|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
musze odszukac tego przepisu na ciasteczka bo normalnie znow mi sie chce
![]() dziekuje laseczki ![]() no ja niestety bede musiala zmienic te II sniadania bo tez sa takie jak pierwsze a ze ja chce zgubic duzo wiec trza cos zrobic
|
|
|
|
#1982 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A co do wagi- niestety w miejscu, choć chyba zaczyna się powoli ruszać (w dół oczywiście ), obwody też powoli lecą... i naprawdę miło, jak znajomi,którzy mnie jakiś czas nie widzieli prawią komplementy ...ale tak sobie myślę, że trzeba jeszcze trochę schudnąć zanim będę w ciąży i znowu przytyję |
||
|
|
|
#1983 |
|
Zadomowienie
|
Djana dzieki
![]() Telik kurcze no tez siedze i dumam... PRzejrzalam jadlospisy i faktycznie jest sniadanie, przekaska, obiad, przekaska, kolacja... No ale, nie wyobrazam sobie nadal wytrzymac od 8.30 do 17.00 na przekasce, a 2,5 godz. po obiedzie jem w sumie kolacje... Mam wrazenie, ze jak zjem sniadanie i dlugo nic, to zwieksze porcje i sniadania i obiadu - choc z drugiej strony skurczy mi sie zoladek, ale nie bedzie organizm odkladal przy zjedzeniu czegos wiecej... Nozesz Na upartego moglabym brac obiad do pracy i zjadac kolo 15.00, wczesniej przekaske i wtedy orzechy by starczyly, czy jogurt, czy zawijas, ale jedzenie obiadu w pracy srednio mi sie usmiecha, w dodatku odgrzewany w mikrofali... Sprobuje zostac przy moim systemie, tyle, ze faktycznie ograniczam porcje II sn, wole chyba zjesc co 3 godz. mniejsze porcje, niz co 8 godz dwa duze posilki... Aha i co zauwazylam, ze ja kolacje zjadam zdecydowanie mniejsze niz te podane w jadlospisach. Jest to jajko, twarog, ser, warzywka, a nie porcja taka bardziej obiadowa... Telik co ty na to???
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kazdy jest w tej samej ilosci lub podobnej. Tez nie chce popasc w paranoje i zrzucic jeszcze jakies maks 2,5 kg, a reszte nadrobic bieganiem wiosennym Dlatego stawiam jednak na mniejsze porcje jedzone czesciejA kabanosiki - mniami
|
|
|
#1985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale takich serow jest od groma. Jak czytam etykiety to wiekszosc odtluszczonych ma mniej niz 6g tluszczu na 100g albo w jednej porcji ![]() Cytat:
Ale i najdrozsze. Jak kupilam inne to juz bylo bardziej glutowate ale tez da sie przezyc. Jak przezylamdwie gastroskopie to i siemie mi nie straszne ![]() Ja dzis wczesnie po sniadanku. NIesmiertelnej jajkownicy Herbatke zielona sacze. Dziewczyny czy tez tak macie, ze was mdli po hibiscusie. No przerabane - dodaja go do wiekszosci herbat a ja nie moge zniesc jego smaku a na dodatek strasznie mnie mdli po nim
|
||
|
|
|
#1986 |
|
Rozeznanie
|
Teliczku, pewnie, nie daj sie zwariowac!!!!!!!przy niskiej wadze do zgubienia te cholerne kg leca wolniej, odzywiaj sie po swojemu, tak jak sobie to juz ustalilas i nic sie nie przejmuj i tak juz jestes mega zgrabna lasencja!!!!!!a reszta kg zleci Ci pewnie sama przed slubem, juz tak jakos jest ze panny mlode traca kg przed tym dniem
![]() ja juz sie troszke lepiej czuje, bo ostatnio mialam jadlowstret i tylko kanapki z serem zoltym i kinder maxi mi podchodzily jutro ide wreszcie do lekarza, zobaczymy co wymysli
|
#1987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzis znowu pieke piernik. Kupilam troszke inna make i organiczny aromat pomaranczowy i bede szalec. To sie nazywa stopniowo wegle wprowadzac - co drugi dzien pieczenie piernika ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Byle do 13 tyg., pozniej juz z gorki Dobra, ja na dzis koncze prace, lece do banku i przedszkola. A wieczorem upieke muffiny cytrynowe
|
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
dziekuje dziewczyneczki
poki co, czuje sie dobrze, nie mecza mnie zadne mdlosci, jedynie lekki jadlowstret do potraw ktore wczesniej uwielbialam ![]() i ciezko mi teraz dogodzic, sama nie wiem na co mam ochote, no moze jedynie ser zolty z majonezem i czekoladki kinder maxi podchodza bez problemu, ale juz z nimi stopuje, co bym nie urosla tez na szerokosc, planuje tylko brzuszek z przodu![]() ale ogolnie staram sie przestrzegac zasad SB, oczywiscie z lekkim przymrozeniem oka nie tak restrykcyjnie jak Wy, a Was podczytuje na biezaco i notuje wszystko wpamieci, zeby pozniej miec jak znalazłoczywiscie jutro dam znac, a raczej w piatek, bo ostatnio nie mam netu w domu, pozostaje mi tylko sledzic Was z pracy ![]() Papraczku, rzeczywiscie szalejesz z tymi piernikami, super, pozazdroscic, masz duzo wiekszy wybor do produkow SB!!! chociazby te wiorki kokosowe nieslodzone!!!!my o takich to tylko pomarzyc mozemy!!!! Nina!!!!mowie Ci, nie ma jak osiagnac wymarzona wage i zafasolkowac, cos o tym wiem, u mnie spadla dp wymarzonych 66 kg i wlasnie na tym wyniku zaszalelismy, sama nie spodziewalam sie ze tak gladko nam pojdzie,
|
#1990 |
|
Raczkowanie
|
wpadłam tylko na chwilkę .... sie wypłakać
i wypiłam kakao (oczywiście mleko 0,5% )...a no i jeszcze podjadłam troche słonecznika z jogurtem naturalnym light![]() no po prostu masakra jakaś, niby wszystko w SB i to I fazie ale mam cholerne wyrzuty sumienia...Prócz tego zjadłam omlet na śniadanie i kawe i postanowiłam sobie, że zjem jeszcze tylko na kolacji pierś z kury z brokułem Aaaaaleee jestm zła. No ale może organizm się czegoś doagał bo fak, bolała mnie przez ostatnie 2 dni głowę. No cóż stało się. Wiem jeszcze, że w sobotę...wypije pewnie jakieś wino i zgrzesze jakąś czekoladką czy kolacją inną niż na SB, cóż zrobić, walentynki są raz w roku ... . Wychodzi na to, ze przedłuże sobie I fazę o te 2 grzeszne dni... a 19 tłusty czwartek ... No i zabrałam się za"ćwiczenia" robie dziennie jak narazie 60 brzuszków i 50 przysiadów tak na rozkręcenie się...może dziś "za karę" zobię więcej albo inne ćwiczonka jakieś.
|
|
#1991 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chyba przegapilam moment wymarzonej wagi bezpowrotnie
Fajnie bambiczku, ze sie w miare dobrze czujesz - oby tak dalej
|
|
|
|
#1992 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny czy do digestiv dawalyscie to polslone maslo czy normalne a jak to polslone to jakie polecacie oprocz tej flory z przepisu ?
Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-02-11 o 15:27 |
|
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ją lubię.Naprawdę jest super kobietą Maedchen ja jestem na końcu drugiego tygodnia II fazy.Ale teraz mi dałaś do myślenia z tym piciem.Co ja będę pić Nawet się odzywczaiłam od słodkich soków, pepsi itp. chyba poproszę herbatę (chociaż herbaty też juz nie pijam) i będę ją sączyć.Jutro rano do pracy, więc usprawiedliwię się, ze alkoholu nie chcę (nie wstałabym rano )Dzięki za rady Głodna nie pójdę bo faktycznie rzuciłabym się na jedzenie
|
||
|
|
|
#1994 |
|
Raczkowanie
|
Gosia - ja bym piła na Twoim miejscu herbate, lub wode (nawet te gazowana), albo poproś o herbate owocową. A z alkoholi to np. wytrawne wino. Trzymam kciuki i życzę udanej imprezy
bo przede wszytskim o to chodzi, nie ma co sie dac zwariowac ja naprawde mialam wiele wyskoków na II fazie, choćby moje urodziny- cały dzień totalnie nie SB, impreza alkoholowa, słodkie babeczki na sniadanie z kontrahentką, albo lody wieczorem na pocieszenie, a jednak waga w miejscu stoi co mnie cieszy niezmiernie, ze nie idze w górę ![]() btw, nie chce dawac zlego przykladu wiec wrazliwych prosze o pominiecie wypowiedzi z lista wyskoków
|
#1995 |
|
Rozeznanie
|
paprak codziennie o 5 wstaję, tak to jest jak się ma 1,5h do szkoły w korkach
ale już się przyzwyczaiłam, zresztą jak śpię o godzinkę dłużej to już cały dzień zaspana chodzejeej, a u mi się @ zaczął i na nic nie mam ochoty prócz węgli trochę podjadam, ale tylko te dozwolone, hmm może coś wykombinuję z przepisowego, na co mi chęć przyjdzie bo białka prawie wcale dzisiajwłaśnie Dziewczyny co szykujecie na tłusty czwartek? a i ponawiam pytanie o mrożenie chleba maślankowego - lepiej zamrozić, czy może sobie stać?
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do chleba maslankowego to nie mam pojecia jak sie zachowuje jesli chodzi o mrozenie. Ale chyba wszystkie mozna mrozic. tlusty czwartek dla mnie nie istnieje, nigdy nie wiem kiedy wypada i nie jadam zadnych paczkow. Wiec i problemu nie mam
Edytowane przez paprak Czas edycji: 2009-02-11 o 16:02 Powód: lit. |
|
|
|
|
#1997 |
|
Raczkowanie
|
Witam
A ja dzisiaj znowu bez przekąski po sniadaniu tak ładnie szło a teraz mi się poprało Ehhh whcodzę na wątek z przepisami, układam jadłospis na tydzień, wkleja go tu i mi dziewczyny powiecie czy może być Zaraz idę na siłownie, a Tż mi przed chwila powiedział że 16lutego się wybieramy na impreze no to ja załamka Ale jak zobaczył moją minę to stwierdził, że jak ja nie będę piła to on też nie Do tego powiedział że poprosi ich zeby zrobili gyrosa- po mojemu (bo to jego znajomi są) więc jakąs może dam radę. Do tej pory nie zgrzeszyłam, nic za mną nie chodzi i nie chcę tego popsuć To życzę miłego dzionka i mykam wylewac poty na siłce ;-)
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
Wklejam dwa jadłospisy i prosze o ewentualne korekty
śniadanie-biały chudy twaróg z porem i pomidorem przekąska-orzeszki ziemne obiad-makrela, fasola czerowna przekąska-jogurt naturalny+jakieś warzywo kolacja-dwa jajka na twardo+fasola czerowna śniadanie-dwa jajka na twardo, pół pomidora przekąska-serek naturalny+pomidor obiad-chili con carne przekąska-pistacje kolacja- biały twaróg +warzywo. I jeszcze na co dobre jest siemie lnaine dziewczyny że je pijecie? Czy musi być odtłuszczone bo ja w domu mam takie normalne ;-)
|
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jesli chodzi o jadlospisy to myslisz, ze nie bedziesz glodna? Jakos tak malo mi sie wydaje. Ale moze tylko mi sie wydaje? |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2001 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niedługo nie będziesz mogła patrzeć na gotowane jajka i biały twaróg może zmień te jajka na twardo z kolacji na jakś sałatkę z dodatkiem czerwonej fasoli |
|
|
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
ehhh, no własnie faworkiii
)natomiast faworki ![]() ale ja już postanowiłam, ze pewnie i tak nie obędzie się bez czegoś słodkiego to ja upiekę mufiinki II fazowe z mąki żytniej z jakimś owockiem...zawsze zdrowiej i bardziej SB-owo
|
|
#2003 |
|
Przyczajenie
|
mam pytanie do SB - owskiej wyroczni
\jestem 3 dzien na 1 fazie - i czuje sie bardzo zle. boli mnie glowa, nic mi sie nie chce, jestem bardzo ospała itd. wiem, to przez spadek cukru..w dodatku przeszlam na 1 faze z dnia na dzien, po skonczeniu sesji, a wtedy, nie powiem, czekolady były przekaskami ![]() i nie wiem, co robic...ja naprawde nie mam ochoty na cwiczenia, narty czy basen, i boje sie ze nie wytrzymam na tej fazie, jescv mi sie nie chce w ogole, posilki w siebie wpycham, ale to samopoczucie ![]() a i jeszcze pytanko....przeciez kakao nie mozna na 1fazie prawda?
|
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
plażowiczki prosze o przepis na jakis prosty chleb zciemnej maki
|
|
|
|
#2005 |
|
Rozeznanie
|
Hej kochane plażowiczki
ja juz dawno na diecie nie jestem ale dalej pamietam najlepsze koleżanki diety południowej Całuję |
|
|
|
#2006 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec diametralnych zmian nie robie, II snbiadanie redukuje, ale bynajmniej nie do porcji orzeszków, orzeszki ew. w pozniejszej przekasce, postaram sie zeby to bylo jajo na twardo albo zawijas (bez sera) mam nadzieje ograniczyc troche nabial i uwazac na ilosc spozywanych orzeszkow(czasami przeginam) no i zwieksze lunch zeby byl imitacja obiadu - choc ciezko z tym bo zimny posilek nie jest dla mnie tak samo sycacy. ale z faktu ze nie mam mikro w pracy(telik w kontenerze budowlanym pracuje ) musze jakos se radzicCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do osłabienia to moze miec one miejse w przypadku gdy nagle odcinamy sie od weglowych posilkow radze jesc duzo cieplych posilkow np zup, niedlugo ochota do aktywnosci fiz powroci i wogole bedzie miod malina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
(o zółtych oczywiscie mowie)jem takie co maja 12% tłuszcu a przeliczanie to wyglada tak serek camembert president light ma 12 % tłuszczu na 100 gram(1 opakowanie) czyli poł krazka(50 gr) tego sera wykorzystuje nasz limit (6 gr)tłuszów poczodzacych z serów na dzien ![]() a ja wlanie po kolacji i tak srednio ten schab smakuje chyba poprostu schabu nie lubie, tluste jakies wyszlo- musze zrobic taka pieczen z cyckiem z indyka a suszone pomidorki jak zwykle pychga i to oine uratowały to moje danie oki zmykam piec buleczki, bo jakis kulinarny diabel we mnie wstapił effa upieklas muffiny?
Edytowane przez telik Czas edycji: 2009-02-11 o 20:32 |
||||||
|
|
|
#2007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kubus a moze byc wkleila swoj jakis jadlospis z 2f. chetnie sie przyjrze i zaczerpne nauk.
|
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
telik
dobra zmiana, trochę szkoda że nie masz mikrofali w pracy, fajnie byłoby sobie coś cieplutkiego zjeść na obiad-lunch szczególnie w zimie Ja jak nie zjem obiadu na ciepło z solidną porcją mięsiwa to póżniej chodzę i cały czas coś podgryzam+ |
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Mozna jest czerwona fasole z puszki (mi sie niestety przejadła )
|
|
|
|
#2010 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, bo ja schab marynuję do jutrzejszego pieczenia z pomidoramiJa dzisiaj troszkę dietowo niegrzecznie, więc się nie przyznam Ale tak to jest jak się ma koleżankę w ciąży i to z zachciankami
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.

...ale tak sobie myślę, że trzeba jeszcze trochę schudnąć zanim będę w ciąży i znowu przytyję

i wypiłam kakao (oczywiście mleko 0,5% )...a no i jeszcze podjadłam troche słonecznika z jogurtem naturalnym light

A ja dzisiaj znowu bez przekąski po sniadaniu