|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mikołajkowe dzieciaczki 2007
primavera - wszystkiego najlepszego dla Huberta
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero południe, a ja mam dosyć wszystkiego i na pysk padam ![]() Tż chory, dostał wczoraj na wieczór gorączki i cały czas go trzyma (39,8) daje się zbić tylko na chwilę. Biedny, jest wykończony, nie ma siły sam się nawet napić... Hubert ma dziś dzień "ja chcę na ręce" i tak cały czas go noszę, wszystkie zabwaki są ok pod warunkiem, że ja siedzę przy nim. Jak odejde, to ryk. Śpi też na rękach - 3 razy próbowałam go odłożyć i się wybudzał... TŻ oddelegowałam do pokoju na dole, Hubert w sypialni - a ja biegam między nimi. Szkoda mi Huberta, bo tak aśliczna pogoda -a my na spacer nie idziemy
|
|
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() A my po wizycie u lekarza - Łukaszek waży 4850g i ma 54 cm a po urodzeniu miał 56 zmalał biedaczysko ![]() ![]() No i nawet mieliśmy pierwsze szczepienie co mnie trochę zaskoczyło mimo, że już 6 tygodni minęło ale na ostatniej wizycie pielęgniarka nam powiedziała, że jak chcemy szczepionkę 6w1 to mamy sie zgłosić po 8 tygodniach dopiero a nie po 6... Ja w sumie tak dziś sie na kontrolę wybrałam i bardzo dobrze bo sie okazało, że można po 6 ![]() Oczywiście byliśmy bez pieniędzy bo kto sie spodziewał takiego obrotu sprawy Więc zastawiliśmy książeczkę zdrowia i TŻ musi iść tam po pracy.Ale mam dziewczyny pytanie bo koleżanka mi powiedziała, że w jakiejś aptece ta szczepionka kosztuje nie 180zł jak musimy zapłacić ale 60 zł ... Czy któraś z Was płaciła 60 zł?.... Kupowałyście szczepionkę w aptece czy w przychodni wam dawali?... A Łukaszek teraz śpi, spłakał sie bidaczek aż mnie sie chciało wyć razem z nim...
|
|
#1984 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale dałam tyłka dzisiaj...kurcze...zaryso walam samochód. Kupilismy go rok temu, nic to, że ja go spłacam ale mąż chucha na niego i dmucha malutka ryska nad tylnim kołem, no jejku, otarłam sie o płotek jak parkowalam..no ale musze powiedzieć bo pewnie i tak się dopatrzy za jakiś czas...o jejku jakie będzie cyrki odstawiał, aż mi sie nie chce... już go widze na kolanach w tym deszczu jak maca lakier, a sąsiedzi w oknach siedza i pukają się w głowę
|
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze chociaz wystaw go na sloneczko? chyba, ze potrzebna bylaby blokada na czujnik ruchu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
Sławka co do mierzenia dziecka to u nas wyszło tyle samo co w szpitalu i mi pani pielęgniarka powiedziała, że w spzitalu mierzą jakoś inaczej dziecko, od środka głowy czy coś... więc wychodzi więcej niż w rzeczywistości...
