![]() |
#1951 |
Raczkowanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
ruszyło sie cos u Was?? bo u mnie cisza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1952 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Szkoda
![]() Ja sobie pracuję ale powoli dojrzewam do zmiany na coś poważniejszego. W końcu trzeba też pomyśleć o przyszłości, nie tylko o teraźniejszości. W końcu szukam czegoś rewelacyjnego a nie pierwszej lepszej pracy (znając życie to z rok poszukam albo dłużej ale mam nadzieję, że kiedyś znajdę).
![]() |
![]() |
#1953 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() dawno mnie tu nie było mam wyczekiwany urlopik i wyjechałam nad morze ![]() wiedzę kolejne nowe twarze
![]() |
#1954 |
Zadomowienie
|
powody były jak najbardziej zrozumiałe
![]() A ja w piętek wyszłam z kumpelą na małe piwo i wróciłam z czymś podobnym do anginy ![]() ![]() A już tak sobie myślałam, że wezmę L4 i zaoszczędzę na dojazdach ![]() Beznadziejnie tak się pracuje za grosze... żadnej motywacji... Nawet to doświadczenie tak do mnie nie przemawia, jak mam tyle potrzeb i żadnych środków na ich zrealizowanie...
![]() |
#1955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
fakt, kasa jest, przynajmniej dla mnie, główną motywacją do pracy ![]() w pierwszej pracy, gdzie nie zarabiałam dużo, na początku nie przejmowałam się tym, cieszyłam się, że się uczę itd ale potem zaczęłam myśleć o tym co bym chciała kupić, mieć itp i zawsze w dniu wpłaty miałam doła w szczególności gdy widziałam ile zarabiają inni w firmie a jeszcze większego gdy znajomi pracujący fizycznie mówili ile zarabiają ![]()
![]() |
![]() |
#1956 |
Zadomowienie
|
a ja do tego pracuję już równy miesiąc, a pierwsza mini wypłata dopiero 15-tego (i to też tylko za 2 tygodnie)
![]() i jutro o 4:30 znowu pobudka, a ja jeszcze nawet się nie wykąpałam ![]()
![]() |
#1957 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Ech.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1958 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze jestem na studiach i nie pracuje, tylko czasem dorywczo, ale to prawda, ze jesli dostaje sie marne grosze za prace to sie czlowiek nie przyklada i nie daje z siebie wszystkiego.
![]() |
#1959 |
Zadomowienie
|
Ja na studiach nawet jak pracowałam za 5zł za godz to się cieszyłam, bo było to tylko uzupełnienie moich dochodów (stypendium), mieszkałam na stancji z koleżanką i na wszystko mi starczało (nawet i ŚP oszczędności były...)
Teraz nawet i tych 5 na godz nie będę miała ![]() Ale postanowiłam wykorzystać co mam na maxa, nauczyć się ile się da, a potem się przenieść na coś bardziej ambitnego ![]() Małymi kroczkami no i może w końcu jakoś się ustawię w życiu ![]() no i znalazłam fajny wątek księgowych ![]() ![]()
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
U mnie nadal cisza
![]() Dziewczyny znalazłam ofertę na staż w drogerii Natura z szansą na zostanie potem. wiem, że to nie jest po studiach szczyt marzeń...ale czekam już ponad miesiąc na jakaś ofertę i cisza i nic i mam już dość i jestem gotowa wziąść to co będzie, żeby tylko coś robić, bo już wariuję czasem w domu od tego nic nie robienia... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1961 |
Zadomowienie
|
Ja na bezrobociu byłam prawie rok i w desperacji zaczęłam pracować za darmo
![]() Jeśli ta praca w naturze nie narazi cie na dalekie dojazdy, to zawsze możesz ją wziąść i szukać ciągle czegoś lepszego ![]()
![]() |
#1962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w moim mieście więc nie ma problemu. Tylko się zastanawiam, że jak wykorzystam już staż to nie będę miała szansy na drugi. Kurcze jakoś tak troszkę chyba głupio po studiach i praca w drogerii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie wszędzie chyba można być tylko raz na stażu ![]()
![]() |
![]() |
#1964 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1965 |
Zakorzenienie
|
No niestety narazie chcą tylko na staż na pól roku z tego co mówiła ta Pani.
Jestem po studiach pedagogicznych, szukałam pracy, składałam oferty w różnych miejsach i cisza...nikt się nie odezwał i zaczyna mnie to dobijać powoli już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez ~Veronique Czas edycji: 2009-08-04 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1967 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny
![]() Wysłałam trochę CV ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1968 |
Rozeznanie
|
Mam doła;( Dowiedziałam się dzisiaj w PUP, że jednak nie mają pieniędzy na staż i nawet nie byłoby takiej wielkiej tragedii, ale ja dla tego stażu przemeldowałam się i przerejestrowałam do innego województwa;( Wcześniej oczywiście upewniałam się dwa razy, że kasa na staż jest, twierdzili że jeśli wniosek od pracodawcy będzie ok. to ze strony PUP żadnych przeszkód nie będzie:/ A dzisiaj taka "niespodzianka":/ Strasznie sie zdenerwowałam i nie wiem co robić, facet z PUP powiedział, że mogę złożyć ten wniosek, ale on nie wie jak to będzie, bo niby ubiegają się o dofinansowanie, ale on nic nie wie;(;(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1969 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja tez kiedyś tak bezmyślnie wykorzystałam staż, a potem żałowałam, bo zostały mi tylko 3 miesiące i nikt mnie nie chciał zatrudnić na tak krótki okres ![]() Dopiero teraz się udało... Zauważ, że dla pracodawcy stażysta jest darmową siłą roboczą!! Nic go to nie kosztuje więc wiadomo, że każdy chce mieć takiego niewolnika ![]() A co dokładnie skończyłaś? Może pochodź po miejscach, gdzie chciałabyś pracować i popytaj, czy nie chcieli by wziąść Ciebie na "staż z PUPy". Zwykle wszyscy się zgadzają, a jeśli jeszcze zaprezentujesz się jak etatowy pracownik ![]() ![]() Dla tego jak masz tyrać za groszę, to niech to przynajmniej w jakis inny sposób będzie dla Ciebie korzystne ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1970 |
Zakorzenienie
|
No właśnie tak już chodziłam.
Jestem po pedagogice po animacji, taki kierunek bardziej związany z kulturą. byłam w muzeum, ale kazali czekać do listopada, bo może wtedy jak już jedna osoba skończy staż to się uda. No ale do listopada to troszkę czasu. a ja mam w planach już od grudnia usamodzielniać się. no ale pożyjemy, zobaczymy jak to będzie. póki co chyba będę jeszcze składała do Urzędu Marszałkowskiego. Miałam dzisiaj dokumenty, ale zanim znalazłam w końcu jakąś osobę, która mogła mi wytłumaczyć co i jak okazało się, że muszę iść do danego departamentu i dowiedzieć się czy potrzebują stażystów. chyba jutro zadzwonię tam rano... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1971 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pracodawcy to czasami sami nie wiedza czego chca. najlepiej to białych murzynów co za grosze będą dawać z siebie wszystko. Tragedia. Kieyd w Tym kraju się coś zmieni to ja nie wiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1972 |
Rozeznanie
|
Dostałam wczoraj pierwszy od dawna telefon w sprawie pracy.... wiecie ile mi zaproponowali? 1300 brutto... a ze dojezdzam z innego miasta to podziekowalam... Jak juz tyle siedze to poczekam na cos lepszego. I jak tu załozyc rodzine przy takich zarobkach?
['][']['] 1o.11.11 Podróże mają magiczną moc uzdrawiania duszy i zdecydowanie pomagają zdystansować się do problemów dnia codziennego. Nie rozwiązują ich bezpośrednio, jednak pomagają przewartościować i spojrzeć na nie jakby z drugiego brzegu rzeki Martyna Wojciechowska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1973 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Też od takiej kwoty zaczynałam.. a że wynajmuję mieszkanie (
![]() Co nie znaczy, że nie szukam czegoś lepszego ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też w pierwszej pracy mniej więcej tyle dostawałam ![]() Koszmar, normalnie można wpaść w depresję jak się tyle zarabia, przynajmniej teraz tak na to patrzę.
![]() |
![]() |
#1975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a jakby to było cos w czym nie bardzo sie widzę lub byłoby to praca nic nie wnoszaca do mojego CV, tylko czysto zarobkowa to ja dziękuje za taki zarobek :P
![]() |
![]() |
#1976 |
Rozeznanie
|
To nie jest moja pierwsza praca ;] pracuje juz od 3 lat (wlasciwie pracowalam). Praca ktora mi zaproponowali nie jest w moim zawodzie, ale skladalam byle gdzie zeby cos sie udalo znalezc. P.S. Chyba dobrze zrobiłam bo dzisiaj kolejny telefon z zaproszeniem na rozmowe w poniedziałek, więc może coś lepszego zaproponuja
![]()
['][']['] 1o.11.11 Podróże mają magiczną moc uzdrawiania duszy i zdecydowanie pomagają zdystansować się do problemów dnia codziennego. Nie rozwiązują ich bezpośrednio, jednak pomagają przewartościować i spojrzeć na nie jakby z drugiego brzegu rzeki Martyna Wojciechowska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i pochwal się jak ci poszło w poniedziałek w jakim zawodzie szukasz pracy?
![]() |
![]() |
#1978 |
Rozeznanie
|
w turystyce. Ale dałam sobie spokoj bo 2 lat doswiadczenia z ksiezyca im nie wezme. A to praca wogole nie zwiazana z ta branza...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1979 |
Zadomowienie
|
Ja to planowałam się usamodzielnić zaraz po studiach, a wyszło tak, że rok czasu siedziałam na bezrobociu. Teraz coś mam, ale przez 2 tygodnie pracowałam za 100 zł (tyle dał mi szef) a teraz jestem tam na stażu i będę dostawać ok 600zł (mniej niż normalne stażowe, bo pracuję o godz krócej niż normalnie). Dodam tylko, że musiałam tam dojeżdżać i to dość daleko, tak więc za bilety miesięcznie musiałabym dawać ok 400zł. Do tego mam chorobę lokomocyjną i nie dawałam rady z tymi dojazdami...
Teraz, od środy mieszkam w miejscowości w której pracuję... Na stancji w 3 osobowym pokoju ![]() Za tą stancję będę płacić 300 zł, więc jak widzicie dalej mi się to marnie kalkuluje... I jestem załamana tym wszystkim, bo w sumie pracuję od ponad miesiąca, a pieniądze dostanę dopiero 15-tego i to za pół miesiąca, czyli ok 300 zł ![]() I tak wygląda moja wielka samodzielność... Po tym jak się wprowadziłam na tą stancję mam jeszcze większego doła niż miałam, ale jestem w kropce ![]() Ze stażu nie mogę zrezygnować, chyba że znajdę pracę, nie stać mnie na to w czym się teraz znalazłam (chociaż to tez jest do D!!! ) no i dojeżdżać też nie mogę, bo z każdym dniem chorowałam coraz bardziej, jeszcze bym sobie zaszkodziła... frajerka ze mnie co nie ![]()
![]() |
#1980 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Ja w końcu odebrałam dyplom i od poniedziałku szukam pełną gębą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.