Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-19, 10:29   #1921
niud
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ale doktor Ci powiedziała ze za mało przytył? Pisałam ostatnio zs moja w miesiąc 300 gram ponad i ze jest ok

Czy mnie się trzyma jakiś pech.??
Naprawdę długo już szukamy samochodu i znaleźliśmy taki jak chcemy ładny zadbany wszystko pięknie daliśmy facetowi 1300 na dokumenty oczywiście stosowną umowa została spisana wpisał nr VIN i znajomy powiedział ze w salonie toyoty po numerze nam powiedzą co było robione w nim jeżeli był serwisowany ze może nawet uda się znaleźć w interesie. .. no i Tz wpisał o Cholera samochód niby z 2005 roku pierwsza rejestracja czerwiec a po nr VIN pisze ze data produkcji marzec 2003.
I tyle kasy mamy dać za 2003 , jakbym szukała takiego to bym taniej kupiła , mam nadzieje ze się to wyjaśni bo jeszcze w komisie stała taka sama toyota ten sam kolor może ona jest 2003 a babeczka zły numer spisała z dokumentów.
W umowie jest napisane że wraz jakby się klient rozmyslil to kasy nie zwracają :/ mam nadzieje ze jednak odda bo my się nie rozmyslilismy tylko zostaliśmy oszukani.
Tak już od dawna sprawdzamy czy wszyatko jest ok. Miał badany mocz i krew i dalej szału nie ma. Wiktor w miesiąc przybrał 560g, powinnien koło 700 książkowo. Spadł mi z 75 percentyla na 25.

Po VINie sama możesz sprawdzić w internecie rok produkcji. Są stronki które dekodują VIN. Niestety to jest całkiem prawdopodobne że samochód 2 lata stał w fabryce i nie był eksploatowany. Ja bym na Waszym miejscu mocno negocjowała cenę.
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 10:30   #1922
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Tak to jest, ze człowiek myśli sobie, ze jest.ciężko, ale da rade bez pomocy, bo co zrobić? Dac dziecko sasiadowi?
Moja rodzina tysiące km ode mnie, ale mam to szczęście, ze rodzice oboje na emeryturze, wiec dyspozycyjni sa. Tylko kto ma kase, zeby przylatywac co chwilę. Pola tak fajnie sie cieszy do dziadka...

Sent from my D5803 using Tapatalk
Rodzice nie moga przyleciec do Was? Albo chociaz mama? W sensie na rok czy cos ja nie mam rodzicow, rodzenstwa wiec do mnie nikt nie moze przyleciec

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 10:34   #1923
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Agatka ja z checia na wakacje pojade w sensie chocby 2 lub 3 dni gdziekolwiek z dala od domu ;-)

Boze a ja sie czuje jakbym byla zyciowa niedorajda. 30 lat na karku. Brak wlasnego kata. Brak oszczednosci. Brak rodziny wiec nikt sie mlodym nie moze zajac nawet na 30 min. I teraz bede zmuszona siedziec w domu i zrezygnowac z pracy no chyba ze ja bede pracowac w weekendy a tz w tygodniu ale chyba nam sie to nie oplaca.
Jedynie co jest ok to to ze nasz biznes kwitnie wiec moze cos wiekszego z tego bedzie

Oj kochana, nie mow tak. Myślę, ze jest sporo ludzi w takiej sytuacji. W uk ciężko o wlasny kat, obie o tym wiemy. A w Polsce to różnie bywa. Najłatwiej jak ma sie rodzinę, która pomoże. Trochę szczęścia z praca, troche umiejętności "sprzedania sie" na rynku pracy.
A jeszcze wszystko przed Tobą. Ja tez nic tu nie mam. Nawet meble mamy second hand, bo średnio przeprowadzamy sie dwa razy na rok i to wszystko sie i tak rozsypuje

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
Rodzice nie moga przyleciec do Was? Albo chociaz mama? W sensie na rok czy cos ja nie mam rodzicow, rodzenstwa wiec do mnie nikt nie moze przyleciec

Wiesz co, tak na dłużej to chyba bym sie bała, ze nam sie popsuja relacje.. Ja jakos sobie dam rade. Fakt, ze powrót do pracy raczej nie będzie możliwy i tez mysle o czymś swoim...