Co u nas słychać? Małą męczyła wczoraj dość mocna kolka. Ale jakoś daliśmy radę, tzn mąż dał, ja poszłam spać, teraz mała grzecznie leży sobie w leżaczku-bujaczku - dla mnie to rewelacyjna sprawa, po prostu nie wierze, że moja mała tak sama może sobie leżeć, wibracja włączona, dupka się trzęsie a ona happy ![]() Poza tym pytałam teściową ostatnio ile pieniążków mam jej dać, albo co kupić do chrztu, to powiedziałe że zgłupiałam, więc ciasta, sałatki, różne przystawki i flaczki w gratisie od teściów, poza tym teściowa zajmuje się całym przygotowaniem chrztu, bo robimy u niej w domu, sama sie zaoferowała, jezu to ogólnie skarb a nie teściowa. Naprawdę narzekać na nią nie mogę. Poza tym moi rodzice przygotują roladki, kapuchę, i jeszcze zaoferowali się, że pokupują zimną płytę, by nas odciążyć. Wiedzą, że mamy trochę wydatków, wiadomo dziecko, dwie szkoły opłacić, co wychodzi prawie 700zł miesięcznie... no i na życie wiadomo. Jezu cieszę się, że mamy takich rodziców i teściów. ![]() Poza tym ok 17 przyjadą moi rodzice na chwilę nas odwiedzić, fajnie, teraz teściowa siedzi, więc nie siedze sama w domu, choc moze lepiej by bylo bo mam sie uczyc na jutrzejszy ustny i pisac prace licencacjka, musze choc troche napisac i oddac babce bo nie dostane zaliczenia Poza tym zamówiłam dzisiaj karuzelę z projektorem... ciekawa jestem jaka b edzie, powinna byc u nas w poneidzialek No i wklejam też zdjęcie maty, jeszcze nie była probowana... lezaczek i mata to prezent od ludzi z firmy hihihiNo i taki śpiworek mamy do chrztu jak na zdjęciu rewelacja, kupilam na allegro i dalam az cale 30zl hihihi no i zamówiłam też dzisiaj świecę z imieniem i z datą chrztu, kupilismy szatke w ksztalcie serduszka, no i jeszcze t ylko rajstopki, bo moi rodzice kupili nam czapeczke i szaliczek biały
|
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Koletynko
![]() Zuza dostała tego 10dnia czopala i 2 dni pod rząd robiła kupy,ale o tak mało jak na jej możliwości-zobaczymy co teraz ![]() i zaczęła się mocniej ślinić-przeczytałam,że dzieciaki w tym wieku właśnie uczą się ja połykać i nie musi to być związane z ząbkowaniem mam nadzieję ![]() choć i tak najlepsząrozrywką dla niej jest leżenie przy cycu ![]() kupiłam smoczek nuka zobaczymy czy tego weźmie herbatki już jej się odechciało pić-kręci nosem i się krztusi ja oszaleję z nią ![]() lubi też coraz bardziej swoją matę i gadanie ze mną i robienie głupich min ![]() no i wpychanie rąk do buzi i ogólnie majtanie nimi,casem tak cmoknie albo się drapnie,że wystraszy i w ryk ![]() śpi tylko na spacerze albo przy cycu więc spacer 2h byliśmy 2dni u moich rodziców i wczoraj usypiałam ją 3h ![]() u rodziców spałam z nią na tapczanie,więc sobie niuplała cyca cały czas no i wczoraj też zamiast jeść i spać to ciumkanie![]() ![]() dzieciaczki słodkie wszsytkie!!!! my też małą zaczęliśmy nagrywać-telefonem słabo,ale aparatem całkiem nieźle-jak coś wrzucę do się pochwalę buziaki dla Huberta Sławko-my płaciliśmy za 6w1 180zł aaaa....dostałam dzisiaj paczkę z bobovity książeczka,słoiczek,kaszk i i herbatki miło,choć nie pamiętam kiedy i gdzie o to prosiłam![]() wejdzcie na stronę może tam coś jest? lubię takie przesyłki
|
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
primavera - ojoj, trzymaj sie cieplo!
Slawka - ja place 165zl za ta sama szczepionke i tez kupilam w przychodni. Choc slyszalam ze w aptece to podobno mozna taniej. Ale zeby az tyle???Nie sadze... koletynka - a moze nie zauwazy? Zartuje Na mnie tez kiedys slupek... wjechal![]() A wiecie ze ta sprawa ze stuknietym autem co mi na parkingu ostatnio gosciu stuknal (i niby to zostawil numer tel, a sasiad spisal numery rejestracyjne) to utknela Policja napisala ze to nie jest wykroczenie (bo gosciu to zrobil niechcacy i nie spowodowal zagrozenia zycia) i zeby sie zglosic do ubezpieczyciela...No i u nich to utknelo. Bo podobno trzeba podac nazwisko sprawcy itd...A policja oczywiscie takich danych nie udostepnila nam (choc mamy swiadkow)...![]() A teraz temat - rzeka, czyli kupki. Odstawilam jakis tydzien temu Dicoflor (w sumie podalam tylko 10 kapsulek) i maly zdecydowanie lepiej kupkuje. Tzn meczy sie biedak, ale potrafi nawet jednego dnia 4 zrobic, a nastepnego np. tylko 1 (albo sie meczy i meczy i mu troche pomagam). Ale wczesniej to w ogole nie szly same te kupki. Dzis jest dzien co wlasnie juz trzecia poszla...Nie placze przy tym - tylko sie spina, robi sie czerwony i sie siluje... Jest duza poprawa mimo wszystko. Bo w koncu slysze, sruuuu, a nie ciagle akcja przewijak![]() EDIT: annLee- ja tez to dostalam Choc juz wczesniej tez to dostalam...Nie wiem w sumie czemu drugi raz mi to wyslali (moze dane ze szpitala maja -co sie te ankiety wypelnia)....Bo wczesniej to sama gdzies sie na ich stronie bodajze zglosilam,
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co jest grane z Hanka.. czy to jest normalne, ze przez pewien czas cos juz robi, a pozniej nagle jakby robila krok w tyl??
Juz od dawna buzia sie jej nie zamykala, ciagle cos tak gadala, gugala i wogole, a ostatnio czasem cos tam "powie", ale glownie tylko sapie i wzdycha Podobnie ze smiechem - od pewnego czasu juz sie cudnie smiala w glos (a my z nia oczywiscie ![]() ![]() ) a ostatnio znowu tylko banan na buzi, ale zero dzwiekow (no dobra, moze mama slabo robi z siebie pajaca.. ).Nie wspomne juz o tym, ze nadal ani jej w glowie przewracanie sie z brzuszka na plecki, za to jak sie jej poda palce, to sama sie potrafi podniesc juz nawet z kompletnie poziomej pozycji!! Dzis wlasnie pytalam w przychodni o to siedzenie - czy nie jest za mala na takie siedzenie. Babka zasugerowala, zeby samej siedzacej nigdzie jej nie zostawiac, ale na kolanach niech sobie siedzi.. ale ona ma przeciez dopiero 3 miesiace! Co z jej kregoslupem?!?! SZOK!! ![]() ![]() Zostawilam ja z golym tylkiem pod karuzela.. wchodze, a ona wisi na malpce Nie wiem jakim cudem jeszcze ta karuzela wytrzymala.. W kazdym razie, Hania podciagnela sie na malpce do gory, tak ze praktycznie siedziala i probowala sobie ta malpe wsadzic do buzi.. Ona sie szybciej przewroci z plecow na brzuch, ale przez glowe (znaczy fikolka zrobi) niz tak normalnie ![]() Heh.. mamie wlasnie zameldowalam, a ona na to: "ona zaraz Wam wstanie i ucieknie" ![]() Ps2. Naskarzylam, ze sie nie smieje, tak? No to juz odwoluje
Edytowane przez szperrr Czas edycji: 2008-02-08 o 17:17 Powód: szok |
|
|
|
#1991 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
guga i smieje się, jak nigdy do nas Próbowalam go nakręcic, ale wtedy oczywiście zamiast kontynuowac występ gapił sie z powagą w kamerę.Dziewczyny, wy narzekacie że kupki za rzadko, a u nas prawie podczas każego karmienia. Wczoraj rekord, chyba z 6 było w dzień. I to takich poważnych! Cytat:
![]() Pokazalam mężowi zadrapanie, powiedział, żebym następnym razem bardziej uważala. Przyjęłam uwagę z pokorą i nie tłumaczyłam się, co załatwiło sprawę do kilku minut. Oczywiście bez siedzenia na kolanach przy samochodzie się nie obeszło
|
|||
|
|
|
#1992 |
|
Zakorzenienie
|
szperrr - to, ze Hania sie nie przewraca z brzucha na plecy to BARDZO DOBRZE! Nie powinna sie jeszcze przewracac. Moj Adas sie przewraca regularnie (od kiedy skonczyl 2 tygodnie)
A przyczyna jest wlasnie za duze napiecie miesniowe (prostownik za bardzo sie napina). NIe powinien tak robic, a on chwilke polezy, pochwieje sie na brzuchu i bach na plecy. Chyba go przykleje do podloza, zeby spokojnie polezal![]() A czy Hania lezy ladnie na brzuchu podpierajac sie na przedramionkach ?
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
Koletynko, dzieki
![]() Celka, ona sie bardzo ladnie podpiera na moim brzuchu gdziekolwiek indziej podnosi na pare sekund glowe, rozejrzy sie i juz jest po prostu plaszczak i ryk.
|
#1994 |
|
Zadomowienie
|
Marcelek zagaduje na śmierć ksruzelkę a mamusia zazdrosna siedzi - ze mną nigdy tyle nie rozmawia....
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(prawie na samych nadgarstkach). Czasem nawet tak kilka dobrych minut lezy. Zawsze do czasu az sie wywali na plecy
|
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
Martka, w pelni Cie rozumiem
![]() Celka, zaloze sie, ze max. rok bedziemy smialy sie z naszych obecnych problemow ![]() Dziewczyny, pewnie troche to dziwnie zabrzmi, ale wiecie juz na co przeznaczycie 1% podatku?
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
Jezeli ktos z Was nie wie gdzie przeznaczyc 1% podatku to moze pomoc córce moich znajomych.
Ania urodzila sie w 25 tygodniu ciazy i niestety jej organizm nie byl na tyle uksztaltowany, zeby rozwijac sie prawidlowo. Ania w tej chwili ma 2 lata i zaczyna raczkowac... "Dla tych, ktorzy chcieliby nam jakos pomoc zalozylismy w Fundacji "Zdązyc z Pomoca" konto dla Ani, gdzie zgromadzone srodki mozemy wydatkowac na cele zwiazane z jej leczeniem i rehabilitacja. Fundacja ma status OPP i wplaty do niej mozna odliczyc w ramach 1% podatku." Fundacja Dzieciom "Zdążyć z Pomocą" ul. Łomiańska 5, 01-685 Warszawa nr KRS : 0000037904 Dopisek " 1% podatku na rehabilitację Anny Kwitlińskiej" Mam nadzieje, ze moglam tu to wpisac..? Myslac o Ani wiele problemow przestaje uwazac za problemy.
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Jaś niestety nienawidzi wręcz leżenia na brzuszku. Poleży może z minutę, po czym jest krzyk i biorę go na ręce. Mówi się, że dzidzia powinna być często kładziona na brzuszku, ale zastanawiam się czy powinnam go zmuszać, skoro każda próba się tak kończy.
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Kuseczko, no to mamy dokladnie tak samo
|
#2000 |
|
Konto usunięte
|
kuseczko: Oli tez nie znosil lezenia na brzuchu, ale od miesiaca klade go co kilka minut na brzuchu, najpierw to bylo kilka sekund, potem kilkanascie, minuta, dzis nawet i 5 minut polezy
ale ja go kladalam dlatego, ze on robi kupy raz na tydzien a brzuszek pelen gazow go bolal na pocztku to sie purpurowy ze zlosci robil a teraz przed kapiela to najwieksza frajda na golym brzuszku polezec Milego weekendu |
|
|
|
#2001 |
|
Zadomowienie
|
Ja wiem co go tak złości...Po prostu nie potrafi dobrze utrzymać główki i gdy mu opada, stuka noskiem w matę. Podciągam mu rączki pod siebie, żeby było łatwiej, ale on od razu je z powrotem rozkłada, znowu stuka noskiem no i ryk
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Ps.Dziewczyny, też taka ładna pogoda u was? Bo w Manchester słonecznie
![]() No i post pod postem...Proszę na mnie nie krzyczeć, zagapiłam się
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6d4d53ed507eeb0815dd3e8 83934f7df1af843d7;6537098] brzuszek pelen gazow go bolal
n[/quote]Na zagazowany brzuszek jest takie "ćwiczenie" - prZyciąganie przeciwnego łokcia do kolanka - Hubert to uwielbia i chichra się przy tym bardzo, a pierdy idą że hej ![]()
|
|
|
|
#2004 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj brałam pierwszą tabletkę anty(Yasmin). W nocy męczyłam się z mdłościami a dziś jestem nie do życia-źle się czuję i boli mnie głowa.
Zastanawiam się, czy to ma związek z anty czy może po prostu wszystko przez @, choć z reguły to akurat dobrze znosiłam.
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Kuseczko, to moze byc od tabletek
Zmykamy na spacer
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
No i właśnie dlatego zastanawiam się nad Cerazette. Mam receptę na 3 opakowania i nie wiem czy wykupić wszystkie bo przecież nie wiadomo jak organizm na nie zareaguje.
Edit - i jeszcze jedno pytanie. Czy ktoś może mi powiedzieć czy karmiąc piersią można korzystać z solarium??
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Co za dzień...Jestem padnięta. Adrian przytrzasnął sobie dziś palec wskazujący prawej ręki drzwiami. Skończyło się to nieciekawie- stracił koniuszek palca i paznokieć. W szpitalu spędziliśmy prawie 5 godzin. Adik dostał morfinę, więc mam nadzieję, że aż tak nie cierpiał
![]() . Niestety, rentgenu nie dał sobie zrobić. W końcu lekarz zadecydował, że nie będziemy robić operacji i zostawimy palec tak, jak jest. Będzie krótszy i nie wiadomo, czy paznokieć odrośnie. W poniedziałek jedziemy do innego szpitala, tam powiedzą wszystko. Tyle stresu się dziś najedliśmy, serce mi pękało, gdy majstrowali coś przy tym palcu, a czasem myślałam, że dosłownie zemdleję przez ten widok. Innym razem ponarzekam na angielską służbę zdrowia. Mykam przebrać Jaśka i spać, wszyscy jesteśmy zmęczeni. Mam nadzieję, że wam dzień minął spokojniej ...
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Biedaczysko I jak on reaguje? Ale duzo obcial? Moze faktycznie jedzcie jak najszybciej do innego szpitala? Daj znac co tam sie dzieje
|
#2009 |
|
Rozeznanie
|
hej kobitki
miałam napisać rano, ale jak tylko usiadłam do kompa to włączył się alarm teraz narazie mały wrzaskun śpi - ciekawe jak długo ![]() coś jej się ostatnio poprzestawiało ze spaniem - wczoraj było godzinne spanko na spacerze, potem 15 minut w domu i koniec kuseczko biedny Adrianek Ja w zeszłym roku wiozłam siostrzeńca na szycie głowy - spadł z huśtawki. Nawet nie poczuł jak mu pan doktor szew zakładał, za to jego mama była starsznie zdenerwowana... A wogóle to ile Adrian ma lat, bo ja skleroza jestem i nie pamiętam A dużo obciął tego paluszka?martka ja też dostałam receptę na trzy opakowania i dopiero jak wykupiłam to zaczęłam się zastanawiać co będzie jak ich nie będę tolerować na szczęście jest wszystko w porządku i właśnie dzisiaj skończyłam pierwsze opakowanie w sprawie solarium niestety nie pomogę, bo wogóle nie chodzę ![]() primavera ale kolanko musi dotknąć łokcia czy tylko zbliżamy je do siebie celko wiadomo już coś w sprawie przedłużenia twojego macierzyńskiego? szperrr ja niestety nie pomogę. Od lat przeznaczam 1% podatku tej samej organizacji... U nas dzisiaj kolejny słoneczny dzień... Nistety na spacerek pójdziemy znowu same, bo maż w pracy ![]() miłego dnia
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martka to kup sobie jedno opakowanie a na pozostałe 2 wez odpis recepty, który jest ważny chyba miesiąc, po zużyciu pierwszego opakowania bedziesz wiedziała jak tolerujesz i wtedy kupisz albo nie pozostałe. a co do solarium to wydaje mi się, że można, ale pewna nie jestem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

zmalał biedaczysko
mimo, że już 6 tygodni minęło ale na ostatniej wizycie pielęgniarka nam powiedziała, że jak chcemy szczepionkę 6w1 to mamy sie zgłosić po 8 tygodniach dopiero a nie po 6... Ja w sumie tak dziś sie na kontrolę wybrałam i bardzo dobrze bo sie okazało, że można po 6 
malutka ryska nad tylnim kołem, no jejku, otarłam sie o płotek jak parkowalam..no ale musze powiedzieć bo pewnie i tak się dopatrzy za jakiś czas...o jejku jakie będzie cyrki odstawiał, aż mi sie nie chce...

Zartuje
Policja napisala ze to nie jest wykroczenie (bo gosciu to zrobil niechcacy i nie spowodowal zagrozenia zycia) i zeby sie zglosic do ubezpieczyciela...No i u nich to utknelo. Bo podobno trzeba podac nazwisko sprawcy itd...A policja oczywiscie takich danych nie udostepnila nam (choc mamy swiadkow)...