|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr Pierre Dukana, cz. 5
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj -0,2kg i 3 dzień Pw i w ogóle drugiej fazy. Muszę dzisiaj podjąć decyzję, czy stosować 3/3 czy 5/5, myślę, że może 5/5 skuteczniejsza, zwłaszcza, że doktor tak zaleca, ale nie wiem czy dam radę 5 dni bez warzyw, trzy dni fazy uderzeniowej już były ciężkie. Emila3000 ta herbatka truskawka z wanilią to z herbapolu w końcu? Bo ja jakoś wcześniej zrozumiałam, że z Biofixu.. Dzisiaj wybieram się na jej poszukiwania do leclerca i popatrzę za olejkami na alkoholu, patrzyłaś może w tesco?Korlat Gratuluje czwóreczki Parvati Ten cellulit to poszedł kysz na tej diecie? Stosowałaś jakieś ćwiczenia na uda i pośladki/kremy na cellulit? Mi się cellulit pojawił jak zaczęłam brać 2 lata temu tabletki anty i za nic nie mogę się go pozbyć
Edytowane przez czelsi Czas edycji: 2010-02-20 o 08:41 |
|
|
|
#1952 |
|
Raczkowanie
|
z tym Mcdonaldem to juz przesadziłas....My tu walczymy zeby nie jesc takiego syfu a ty tutaj nam reklame fast food'a robisz....ach...niektorzy to nie maja wyczucia....
A tak w ogole to czesc dziewczyny ![]() ja juz z rana wielki kubek kawy z mleczkiem o% i nie mam pomyslu co dalej...bo od 3 dni jadlam jajecznice a juz jajeczek nie mam dzisiaj i kurcze nie wiem co... Nie moglam znalezc serkow homogenizowanych beztluszczowych w sklepie i bylam w Realu i Tesco i Carefur i nie ma ![]() Zdradzcie mi jakiej sa one firmy i jak sie nazywaja i ile one tluszczu maja???????????????? bo taki serek homogenizowany napewno duzo lepszy od jogurtu. A przez to ze nie mam tych serkow to nie moge sobie tych placuszkow z otrebami zrobic ![]() Pozdrawiam i zycze milego dnia
|
#1953 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=czelsi;17315693]Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj -0,2kg i 3 dzień Pw i w ogóle drugiej fazy. Muszę dzisiaj podjąć decyzję, czy stosować 3/3 czy 5/5, myślę, że może 5/5 skuteczniejsza, zwłaszcza, że doktor tak zaleca, ale nie wiem czy dam radę 5 dni bez warzyw, trzy dni fazy uderzeniowej już były ciężkie. ja stosowałam 3/3 i więcej chudłam w dni z warzywkami bo 5 dni samych protein to dla mnie tez za dużo ![]() a orientujecie się może co dokładnie dr dukan pisał o jogurtach light? bo z tego co pamiętam to za bardzo ich nie polecał, a nie moge tego znaleźć w książce. Czy któraś z Was orientuje się o co doklanie mu chodzilo bądź wie gdzie ten fragment sie w książce znajduje? ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- i jeszcze mam prośbę, czy mógłby ktoś wrzucić adres forum z produktami dozwolonymi w diecie? |
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
produkty dozwolone w diecie z tego co wiem są na pierwszej stronie tego wątku
![]() Dzień dobry wszystkim, wstałam rano z troszkę mniejszym nastawieniem ale wiem że trzeba się ogarnąć i doprowadzić do przyzwoitego stanu ![]() Jeszcze nie zaczęłam diety a mój organizm już się przestraszył i pokazał i -1 kg ![]() ![]() Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2010-02-20 o 09:04 |
|
|
|
#1955 |
|
Raczkowanie
|
kamelleon_2005 W Tesco są serki homogenizowane marki tesco i one mają 3% tłuszczu chyba. W lidlu są serki Pilos, też chyba 3% i jeszcze wiem że w carrefourze są jakieś serki carrefourowe. Co do tego czy lepsze niż jogurt - te serki są naturalne, ja na razie próbowałam tylko tych z tesco i moim zdaniem smakują jak śmietana :P
Muszę się wam pożalić, że ja dzisiaj obudziłam się z bolącym gardłem i zatkanym nosem Przeziębienie to ostatnie co mi potrzebne na tej diecie, ja zawsze jak jestem chora to sobie dogadzam smakołykami na pocieszenie a teraz będzie ciężko. Odnalazłam Septolete w szafce, miałam nadzieje, że mam bez cukru, ale mam z cukrem.. Ale że gardło boli to zajadam, czuję się prawie jakby to był jakiś cukierek :P
Edytowane przez czelsi Czas edycji: 2010-02-20 o 09:07 |
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Wczoraj podjęłam decyzję, że od poniedziałku III Faza ![]() Jak w poniedziałek nie zmienię zdania i nie przełożę na 1 marca ![]() Zaczynam się czuć chudo, za chudo ![]() Idę mięcho rozmrażać i do marynaty. Dzisiaj pyszny obiadek ![]() Ale najpierw omletto z nutelką i serkiem wiejskim - od tego można się uzależnić Idę sobie stąd, bo wybaczcie, ale marnuję czas, w poniedziałek mam poprawę, a w głowie hula wiatr Miłego dnia
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
|
|
#1957 |
|
Raczkowanie
|
niby tylko 2,5 kg a człowiek czuje się lżejszy
kocham tego Pana, który stworzył tę dietę ![]() ![]() ![]()
|
#1958 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=czelsi;17315878]kamelleon_2005 W Tesco są serki homogenizowane marki tesco i one mają 3% tłuszczu chyba. W lidlu są serki Pilos, też chyba 3% i jeszcze wiem że w carrefourze są jakieś serki carrefourowe. Co do tego czy lepsze niż jogurt - te serki są naturalne, ja na razie próbowałam tylko tych z tesco i moim zdaniem smakują jak śmietana :P
Dzieki wielkie za odpowiedz. To biegne zaraz do Tesco. Musze zrobic zakupy na caly tydzien, bo w tyg nie mam czasu wiec teraz mam 5 dni z warzywkami wiec nakupuje sobie roznych mrozonek itp i serkow!Najgorzej to nie wiadomo co do tej pracy...wszyscy wokol wcinaja pyszne buleczki i az slinka cieknie
|
#1959 | |
|
Raczkowanie
|
14 dzień diety- 5 kilo mniej!
Start: 83 kg/168 ubyło: 5 kg cel: 65kg ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
aha
bo moje bylo takie smieszne![]() jade dzis na auchan to zrobie zakupki
|
#1961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam miejsce na 3 puszki i wiecej juz nie wcisne do kredensu.... a aromaty patrzylam w tesco - NI MA.... ale i tak sobie dokupilam pomaranczowy i smietankowy - ten syfiasty olejowy![]() a cellulit na tej diecie powinien zniknąc.... mi zniknąl razem z 10 kg... bez kremow.... masaz to jedynie gąbką (antycelulitową) przy zwyklym myciu - 2 razy machnelam bo mi sie nigd nie chcialo.... no i sporo chodzilam - z wozkem na spacery.... i tyle... dieta+masaz+ruch hehehe ![]() Cytat:
|
|||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1962 |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkich!!
Od niedawna ślędzę wątek. Jestem po 5 dniach czystych protein i mam 2,5 kg mniej. Teraz 5 dni z warzywami mnie czeka. Nie jestem stworzona do diet. Całe dnie myslę tylko o jedzeniu i wciąż czuje się głodna. To właściwie druga moja dieta, na pierwszej wytrzymałam dwa tygodnie. Ale teraz po urodzeniu dziecka muszę się za siebie wziąść z powodu że ciuchów nie mam a cała góra z dawnych czasów leży w szafie. Ogólnie planuje 4 kilo zrzucić bo 5 udało mi sie samej biegając za moim synkiem. I mam pytanie czy po 5 dniach z warzywami można przejść na utrwalanie lub jak dam rade po kolejnych 5 z czystymi proteinami? Niestety już niedobrze robi mi się na widok kurczaka i powoli na widok jajek a trwa to tylko 5 dni ![]() Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
na warzywach sie nie wiele chudnie..... moze Cie sie nie udac zrzucic calej wagi.... predzej odzyskasz to co juz stracilas....
|
|
|
|
#1964 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ta Twoja Julka jest sliczna )Cytat:
Guten morgen trzy strony do nadrobienia od wczoraj wieczorano wiec tak waga pokazala dzis -0,3 ja mam czas, tylko chcialabym do kwietnia jakies -5kilo
|
|
#1965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://picasaweb.google.pl/emila.88....Oqw2MiRy5XyMg# a tu Julek w wakacje... ;p na poprawe instyntku...
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Julka to chyba mala zlosnica, co?
|
|
#1968 |
|
Zakorzenienie
|
zlosnica jak nie wiem.... zbroi cos, wytrzeszczy oczka i leci sie przytulic, i nosek do calowania daje.... a ja cale dnie chodze i sprzatam po niej..... zwazylam sie i mam 1,2 kg w gore.... jeszcze 3 dni warzyw i mam nadzieje ze juz mi nic nie podskoczy.....
|
|
|
|
#1969 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
U mnie w koncu ciutke w dol - o.3... A co do porcelanki to ja polecam jeszcze zimna kawe - u mnie najlepiej dziala (fajka u mnie nie daje rady ale to pewnie dlatego ze ja wstretny palacz jestem nalogowy)... Dzisiaj jade do pracy wiec ruch 3 godzinny zaliczony bedzie milego dnia
|
|
#1970 | |
|
szamanka
|
Witam sobotnie
![]() Jakoś mam opory straszne, że przejść na 3. fazę boję się, że grzeszę i póki co zjadłam tylko wieśniaka ze szczypiorkiem i wypiłam kubek zielonej herbaty... ![]() Jaki banner? Oślepłam chyba... ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#1971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wkoncu sie przeprowadziliteraz jego rowiesnik ( 2,5) jest niesamowice pewny siebie i w kasze sobie dmuchac nie daje ja chce dzieci za jakies 10 lat, najpierw musze studia zaczac ( pedagogike i DaF) ktore i tak byly od trzech lat odkadane, w koncu sie udalo a niechce myslec co by bylo gdyby nie, bo i tak by mi kazali wrcac do Polski, a w ten sposob mam spokoj na kolejne lata ech musze do sklepu bo wczoraj prawie nic nie kupilam a strasznie mi sie nie chce
|
|
#1972 |
|
Zakorzenienie
|
lubie herbatki....
|
|
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
Emilia 3000 swietna kolekcja , szczena mi opadla, tez bym taka kiedys chciala miec w przyszlosci, ach az sie rozmarzylam
, tez kocham herbatki fajna niunia Dziewczynki wiem, ze moze to nie powinnam tutaj , ale moze ktoras ma oczhotke na kuferek ? http://allegro.pl/item928013289_torb...auty_case.html Ja z chcecia dla siebie bym go zatrzymala, ale ze u mnie tak ciasno w pokoju tu na stancji ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Mav - rozumiem, że bedziesz studiowala w De ? A na jakim Uni , jesli moge zapytac ?Tez bylam Au- pair .. a Ty nadal jestes ? ![]() Lece na zakupy , Emilia mi podsunela pomysl, co kupić mamie na urodziny, ona tez wielbicielka herbat, tylko tych raczej ziołowych
|
|
|
|
#1974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale w ogóle zauważyłam że odkąd jestem na Dukanie to mam jakby mniej "gąbczaste" uda i pośladki :Pdokładnie, jeszcze trzeba dukanowe masełko wymyślić... to by były dopiero kanapeczki ![]() właśnie wróciłam ze sklepu... cała mokra u Was dzisiaj tez tak dżdżysto - mgliście ??
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ziolowe herbapolu i vitaxu sa fajne.... brzoskwinia z rumiankiem, melisa z pomaranczą.... super jest mieta z guaraną.... lepiej pobudza niz kawa.... Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-02-20 o 11:13 |
|
|
|
|
#1976 |
|
szamanka
|
Niestety tak, aż nie chce mi się myśleć o wyjściu z domu...
|
|
#1977 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dukani szalone ( rozpisane maxymalnie
)pewnie zaraz dostanę, ale zapytam zanim się wścieknę i wyrzucę kompa przez okno , od rana szukam przepisu na te słynne naleśniki Berliniani i znaleźć nie mogę, a i tu szukałam i na forum z przepisami...ślepa pewnie jestem...ale pomóżcie....![]() tak w ogóle to od jutra zaczynam, lodówka już pełna protein, wiec zaczynam walkę z klusowatością;D buziaki Kochane
|
|
|
|
#1978 |
|
Przyczajenie
|
To właściwie jak to jest w praktyce? Schudłam swoje na proteinach, na warzywach odzyskam i co dalej.... na proteinach stracę ale znowu tyle samo? czy jest to jakoś zwielokrotnione? Dodam że książkę czytałam ale ciekawi mnie jak to jest naprawdę.
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
nie odzyskasz...
|
|
|
|
#1980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Au pair nie jestem juz jakos dwa lata mi starcza ale u tej rodzinki bywam do trzech razy w tygodniu bo mieszkamy blisko siebie (jeszcze)![]() A gdzie robilas au pair? Cytat:
tego roll on uzywam od tygodnia... o moim tylku to sie lepiej nie wypowiadam nie lubie
"Nikt o tobie nie myśli. Wszyscy myślą wyłącznie o sobie, tak samo jak ty" Mężczyzna jest jak sukienka, trzeba go najpierw przymierzyc..... Edytowane przez mav Czas edycji: 2010-02-20 o 12:25 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.

i nie przełożę na 1 marca 

mam miejsce na 3 puszki i wiecej juz nie wcisne do kredensu.... 

;p w gablocie na 60 puszek z herbatą zostaly mi teraz 3 wolne miejsca na herbaty.... i co ja teraz zrobie....
)
obudziła mnie moja mama wychodząca o 5... i jakoś... zasnąć już nie mogłam. Zrobiłam sobie kawy i usmażyłam omlet otrębowy, który już cały wszamałam - uwielbiam go, nawet jak skończę dietę to będę go sobie robić