![]() |
#1921 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Cytat:
U u mnie nowe akcje mój ma wyjazd długi i jedziemy mrozić nasienie w weekend... Trochę mi smutno bo zostanę sama ale z drugiej strony na to czekaliśmy lko myślałam że uda się transfer ogarnąć razem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Rozeznanie
|
Gin wytłumaczył mi, że pęcherzyki do 12 mm mogą się wchłaniać a od 14/15 mm są już "bezpieczne" tzn. powinny wzrastać. I rzeczywiście bo pęcherzyku w lewym jajniku nie ma śladu, wchłonął się, mimo iż owulki jeszcze nie było. Na szczęście w prawym pokazało się śliczne 14 mm jajco
![]() No i mój mąż miał jechać w ten czwartek na targi i wrócić dopiero w niedzielę. Chyba go nie puszczę ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- małosympatyczna jesteś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a serio to tracę nadzieje.. i małpa tak mi w kość dała w weekend, że aż się tż dziwił, bo takiej mnie jeszcze nie widział, normalnie.. a miałbyć fajny weekend ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- PS. Jeśli któraś ma ochotę wypełnić ankietę nt. standardów leczenia niepłodności to podaję link: https://docs.google.com/forms/d/1lyJ...7LvqE/viewform |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Zadomowienie
|
cicci wchodze na te liste
![]() ![]() ![]() Jak sie nie uda, chociaz cały czas wierze ze cud sie zdarzy, to termin 5.06 na histerolaparo mam zatwierdzony. Czuje ze nadchodzi mój czas. Kto wchodzi do trójkata ze mna i cicci na II krechy na przełom maja/czerwca?? ![]()
#1926 |
Wtajemniczenie
|
Tabaska 3mam kciuki żeby twoja fasolka zadomowiła się u Ciebie na dobre
![]()
#1927 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1928 |
Wtajemniczenie
|
mi także luteina pomogła
![]()
#1929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1930 |
Zadomowienie
|
nie wzielam dupka i nie bede brala, co bedzie to bedzie. do tego gina dopiero co zaczynam chodzic a on bez badan hormonalnych zadnych lekow nie przepisuje. mam nadzieje ze bedzie ok
#1931 |
Raczkowanie
|
jestem, jestem. prawie codziennie Was podczytuję i mocno kibicuję każdej z Was.
u mnie w zasadzie nic przełomowego nie nastąpiło. rozmawiamy ze sobą, ale ten najwazniejszy temat omijamy szerokim łukiem. ale... wszystko do czasu pewnie ![]() przed chwilą obliczyłam sobie, że minęło 12 cykli starań. teraz rozpoczął się 13, ale na nic w nim nie liczę... teraz obserwuję co wyjdzie z mieszkanki metformax+oeparol+zioła ojca sroki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1933 | |
Rozeznanie
|
Tabaska mocno trzymaj kciuki :thumbup:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1934 |
Zakorzenienie
|
Cicci to powiem Ci że nie wiedziałam, że mogą się wchłonąć, ciekawe czy u mnie też się wchłoneły i wyszkoczył jakiś nowy pęcherzyk który stwierdzł z chce sie zmienic w fasolkę
![]() ![]() Tabaska trzymam kciukasy aby wszystko się fajnie zgrało ![]() Nanka co z Twoją śnieżynką? jak wygląda sytuacja? Małosympatyczna szkoda że tak Ci się układa ![]() Kasik co u Ciebie?? ![]()
#1935 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1936 |
Raczkowanie
|
U mnie spokój oby nie przed burzą w weekend jedziemy oddać nasienie do depozytu, a w przyszły piątek zostaje sama mój wylatuje
![]() Kiepsko się czuję po metformaxie (co za paskudztwo) mój organizm nie chce się przyzwyczaić. Z moich obliczeń wynika, że transfer będę miała już w lipcu... zwalniam czerwcowe miejsce na II krechy... a zapisuję się na listę lipcową!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet nie chcę sobie przypominać jak się czułam po Metformaxie ![]() Odezwałam się do naszego doktorka. Odpisał, że do końca maja przyjmuje tylko te 2 razy w tygodniu prywatnie, ale że od czerwca coś nowego ma w planach. Ciekawe tylko czy gdzieś państwowo czy też prywatnie... już nie dopytywałam na razie. Pojutrze mam to HSG i zaczęłam się stresować, że coś wyjdzie nie tak...
