam ok 4 calych jajek. Zazwyczaj jem na twardo jedno cale jako L a z drugiego bialko,sa to duze jajka wiec nie wiem czy nie przesadzam. -z mies jem glownie ryby 4x w tygodniu nie tylko te chude jak dorsz, ale rowniez lososia, pstraga i hallibuta. Zauwazylam ze po porcji wiekszej niz 200g czuje ciezkosc na zoladku jakby on nie trawi³ tej ryby.. porcja wegli (3-4 srednie ziemniaki, pol woreczka kaszy lub ryzu jest ok kiedys jadlam 1 ziemniaka, i mniej niz polowe woreczka kaszy.) a do obiadu zawsze duuuu¿o warzy z oliwa (³yzka stolowa). akurat z warzywami nie mam problemu i raczej tendencje do zapychania sie...co chyba tez nie jest ok. - slodkie podwieczorki: babeckzi kruche/ciasta domowe/rogal grahamka z dzemem tak 3-4x w tygodniu ale tez nie wybieramjakis przetworzonych rzeczy czekolade z calymi orzechami, dodaje owoc zeby to mialo rece i nogi nie chce sobie tez tak odmiawiac slodkiego ![]() moze cha³ka/rogal/grahamka z maslem orzechowym? -z kolacja mam ZAWSZE problem. Utrwalilam sobie w glowie 2 kromki chleba (max 85g) i nie jestem w stanie przelamac sie do wiekszej ilosci czyli 120g np.. ostatnio mam faze na jajka, krewetki, tunczyka, chpciaz wedzonego losoia zjadam na kolacje 2-3 razy w tygodniu. szczegolnie lubie jajka i awokado.. No i przyznaje ze wole smarowac chleb nim lub oliwa (jaka ilosc na kromke?) niz maslem..... planuje zakupic tez olej lniany. i jak na obiad mam mieso to nie zawsze chce mi sie tez mieso na kolacje np. na obiad inydk a na kolacje wedlina z indyka.. wtedy zjadam jajka lub tunczyka, cos wedzonego, krewetki, - zaciekawilas mnie z tym tofu, bardzo polubilam tez wedlina sojowa :/ szkoda ![]() dzieki za odpowiedz. Cytat:
Chyba tylko Poa pamieta jak malo kiedys jadlam plus duzo cwiczylam......
|
|||
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 111
|
Cukierkowa: Generalnie ¶niadanie jak dla mnie bomba, ale dalej mam trochê w±tpliwo¶ci. Nie wiem jakie porcje. Brakuje mi t³uszczy innych ni¿ z jajek (nawiasem mówi±c - nie bój siê jaj, je¶li nie "siedz±" Ci na ¿o³±dku) i bia³ka innego ni¿ z jajek i nabia³u. I warzyw wydaje mi siê niewiele, w ogóle brakuje ich w kolacji. (chyba ¿e to tylko taki opis, a w praktyce porcje by³y wieksze).
Bia³a bu³a, je¶li nie jest na co dzieñ, tylko dzisiaj wpad³a, ok
|
|
|
|
#1932 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
druga bu³a w tym tyg![]() dziêki za uwagê |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Tak wyszlo mi sniadanie. Bez twarogu poltlustego (30g /B 5,6 T 1,4 W1,4 ))
( Nie wiem tylko czy moje orzechy, ktore dodaje faktycznie waza 15 gram bo te wloskie sa tak podrobione biore je na lyzke stolowa i czasami to jest 10, czasami 12 a czasami 15 i trudno mi oszacowac. Moze zamienic je na laskowe? Wtedy dac te 10 sztuk np.
