|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Owszem, Uklika, farmaceutka radzi
Zestawienie, zaczełas temat od Labotequ, o ile pamiętamDanusia, tylko niesiarkowane kupuje Morele, ale chętniej mango. brzoskwinie tez sa pyszne, ale bardzo trudno dostępne te bez siarki i dosładzania.Jakos nie czuje zbliżania się świąt Czasy, gdy się na nie czekało minęły...Mniej ludzi, mniej jedzenia, mnie religijności święta...Ot, weekend zostaje ![]() Z innej beczki: jakie żelazko do prasowania byście polecały...? Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-03-22 o 16:41 |
|
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
Morele suszone bez dodatków pojawiły się ostatnio w marketach, firma: Helio, którą nawet lubię
. Morele też pyszne i brązowe, jak trzeba.Dziś mam więcej czasu, to za oknem było szaro i zimno. Dopiero przed samym zachodem słonko nieśmiało się wychyliło. Kama - z żelazkiem za bardzo nie pomogę, bo swoje kupowałam całe wieki (czytaj jakieś 5 lat albo więcej) temu. Dla mnie było ważne, żeby się szybko nagrzewało (często prasujemy ad hoc, a nie duże partie), miało dobrą, gładką stopkę, nie było zbyt lekkie i miało funkcję strażaka. Wybraliśmy jakiegoś Tefala, nie narzekam. Miszka - nigdy nie pojawiło się podejrzenie, że suplementy by mi pomogły na cerę. Czego bym miała dostarczać skórze w ten sposób? Konkretnie co do potasu, którego przykład użyłaś, to jest nie tylko w pomidorach, spójrz: http://dieta.mp.pl/lista/show.html?id=77176 Dodatkowo w kuchni używam głównie soli z obniżoną zawartością sodu, czyli z potasem właśnie. W sumie sok żurawinowy czy herbatka z rokitnika, które pijam, to też suplementy. Unikam tylko takich "tabletkowych"
Edytowane przez dircikowa Czas edycji: 2015-03-22 o 18:25 |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam to
https://www.douglas.pl/douglas/Makij...eRef=gT-fL7KyC skoro ostatnio używam tuszu, to przyda się baza
|
|
|
|
#1924 | |
|
Gang Iren
|
O właśnie przypomniałam sobie, że dla zdrowia i urody
miałam posiać rukiew. Nasiona kupiłam kilka tyg temu i zapomniałam o nich. Tylko jakiś pojemnik muszę zorganizować na to.---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Cytat:
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, zmywa z pewnoscia
To baza, nie odzywka, odzywki nie zmywam, ale na pewno nie wytrzymałabym z pomalowanymi rzesami Demakijaz to u mnie wazny punkt programu ![]() Poczytałam dziś, jakie kosmetyki redaktorki ELLE uznały za hity - i stad zainteresowanie baza. mam teraz clinique, ale już się właściwie konczy...Oczywiście nie pedze kupować wszystkiego, co chwalą - do serum La Prairie i maski La Mer, pod wpływem Pauli tudzież własnych przemyśleń - zaufania nie mam Ale taki szampon postanowiłam przetestowaćhttp://allegro.pl/elseve-loreal-szam...164563896.html |
|
|
|
#1926 |
|
Zakorzenienie
|
Dircik jeżeli cierpi się na niedobór potasu-prawidłowa dieta-ale...wspomagana suplementacją -pozwoli pozbyć się niedoborów.Samym jedzeniem nie jesteś w stanie uzupełnić braków.