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 10:38   #1924
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Agatka ale głupia akcja..powinni Wam oddać kase, no sory, przeciez ściemnili Wam, a dwa lata to spora roznica jesli chodzi o auto :/

Dziewczyny ale Wy narzekacie..ja nie mam żadnej pomocy, bo rodzice i teście mieszkają w innym mieście. Tż nie miał tacierzynskiego, wiec od samego początku po cc byłam z dzieckiem sama i przeżyłam, tym bardziej że wiecie jaki mój mały jest absorbujący. Nie liczę na żadna pomoc od nikogo i nawet jej nie potrzebuje, zdaje sobie sprawe ze decydując się na dziecko poświęcam mu się bez reszty, tym bardziej że kp.

U nas nocka kiepska, znowu zaczęło się stękanie w nocy..ja pierdziele nie wiem czemu :/ biogaia nie pomogła, trzeba cos innego zastosować Yhhh
Podziwiam Cię. Ja pierwsze 2 tygodnie nie byłam w stanie za bardzo funkcjonować. Szwy mnie ciągnęły i byłam mega słaba + jechałam cały czas na paracetamolu. Płakałam tż, bo byłam wściekła, że nie mogę zajmować się w 100% sama dzieckiem i ciągle musiał mi pomagać. Na szczęście po 3 tyg. w miarę się zregenerowałam. I w sumie już o tym wszystkim zapomniałam a minęło dopiero 14 tygodni od porodu
Stary 2016-01-19, 11:12   #1925
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatka ja z checia na wakacje pojade w sensie chocby 2 lub 3 dni gdziekolwiek z dala od domu ;-)

Boze a ja sie czuje jakbym byla zyciowa niedorajda. 30 lat na karku. Brak wlasnego kata. Brak oszczednosci. Brak rodziny wiec nikt sie mlodym nie moze zajac nawet na 30 min. I teraz bede zmuszona siedziec w domu i zrezygnowac z pracy no chyba ze ja bede pracowac w weekendy a tz w tygodniu ale chyba nam sie to nie oplaca.
Jedynie co jest ok to to ze nasz biznes kwitnie wiec moze cos wiekszego z tego bedzie

3dni wystarcza na dłużej bym dzieci nie zostawiła w sumie dwa dni i juz mogę wracać
A co za bisnes macie? kciuki aby się rozkręcić.
Dużo jest ludzi którzy nie mają nic swojego i zero planów na przyszłość.

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Tak już od dawna sprawdzamy czy wszyatko jest ok. Miał badany mocz i krew i dalej szału nie ma. Wiktor w miesiąc przybrał 560g, powinnien koło 700 książkowo. Spadł mi z 75 percentyla na 25.

Po VINie sama możesz sprawdzić w internecie rok produkcji. Są stronki które dekodują VIN. Niestety to jest całkiem prawdopodobne że samochód 2 lata stał w fabryce i nie był eksploatowany. Ja bym na Waszym miejscu mocno negocjowała cenę.
Sami sprawdziliśmy właśnie ten VIN i ja takiego samochodu nie chce jeżeli naprawdę jest z 2003 za duże pieniądze abym mogła sobie kupić nie pewny bo ja nie wiem czy on stał te 2 lata czy ktoś nim jeździł bez rejestracji zresztą dziwne żeby samochód ponad 2 lata stał w fabryce.
Mamy za niego dać 18000 + opłaty 1300 i później OC no i zimowe opony jeszcze rozrząd ponoć trzeba wymieniać jak się kupuje i tak nas wyjdzie łącznie 22
Zresztą już 2 znowu znalazłam za 18 tysięcy i 19 i bez opłat bo juz zarejestrowany w kraju i ma zimowe opony to w 20 się zmieścimy tylko niestety trzeba trochę jechać na oglądanie.
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 11:20   #1926
olibar
Raczkowanie

Cytat:
3dni wystarcza na dłużej bym dzieci nie zostawiła w sumie dwa dni i juz mogę wracać
A co za bisnes macie? kciuki aby się rozkręcić.
Dużo jest ludzi którzy nie mają nic swojego i zero planów na przyszłość.