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-11-15 o 19:16 |
|
|
|
#1934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Nie ustosunkowa³a¶ siê do t³uszczy. Nie wpisujesz oliwy do sma¿enia/smarowid³a do chleba itp., czy ich nie u¿ywasz?
|
|
|
|
|
#1935 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Wczorajsze P
Sniadanie: 3 krommki zbójnickiego - mas³o/ 2 plastry indyka pieczonego, pomidorek - ser bia³y pe³not³usty ze ¶mietan± i mas³em na to miodek ok 1 ³y¿ka - ser lazur b³êkitny 4 plastry jajecznica z 3 jaj z cebulk± (Jaja wiejskie xl ) 2 sniadanie ( no nistety mamo) -jab³ko -kefir 400 g z 2 ³y¿eczkami miodu Obiad - swoja porcja lasagne z pizza hut + pó³ porcji lasagne mamy bo jest na diecie czyli 1,5 porcji lasagne bolognese ![]() Podwieczorek - makaron z serem bia³ym, cukrem i mas³em ( 200 g suchego makaronu, 3 ³y¿ki cukry ok 300 g sera bia³ego i ³y¿ka mas³a) Kolacja - 2 kromki zbójnickiego - ser bia³y pe³not³usty z mas³em i ¶ietana na to 1 ³y¿ka miodu - szynka z pomidorem jajecznica z 2 xl jaj z dymk± jab³ko Dzisiejsze P Sniadanie 3 kromki chleba ¿ytniego - ser bia³y pe³not³usty z mas³em i ¶mietan± na to ³y¿ka miodu - ser lazur 4 plastry - szynka, cebula, szczypiorek , pomidor jajecznica z 3 jaj xl z cebulk± jab³ko 2 sniadanie kefir 350 g jab³ko kawa³ek kulebiaka z nadzieniem kasza peczak, twaróg, ziemniaki, mas³o (sama robi³±m) d³ ok 25 cm i szer 2 cm 1 kawa³ek ![]() Obiad - 22 pierogi leniwe z 2 ³ykami mas³a i bu³k± tart± oraz cukrem Podwieczorek -kawa³ek kulebiaka - mleko w tubce 150 g z gostynia <3 Kolacja ( bedzie) - 2 kanapki - lazur lub cammembert - szynka z pomidorem jajecznica z 2 jaj xl z cebulk± pewnie jab³ko i kefir lub jedno z tych sie zobaczy A pomy¶leæ ,ze miesiac temu to jeszcze siê ogranica³am przez t± anoreksje hahah ,ale nie powiem jak siê tyje to wygl±da siê ³±dniej ju¿ 7 kg za mn± )))))))))))))))))) i jeszze 6-7 kg przede mn±
|
|
|
|
#1936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to tylko do bu³ki da³am odrobinê mas³a, a na nale¶nika te¿ z kapkê oleju i w sumie to wszystko. W³a¶nie planujê kupiæ jak±¶ oliwê bo jeszcze nigdy nie mia³am. No i jakie¶ orzechy bo mam tylko s³onecznik. |
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to jest za ¶niadanie dla osoby z niedo¿ywieniem?? Czemu nie zjesz np ogromnej jajecznicy z szynk± i pomidorami + kanapki z mas³em i szczypiorkiem+kubek kakao, a owsiankê np na drugie ¶niadanie?? Czemu nadal jesz wy³±cznie chude miêso i ryby, przygotowywane w sposób jaki nadawa³by siê jedynie na ¶cis³± redukcjê? Czemu nie dodasz do tej kaszy jakiej¶ sma¿onej cebulki, ¶mietany i innych warzyw? Czemu nie jesz zup? Czemu na podwieczorek zamiast czego¶ po¿ywniejszego albo sporej porcji ciasta zjadasz jedynie 2 ma³e babeczki? Stoisz w miejscu z mylnym przekonaniem, ¿e je¿eli tu do³o¿ysz jedn± kromkê wiêcej, a tam jednego orzecha to jeste¶ mistrz bo jesz wiêcej ni¿ dietetyczka Ci zaleci³a. A efekt jest taki ¿e go nie ma, bo i tak jesz du¿o za ma³o i nie tylko nie wystarcza ¿eby pokryæ codzienne zapotrzebowanie ale i organizm nie ma te¿ sk±d czerpaæ na wyrobione wcze¶niej niedobory. |
|
|
|
|
#1938 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja np od tygodnia po nawet obfitym obiecie zajadam sie pe³n± du¿a mich± makaronu z srem bia³ym cukrem i mas³em bo mi to poprostu smakuje i korzystam póki '' moge" na takie " objadanie " siê ptzyjemni¶ciami i to mi sprawia przyjemno¶æ Dzisaij tez na spontana sz³am akurat po kukurydze do sa³atki jarzynowej i na ch³odni zobaczy³am ju¿ dawno nie jedzone przezemnie mleko w tubce po anoreksja zniszczy³a mi banie ,ze tego niby nie moge i dzisaj kupi³am dla przzyjemno¶æi I dam wam jedn± radê jak±ja kiedy¶ dosta³am jedz co lubisz dla przyjemno¶ci , nie licz kcal, i nie patrz co jad³as wczeniej jesdz po prostu to na co msz ochote o której chcesz Sorki za b³êdy ,ale pisze szybko bo siê zdenerwowa³am hahah |
|
|
|
|
#1939 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do tlustych ryb : losos lub pstrag 2-3x w tygodniu, losos wedzony na kolacje. co do sniadan: owielbiam owsianki na sniadanie nie umiem jesc rano nic innego. a drugie sniadanie jem wtedy gdy mam dlyzszy dzien a nie wstaje o 10. kasze polewam zawsze oliwa (lyzeczka), zup nie jadam od lat.. wyjatkiem jest rosol w niedziele. na podwieczorek czesto jem tez jogurt z garscia orzechow i owocem. ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- a pytam o te orzechy/kromki bo juz nie wiem. i tyle. ile jajek w tygodniu mozna jesc?
Edytowane przez dezett Czas edycji: 2013-11-15 o 19:47 |
|
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 88 432
|
Cytat:
|
|
#1941 |
|
Zadomowienie
|
Ervisha - przyda³ siê przepis na koftê czy zrobi³a¶ inaczej, po swojemu?
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1943 |
|
Zadomowienie
|
Wrzuci³am link kilka stron temu jak co¶
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
Ju¿ szukam
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Pewnie zrobiê po niedzieli po na razie go³±bków wege narobi³am ;D
|
#1945 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 325
|
Cytat:
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ok,ooo ³oso¶ nie zauwa¿y³em - ok, ale czy Ty rozumiesz ¿e to wszystko nadal jest ma³o? Co to jest ³y¿eczka oliwy do kaszy? Ja lejê prosto z butelki i nawet nie wiem ile, na pewno wiêcej. Do tego lubiê dodaæ cebulkê, paprykê, albo marchew kiszonego ogórka i koperek. Sama kasza i ³y¿eczka oliwy to ja³owo nawet jak na redukcjê. Ty daj sobie mas³o, warzywa a nawet ¶mietanê/jogurt grecki. Ale oczywi¶cie nie sam± kasz± cz³owiek ¿yje. Nie jesz drugich ¶niadañ bo to, nie jesz zup bo tamto. Ale wiesz ¿e powinna¶ je¶æ? NIE MA WYT£UMACZENIA, szukasz ich na si³ê bo tak naprawdê nie chcesz przytyæ. To siedzi g³êboko w Tobie. Po co tak liczysz te porcje? Kto wa¿y broku³a???!!!!!! Bo na pewno nie ja. Kupujê jak najwiêkszego i choæbym siê mia³ skichaæ gotujê i zu¿ywam go ca³ego (a przy tym innych warzyw te¿ nie brakuje o np jutro bêdzie taki obiad - makaron, broku³, papryki, pomidory, dymka ze szczypiorem, jajka, ryba...) bo na drugi dzieñ to ju¿ zwiêdnie. I ci±gle zastanawiasz siê ile czego mo¿na. U¶wiadom sobie ¿e w Twoim wypadku uniwersalne zalecenia siê nie sprawdz±. Nikt tak naprawdê nie wie jakie masz niedobory. Zrób badania, id¼ do lekarza i zacznij je¶æ tak jak potrzebuje tego Twój organizm, a nie tak jak ustali³a WHO dla przeciêtnego cz³owieka, bo na nic Ci siê to nie zda. Edytowane przez DudiBoy Czas edycji: 2013-11-15 o 20:16 |
|
|
|
|
#1947 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odpowiem Ci tak Do owsianki jak ju¿ dajesz to mleko 2 % to daj 2 szklanki ja tez jestem na P i daje 2%mleko ,ale do owsianki do 1 szklank± zalewam a¿ wchlonie SZKLANKE OWSIANYCH i potem dolewam drug± Co do jajek to ja jem 5 razy 7 dni to wychodzi 35 jajek w tydzien xd I nic mi nie jest bo jem 3 rano do 3 kanapek i 2 wieczorem do 2 kanapek lub 3 i jab³ka i kefir Wiem przez co przechodzisz bo tez tk mia³am do owsianki dawa³am szklanke mleka i szklanke wody masakra ,ale powiem Ci im szybciej siê prze³amiesz tym wiêcej sko¿ystaæ bo jak PRZYTYÆ TO NA JEDZONKU KTÓRE LUBIMY Napewno lubisz mleko z tubki (moze nie teraz po masz ed ),ale wczesniej lubia³as nie odmawiaj go sobie P±czka mo¿esz zjejsc co tylko lubisz Ale oprócz tego jedz zdrowo i te p±czki czy slodycze to jako dodatek ! nie jako posi³ek pamietaj
|
|
|
|
|
#1948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio ca³ego rogala ¶wiêtomarci¶nkiego zjad³em (200g) i jako¶ ¿yjê
|
|
|
|
#1949 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 563
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 552
|
Jedni uwielbiaja jaja,inni twarogi(ja), najwazniejsze to sie przemoc, ja od 4 dni przytylam 2kg ,moze to i jelita,moze to i woda,ale ciesze sie ,ze cos sie ruszy³o. Uwaga postep u mnie, nie cwicze. Stwierdzilam,ze jak osiagne wage 48kg to wtedy zaczne np truchtac godzinke dziennie. Choc nie wiem ile wtedy bede jadla , ile bede mogl spozywac kcal itd.
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

ry¿ jest równie¿ wêglem prostym ponoæ niewa¿ne czy bia³y czy br±zowy, tyle ¿e br±zowy ma na sobie b³onnikow± otoczkê
za to fasola to bardzo dobre wêglowodany z³o¿one. Niemniej jednak masz racjê, to co zaproponowa³as jest lepsze aczkolwiek my¶lê ¿e akurat te moje oko³otreningowe nie s± karygodne. Trenujê na sporym obci±¿eniu wiêc wêgle proste przed te¿ nie zaszkodz±. Wa¿ne ¿e nie ma t³uszczu du¿o w oko³otreningowych

Tak jak powtarzaj± inne dziewczyny w tym w±tku - jad³ospisy od dietetyka mo¿esz traktowaæ jako bazê, ale Tobie potrzeba WIÊCEJ. Zreszt±, sama to czujesz... 2 ³y¿ki otr±b to za du¿o - sypnij jedn±, albo i wcale. Je¶li masz w±tpliwo¶ci, który produkt wybraæ - zjedz oba. Naprawdê POWINNA¦ sobie na to pozwoliæ. To czy zjesz owoc do owsianki, czy pó¼niej - nie jest dla Ciebie wa¿ne. Masz JE¦Æ, du¿o i zdrowo. Zero wyliczania, zero kombinowania. Nie wchod¼ na te strony ilewazy.pl, nie sprawdzaj warto¶ci energetycznej w tabelach. Wpadasz w ten sposób kolejne b³êdne ko³o. Nadal mocno trzymam za Ciebie kciuki!
ew. suszone morele mog± byæ