|
|
#1921 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
My po badaniu, ujście zamknięte na szczęście. Zrobili mi ekg, teraz mam kroplówkę fenoterol a potem magnez, wieczorem ktg i zobaczymy czy leki zaczęły działać.
Asia dobrze ze się wypisalas, bezsensu leżeć w szpitalu jak i tak żadnego leku ci nie podają. Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, oby żadna nie musiała iść do szpitala. |
|
|
|
#1922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo też musze coś kupić
|
|
#1923 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Y635-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#1924 |
|
Ania
|
Paulinagm- dzieki za informacje.ns obchodzie bylo tyle osob, bo wszystkie położne byly, kilku lekarzy i właśnie te studentki położnictwa.
A później przy badaniu bylo chyba z piec osób, ale szczerze obojetne mi to bylo Motylek- dobrze ze zostajesz, zawsze to pod kontrola, szczegolnie u Ciebie ![]() bedzie dobrze ![]() Asiek- bo to w takim razie odpoczywaj w domu, a na pewno bedzie wszystko ok ![]() Madzius- dziekuje bardzo ![]() Olinka- dziekuje bardzo ![]() Pik pik- dobrze, ze wizyta blisko. Ale cos lekarza w ekg zaniepokoilo, czy dalej tylko kontrola .? synkowi nie przeszlo? Sliweczka- dziekuje bardzo ![]() Weronia- no to odpoczywaj ) A mnie przeniesli na patologie, bo się zwolnilo miejsce. Warunki duzo gorsze, 6 osob w sali, i lazienki dwie na milion sal, no ale trudno... I znowu mo dziś ciśnienie szwankuje.. Znowu okolo 170/100.. Leki dalej te same, mialam konsultacje internisty i dalej nic nie wiem... Pewnie dopiero rano sie cos dowiem. Ale jakos to bedzie
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Z doswiadczenia wiem ze w takich sytuacjach jak porod to sie w nosie ma kto ci zaglada miedzy nogi
![]() jak juz Bartek prawie sie urodzil caly, to na sali pojawilo sie duzo osob- oprocz meza i mojej poloznej, jeszcze jedna polozna, neonatolog, ginekolog i jeszcze jakies osoby. Tloczno bylo, ale mnie to w ogole nie interesowalo, bo w koncu urodzil sie nasz wyczekiwany , zdrowy Syn |
|
|
|
#1926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przez ta w jakiej jestem sytuacji nic mnie nie cieszy i na dodatek Tż na tym cierpi..
|
|
#1927 | |
|
Zakorzenienie
|
Weronia no to dobre wiesci
![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2016-05-16 o 14:49 |
|
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
ja ani zwrotu ani zasiłku z zusu i na dodatek info że wszystko zostało wstrzymane... i czym ja mam się cieszyć...
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
To KTG to w ogole jakies dziwne jest, bo np ja jak trafilam na porodowke i mialam ktg to zwijalam sie z bolu a tam pokazywalo moje skurcze na marne 30-35%
![]() Teraz jak mialam dwa tyg temu robione co mi wyszedl ten mega skurcz to fakt ze go czulam ale nie byl jakis strasznie bolesny. Jak lezalam w marcu w szpitalu to tez byla z nami dziewczyna w 35-36 tyg ze skuczami porodowymi wedlug ktg, ktorych ona w ogole nie czula. Szyjke miala cala, nie skracala jej sie ani nie rozwierala
|
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i oby to ciśnienie się unormowało Zjadłam arbuza i Maja szaleje w brzuszku
|
|
#1931 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Szkoda, że tak ciężko się czegokolwiek w szpitalu dowiedzieć, zawsze mnie to najbardziej wkurzało Trzymajcie się z Hanią Cytat:
|
||||
|
|
|
#1932 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,poradzcie co robić, od wczoraj mnie tak kłuje w grazynie,ale inaczej niż wtedy gdy Malutka naciska główka. W zasadzie to się tak dzieje jak zmieniam pozycję,albo chodzę, a jak leżę to nawet ok. Basia się rusza raczej normalnie. Moj gin ma urlop w tym tygodniu,więc dzwonić nie zamierzam. Na ip ogólnie mogłabym jechać za 2 godziny, chociaż szczerze zbytnio nie chcę,bo ostatnio mnie trzymali tydzień, a na serio moim zdaniem starczyło ze 3 dni. To teraz by mnie pewnie do końca trzymali. Plus do tego już 3 razy dziś byłam na dwójce w kibelku:-/
|
|
|
|
#1933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1934 | ||||
|
Zakorzenienie
|
My po wizycie już
Moje dziecko mnie chyba posłuchało i przystopowało z wagą Przez półtora tygodnia nie przybrała teoretycznie nawet 100g, ale lekarz nie uznał tego za nic niepokojącego, więc i ja nie mam zamiaru się tym martwić, tymbardziej, że poza tym szczegółem jest wszystko ok Stwierdził, że szyjka nie jest już taka twarda, ale raczej nie przewiduje mi porodu w maju, no cóż, pożyjemy zobaczymy Moja mama była ze mną, bardzo jej się podobało, a ja uśmiałam się parę razy, bo np. na usg było widać żołądek, a ona "ojej, to buzia?" Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jakby jeszcze skurcze Ci doszły, to wtedy można sądzić, że się coś rozkręca, a tak to wydaje mi się, że nie ma się czym stresować
|
||||
|
|
|
#1935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1936 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tą wagą to nie ma się co za bardzo przejmować, bo tylko szacunkowa, coś za mało czy za dużo lekarz zmierzy i już inaczej. A mama niezła ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I może jednak ciuszki rozmiaru 56 założymy |
|
|
|
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Australia gratuluję dobrych wieści
![]() My już też po ![]() Kruszynka waży 2300 więc ładnie przybrała od ostatniej wizyty żeby nie było zbyt kolorowo nadal siedzi tyłkiem na szyjce i lekarz powiedział, że nie za bardzo ma miejsce na fikołki więc pewnie się już nie odwróci... Dał nam 3 tygodnie czyli do 37tc... No cóż zobaczymy
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Australia,świetnie,że waga nie wzrosła znacząco,może już teraz tak powoli będzie przybierać?
Moja mama też nie ogarnia usg;-) Weronia,dobrze że wszystko w porządku. Ao co chodzi z tym,że z krążkiem będzie ciężko? Mi na ściągnięcie krążka kazał do szpitala,ale jeszcze nie umowilam się tak dokładnie. |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem już po usg i badaniu. Mała jest młodsza o 3 tygodnie, waży 1900-2100, więc zostajemy na obserwacji. Wody plodowe nadal w dolnej granicy. Szyjka na 1 cm. Po drugim usg, które będzie pewnie pod koniec tygodnia lub po weekendzie, zobaczą co dalej ze mną zrobić. Jak mała nie będzie rosnąć to będą chcieli zakonczyć ciąże przez sn lub cc. Więc czekamy..
Mąż dorwal dziś w Biedronce dwa proszki Lovela do koloru
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy tu kilka dzieci uparciuchów na wątku, nie ma co! Ale jeszcze nic nie jest przesądzone... Najważniejsze, że poza tym wszystko w porządku
|
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa może jeszcze uda się odwrócić. Z tego co się orientuję sa takie ćwiczenia wiec może poczytaj Wstawiłam pieczeń do piekarnika - mam nadzieje że wyjdzie i będzie pyszna na kanapki
|
|
#1943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzwoniłam do taty żeby mi kupił proszek ale mówi że jutro wybiera się do biedronki... zobaczymy czy uda mi sie kupić.
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
Za tydzien we wtorek mamy piknik rodzinny w przedszkolu z okazji dnia mamy i taty.
pIerwszy moj dzien matki w przedszkolu Chyba bede musiala sie zaopatrzec w tone chusteczek
|
|
|
|
#1946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tymbardziej, że oprócz tego wszystko chyba w porządku? Przepływy, serduszko itd?
|
||
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Eh sama nie mogę się doczekać takiego dnia mamy
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja 15 kg do celu ![]() Edytowane przez ania230 Czas edycji: 2016-05-16 o 15:41 |
|
|
|
|
#1948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli będę rodziła SN to też się będę darla o znieczulenie :P Ja już po pobycie w szpitalu na patologii ciąży gdzie codziennie było badanie na fotelu i usg. Przy stazystach w obliczu stresu i bólu miałam to w nosku :p wrzucam w załączniku foto ![]() Jak to wstrzymanie? Dzwoniłas do ZUSu w tej sprawie?
|
|
#1949 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli ruchy czujesz normalnie, nie masz zadnych skurczow bolesnych i regularnych to nie stresuj sie No chyba zs dla wlasnego spokoju pojechsc na IP lub zastepczo do innego ginekologa ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
za wizyte !
|
||
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Australia87- tak przepływy ok, a serduszko raczej też, bo nie mówiła, aby było z nim coś nie tak.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.

bo też musze coś kupić 
Poproszę tak samo he he Powodzenia życzę, choć w szpitalu nudno to opieka bieżąca a i o dziecku się już inaczej myśli.

Jakby jeszcze skurcze Ci doszły, to wtedy można sądzić, że się coś rozkręca, a tak to wydaje mi się, że nie ma się czym stresować

Mamy tu kilka dzieci uparciuchów na wątku, nie ma co!