|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)
Cytat:
![]() Ja ćwiczę od września...bardzo regularnie...trzymam sie diety około treningowej i nigdzie nic mi nie spadło ![]() Tylko lekko się ujędrniłam, mam więcej siły i lepszą kondycję. Waga i obwody stoją w miejscu - po ciuchach widzę ![]() Cytat:
|
|
#1982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie ćwiczę obecnie wcale, dieta wiadomo non stop, z małymi grzeszkami jak wczoraj tortilla z Maca , i też nie idzie rewelacyjnie, praktycznie teraz się ruszyło, tak gdzieś od I fazy ![]() Normalnie powinno się chudnąć przy moim menu a jednak nie idzie tak łatwo ! Tłumaczę sobie tak, skoro zapuściłam się przez ileś czasu to na powrót trzeba poświęcić tyle samo czasu, ale wkurza mnie to
|
|
|
|
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję, u mnie słonecznie, ale chłodno |
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
Asiuk daj znać, czy został Ci naliczony rabat z mojej etorebki, czytałam, że trzeba tego pilnować bo często nie naliczają tych rabatów !
![]() Także lepiej pilnować tego. |
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wyglądam dobrze...tyłek i uda ujędrnione, od megicu bardzo ładnie wyrzeźbiłam sobie ręce (a to dopiero miesiąc ćwiczeń ), od pilatesu jestem roziągnięta no i nie mam czegoś takiego jak boczki...ale to dalej nie ten efekt krórego sie spodziewałam...po półrocznym chodzeniu na fitness.Jednak bez ścisłęj diety nie ma efektów. Bo ja co prawda pilnuję się w dni treningowe..ale tak ogólnie to sobie dogadzam i to bardzo. Niby w jakimś stopniu staram sie trzymać 10 przykazań żywieniowych, ale co z tego jak wieczorem potrafie zjeść tonę sera żółtego z oliwkami zapijając czerwonym winem To mnie gubi najbardziej...wino+ ser i piwo+ chipsy
|
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haniu ale to nie fair, bo ja znam osoby, którym upływ wieku nie wpływa nie metabolizm - nie ćwiczą, nie mają diety i są tak szczupłe jak 10 lat temu. Niedużo jest tych kobiet, ale są ![]() Widujecie kobiety około albo po 40-tce super zgrabne? Ja widuję i co wszystkie latają na fitness i mają dietę od 10 lat ? Niesprawiedliwość ![]() Ja nie obżeram się wieczorami, chipsów nie jem w ogóle, jak piję % to staram sie nie obżerać przy tym i też kicha, jakbym obżerała się to chyba by było 10 +! Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-02 o 11:01 |
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. No, żeby wszystko poszło po mojej myśli
|
|
|
|
|
#1988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego tez sie wkurzyłam na siebie...bo po diabła pocę sie na tych ćwiczeniach- tylko po to żeby wyjść z bilansem na 0 Dlatego od poniedziałku bardzo sie pilnuję..kupiłam l karnitynę i zaczynam ostrą pracę nad ciałem ![]() Wiesz Dori ja nie wierzę że tak po prostu są szczupłe. Jeszcze u malolatek to OK...mają dobrą przemianę materii i trzymają formę. Ale taka 30stka na pewno sie głodzi. Nie siedzisz w jej talerzu i nie wiesz co je. Mam takie kolezanki co to niby tak dużo jedzą, a nie tyją...akurat, ściema i pokazówa. Jedzą na imprezach..ale później w domu reżim na maksa. Mam koleżankę która obiadów prawie wcale nie jada..bo po co dla siebie gotować. Je słatakę z tuńczyka i warzyw przez cały dzien i to jej wystarcza. A później na imprezie zje trochę chipsów i mówi ze ona to sie tak obżera i boi sie że przytyje. Zauważyłam ze im ktoś mniej je tym wiecej o tym jedzeniu mówi i wyolbrzymia ilość zjadanych dziennie kalorii....takie anorektyczne zachowanie
|
|
#1989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy wiesz zazdrość otoczenia większa, bo co za wyczyn być na diecie, latać na fitness i być szczupłym, wyczyn to nie robić nic a być Ehh to wszystko powinno być łatwiejsze. A u Ciebie obżerasz się, ale przecież chodzisz na fitness i dzięki temu powinnaś móc sobie pozwolić na więcej, niż Ci co nie ćwiczą przecież
|
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam koleżankę, która jest bardzo chuda.Niby jada chipsy, ciastko do kawy jak się spotkamy, ale z mięsa je tylko kurczaka, nie lubi śmietany, majonezu, masła, ziemniaków, pierogów... z czego ma przytyć jak na obiad je sałatkę Szefa, a na kolację grecką
|
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
Są osoby naturalnie szczupłe, wręcz chude w każdym wieku, ale to jest kwestia budowy.
Taka osoba całe życie jest raczej mała, drobna (wysoka może być, ale wiecie o co chodzi) i to się nie zmieni. Tyle, że wtedy jest to chudość zauważalna. Jak u mnie np. I ja chciałabym przytyć. Da się zauważyć kiedy to jest taki przypadek a kiedy reżim i dieta. Mam koleżankę, 171 cm wzr a waży 43 kg. Je więcej od mojego Tż i waszych przypuszczam też, jest zdrowa. Większość kobiet po 30 chyba musi się pilnować. Moja teściowa jest na wiecznej diecie np, ma 41 lat. Schudła będąc w niemczech 9kg i stara sie trzymac wagę. Super wygląda, ale ja sobie myślę czy da się tak przez całe życie...??? Moja mamusia np do tej pory laska super (51 l), troszkę przytyła jak rzuciła palenie i zaczęła więcej jeść. Ale nie odchudza się. Nie ma "ciśnienia", stara się tylko pilnowac.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogę Dori zjeśc więcej..zdecydowanie. Ja kiedyś jadłam na śniadanie 2 kromki pieczywa chrupkiego z białym serem, w pracy kefir i na obiad jakiś makaron. Teraz jejem 5 dużych posilków. Śniadanie porządne..z normalnym pieczywem z wędliną, jajecznicą i jeszcze jogurtem przepijam. W pracy sałatka, buła z warzywami czy cos na styl. A jak jestem do 18 to 2 razy jem oczywiście. Obiad normalny i jeszcze 1-2 godziny przed snem kolacja. I wszystko byłoby cacy..bo mam maksymalnie podkręcony metabolizm, gdyby nie to że na tą kolację zamiast samego białeczka zasuwam piwsko i pakę tortilli z salsą pomidorową ![]() Więc tak jak mówiłam wściekam sie na siebie bo jestem cholernie bliska od uzyskania super efektu. Wystarczy wykluczyć to wieczorne podjadanie .
|
|
#1993 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to, że kurczak to myślisz, że bardziej dietetycznie ?Za długo jadłam z Tżem kurczaka i indyka, ostatnio zakupiłam sobie schab- nigdy więcej, odzwyczaiłam się od tej konsystencji mięsa I z tym nielubieniem pierogów, masła, śmiatany itp- to wiesz nie lubi (wg. tego co Hania mówiła)- tak lepiej brzmi, a nie że nie może bo dieta Cytat:
A gdybyś widziała mnie rok po urodzeniu dziecka, ważyłam 50 kg i powiem Wam szczerze, nie robiłam nic w tym kierunku Haniu uda się, uda !!! Życzę wytrwałości, motywuj się zdjęciami z gazet
Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-02 o 11:47 |
||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dori, ile ty ważysz jak można spytać, bo widziałam Twoje zdjęcia i do zrzucenia imo, nie masz ani trochę
) Hania zresztą też. Więc mnie troszkę szokujecie![]() O Boże, zdjęciami z gazet..jestem wyczulona teraz: medializacja ciała, jedna z (pośrednich) przyczyn anoreksji ![]() Jak Cię czasem czytam Dori, to masz sporo takich mechanizmów, na szczęście w zdrowych granicach, ale uwaga z takimi stwierdzeniami dla własnego bezpieczeństwa.
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M Edytowane przez Madlen__18 Czas edycji: 2010-04-02 o 11:54 |
|
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale ja zauważyłam że jest tak jak Gosia pisze...nawet po moim meżu to widzę. On ma dni obrżarstwa i dni głodówek. Raz potrafi zjęśc konia z kopytami, a na drugi dzień organizm sam zarządza dietę oczyszczająca i pije wodę i sok pomidorowy, bo na nic wiecej nie ma ochoty. TŻ np nigdy nie objada sie. Jak czuje sie najedzony po prostu zostawia resztki na talezu... natomisat gdy mi coś samkuje jem dopuki nie zjem wszytskiego ....choćbym sie pożygac miała .Kolezanka niby tak dużo je, przytyc nie moze ale jak mi kiedyś rozpisała co tak na prawdę je, to mi witki opadły. 1000 kcal dziennie. Bo smażonego nie zje, bo kurczaka tylko, bo ser żółty nie itd. Madlen że Ty pewnie też duzo nie jesz i wystarczy wprowadzić kilka zmian w jadłospisie byś szybciorem przytyła
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opanowa na do prefekcji A od tych wspomnianych 50 kg to rekord jaki osiągnęłam był 64 kg Nie ważyłam się ostatnio bo waga się schrzaniła, ale oceniam po ciuchach więc raczej bardzo trafnie ![]() Madlen ja wiem, ze nie mam nadwagi, ale jak całe życie się było szczapą to też oczekiwania ma się inne co do swojej osoby. Kwestia podniesienia poprzeczki, ja nie odpuszczam, walczę dalej. Wkurza mnie najbardziej, że tyłek mi się napompował i uda - reszta jest w miarę ok, ale o kaloryferze na brzuszku też mogę tylko pomarzyć - albo pooglądać swoje zdjęcia sprzed 5 lat i zobaczyć różnicę Madlen pewnie mam jakieś zaburzenia w tej kwestii ale jak wszystkie wiecie, anoreksja mi nie grozi bo uwielbiam jeść i gotować -pomimo tego bicia piany o odchudzaniu ![]() Mów co chcesz ale jak się motywować skutecznie jak nie zdjęciami z gazet albo wyglądem innych osób ???????? Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-02 o 12:03 |
|
|
|
|
#1997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też sobie wmówiłam lata temu że placków ziemniaczanych nie lubię, racuchów nie lubię, frytek nie lubię, pączków nie lubię..tak sobie wmówiłam ze teraz faktycznie nie lubię i jak zjem to tłuszczem mi się odbija .Poza tym jak czegoś długo nie jemy to się odzwyczajamy i rzeczywiście przestaje smakować. Tak jak tobie Dori ten schab ![]() Kurczak i indyk to najchudsze mięso i z łatwo przyswajalnym białkiem - oczywiście ![]() Ale warto polubić chudą wołowinę- ma największa ilość białka i naturalną l karnitynę ![]() Ja uwielbiam smażoną na teflonie z czosnkiem i pieprzem Do tego wystarczy zielona sałata i wypas kolacja gotowa ![]() Dori taką szkapą była zona mojego brata..jadła co chciała...kolacja z kanapek polanych majonezem i nic..do 30 właśnie. A po dwójce dzieci to już w ogóle tragedia- bo do wagi sprzed ciąży nie daje rady wrócić Motywuję sie moją instrutorką z megic baru. ![]() