![]() |
#1981 |
Rozeznanie
|
Dot.: Guzek na piersi - wątek zbiorczy!
pytanie. zajmuje sie tym ginekolog? on jak cos daje skierowanie dalej?chodzi mi o nfz
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1982 |
Zadomowienie
|
Nikt nie wie o dobrym chirurgu na śląsku? Może ktoś jednak zna? Szukam chirurga, jeden chyba czekał na kase bo dwa razy dzwoniłam, aż w końcu wziął mój numer i powiedział że jak zwolni się miejsce w szpitalu to zadzwoni, ale nie dzwoni 3 tyg.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do tabletek anty to jest na ich temat mnóstwo opinii i nie ma co się zadręczać, że niby sprzyjają powstawianiu guzków czy nowotworów. Ja biorę Yasminelle i na ulotce pisze jasno i wyraźnie, że "U kobiet stosujących złożone preparaty antykoncepcyjne, nieznacznie częściej obserwuje się raka piersi, ale nie wiadomo, czy jest to spowodowane stosowaniem tabletek. Na przykład, może tak być, że więcej nowotworów jest wykrywanych u kobiet stosujących złożone preparaty antykoncepcyjne, ponieważ są one częściej badane przez swoich lekarzy." I wszystko w temacie ![]() Cytat:
A można wiedzieć z jakiego powodu szukasz chirurga? Do wycięcia jakiegoś guzka? (oczywiście jeśli można wiedzieć).
![]() |
![]() |
#1984 |
Rozeznanie
|
Chocko jaki jest sens pisania dwa razy tego samego?
ja napisalam, a Ty powtórzyłaś, tylko z ulotki. ona2008 każdy lekarz może skierować Cię na usg-jeżeli chcesz to zrobi na kasę chorych. często ginekolog od razu robi usg lub daje dwa skierowania, od razu na biopsje. oprócz tego ginekolog zna się na tym lepiej od "zwykłego" lekarza, może zaproponować Ci kogoś konkretnego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1986 |
Rozeznanie
|
dzieki Trah.wkoncu sie umowilam i troche sie boje co to bedzie.plus zbieg okolicznosci.rano gin, potem biegiem na zajecia, i z nich biegiem do dentysty. to bedzie zabiegany dzien.
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Zadomowienie
|
W poniedziałek ide do szpitala na zabieg wychodze we wtorek. Boje się
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1988 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 |
Przyczajenie
|
Trzymam kciuki i ja!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Zadomowienie
|
i ja też trzymam kciuki
![]() A ja już jestem po zabiegu wycięcia guzka, miałam go w piątek. To moje drugie doświadczenie w tej kwestii. Mam nadzieję, że nie zrobi mi się trzeci. Bo 3 piersi nie mam ![]()
Dziewczyna, u której szybko poszło ![]() 26.07.2016 zaręczyny ![]() 17.06.2017 ślub ![]() Edytowane przez Laurieen Czas edycji: 2009-02-02 o 20:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1992 |
Przyczajenie
|
napisane przez reniulag
Cześć dziewczyny! Mam problem ostatnio wykryłam w lewej piersi guzka, mam takie odczucia dotykając go jak większość z Was, a mianowicie: jest wielkości ziarnka grochu, jest twardy, zdaje się przesuwać podczas dotyku, ale dodatkowo niepokoi mnie to, że odczuwam lekki ból lewej ręki, oczywiście nie jest powiedziane, że przyczyną tego jest guzek, ale człowiek jak przestraszony to wkręca sobie wszystko. Mam prawie 30 lat i jeszcze nie rodziłam dzieci, przez 6 lat brałam pigułki antykoncepcyjne a wiem, że mogą one mieć wpływ. Zdaję sobie sprawę, że podstawa to wizyta u lekarza, ale jest może wśród Was osoba z podobnymi odczuciami? Co tu dużo mówić jestem zmartwiona, a nie chce rozdmuchiwać sprawy i napędzać innym stracha skoro sama nie wiem. Dodam jeszcze, że mam złe doświadczenia z lekarzami, rok temu stwierdzili u mnie raka mózgu, wyjęli mi totalnie z życia tydzień po czym okazało się, że nie ma żadnego raka ani czegokolwiek co by go przypominało, nikt za pomyłkę nawet nie przeprosił. Dodaję tylko to zdarzenie po to aby pokazać, że często lekarze są omylni. Proszę napiszcie w sprawie piersi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 |
Zadomowienie
|
Oska7, Bepo,Laurieen Dzięki Wam bardzo
![]() Laurieen jak się teraz czujesz? jak po zabiegu? usypiali Cię? wiesz mam takie myśli, że jak wytne to i tak po jakimś czasie mi wyrośnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuję się bardzo dobrze, pierś zaczyna mnie swędzieć, bo rana się goi. Robili mi ze znieczuleniem miejscowym i najnieprzyjemniejszy moment to wtedy, gdy wstrzykują znieczulenie- później nic nie boli. Ale radzę nie myśleć podczas zabiegu, co oni Ci tam robią, bo tylko słabo Ci się zrobi. Patrz się za okno, albo myśl o czymś przyjemnym ![]() ![]() Od czasu zabiegu odczuwam dyskomfort podczas kąpieli, gdyż nie mogę moczyć tego miejsca. Poza tym przez pierwsze dwa dni miałam nieco ograniczone ruchy ręką (szwy blisko dołu pachwowego). Ale to naprawdę nie jest takie straszne, jak się wydaje. Czy Ci się odnowi? Nie powinno w tej samej piersi. I trzymam kciuki na przyszłość ![]()
