|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
Przynajmniej prezent z głowy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1922 |
Przyczajenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Czesc dziewczyny
![]() ![]() Kupiłam kocyk,poduche i bandanke La Millou. Kocyk kupiłam dla średniaka już. Acha kupiłam tez dla malej łyżeczke metalowa ale wydaje mi sie,ze jest za duża dla jej buzki.Moze ktoras uzywa metalowej łyzeczki a jej bobas ma około 6 miechów.Jesli tak to prosze o linki ![]() Zoska juz je papki warzywne na obiadek i kleik ryżowy przed snem. Na razie tak wyglada moje rozszerzanie menu. Na szczescie wszystko pochłania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zadomowienie
|
A propos to oni tak potrafią człowieka zamotać że nie wie jak się nazywa...
Ja ostatnio o mało co nie skusiłam się na cudowny zestaw noży za 150zł... A takie same u Chińczyka za 50.... I od tej pory koniec z ulicznymi zakupami ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1924 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecej nie dam sie naciagnac! to byl ostatni raz ![]() <ale ciagle mnie ten temat meczy;p> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Raczkowanie
|
Veronicbrawa za 7msc
![]() hehe to się dałaś ![]() kiedyś mój brat myślał że poderwie tą dziewczynę co sprzedawała ale tak ładnie gadali aż też udało jej się że kupił te perfumy ![]() A w gazetce z rosmana jet napisane na końcu że właśnie podszywają się tak jakby pod nich i sprzedają i że te perfumy ni będą u nich ![]() Perfumy jak perfumy na prezent będą dobre najwyżej powiesz że nowość i jeszcze w rosmanie niema ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zerknij, wg mnie bardzo dobry artykuł. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1927 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przemek taki był w czerwcu ![]() ![]() Cytat:
![]() pocieszę Cię że moja babcia kiedyś dała się wkręcić na jakimś spotkaniu w masażer stóp za który zapłaciła 1600 zł, w ratach ![]() ja nigdy się nie zgadzam jak mi ktoś cokolwiek proponuje ![]() --- ale fajny dzień mamy, odwiedzinki Deb z Helenką, Vujki z Pawełkiem i Maluskiej z Emilkiem - wszystkie dzieciaczki grzeczne, ładnie się bawiły, Emilek wymiata, wszędzie był, wszystkiego się łapał i wstawał, jak dobrze że Przemek jeszcze w miarę w miejscu zostaje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
najpierw chodziliśmy sami w niedzielę, a od dwóch tygodni chodzimy dodatkowo na zajęcia w soboty rano
![]()
#1929 |
Wtajemniczenie
|
Heja
Jestem Boigiem ![]() Dziś też zrobiłam słoiczków na miesiąc do przodu. A oszczędności na konto ![]() Myślicie że są jakieś ograniczenia w podawaniu kaszy jaglanej ? bo co drugi słoiczek robiłam właśnie z kaszą, mam nadzieje że wyjdzie jej na zdrowie ![]() O szit, Jurek przegonił Nine, moja ostatnio ważyła 8300 ale to przed kupą i po jedzeniu więc przypuszczam, że jeszcze tyle nie ma. Dobra, wybaczymy bo facet ma prawo ważyć więcej ![]()
![]() |
#1930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- oo, wlasnie! no ale teraz ma pewnie min. 300g wiecej... wlasnie o was sobie tez myslalam. ale Julcia to dama, dba o linie razem z Paulinka od najmlodszego Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ta linia u mojego dziecka robi się co raz bardziej okrąglutka ![]() Szkoda, że moja lekarka nie mierzy, muszę męża namówić na mierzenie przy kąpieli, ale to chyba dopiero w piątek. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Agnes w jakich słoikach zagotowujesz? Ja w tych dzieciowych to już dawno słyszałam, że nie warto nawet próbować, ale o dziwo, słoiczki z dżemów i innych przetworów ostatnio mi nie "pochwytały". Wybieram te z pstrykaczkowymi pokrywkami.
![]() |
#1932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego, że spał normalnie, a teraz nie to nie wiem czy woombie pomoże, bo może Leoś ma jakiś skok rozwojowy, no i nie ma gwarancji, że zablokowane rączki pomogą. Powiem Ci, że jak odstawiliśmy woombie to po jakimś mies. postanowiłam znów spróbować czy dzięki temu lepiej prześpi noc i nie przespał. Więc nie wiem czy woombie obecnie pomoże. A co do przewracania na brzuch w nocy to w sumie oficjalnie na stronie woombie jest napisane, że należy wtedy zaprzestać jego używania, choć Mysia chyba nie odłożyła. Jest wersja woombie convertible który pozwala wyciągnąć rączki, ale wtedy raczej jest to śpiworek, a nie otulacz. Cytat:
Jesteśmy po szczepieniu na pneukokoki, było ok tzn. chwilka krzyku tylko w momencie wkłucia. Pediatra znów w szoku, bo w 3 tygodnie Daro przybrał 620 gram i waży 8240 w 5 mies. swojego życia. Tak więc zostało nam jakieś 900 gram do potrojenia wagi urodzeniowej, a mamy na to aż 7 mies. Chyba damy rade ![]()
![]() |
#1933 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() na autobus nie zdecydowałabym się - w strone na basen nie ma sprawy, ale po pływaniu samochod jednak jest potrzebny. dziecko rozgrzane, pewnie nie do końca wysuszone (uszka np.), wielkie skoki temperatur... ---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() cycus po jedzeniu jest zawsze, ale nie podaje jeszcze wody, herbatek itd. |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1934 |
Wtajemniczenie
|
ja miałam różne po dżemach, majonezach, chrzanach itd, jedne pochwytały inne nie. Te które nie chwyciły zamrażam. Ostatnio tez zamroziłam, i przed podaniem zagotowywałam. Nina jadła i nic jej nie było. Teraz tak samo zrobiłam.