Sami sprawdziliśmy właśnie ten VIN i ja takiego samochodu nie chce jeżeli naprawdę jest z 2003 za duże pieniądze abym mogła sobie kupić nie pewny bo ja nie wiem czy on stał te 2 lata czy ktoś nim jeździł bez rejestracji zresztą dziwne żeby samochód ponad 2 lata stał w fabryce.
Mamy za niego dać 18000 + opłaty 1300 i później OC no i zimowe opony jeszcze rozrząd ponoć trzeba wymieniać jak się kupuje i tak nas wyjdzie łącznie 22
Zresztą już 2 znowu znalazłam za 18 tysięcy i 19 i bez opłat bo juz zarejestrowany w kraju i ma zimowe opony to w 20 się zmieścimy tylko niestety trzeba trochę jechać na oglądanie.
Fakt ze duzo jest takich lludzi ale ja dazylam do czefos bedac z mezem i co i dupa blada wyrzucil mnie z domu zagrywke zrobil i tyle.
Co do planow to ja mam ale co jak co chwile sie po dupie dostaje i na przeszkodzie tyle rzeczy masakra.

Bez obrazy ale nie chce jeszcze mowic o naszym biznesie chce poczekac do momentu kiedy dostaniemy jedno ogrooomne zamowienie ktore byc moze juz niedlugo i wowczas opowiem co i jak

Stary 2016-01-19, 12:28   #1927
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Fakt ze duzo jest takich lludzi ale ja dazylam do czefos bedac z mezem i co i dupa blada wyrzucil mnie z domu zagrywke zrobil i tyle.
Co do planow to ja mam ale co jak co chwile sie po dupie dostaje i na przeszkodzie tyle rzeczy masakra.

Bez obrazy ale nie chce jeszcze mowic o naszym biznesie chce poczekac do momentu kiedy dostaniemy jedno ogrooomne zamowienie ktore byc moze juz niedlugo i wowczas opowiem co i jak

To czekamy na wieści , będzie trzeba opic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 14:00   #1928
malinowa4
Zakorzenienie

A ja sie wkurzylam ;/ zmywarka przyszla nie taka jak zamawialismy wrr miala byc tylko bez gory a z przodem a przyszla cala do zabudowy no extra ;/

Wysłane z mojego Lenovo A916 przy użyciu Tapatalka
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 14:04   #1929
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Daisy, Maggie jesteście super dzielnymi mamusiami. Przyznaje bez bicia, że ja bym się niezdecydowała na dziecko, gdybym miała z nim siedzieć 24h na dobę sama.
Nooo. I matki, które się na to zdecydowały, podziwiam z całego serca, ale przyznaję, że decyzja o drugim w takim przypadku, jak u Daisy, jest dla mnie trudna do ogarnięcia. Nawet mimo zaleceń medycznych, o których Daisy pisała.

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Jak dobrze wiedzieć, ze ktos mnie rozumie!!! Ojciec i tz zrobili ze mnie rozpieszczona smarkule. Ja obstawiam, ze to cos z hormonami i okres nadchodzi plus przede wszystkim to co mowisz!!!!!
To nie hormony, jakbyśmy zostawiły płeć męską na tyle dni w tygodniu po tyle godzin z dzidziolem, to by szybko zrozumieli potrzebę wyjścia "po zapałki".

Cytat:
W umowie jest napisane że wraz jakby się klient rozmyslil to kasy nie zwracają :/ mam nadzieje ze jednak odda bo my się nie rozmyslilismy tylko zostaliśmy oszukani.
Szkoda, że tego VINu nie sprawdziliście przed wpłaceniem kasy :/ ale w końcu w umowie jest inny rocznik, nie? A VIN pokazuje coś innego, więc ewidentnie widać jakiś błąd.

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale Wy narzekacie..
Chociaż tyle można, żeby sobie ulżyć
Stary 2016-01-19, 14:05   #1930
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
A ja sie wkurzylam ;/ zmywarka przyszla nie taka jak zamawialismy wrr miala byc tylko bez gory a z przodem a przyszla cala do zabudowy no extra ;/

Uuu i co wymieniacie? Bo tak to by kolejna kasa na zabudowę szła...ja Ju się przyzwyczailam ze jak coś w tym domu robimy to zawsze coś do poprawy będzie
.choć odpukać chyba dziś kuchnia prawie skończona..jeszcze jakiś tylko silikon i popodlaczac zmywarkę zlew ale stać stoi juz;-)

Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
Stary 2016-01-19, 14:11   #1931
malinowa4
Zakorzenienie

Nie chce nam sie juz bawic w odsylanie, czekanie na odpowiedz,kase itp... Kuchnie i tak nirdlugo musimy zmienic a narazie dokupimy ta przednia czesc

Stary 2016-01-19, 14:14   #1932
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Malinowa, mam wrażenie, że odkąd wyjechaliście za lżejszym życiem, ciągle macie pod górę, od dupereli po poważniejsze rzeczy...ciekawe kiedy to się skończy
Stary 2016-01-19, 14:26   #1933
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nooo. I matki, które się na to zdecydowały, podziwiam z całego serca, ale przyznaję, że decyzja o drugim w takim przypadku, jak u Daisy, jest dla mnie trudna do ogarnięcia. Nawet mimo zaleceń medycznych, o których Daisy pisała.

To nie hormony, jakbyśmy zostawiły płeć męską na tyle dni w tygodniu po tyle godzin z dzidziolem, to by szybko zrozumieli potrzebę wyjścia "po zapałki".

Szkoda, że tego VINu nie sprawdziliście przed wpłaceniem kasy :/ ale w końcu w umowie jest inny rocznik, nie? A VIN pokazuje coś innego, więc ewidentnie widać jakiś błąd.

Chociaż tyle można, żeby sobie ulżyć
Sprawdziliśmy teraz w serwisie toyoty i jednak 2005
Nie wiem czemu ten program pokazuje inaczej sprawdzalismy samochód taty i szwagra i im się zgadzało :/ no ale producent wie lepiej
Stary 2016-01-19, 14:27   #1934
malinowa4
Zakorzenienie

A daj spokoj jak mnie takie rzeczy irytuja ;/

Stary 2016-01-19, 14:34   #1935
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprawdziliśmy teraz w serwisie toyoty i jednak 2005
Nie wiem czemu ten program pokazuje inaczej sprawdzalismy samochód taty i szwagra i im się zgadzało :/ no ale producent wie lepiej
Jeżeli wiecie to z zaufanego źródła to ok. Wieczorem opiszę jaką akcję kiedyś miałam jak chcieliśmy kupić toyotę właśnie. Zaraz wchodzę do dentysty :/
Stary 2016-01-19, 14:58   #1936
malinowa4
Zakorzenienie

Chociaz tyle ze chrzciny zalatwione

Stary 2016-01-19, 15:12   #1937
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Nie chce nam sie juz bawic w odsylanie, czekanie na odpowiedz,kase itp... Kuchnie i tak nirdlugo musimy zmienic a narazie dokupimy ta przednia czesc

Ejj ale to ich zasrany blad (sorry ) wiec niech przyjezdzaja! Co za problem zeby przyjechali z ta ktora zamawialiscie i wzieli ta co macie?

Apropos wysjcia "po zapalki". Ostatnio mowie do tz ze musze wyjsc bo po prostu mam dosc siedzenia w domu i musze sie zresetowac. Heh wyszlam i przepadlam na 5h pojechalam zrobic zakupy spozywcze ale przy okazji wstapilam do tkmaxx i hm obczaic jakies ciuszki dla malego

Stary 2016-01-19, 15:17   #1938
malinowa4
Zakorzenienie

Olibar nie przyjada trzeba odsylac dhl. Kupowalismy na lidl online

Stary 2016-01-19, 15:20   #1939
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Ejj ale to ich zasrany blad (sorry ) wiec niech przyjezdzaja! Co za problem zeby przyjechali z ta ktora zamawialiscie i wzieli ta co macie?
Też tak uważam.

Cytat:
Apropos wysjcia "po zapalki". Ostatnio mowie do tz ze musze wyjsc bo po prostu mam dosc siedzenia w domu i musze sie zresetowac. Heh wyszlam i przepadlam na 5h pojechalam zrobic zakupy spozywcze ale przy okazji wstapilam do tkmaxx i hm obczaic jakies ciuszki dla malego
Ja dziś pojechałam tylko paznokcie ogarnąć, a nie było mnie ekhem ekhem i wróciłam z worem rzeczy dla młodej No ale co poradzę, że się powoli na 68 przesiadamy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 15:21   #1940
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Eh żałuję że moja butli nie..
Tez bym chętnie się gdzieś sama powłóczyła;-)

Stary 2016-01-19, 15:21   #1941
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Olibar nie przyjada trzeba odsylac dhl. Kupowalismy na lidl online
:/ no to jak wolicie, ja bym zwróciła, ale jeśli będziecie mogli ją wykorzystać później, to może faktycznie zostawić...
Stary 2016-01-19, 15:22   #1942
olibar
Raczkowanie

Oh fuck. Ja bym autentycznie dzwonila do menadzera. Jak zrobicie troszke rabanu to wyjdzie wam na dobre ;-)
Moj tz ostatnio dzwonil do lidla ze zamiast pewnych rzeczy przyszly inne. Napisal maila potem jakis manadzer do niego oddzwonil i nie dosc ze doatarczyli nam produkty to dali darmowa przesylke i 20 funtow voucher

Stary 2016-01-19, 15:22   #1943
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ciekawe od czego to zależy, czy faktycznie niektóre dzieci są niebutlowe, czy to kwestia wcelowania w odpowiedni model.
Stary 2016-01-19, 15:23   #1944
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Mój mąż też był nie smokowy mała poszła całkiem w niego;-)

Stary 2016-01-19, 15:25   #1945
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Hihi
Stary 2016-01-19, 15:25   #1946
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Też tak uważam.

Ja dziś pojechałam tylko paznokcie ogarnąć, a nie było mnie ekhem ekhem i wróciłam z worem rzeczy dla młodej No ale co poradzę, że się powoli na 68 przesiadamy
Haha my mamuski chyba tak mamy ze sie wraca przewaznie z czyms dla dziecka

Apropos ubran.. nie rozumirn numeracji. Tutaj jest 0-3 3-6 6-9 itd. Moj maly ma 2.5 miesiaca a ubrania 3-6 sa idealne wiec jakim cudem maja pasowac na 4 miesieczne dziecko a gdzie jeszcze 5 msc..? Dla porownania mam jedne body 6-9 i sa lekko za duze.. dziwne to jest.
Wole nasza rozmiarowke 68,74 itd..

Stary 2016-01-19, 15:27   #1947
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

0-3 to 56, 3-6 62 a 6-9 68 chyba;-) poprawcie mnie jeśli coś pomieszane;-) ale wiadomo każde dziecko inaczej rosnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-01-19, 15:30   #1948
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Tez bym chętnie się gdzieś sama powłóczyła;-)

Ja też jak wychodzę to zaraz po karmieniu i mam max. 2h. Jak próbowałam odciągnąć to nie specjalnie cokolwiek szło i się poddałam. No ale jeszcze 3 miesiące - zaczniemy wprowadzać inne pokarmy to sobie poszalejemy )) Zresztą ja po prostu biorę Wiktora ze sobą. Jutro idziemy na bioderka, a potem poszukamy ubranek na 68 w pobliskim centrum handlowym.
Stary 2016-01-19, 15:37   #1949
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
0-3 to 56, 3-6 62 a 6-9 68 chyba;-) poprawcie mnie jeśli coś pomieszane;-) ale wiadomo każde dziecko inaczej rosnie
W Tesco jest bodajże tiny baby 44, newborn 50, 0-1 to 56, 0-3 62, 3-6 68, 6-9 74, 9-12 80, 12-18 86
Stary 2016-01-19, 15:39   #1950
mala29lll
Zakorzenienie

hej Musze Was nadrobić, a jak na razie napiszę że Pani rehanbilitantka była i z Gabi wszytsko w jak najlepszym porządku Pięknie się układa w linii centralnej. Jedynie czego mogła się przyczepić to leżenia na brzuszku bo faktycznie po tej chorobie jak mniej była kładziona to teraz Jej się łapki rozjeżdzają i doopsko do góry trochę podnosi. Z miesiąc wizyta kontrolna ale jak się do 3 miesiąca nie pojawiła asymetria to już nie powinna. Gabi się zryczała bo strasznie zmęczona była. Jak Ja położyłam do łóżeczka to tylko łepek w drugą stronę i dziecka nie bylo Ogólnie pokazała jak Ją podnosić czyli bokiem i jak ćwiczyć z Nią

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości