Mamy lipcowe 2018 cz. IV - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-05-04, 11:52   #1981
Patrycja28100
Rozeznanie

Dot.: Mamy lipcowe 2018 cz. IV

Hej. Ja ostatnio weny brak do wszystkiego, ciagle chodze taka senna.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png Capture%2B_2018-05-04-12-02-35.png (135,7 KB, 39 załadowań)
Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 12:04   #1982
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość
O kurczaki, to w 31 tyg. już takie konkrety się nosi? Wow! U nas USG będzie dokładnie 30+0, ale u mnie może być drobniejsze dziecko, w sensie właśnie raczej gdzieś poniżej średniej na siatce. No ciekawa jestem strasznie.

A jeśli chodzi o imiona, to co Ci się bardziej podoba? Krótsze czy dłuższe? Dźwięczne czy bardziej melodyjne? Nie masz problemu z popularnością czy wolisz coś mniej osłuchanego?

Dla dziewczynki mieliśmy typ jeszcze z poprzedniej ciąży - Idalia. Tż też bardzo lubi Rozalia (niemieckie ), a mi z kolei się spodobało słowiańskie Mira. A i Flora. Jestem sobie w stanie wyobrazić, jak tulę małą Flo. Ale to nie przejdzie u nas, bo - zapomniałam Wam napisać - okazuje się, że Tż nie lubi imion na F. Lubię też np. Michalina, Marcjanna, Aurora, Zoja, Dobrochna, Walentyna, Regina, Sława, Żywia...

aaska92, summer_overture dziękuję bardzo za pozytywny odzew w sprawie imienia.

Bardzo się cieszę, że Benio "przyklepany". Też mi się podoba to imię, a do Waszej paczki świetnie pasuje.

Rewelacja, że się uda bez kredytu Długi u rodziny to też trochę stresujące, ale chyba lepiej niż w banku jednak.
W sumie to braliśmy Idę pod uwagę,... Zanim byłam w ciąży to mówiliśny , że trzecia jak będzie dziewczynka to Klementynka Starsi bracia to Olek i Franek, teraz niestety b. popularne, ale dajemy radę Co by tu pasowało? W sumie teraz jakbym chłopcom nadawała to wybrałabym coś bardziej oryginalnego...

cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 12:27   #1983
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Już chyba wcześniej też się zgadałyśmy, że podobne imiona nam się podobają. Aż sprawdziłam tę Wandę - 162 nadania w zeszłym roku. Myślisz, że w tym będzie więcej? Ja wróżę, że Helena będzie się pięła powoli do pierwszej dziesiątki, a Amelia, Julia i Zuzanna zaczną powoli spadać.

No to zdrówka i kciuki za domowe sposoby!
Myślę, że tak bo pokazało się imię u dwójki dzieci gwiazd ;-) 162 to super, myślałam, że częściej jednak było. Niestety Helena już w zeszłym roku się zrobiła na fali, jak nadawałam 4 lata temu to było jedno z najrzadziej nadawanych, a widziałaś już pewnie jaki się zrobił trend na to imię...

U nas będzie Władysław, niecałe 240 nadań w zeszłym roku, mogło być lepiej ale nie narzekam

Stary 2018-05-04, 12:28   #1984
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez folinka Pokaż wiadomość
odo, opis Waszych zmagań jest doskonały I ja też głosuję za Erwinem U mnie w dalszej rodzinie było to imię, choć nie kojarzę żadnych niemieckich korzeni... Więc dla mnie jest troszkę osłuchane, ale pozytywnie zdecydowanie!

I ja też Was rozumiem z potrzebą wyboru imienia wcześniej, też tak mam! Nigdy osobiście nie miałam tego uczucia, że po porodzie nie pasuje do dziecka. I właśnie dosłownie kilka dni temu jeszcze potwierdzałam u męża, czy już mamy to na 100%, czy nie chce jeszcze przedyskutować i zostaje już na bank Beniamin, a na drugie Marcin po pradziadku

Beniamin to bardzo ładne imię i faktycznie pasuje do Waszej rodzinki jeszcze nie pisałam - cudne rzeczy robisz na szydełku! Teraz czapka dla męża? Kocyk może też
masz w planie?

Stary 2018-05-04, 12:28   #1985
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MalaGosia88 Pokaż wiadomość
Myślę, że tak bo pokazało się imię u dwójki dzieci gwiazd ;-) 162 to super, myślałam, że częściej jednak było. Niestety Helena już w zeszłym roku się zrobiła na fali, jak nadawałam 4 lata temu to było jedno z najrzadziej nadawanych, a widziałaś już pewnie jaki się zrobił trend na to imię...

U nas będzie Władysław, niecałe 240 nadań w zeszłym roku, mogło być lepiej ale nie narzekam

Koleżanka w tym roku rodziła i też dała synkowi na imię Władysław

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Camelitos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 12:28   #1986
aniama6
Zadomowienie

Dla dziewczynek podoba mi się wiele imion, miałam w głowie Nela, ale tu chyba miałabym raczej problem które z wielu wybrać. Wszystkie Wasze typy dziewczęce piękne. Dla chłopca podoba mi się zdrobnienie Alek, od czego można tak zdrabniać? Czy te upały kiedyś się skończą? U mnie ani kropli deszczu, 20 minut w ogrodzie i padam, teraz sprzątamy przed remontem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 12:30   #1987
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
W sumie to braliśmy Idę pod uwagę,... Zanim byłam w ciąży to mówiliśny , że trzecia jak będzie dziewczynka to Klementynka Starsi bracia to Olek i Franek, teraz niestety b. popularne, ale dajemy radę Co by tu pasowało? W sumie teraz jakbym chłopcom nadawała to wybrałabym coś bardziej oryginalnego...

Mi Ida spokojnie by do Twoich chłopaków pasowała. Ja wolę dłuższe imiona, więc pewnie w wersji Idalia, ale sama Ida też jest świetna. Mam kuzynkę Klementynę, mimo, że długie to całkiem fajnie się mówi i słucha tego imienia. W skrócie mówią na nią Tusia. A jakby tak poszukać w takich tradycyjnych? Jak nie Walentyna, to może Stefania? Liliana i Helena też mi pięknie brzmią, ale to raczej grupa tych popularnych aktualnie.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-05-04, 12:31   #1988
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Koleżanka w tym roku rodziła i też dała synkowi na imię Władysław

Grzeczny jest mały? wierzę, że imię to też konkretny charakter, a nie znam żadnego Władka ani starszego ani mniejszego

Stary 2018-05-04, 12:32   #1989
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny melduję się po przerwie majowkowej nie nadążam z czytaniem bo Internet mi nie działa w laptopie także nie wiem co u was się działo z telefonu to nie dam rady ogarnąć. Bardzo miło spędziłam kilka dni z Markiem oczywiście cisnienie i cukier cały czas kontroluje cukier czasem za wysoki ciśnienie na razie w normie. 8 maja jade do diabetologa na konsultacje. A 14 maja ide znow do szpitala tez do centrum zdrowia matki polki leki dostaalm na wynos tylko na 2 tygodnie.
ciesze sie ze te dni były milo spędzone! I mam nadzieję, ze bedziesz miec również w przyszlosci wsparcie
Z cisnieniem to dobrze, ale jestes caly czas na lekach, tak? Stosujesz już jakas diete dla cukrzykow?
Cytat:

Oj teraz to co niby oryginalne, za 5lat bedzie w top 10 dlatego staram się nie przykladac do tego wagi, chociaz gdzies z tylu glowy siedzi mi myśl, ze wśród znajomych jest tak duzo Julek, Zosiek, Jasiów, Franków, ze po prostu odrzucam te imiona. Może nie tyle z punktu widzenia popularnosci ile z faktu, ze tyle w najblizszym gronie jest tych imion

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 12:40   #1990
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dla dziewczynek podoba mi się wiele imion, miałam w głowie Nela, ale tu chyba miałabym raczej problem które z wielu wybrać. Wszystkie Wasze typy dziewczęce piękne. Dla chłopca podoba mi się zdrobnienie Alek, od czego można tak zdrabniać? Czy te upały kiedyś się skończą? U mnie ani kropli deszczu, 20 minut w ogrodzie i padam, teraz sprzątamy przed remontem

Alek? No od Aleksandra się utarło Olek, ale może Aleksy? Sam "Alek" też nadawany, w zeszłym roku 8 razy.

Cytat:

Wład Jesteś imionową trans-seterką
odowska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 12:50   #1991
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Grzeczny jest mały? wierzę, że imię to też konkretny charakter, a nie znam żadnego Władka ani starszego ani mniejszego

Ponoc bardzo grzeczny ja w sumie znam 2 osoby o tym imieniu - mojego chrzestnego i synka koleżanki oni generalnie są nakręceni na tematy wojenne córce chcieli dać na imię Inka ale chyba nie przeszło w urzędzie więc jest Kalina no i teraz Władysław

Stary 2018-05-04, 12:51   #1992
aniama6
Zadomowienie

Ja mam ten problem/ nie problem ze zawodowo stykam się conajmniej z 60 dzieciakami z rocznika, a ogólnie w pracy to ok 300 ich jest i prawie każde imię mi się kojarzy. Chyba zrobię sobie statystykę w wolnym czasie imion z tego roku. Władka małego szczerze mówiąc nie znam, Erwina jednego.

aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 12:51   #1993
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Alek? No od Aleksandra się utarło Olek, ale może Aleksy? Sam "Alek" też nadawany, w zeszłym roku 8 razy.

U mnie zawsze na każdego Aleksandra zrobniale się mówi Alek

Stary 2018-05-04, 12:57   #1994
MalaGosia88
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz tyle gwiazd w ciąży, że się nie zdziwię jak któraś urodzi małego Władka i za 5 lat Wład na topie
Cytat:
Napisane przez Camelitos Pokaż wiadomość
Ponoc bardzo grzeczny ja w sumie znam 2 osoby o tym imieniu - mojego chrzestnego i synka koleżanki oni generalnie są nakręceni na tematy wojenne córce chcieli dać na imię Inka ale chyba nie przeszło w urzędzie więc jest Kalina no i teraz Władysław

Kurczę, to może zależy od urzędu, bo znam jedną Inę. Mojemu Tacie też się kojarzy tylko z historią, co przychodzimy to innego Władysława z historii Polski mi przytacza nastroiłaś mnie optymistycznie do imienia .

Stary 2018-05-04, 12:59   #1995
monyaa108
Raczkowanie

Kropka biorę leki szpitalne i pewnie dobrze działają.a diety specjalnej nie mam staram się eliminować proste węglowodany, odstawilam slodycze, bialy chleb i cukier i kupuje specjalny chleb dla diabetyków w sumie nie gotuje dla siebie to wybieram potrawy w bistro według ogólnych zaleceń
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-04, 13:08   #1996
Camelitos
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz tyle gwiazd w ciąży, że się nie zdziwię jak któraś urodzi małego Władka i za 5 lat Wład na topie Kurczę, to może zależy od urzędu, bo znam jedną Inę. Mojemu Tacie też się kojarzy tylko z historią, co przychodzimy to innego Władysława z historii Polski mi przytacza nastroiłaś mnie optymistycznie do imienia .

Cieszę się

Stary 2018-05-04, 13:21   #1997
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ten problem/ nie problem ze zawodowo stykam się conajmniej z 60 dzieciakami z rocznika, a ogólnie w pracy to ok 300 ich jest i prawie każde imię mi się kojarzy. Chyba zrobię sobie statystykę w wolnym czasie imion z tego roku. Władka małego szczerze mówiąc nie znam, Erwina jednego.