![]() |
#1935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Vil - ale mialyscie mega spotkanko ![]() Magiusa ![]() ![]() My jutro idziemy sie mierzyc i wazyc wiec zobaczymy gdzie sie plasujemy w watkowym zestawieniu ![]() ![]() Sofia mi dzis w dzien spala prawie 3h ciagiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1939 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Zakorzenienie
|
jak dalej uparcie się trzyma 3 centyla to nie więcej niz 300g
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1941 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kuba mial dzisiaj zly dzien, caly czas musialam sie nim zajmowac ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie najładniej zamykają się słoiczki po przecierze pomidorowym z Lidla ![]() Ja dostałam takie perfumy od szwagra i uważam, że to głupie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Wam ze coraz dziwniejsze są moje rozmowy z moim synem... Dzisiaj go trzymałam na swoich kolanach przodem do siebie (od poludnia marudzil, a już od 15 konkretnie) i mowię powiedz z czym masz problem brzuszek - pokazuje brzuszek - tiu tiu tiu boli?? a może mokro - tiu tiu tiu mokro ?? a może ząbek - tu jest ząbek - boli ząbek, jest ałłla?? A moje dziecko patrzy się na mnie jak na debila i nie wiem czy jeszcze coś pominęłam czy po prostu czekał az go normalnie spytam... Albo wczoraj.. coś też go złapała maruda.. I ja mowie do niego - Wojtuś Ty już jesteś duży chlopak, jak masz z czyms problem to po prostu powiedz.. takie duże chlopaki to już nie płaczą.Tak tak juz nie jestes noworodkiem co sobie beczy i beczy.. Ty masz już prawie 6 miesięcy!! Już jesteś baaardzo duży!.. a on na mnie tymi oczkami szreka przeciez ja jestem jeszcze taki malutki... --------- Dziewczyny - serio wy się tak nigdzie bez mężów nie ruszacie? To co wy robicie całymi dniami?? Kurcze jak bym musiała na męża czekać z każdą pierdołą to bym nic w życiu nie załatwiła.. całe becikowe sama, co 2 tygodnie do przychodni- morfologia, wizyty.. Raz w miesiącu do bibilioteki na drugi koniec warszawy, na zakupy ciuchowe. Co jakiś czas na gimnastykę z niemowlakiem... ja czasami wole pojsc sama niż go prosić, ustalac kiedy może, może z laski wpiszę się w grafik..a tak chop sium... Lubie być samowystarczalna, nie lubie być od nikogo zależna ![]() ![]() Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-20 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1946 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przegonimy Was na pewno, myślę, że już zwalniamy, więc podejrzewam, że jak będzie miał 7 mies. to będzie miał maks koło 9 kg do 9,5 ( i to już będzie naprawdę duuużo) Cytat:
![]() Co do TŻ'ta i ruszania się z nim czy bez...hm..no ja w sumie nie mam za bardzo gdzie biegać bez TŻ i co załatwiać, spacery robimy sami z Daro, a poza tym nie mam specjalnie obowiązków. I tylko jak TŻ wraca to wtedy ewentualnie sama na spotyk z koleżankami czy do fryzjera/kosmetyczki.
![]() |
#1947 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() a chłopaki placza ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oni często wstają po 7 chodzą po pokoju, ubierają, przewijają się, mała ma drzemkę, a ja śpię. Zeby dentyści mieli dodatkowy zarobek... Cytat:
Zasypia sama w lóżeczku wieczorem ale w dzień jak chcę ją dać spać dże się w niebogłosy. Ma tak od tygodnia i nie wiem o co chodzi...
![]() |
#1949 |
Wtajemniczenie
|
vil- zazdroszczę spotkaania
![]() ![]() ash- pięknie Sofia pospała ![]() ![]() marchewka- fajjnie sobie gadasz z Wojtusiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Zakorzenienie
|
To u nas tak samo jest w nocy...ja też nie wiem o co chodzi, ale zrzucam na potrzeby jedzeniowe. Bo podobno jak starsze dziecko to tak może mieć bo pokarmem nocnym lepiej sobie uzupełnia niedobory
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.