![]() |
#1938 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() ![]() Od sierpnia zaczynamy nasze starania- poraz 1. Mam 26 lat, przeboje z nieregularnym okresem - pojawia się co 2 ,3 miesiące (generalnie uwarunkowane genetycznie, babcia, ciotka, mama miały to samo, po ciązy wszystko sie uregulowało) Wszystkie badania mam w normie, jednak na jednym jajniku 10 pęcherzyków... Lekarz zaproponował, by już zacząć się starać, bo może to potrwać... Nie mam wielkiego parcia na dziecko, ponieważ i tak boję się, że będzie przede mną długa droga. Mam jednak nadzieje, że kiedyś też będę mamą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Raczkowanie
|
Lea_ny nie stresuj się badaniem, jest trochę bólu ale chwilę, ale jak są drożne jajowody to podobno nie boli! Dostaniesz w dupę wcześniej zastrzyk przeciwbólowy... Ja sama samochodem do domu wróciłam po godzinie chyba, tylko ryczałam po drodze!!!
A co do planów to jest taki że jak zajdę to jadę do niego w drugim trymestrze ale pod warunkiem, że w międzyczasie ogarnie legalny pobyt i będę się dobrze czuła!!! innej opcji nie przewiduję ![]() Wszystko na wariackich papierach teraz mamy, w poniedziałek się okazało że ma być w przeciągu dwóch tygodni... U nas jest kiepska sytuacja i raczej nie będziemy wracać do PL! ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Cytat:
a Ty nie masz PCO??? jak masz tyle pęcherzyków w jednym jajniku! Spróbuj skonsultować się z lekarzem od leczenia niepłodności, bo zwykły gin nie zawsze zna się na problemie, a uwierz szkoda marnować czasu na konowałów!!! |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarz powiedział, żeby narazie spróbować bez żadnego wspomagania. Jeśli się nie będzie udawać, będziemy działać w inną stronę. Dodam, że leczę się też na niedoczynność tarczycy. Edytowane przez malina885 Czas edycji: 2014-05-14 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Raz podejrzewają u mnie PCO, raz nie. Już sama mam mętlik w głowie.. Ale nie można tracić nadziei, mam nadzieję, że każda doczeka się upragnionego dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A macie jakąś wizję, jakby starania się rozciągnęły w czasie? Wtedy ciągle będziecie próbować na odległość czy myśleliście o tym, żeby zagranicą robić kolejne podejścia?
![]() Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2014-05-14 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na chwilę obecną to plan jest taki że teraz ma się udać ![]() Nie wiem co będzie jak nie wyjdzie... robienie na odległość ja tu on tam to lipa, bo z armią i tak musiałby przylecieć oddać a to spore koszty, nie wiem będę się martwić później. Na chwilę obecną to mam wizualizację, że będzie chłopak, taki mały krasnoludek - blondynek ![]() Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-05-14 o 15:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzięki za info ![]()
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
malina885 tez uwazam ze nie warto tracic czasu na lekarzy "paproków". Ja mialam nieregularne okresy od zawsze, leczylam sie u takiego doktorka 4 lata jeszcze przed staraniami, ale on nic nie mowil, wszystko bylo ok, potem jak bylo parcie na dziecko zaczelam leczyc sie u innych polecanych doktorkow w troche wiekszym miescie, byli to zwykli ginekolodzy, dopiero teraz trafilam na specjaliste od nieplodnosci, ktory zarazem jest endokrynologiem ginekologiem i andrologiem. Nie załuje ze za wizyte place 200 zl, bo wczesniej wydawalam takze duze kwoty chodzac do edokrynologa i roznych ginekologow ktorzy tracili moj czas.
Najchetniej juz bym zrobila test, ale musze sie ogarnac, jest 3 dni po inseminacji ![]()
#1947 |
Wtajemniczenie
|
tabaska mi test wyszedł pozytywnie 12 dpo
![]() ![]()
#1948 |
Raczkowanie
|
Mi już po 9dpo cień cienia
![]()
#1949 |
Zadomowienie
|
dpo oznacza dzien po owu?
ja zwariuje jeszcze tyle czasu czekac, wiem ze musze sie powstrzymać ale pokusa jest tak silna i musze wiedzieć jak najszybciej żeby dać znać doktorce czy jestem gotowa na zabieg laparoskopowy czyli teoretycznie czekam na @ a raczej czekam na jej brak. biore na wlasna reke duphaston 2x1 w końcu co nas nie zabije to nas wzmocni ![]() a armia męża jest w najlepszej formie, trochę go lepiej dokarmilam przed insemunacja i aż doktorek byl zdumiony takimi parametrami nasienia ![]()
#1950 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Głupi okres. Kiedy się nie chce aby przyszedł to przychodzi punktualnie a kiedy się czeka to śladu po nim nie ma ![]() ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() w internecie jest pełno zabawnych testów, w których wpisujesz cechy fizyczne i charakteru obydwu rodziców i wychodzi jakie będziesz miała dziecko. Mi wyszedł nerwowy rudzielec ![]() ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- U mnie w środę były trzy pęcherzyki, jeden pewny, jeden niepewny a jeden tak idealnie okrągły, że mój gin się nim zachwycał przez pięć minut ![]() W poniedziałek idę sprawdzić czy pękły i....niech któraś trzyma kciuki ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.