![]() |
#1921 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe mamusie 2014 cz. III
Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Jeszcze nad tym się zastanawiam ![]()
![]() |
#1922 |
Rozeznanie
|
ze mnie kucharka jak z koziej dupy trąba więc mam do was pytanie czy znacie jakieś przepisy na jedzonko które można wsadzić w słoiki i za pasteryzować? tzn czy np jakieś takie potarawki z ryżem albo z kaszą nadają się do czegoś takiego? mój tż jest kierowcą i do tej pory zawsze mu robiłam jakieś mięso z sosem w słoiki ale już mu się znudziło i tak dumam, że może bym mu jakieś takie gotowe porobiła,niby w sklepie tego pełno ale on twierdzi że ze słoików to wszystko tak samo smakuje woli takie robione samemu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Rozeznanie
|
Co do maleństwa grudniowego urodzonego w 25 tyg to chłopczyk jest intubowany ale ma epizody samodzielnego oddychania, małe krwiaki w mózgu ale nie mocno poważne, zjada mleko mamy ma sondę dojelitowa. Ma juz tydzień i walczy.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1924 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze martwie sie, w dalszym ciagu nie czuje malej
![]()
#1925 |
Zakorzenienie
|
bedzie dobrze. Ja tez mloda lekko czuje troszke rano i troche wieczorem w dzien prawie nic.
#1926 | |
Zadomowienie
|
witam się w deszczowe popołudnie
![]() zdrówka dla wszystkich dzieciaczków i przyszłych mamusiek ![]() Inka zapisałam się na kurs, dzięki za info ![]() katerine koniecznie daj znać co z siostrą! uprzejmie donoszę, że marudny mąż już urobiony i zrozumiał, że jajko* kupić musi! dopiełam swego ![]() wczoraj miałam dzień szalonego szopingu...wydałam masę kasy i zamiast płakać cieszyłam się jak dziecko ![]() kupiłam buty (wełniane bambosze ![]() z rzeczy, które mogą Was zainteresować to kupiłam: - dojarkę lovi prolactis !!!! upolowałam w superpharm - oni się chwalą, że mają mega promę - przecena z 539 na 326, ale to guzik prawda bo w necie chodzą za podobną kwotę, ucieszył mnie jedynie fakt, że w tej przystępnej cenie mogę mieć ją zakupioną stacjonarnie bo to w końcu elektronika, która zawsze może siąść i po co mam się wtedy bawić w jakieś odsyłanie... a tak 2 lata gwarancji i nich sph się martwi przyleciałam do domu jak na skrzydłach, złożyłam całość do kupy, przystawiłam do cyca ... i powiem Wam, że jak na tym polega karmienie to już mi się podoba ![]() ![]() sam wygląd sprzętu oceniam na 5, całość zapakowana w fajną kosmetyczkę, laktator jest 2 fazowy, elektroniczny chodzi na baterię i na kabel, dodatkowo jest uchwyt do ręcznego odciągania mleka, cichy!!!, ma na necie świetne opinie, często lepsze od rozreklamowanej wszędzie medeli, http://www.ceneo.pl/22358060#tab=reviews_scroll, wydaje sie być naprawde fajnym sprzęciorem ![]() - przy okazji ostatnich kosmetycznych zakupów dla Grzesia przygarnęłam krem okołocipny, taki z dużą ilością kwasu mlekowego, który odbudowuje odpowiednią florę bakteryjną...pech chciał, że ostatnio coś mi się tam otarło i lekko podszczypywało i jak smyrnęłam się tym wynalazkiem to zaraz pomogło, a skoro działa to polecam ![]() http://greenline-sklep.pl/p/213/538/...-i-pologu.html Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez promolcia Czas edycji: 2014-09-10 o 16:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1927 |
Wtajemniczenie
|
Promolcia w sumie masz racje
![]() ![]() Cholerka jasna a Ja na chrzestna dla Ems wybralam siostre tz a to przeciez takie wredne stworzenie ![]()
#1928 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy któraś z Was używała może serię kosmetyków Ziajka dla dzieci od 1 dnia ?? Tak mi wpadło w oko, ale niestety nie mam doświadczenia
![]()
#1929 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Inka zamiast sie stresowac ze nie czujesz zbytnio malej wyprobuj stary sprawdzony sposob najedz sie do syta popraw czyms bardzo slodkim na deser i sie szybko poloz na plecach lub na boku wedlug uznania powinno pomoc mi zawsze skutkuje ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- jeszcze male pytanko z innej beczki moja polozna bardzo goraco mnie namawia na szczepienie przeciwko grypie ze za darmo ze dziecko juz nawet otrzyma przeciwciala itd.itp. za 3 tygodnie mam nawet wstepna wizyte umowiona ale jednak sie obawiam i tak wlasnie zbieram opinie bo mam jeszcze czas w razie czego zeby odmowic aha i zauwazylam ze poruszacie kwestie imion i moze cos o chlopakach jakies propozycje podsuniecie bo z dziewczynskich to podoba mi sie wlasnie Lena bo moja kuzynka ma na imie Magdalena ale zawsze na nia wolali wlasnie Lena i pamietam ze zawsze mi sie to imie podobalo
![]() |
#1930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Basia już dzisiaj lepiej. Nie ma biegunki i wymiotów, jedynie co to gorączka się nawraca. Bidulka chce jej się do przedszkola,bo ciągle wspomina
![]() ![]() |
![]() |
#1931 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Promolcia świetne opinie ma ten laktator. Ja raczej z tym zakupem poczekam, czy będzie mi potrzebny, bo raczej drogi wynalazek, ale będę wiedziała do kogo uderzyć chcąc poznać opinie ![]() Ja od wczoraj nic innego nie robię tylko kupuję. Już nawet przez tż ukrywam ![]() Do tego dzwoniła pani ze szkoły rodzenia, pierwsze spotkanie 23 września. W końcu wyrwę się z domu ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1932 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1933 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki a po co Wam balsamy i inne takie smarowidła?
Pamiętam że ja używałam tylko linomagu i emolium do kąpieli... tak też planuję zrobić tym razem :yes: aa jak będziecie kupować te małe obcinaczki dla dzieci... ja kiedyś obcięłam nimi kawałek paluszka córci (skórki) takie to nieporęczne... o wiele lepiej używało mi się takich normalnych dużych, oczywiście nie naszych a nowych jej własnych też myślę o tym chłopczyku wcześniaczku.... Oby wszystko było z nim dobrze! dużo siły mamie... Roksape, zdrówka dla Basi
![]() Laura ![]() Edytowane przez sofia_the_first Czas edycji: 2014-09-10 o 17:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Rozeznanie
|
Promolcia ja tez chce Lovi Prolactis- moja przyjaciółka go ma i mega chwali. Nie ma porównania z medela mini electric ktory jest jak traktor. Ja znalazłam za 319 w aptece Gemini
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#1936 |
Zakorzenienie
|
W rosmanie kupilam troche kosmetyków z serii babydream:
- oliwke do ciała - uniwersalny żel do mycia - chusteczki nawilzajace 2 paczki - pieluchy new born jedna paczek i krem nive na kazda pogode. cos jeszcze trzeba dla takiego malucha poza kremem na odparzenia do pupy. chodzi o kapielowe sprawy.
#1937 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja swoją też nie raz czuje bardziej z tyłu i te kopnięcia są takie delikatne a to pewnie dlatego że nasze dzieciaczki mają jeszcze dużo miejsca i tak się wszędzie tam wiercą ![]() Cytat:
![]() Ja jeszcze się nie zastanawiałam nad laktatorem a raczej wolałabym ten elektryczny bo nie chciałabym się męczyć z tym ręcznym ale ceny tych niektórych sprzętów są powalające ![]() Oj chciałabym żeby to nasze karmienie było takie przyjemne ale jak będziemy miały mleko i piersi będą obolałe to coś wątpie żeby to było takie miłe ![]() Co do tego płynu na miejsca intymne to kupiłaś go w aptece czy zamawiałaś przez internet? Bo ja szukam jakiegoś dobrego na te miejsca ![]() No a tak w ogóle to odebrałam mój wynik z glukozy no i widzę że mogę się pożegnać ze słodyczami na czczo mi wyszedł 86 a po 2h 157 ![]() ![]()
![]() |
#1938 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Ostatnio malo pisze,ale wciagnela mnie ta prywatna klinika ![]() Dzis bylam na glukozie, niestety po godzinie zaczelam sie zle czuc i wszystko zwrocilam, ledwo do lazienki dolecialam:/ pech chcial ze jeszcze woda klozetowa mi chlusnela w buzie fuuu! Chyba na otrzezwienie ![]() W dodatku mam jakas infekcje i nikt nie wie na co!! Nie czuje sie chora, przeziebiona, ani z zadnym zapaleniem. Mije crp bylo 6.2 norma do 5 wiec ginka nie panikowala, ale za 3dni nialam 6.7 dostalam antybiotyk, zjadlam cala paczke, minal tydzien od zakonczenia antybiotykoterapii dzis powtorka crp,a tam 15!!!! Jutro mam planowa wizyte u gin i mysle, ze skonczy sie na szpitalu ![]()
#1939 |
Zakorzenienie
|
No i zaczynam się bać tej glukozy, że też mogę mieć taką reakcję. Już mężowi zapowiedziałam, że nie ma bata musi być przy mnie.
![]() |
#1940 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1941 |
Zakorzenienie
|
Pociesze Was,ze jak bylam 1 raz na tym badaniu (ok 20tyg) to nie bylo az tak zke, wiec to moze zalezy od dnia
![]()
#1942 |
Wtajemniczenie
|
Sugub mój tez idzie ze mną
![]() ![]()
#1943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Wymyśliłam kaptruki silikonowe - u mnie się nie sprawdziły, karmienie było nieco łątwiejsze ale pojawił się zastój i zapalenie piersi z 40 stopniową gorączką i antybiotykiem. No, ale potem jak się jakoś dopasowaliśmy to Felek dłuuuuuugo pociągnąl ![]() To tak w ramach zachęty do karmienia piersią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1944 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() kolejny stres
![]() |
#1945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za jutrzejsze badanie, trzymaj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1946 |
Wtajemniczenie
|
No to jesteśmy razem
![]() ![]()
#1947 |
Zakorzenienie
|
Obyśmy dobrze to zniosły. Nie uśmiecha mi się robić kilku podejść do tego.
![]() |
#1948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1949 |
Raczkowanie
|
Nie nastawiajcie się negatywnie to będzie dobrze:P W smaku glukoza z cytryną nie jest tragiczna - smakuje trochę jak gripex. Dla mnie najgorsze było uczucie takiego drapania w żołądku. No i te twarde krzesła w poczekalni - ciężko znaleźć wygodną pozycję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Rozeznanie
|
Suqub, Inka ja idę na 7:30, ale nie mam neta więc życzę sobie i Wam powodzenia!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.