Co do urody.. co dobre dla skóry mogłoby pochodzić ze zbilansowanej diety, bogatej w składniki odżywcze, witaminy, minerały. To stanowisko dietetyków-optymistów. Problem w tym, że mało kto komponuje tak posiłki, a poza tym – do skóry składniki odżywcze docierają w ostatniej kolejności. Z punktu widzenia życia organizmu liczy się przede wszystkim zaopatrzenie najważniejszych narządów wewnętrznych...Moim zdaniem Nutrikosmetyki,czyli uroda w pigułce-jest uzupełnieniem pielęgnacji -a nie zastapieniem prawidłowej diety..dla skóry dojrzałej szukajmy przeciwutleniaczy, które walczą z wolnymi rodnikami – agresywnymi cząstkami uszkadzającymi komórki. Najskuteczniejszymi są witaminy A, C, E, koenzym Q10, selen, karotenoidy, wyciągi z miłorzębu japońskiego, polifenole z winogron – czyli ogólnie bioflawonoidy (antocyjany, katechiny). Co ciekawe, najpełniejsze kompozycje przeciwutleniaczy znajdują się w tabletkach „na poprawę wzroku”. Dla cery zwiotczałej korzystne będą też preparaty z fitosterolami, olejami roślinnymi oraz wyciągami z ryb morskich bogatymi m.in. w kwasy tłuszczowe omega-3 i kwas gamma-linolenowy. Nawilżają one skórę od wewnątrz, zmniejszają podrażnienia. Skóra trądzikowa skłonna do łojotoku wymaga z kolei witaminy A i tych z grupy B, miedzi oraz wyciągów roślinnych i cynku.Z solą tez bym uważała.Ile mamy dodawane do jedzenia w postaci sodu -to głowa mała..Morska tylko i to w małych ilościach,lub wyeliminowanie w ogóle i zastapienie ziołami..Co trudne....Jod niestety tez wpływa negatywnie na cerę.Sól potasowa też trzeba ostroznie-zaburzenia pracy nerek mogą prowadzić do niebezpiecznego wzrostu poziomu potasu w surowicy krwi.... Łeb mnie boli.Byliśmy po towar..I ndz mineła ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Kama ten szampon polecam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...y-shampoo.html |
|
|
|
#1927 |
|
Gang Iren
|
Ja do moich włosów blond mam teraz po raz pierwszy ten szampon i bardzo go lubię. Fajne refleksy są na włosach, śliczny zapach, włosy sa ładne, lśniące po nim.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ets-dores.html
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu musze kupić.Opis brzmi świetnie i jeszcze chwalisz
|
|
|
|
#1929 |
|
Zadomowienie
|
Miszka - dziękuję za cały wykład
Może od czasu do czasu się "odważę" coś połknąć. Np wyczytałam, że przy izoteku dobrze jest suplementować omega3 i omega6 - i dla poprawy wchałniania leku, i dla utrzymania prawidłowego poziomu cholesterolu, który jest zagrożony w trakcie leczenia. Ten Doppelherz i Alphol wyglądają dobrze Miłego dnia i całego tygodnia |
|
|
|
#1930 |
|
Rozeznanie
|
Tobie tez dircikowa milego dnia
![]() Zakonna witaj. Tez tak mialam iles lat temu. Doskonale Cie rozumiem. Wiem jak to jest. Kiedy konczysz splacac kredyt ? Wnioskuje, ze to kredyt tak Cie wykancza. Zacisnij zeby i pasa , wytrwaj. Fortuna kolem sie toczy i to prawda. Miszka tez wierze, ze dobro powraca. Kiedys pukalam sie w glowe bo brzmi to tak banalnie. Teraz w to slepo wierze bo odczulam na sobie. Iliana gdzie jestes ? Brak mi Twojego Hello i Twoich elaboratow wracaj do nas szybko.---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Uklika jakie piekne zdjecia ! Gdzie zrobione ? |
|
|
|
#1931 |
|
Zadomowienie
|
Co się stało? Gdzie jesteście?
Tylko Amelia się w południe odezwała .. |
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzałam,. poczytałam, ale ze nie miałam nic specjalnego do powiedzenia - siedziałam cicho
![]() dziś się zasmuciłam informacja, ze znajoma ma wykrytego raka piersi Nasz wiek, zadnych nałogów, co roku usg ( moim zdaniem powinna być i mammo, ale lekarz ja przecież badał, nie znachor). miała mały guzek, od kilku lat obserwowany, ale nic. a teraz, nagle, wybadała sobie obok guz o średnicy 4 cm, który powstał w ciągu 2-3 miesięcy - i ten jest złośliwy. już miała chemie, czeka na naświetlania i operacje usuniecia piersi. szok. gdyby jeszcze nie dbała, nie badała się, była z grupy ryzyka...
|
|
|
|
#1933 |
|
Gang Iren
|
Oj Kama bardzo to przykre
I takie to życie niesprawiediwe! Częto te straszne choróbska dopadają ludzi którzy dbają o siebie. Mam nadzieję, że będzie dobrze ze znajomą, ta medycyna tak postępuje, trzeba wierzyć, że będzie dobrze!
|
#1934 |
|
Zakorzenienie
|
awaria orange od wczoraj, z netem łaczy albo nie
Najpierw przetrzepałąm swój komputer i routery, nim dotarłam na strone WP i info o awarii...
|
|
|
|
#1935 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1936 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem. Czytam ale jakoś nie mam weny do pisania
Życzę wszystkim miłego dnia
|
|
|
|
#1937 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo wspolczuje Twojej kolezance Kamlisa. Trzymam kciuki za powodzenie w leczeniu. Znam podobna sytuacje. Zachorowala w wieku 39 lat. Odeszla majac 45. To byla moja mama.
Taka tragedia i szok burzy zycie rodzinie. A spokoj rowniez i otoczeniu. Sciskam Cie mocno i cieplo Kamlisa. |
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia,Kama-bardzo współczuję.
U mnie było podobnie.Pod kontrolą od zawsze,a jednak sama wykrywam sobie guza.Ma 3,5 cm.Nagle świat, w którym żyje się beztrosko-wali się jak domek z kart...Onkologia,szpital, operacja.Trauma i destrukcyjne przeżycia.Nikomu nie życzę. |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Z innej beczko testowałyście może ferulac serum z Sesdermy?
kamlisa- nasze serum w Austrii...długo to trwa |
|
|
|
#1941 |
|
Rozeznanie
|
Jeju Miszus pieklo przeszlas. Tyle sie nacierpialas. Koszmar. Niech to juz nigdy nie wroci.
Wlasnie w wiadomosciach podali info o Angelinie. Zachowawczo usunela rowniez jajniki i jajowody. Ja musze wyrobic sobie nawyk samobadania piersi bo go nie mam :-( |
|
|
|
#1942 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia- 2 posty wyżej podałam linka do listu, który Angelina wysłała do New York Timesa. Mądry list
|
|
|
|
#1943 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje aussiewoman, chetnie przeczytam.
|
|
|
|
#1944 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
decyzja Jolie bez wątpienia odważna, tak samo, jak mówienie o niej publicznie. to bezkompromisowa osoba
![]() Natomiast nie wiem, czy ja bym się na cos takiego zdobyła, czy nie poprzestałabym na czestym monitorowaniu. |
|
|
|
#1946 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
jest to kto
|
|
|
|
#1947 |
|
Zakorzenienie
|
jestem i zaraz wychodzę
KOlejny pracowity dzień przed nami U mnie trochę słonca...
|
|
|
|
#1948 |
|
Zadomowienie
|
Aussie - dzień dobry
Kama, Miszka - no właśnie, czasem nie wystarczy nasza profilaktyka, trzeba jeszcze fachowego personelu medycznego i ... szczęścia (?). Bo czasem tak jest, że lekarz coś przeoczy (usg piersi ponoć należy do trudniejszych), a czasem, że coś się zacznie dziać krótko po badaniu i nie łapiemy tego w zarodku. Bywa i tak, że lekarz ignoruje nasze zgłaszane obawy, ze skutkiem opłakanym. Kama - życzę dużo zdrowia znajomej. W takiej sytuacji warto pamiętać o najprostszym wsparciu - typu rozmowa, obecność. Znam kilka osób, które po jakiejś trudniejszej diagnozie, czy wydarzeniu zostały dosłownie opuszczone przez znajomych, czuli się jak trędowaci. I nie wynikało to ze złej woli, tylko strachu przed tym jak mam się zachować, żeby nie zabolało bardziej. Ten strach jest zdecydowanie złym doradcą, najbardziej bolała wtedy samotność. Wiem, że to truizm, ale wolę napisać, może komuś to uzmysłowi konieczność działania w podobnych sytuacjach
|
|
|
|
#1949 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
no ja jestem
![]() dzisiaj nawet nie na chwilę tylko na cały czas ![]() czytałam też o Jolie... nie wiem czy też bym podjęła taką decyzję.... myślę, że po przezyciach z moją mamą to pewnie tak... poki co często się badam, cytologia co roku (choć moj gin twierdzi ze panikuję- wolę panikować niz umierać) dzisiaj sobie zrobiłam dzień wolny od biura ale w zamian za to pomyłam już wszystkie okna, czekam aż mi się pranie jedno skończy żeby firanki wrzucić... no normalnie jestem z siebie dumna ![]() a wczoraj odpaliłam rower po raz pierwszy w tym sezonie i pojechałam w świat... myślałam ze do domu po schodach się będe wczołgiwać ale nie, dałam rade i jeszcze wieczorem poszłam na normalny długi spacer z psem u mnie słoneczko i ciepełko ![]() milego dnia dziewczynki
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Zestawienie, zaczełas temat od Labotequ, o ile pamiętam
Czasy, gdy się na nie czekało minęły...Mniej ludzi, mniej jedzenia, mnie religijności święta...Ot, weekend zostaje 
miałam posiać rukiew. Nasiona kupiłam kilka tyg temu i zapomniałam o nich. Tylko jakiś pojemnik muszę zorganizować na to.
To baza, nie odzywka, odzywki nie zmywam, ale na pewno nie wytrzymałabym z pomalowanymi rzesami 

Życzę wszystkim miłego dnia