Dziewczyna, u której szybko poszło ![]() 26.07.2016 zaręczyny ![]() 17.06.2017 ślub ![]() Edytowane przez Laurieen Czas edycji: 2009-02-03 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1995 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Najgorsze jest to , że człowiek ciągle się dotyka po tym biednym cycku, w nadziei, że sam zniknie ![]() ![]() Trzymam kciuki za Ciebie i życzę szybkiego powrotu do zdrówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1996 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ciesze sie ze masz to juz za Soba. Ja tez jestem umowiona na zabieg w marcu, dlatego chcialam Cie zapytac o pare rzeczy, jesli moge.. Czy zabieg jest bolesny i jak sie czulas po nim? Ja najbardziej boje sie bolu juz po, bo jestem niestety bardzo na to wrazliwa ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 |
Zadomowienie
|
Laurieen Dzięki za słowa otuchy
![]() Ja mam mieć zabieg, ale prawdopodobnie mam być uśpiona ![]() ![]() co jest lepsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dr Andrzej Grzela. Przyjmuje w Bytomiu, w Sigmie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2000 |
Przyczajenie
|
Hej, byłam dziś odebrać wyniki badań, ale okazało się, że można je odbierać tylko w środy między 13 a 14, więc nawet jakbym chciała, to nie dałabym rady, bo miałam dziś dwa egzaminy. Na szczęście sesja jest już skończona.
Pani w recepcji pozwoliła mi zerknąć na wyniki, ale nie mogłam ich zabrać do domu. Zapamiętałam dwie ważne rzeczy: to nic "podejrzanego", a w zmianie jest dużo płynu. Co to może oznaczać? Dowiem się najprędzej w środę, więc jeśli cokolwiek wiecie na ten temat, podzielcie się ze mną swoją wiedzą, bo zżera mnie ciekawość. ![]() A humor mam wyśmienity. Sesja zdana, średnia prawie 4,5 i nie mam nic złośliwego. Życie jest piękne. ![]() Edytowane przez Bepo Czas edycji: 2009-02-04 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2001 |
Zadomowienie
|
Możliwe że masz racje. Ja mam go niewyczuwalnego. Tylk usg potwierdziło że mam guzka. Ja chyba też wole być uśpiona
![]() Dzięki za namiary anemeon |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ciekawa natomiast jestem co lekarz zaleci po obejrzeniu wyników. W końcu coś będzie trzeba z tym zrobić skoro odczuwasz ból. Nie wiem czy to będzie mieć jakiś związek z Twoja sytuacja (pewnie nie ![]() Gratulacje z powodu sesji ![]()
![]() |
![]() |
#2003 |
Przyczajenie
|
Dzięki ChokoGirl
![]() ![]() Naprawdę mi ulżyło. A mój chłopak bardzo, bardzo się cieszy. Dopiero teraz do mnie dotarło, jak on się denerwował. Jego siostra dwa lata temu zmarła na raka sutka(miała 35lat), więc strasznie się o wszystko dopytywał. Może trochę wyolbrzymiał, ale gdyby nie on, to nie wiem, czy w ogóle bym się tym guzkiem zainteresowała. ;-) Życzę zdrowia, Dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Rozeznanie
|
przy wszystkich moich guzach tłumaczono mi, że jeżeli jest płyn to jest ok.
czasami igłą to wyciągają, podobno często podczas biopsji. Bepo jeżeli chodzi o tabletki, to tak jak pisałyśmy na poprzedniej stronie- ile lekarzy tyle wersji. teraz ja czekam na swój wyrok, jutro dzwonie do międzynarodowego centrum nowotworów, o zgrozo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2005 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
może mieć to wpływ na decyzje, ale nie decyduje o tym. ja-kobieta o rozmiarze A, mały guz, banalne miejsce-narkoza. bardzo często decyduje o tym sam lekarz. ostatnio coraz częściej kobiety skarżą się, że coś czują. to naprawdę zależny od lekarza/szpitala. a przede wszystkim od wyników biopsji-rodzaju guza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2006 |
Raczkowanie
|
Trah widzę, że jesteś Łodzi.
Mam do Ciebie w związku z tym takie pytanie: Czy mogłabyś polecić jakąś przychodnie z Łodzi (prywatna, państwowa) wykonującą usg i biopsje?
![]() |
#2007 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Rozeznanie
|
Choko ja usg robiłam w dermedzie na piotrkowskiej.
bardziej polecam usg na piotrkowskiej 3/5, dr. Głowacka, numer telefonu: 42-632-16-48 na biopsje, nawet prywatna musisz mieć skierowanie. ja biopsji nie robiłam. od razu mnie cieli, wiem, że w dermedzie tez robią. polecam poradnie onkologiczną w matce polce i dr. westfala |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2009 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam i czekam na wieści. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 |
Rozeznanie
|
niestety czekam już dwa miesiące na wyniki i poczekam jeszcze minimum miesiąc.
ja do lekarza nie musiałam mieć skierowania, tylko czekałam na wizytę ponad miesiąc, ale to lekarz decydował czy zrobią mi badania. miło Lucku z Twojej strony ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.