Zdradzisz czym się zajmujesz?

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-05-04, 13:29   #1998
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Ale rozkminy imienne! Oj z meskich tak malo bylo dla nas so wyboru... bo zawsze cos. Zalezalo nam na imieniu, które jest mniej lub bardziej znane na całym swiecie (nie wiadomo gdzie go wywieje, jak bedzie dorosly). Braliśmy jeszcze Jana pod uwagę, ale jakoś od zawsze jak był temat dzieci, to przewijalo sie imie Adam. Więc i tak będzie

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-04, 15:45   #1999
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Witam was dziewczyny

Dawno z wami nie pisałam bo od niedzieli, ale co jakiś czas podczytuje. Ciężko mi teraz was ponadrabiać

U mnie majówki u rodziców ciąg dalszy, jutro wracam do domu. Pogoda super, wypoczywam zjadam smaczne obiadki od mamy i aż strach stanąć na wadze

Od wczoraj moja mała wiercipięta musiała się chyba znowu obrócić a już była głową w dół. Teraz wypchnęła mi brzuch od pępka w górę po same żebra i nie mogę przez to oddychać.

Odniose się przede wszystkim do udanych wizyt i dużych dzieciaczków. Cieszę się że wszystko jest ok

Co do imion my dalej nie mamy dla naszej małej, ale gdybym miala chłopaka to bardzo mi się podoba Jeremi lub Jonasz.

Wrócę do domu to będę bardziej na bieżąco z wami
Miłego popołudnia życzę.

xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-05-04, 16:17   #2000
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Mi Ida spokojnie by do Twoich chłopaków pasowała. Ja wolę dłuższe imiona, więc pewnie w wersji Idalia, ale sama Ida też jest świetna. Mam kuzynkę Klementynę, mimo, że długie to całkiem fajnie się mówi i słucha tego imienia. W skrócie mówią na nią Tusia. A jakby tak poszukać w takich tradycyjnych? Jak nie Walentyna, to może Stefania? Liliana i Helena też mi pięknie brzmią, ale to raczej grupa tych popularnych aktualnie.
Ida trochę krótkie i Idalia mi się podoba, a zdrabniać zawsze można , ale tu też kręci nosem i np. mojej siostrze się Ida nie podoba.
Cytat:

Mały Władzio, super na razie bardziej w pokoleniu wujków mi się kojarzy, ale kto wie jaka moda przyjdzie. Helenka bardzo mi się podoba, ale zdrobnienie Helka już wogóle nie i jak tu walczyć ze zdrobnieniem imienia...
Wspominana Wanda też pięknie, ale TŻ protestuje.
Cytat:

Nela też mi się podoba a od jakich imion to zdrobnienie? Kornelia i jakie jeszcze?
Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny

Dawno z wami nie pisałam bo od niedzieli, ale co jakiś czas podczytuje. Ciężko mi teraz was ponadrabiać

U mnie majówki u rodziców ciąg dalszy, jutro wracam do domu. Pogoda super, wypoczywam zjadam smaczne obiadki od mamy i aż strach stanąć na wadze

Od wczoraj moja mała wiercipięta musiała się chyba znowu obrócić a już była głową w dół. Teraz wypchnęła mi brzuch od pępka w górę po same żebra i nie mogę przez to oddychać.

Odniose się przede wszystkim do udanych wizyt i dużych dzieciaczków. Cieszę się że wszystko jest ok

Co do imion my dalej nie mamy dla naszej małej, ale gdybym miala chłopaka to bardzo mi się podoba Jeremi lub Jonasz.

Wrócę do domu to będę bardziej na bieżąco z wami
Miłego popołudnia życzę.

Oo też nie macie imienia? Pocieszające, że nie jesteśmy jedyni a jakie macie typy?

