|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
Cześć dziewczyny, liczę na Waszą pomoc
![]() Podkładu używam od długiego czasu, wielkich problemów z cerą nie mam więc staram się wybierać w miarę tanie. Nigdy nie trafiłam jednak na takie z którego byłabym w pełni zadowolona. Mam czarne włosy, jestem raczej blada i często mam podkrążone oczy. Mam typową cerę mieszaną. Doradzicie coś ?
|
|
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadaję się ja używam mam suchą skrórę i nie szkodzi mi nic a nic i wcale nie jest ciężki jak o nim piszą, i mi np. średnio kryje dlatego szukam coś do cery suchej/ normalnej kryjącego możecie coś polecić?
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1984 | |
|
Are you talking to me?!
|
Cytat:
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skórek mam najwięcej koło nosa aa z innych mozecie mi coś polecić? nie silikonowych |
|
|
|
|
#1986 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1987 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1988 |
|
Przyczajenie
|
Jaki podkład dla cery która ma sporo blizn ma skłonności do przetłuszczania się itd
Hej kobitki...mam problem.Moja lista przetestowanych podkladow,fluidow itd bez konca nie zna granic...aczkolwiek nie znalazłam do tej pory odpowiedniego.Mam cere która się błyszczy , tworzą się krostki,zaskórniki...szuk am podkładu który mi nie zaszkodzi,nie będzie sprawiał wrazenia maski aczkolwiek ładnie zmatuje i skoryguje niedoskonałości.Znacie coś godnego ...naprawde godnego polecenia ???? dziękuje!
|
|
|
|
#1989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jaki podkład dla cery która ma sporo blizn ma skłonności do przetłuszczania się
Cytat:
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Przyczajenie
|
dobry??
witam, otóż chcę zmienić podkład i chcę spóbować Golden Rose - Classics - Smooth Finish Foundation - wygładzający podkład w kremie z wit. A i E . Czy któraś z was go próbowała i dobrze kryje a w szczególności naczynka, nie zatyka porów? proszę o pomoc ; )
|
|
|
|
#1991 |
|
Przyczajenie
|
witam, otóż chcę zmienić podkład i chcę spóbować Golden Rose - Classics - Smooth Finish Foundation - wygładzający podkład w kremie z wit. A i E . Czy któraś z was go próbowała i dobrze kryje a w szczególności naczynka, nie zatyka porów? proszę o pomoc ; ) dodam ze na nosie czasem mam coś jakby kropeczki ( tak mam tam wągry)
|
|
|
|
#1992 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dobry??
Sprawdzałaś w KWC?
|
|
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: dobry??
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
....
tak ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
maskowaty,cięzki do rozprowadzenia-jest taki zastygający,warzy sie i szybko wybłyszcza,podkerśla skórki i włazi w pory....moge jeszcze tak długo...
|
|
#1995 |
|
Raczkowanie
|
Dla mnie nr 1 to podkład la roche posay toleraine teint nr 11,super kryje,matuje,długo utrzymuje się na twarzy.Lepszy jest od dermablend vichy
Z pudrów max factor creme puff odcień 05
|
#1996 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki podkład dla cery która ma sporo blizn ma skłonności do przetłuszczania się
|
|
|
|
#1997 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki jest najlepszy podkład??
PODKŁAD MAX FACTOR LASTING PERFORMANCE
Polecam ten podkład, jak dotąd nie używałam dużo, bo żaden nie był odpowiedni dla mojej cery. Ten podkład dopasowuje się do koloru skóry, więc nie ma aż takich dużych problemów. Wystarczy dobrac nr podkladu ja używam 102
|
|
|
|
#1998 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() szukam podkladu, ktory bedzie dobrym zamiennikiem clarins everlasting fajnie by bylo zeby on nie byl specjalnie drogi- dlatego ma to byc zamiennik caly czas szukam podkladu, w ktorym moja cera bedzie ladnie promiennie i zdrowo wygladac !! i zeby matowil mam cere mieszana- w strone tlustej znacie dziewczyny cos podobnego ? |
|
|
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Kochane Dziewuszki
... bardzo, bardzo potrzebuję Waszej pomocy! Zależy mi na Waszej opini, bo zwyczajnie się na tym znacie. Szukam w końcu podkładu, który nie zrobi mojej buzi krzywdy, takiego, który okaże się ukochanym KWC Szukam dobrego, niedrogiego (do 40 złotych, no chyba, że napawdę macie coś super, a jest droższe) podkładu, który: @ zakrywa niedoskonałości takie jak wymieniłam wyżej; nie zależy mi na efekcie maski, ale chciałabym aby podkład coś dawał z siebie, nie sam korektor @ nie zatyka porów! @ nie przesusza skórek i nie podkreśla drobnych zmarszczek @ dość długo utrzymuje się na twarzy Obecnie używam podkładu z Lirene City Mat i czy jestem z niego zadowolona możecie przeczytać w moich KWC. Owszem, stosuję go, ale nadal to nie to Lubię kiedy podkład rozświetla twarz, ale i maskuje. Jeśli dodatkowo znacie jakiś super KOREKTOR, który świetnie współgra z tym podkładem - chętnie się o tym dowiem Moja cera to cera w zasadzie mieszana. Jest lekko alergiczna (uwaga, w składzie nie może być aloesu), wrażliwa. Troszkę sucha, troszkę tłusta, to zależy właściwie od dnia. Najbardziej jednak świecę się w strefie T Słyszałam dobre opienie o podkładzie z Bourjois - Healthy Mix, ale zdania są podzielone, jak sądzicie ? Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale chciałam napisać Wam wszystko co sprawi, że będziecie mogły mi pomóc ![]() Dziękuję serdecznie za wszelkie rady, pomoce i objaśnienia.
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj testuję MAC studio fix. Trzyma się od rana, juz raz sie musiałam przypudrować, bo trochę się swieciłam. Smierdzi okropnie i przypomina mi revlona... |
|
|
|
|
#2001 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie byl extra
podobal mi sie i szukam (jak napisalam wyzej) zamiennika ale tanszego. jeszcze raz sie odwolam co napisalam- chce efekt zdrowej cery ale ten podklad chce tanszychyba ciezko znalezc co ? a co powiecie o tym ? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ch.html&next=1 tylko nie wyczytalam czy cera wyglada na wypoczeta z tym fluidem... obecnie mam taki z astora jakis mattitude hd- ale srednio mi sie podoba |
|
|
|
#2002 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo słabo kryje i potrafi schodzić z twarzy w ciągu dnia.Ale ja nie używałam, nie słuchać mnie! ![]() Cytat:
-> POLECAM to był Astor 16h Mineral Match (taki z pędzelkiem), odświeżal cere jakby, ja bylam zadowolona
|
||
|
|
|
#2003 |
|
Raczkowanie
|
Hej, dziewczyny. Pomożecie? Generalnie, poszukuję czegoś kryjącego. Mam 16 lat i pozostało mi trochę czerwonych plamek po wypryskach. Szczególnie na brodzie, która jest miejscem ataków wszelakich niedoskonałości. Ponadto, mam duże skłonności do czerwonych plam. Kosmetyczka stwierdziła, że w przyszłości czeka mnie cera naczyniowa, ale ja mam wrażenie, że już mam z tym kłopot. Chciałabym wszystko to ukryc, zarówno nie obciązac zbytnio skóry. Dodam też, że nie chciałabym wyglądac jak wytapetowana od góry na dół istotka. Nie wiem, doradźcie co i jak, proszę.
Edytowane przez Am_ Czas edycji: 2013-04-03 o 11:29 |
|
|
|
#2004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
......
alkohol w składzie na przodzie składu-zabroniony dla naczynkowców.zresztą to jeden z ''trudniejszych'' zastygających podkładów,napewno nie dla początkującej osoby.
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
A ktoś może zna odpowiedź na moje pytanie ze strony 61 ;-) ? Bardzo mi zależy, pozdrawiam.
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2008 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
byłaś może u dermatologa? czy coś doradził? i warto wybrać się do dobrego endokrynologa, który może doradzić coś w sprawie trądziku, bywa że z powodu złej gospodarki hormonalnej takie zmiany występują. Jeśli chodzi o kosmetykę kolorową, często od koleżanek słyszę, że chwalą sobie korektor MNY Affinitone. Podkład jest również ok, ale nie jest wg producenta kryjący, nie kryje bardzo mocno, lecz jest raczej bezpieczny, więc no jeśli chcesz możesz wypróbować ![]() Bezpieczne są również podkłady mineralne, jeśli chodzi o panie które mają skłonność do różnych alergii, niemniej jednak ja na razie takiego nie używałam, więc się nie wypowiem czy któryś bym Ci poleciła. Kryjący jest podkład z firmy Revlon, ale wiele kobiet ma po nim uczulenie, a wielu paniom służy. Warto poradzić się lekarzy ( endo, a nawet dobry ginekolog Ci może pomóc , dermatolog). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Matka na full etat
|
Dot.: Re: podkład - kamuflaż
Teraz w kolekcji nowej hd jest bardzo jasny odcień kamuflazu artdeco
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Art Deco taki matujący nawilżający ok90zł Revlon do cery mieszanej ok 60zł Pupa No Transfer rożswietla i ładnie matuje ok 110zł Nouba rozświetlający,a le trzeba przyprószyc pudrem sypkim ok130zł TeintIdole Lancome wyzsza półka cenowa ok190zł Korektor najlepszy jak dotąd kryolan tv stick,albo kamuflaż tejże firmy
|
|
|
|
#2010 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, może któraś będzie zorientowana
Chciałabym sobie kupić znany korektor Heleny Rubinstein Magic Concealer na allegro, ale chciałabym się upewnić czy można się natknąć na podróbki tego korektora? Wydaje mi się, że nie, ale wolałabym się upewnić, bo taki zakup trochę nadszarpnie moją kieszeń
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

możecie coś polecić?