No dyskusja o imionach zawsze spoko z innej beczki to TŻ właśnie pojechał do IKEI oddać rzeczy i kupi mi fotel uszak który już chciałam od dłuższego czasu i to ten w palmy.... A zamierzam go wstawić do... kuchni

Stary 2018-05-04, 16:41   #2001
pola25
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem,że ten temat się przewijal- co polecacie do kapieli maluszka???

Monya strasznie się cieszę,że miło spedzilas czas!

Bursztynku miło,że przyjemnie mija Ci czas!

Norka,Blanka,Zua gdzie jesteście????

Dzisiaj pogoda przyjemniejsza,właśnie wrocilismy ze Starówki,miło było opuścić domowe mury!

Co do imienia,to my już mieliśmy ustalone przed ciążą.Nawet coś chciałam potem.kombinować,ale syn się nie zgadzał.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 16:55   #2002
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Ida trochę krótkie i Idalia mi się podoba, a zdrabniać zawsze można , ale tu też kręci nosem i np. mojej siostrze się Ida nie podoba. Mały Władzio, super na razie bardziej w pokoleniu wujków mi się kojarzy, ale kto wie jaka moda przyjdzie. Helenka bardzo mi się podoba, ale zdrobnienie Helka już wogóle nie i jak tu walczyć ze zdrobnieniem imienia...
Wspominana Wanda też pięknie, ale TŻ protestuje.Nela też mi się podoba a od jakich imion to zdrobnienie? Kornelia i jakie jeszcze? Oo też nie macie imienia? Pocieszające, że nie jesteśmy jedyni a jakie macie typy?

No dyskusja o imionach zawsze spoko z innej beczki to TŻ właśnie pojechał do IKEI oddać rzeczy i kupi mi fotel uszak który już chciałam od dłuższego czasu i to ten w palmy.... A zamierzam go wstawić do... kuchni

Uszak piekne są! Jednak ja szukam czegos dobrego do karmienia i uszak jest dla mnie za niski, niskie podlokietniki. I czemu te ceny są takie szalone??
Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość

Monya strasznie się cieszę,że miło spedzilas czas!

Bursztynku miło,że przyjemnie mija Ci czas!

Norka,Blanka,Zua gdzie jesteście????

Dzisiaj pogoda przyjemniejsza,właśnie wrocilismy ze Starówki,miło było opuścić domowe mury!

Co do imienia,to my już mieliśmy ustalone przed ciążą.Nawet coś chciałam potem.kombinować,ale syn się nie zgadzał.
Hm... sama nie wiem... polozna mowila, ze jak dziecko nie jest brudne i sa upaly, to myc w samej wodzie. I zeby nie myć w oliwkach. Mam jakies próbki z nivei i johnson wiec będę próbować i ew. potem kupię dużą butle. Chetenie poslucham innych opinii

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-04, 16:58   #2003
pola25
Zakorzenienie

Kropka starszy syn nie tolerowal oliwek,więc teraz.nawet nie będę kupowala.A później zobaczymy.
Stary 2018-05-04, 17:08   #2004
aaska92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropka_nad_i Pokaż wiadomość
Uszak piekne są! Jednak ja szukam czegos dobrego do karmienia i uszak jest dla mnie za niski, niskie podlokietniki. I czemu te ceny są takie szalone??Hm... sama nie wiem... polozna mowila, ze jak dziecko nie jest brudne i sa upaly, to myc w samej wodzie. I zeby nie myć w oliwkach. Mam jakies próbki z nivei i johnson wiec będę próbować i ew. potem kupię dużą butle. Chetenie poslucham innych opinii

U mnie położna mówiła własnie, żeby ogólnie kąpać 2 x w tygodniu, a w pozostałe, jeśli są upały to tylko wkładać do wody, żeby malucha odświeżyć.

Odnośnie produktów to nie polecała za bardzo tych produktów co masz próbki zwłaszcza johnson często wywołuje uczelnia, ale wiadomo każde dziecko reaguje inaczej.

Po za tym pocieszyłam się chłodniejszą temperaturą tak do 11:00, chmury zaraz gdzieś poszły sobie i temperatura wzrosła z powrotem zero deszczu . Chociaż włosy 10 cm krótsze zawsze coś lżej
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 17:23   #2005
folinka
Zadomowienie

Dziękuję za miłe słowa o Beniu!

Cytat:

Hm, ja tak bardzo tego nie wiążę, ale mogę Ci opisać Władka, którego ja znam. Chyba Wam już wspominałam o bliźniakach Jadwidze i Władysławie z mojej klasy z podstawówki. Pomimo, że byli ze mną w klasie, to zawsze jakoś czułam oryginalność, rzadkość ich imion, bo jednak odróżniali się od wszystkich Kaś, Anek, Magd, Tomków czy Łukaszów
Powyższy Władek był zawsze typem pozytywnego łobuza, a na pewno sympatycznym i wesołym kolegą, zdecydowanie optymistą. Mieliśmy trochę po szkole jeszcze kontakt, zdaje się, że wyszedł na ludzi

cambria, dziękuję!
Czapa dla męża już gotowa i nawet w użyciu. Kilka nocy temu było 2 st u nas, więc dumny wziął ją do pracy.
Wczoraj zrobiłam pierwszy sweterek - dla misia, wiecie, ten do kompletu do szaliczki i kocyka, więc nie patrzcie na kolory - właściciel misia wybrał włóczkę a mi chodziło o to, żeby spróbować w ogóle. A misiu to egzemplarz wiekowy, ukochany, przekazany z ojca na syna
Ooo, kocyk jakiś na pewno wcześniej czy później powstanie!

DSC_0026-1896x2528.JPGUntitled.jpg
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 17:23   #2006
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:
Kropka starszy syn nie tolerowal oliwek,więc teraz.nawet nie będę kupowala.A później zobaczymy.
O widzisz!
Cytat:
Napisane przez aaska92 Pokaż wiadomość
U mnie położna mówiła własnie, żeby ogólnie kąpać 2 x w tygodniu, a w pozostałe, jeśli są upały to tylko wkładać do wody, żeby malucha odświeżyć.

Odnośnie produktów to nie polecała za bardzo tych produktów co masz próbki zwłaszcza johnson często wywołuje uczelnia, ale wiadomo każde dziecko reaguje inaczej.

Po za tym pocieszyłam się chłodniejszą temperaturą tak do 11:00, chmury zaraz gdzieś poszły sobie i temperatura wzrosła z powrotem zero deszczu . Chociaż włosy 10 cm krótsze zawsze coś lżej
Zobacze, wyprobuje. Dobre opinie ma ten plyn do kapieli z babydream. Może kupię ten! Pewnie jeszcze jakieś probki przewina sie przez moje ręce... u mnie w szpitalu rozdają niebieskie pudelko więc pewnie cos tam też znajdę!

Uczę się cierpliwości
Stary 2018-05-04, 17:26   #2007
asiaczek
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że Johnson ma słaby skład i niestety ma raczej kiepskie opinie. Ja będę z początku kąpała w samej wodzie. Gdyby były jakieś przesuszenia to dodam kilka kropel oleju z migdałów. A później prawdopodobnie będę używać żelu z Babydream tak jak u synka. Emolientów lepiej unikać gdy skóra nie jest problematyczna.

Wysłane z mojego Che2-L11 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-05-04, 17:27   #2008
folinka
Zadomowienie

Cytat:
Weleda lub Hipp.
Przez pierwsze miesiące daję dosłownie kilka kropli do wanienki z wodą.
folinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 17:45   #2009
nesska89
Raczkowanie

Ja będę używać kosmetyków z babydream, u synka się sprawdziły więc teraz też mam nadzieję że się sprawdza

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-05-04, 17:49   #2010
pola25
Zakorzenienie

Folinka zdolniacha z Ciebie!

Neska,Folinka,Asiaczku dziękuję!

Ktoś tutaj pisał,kiedyś,o jakimś mydle??!!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości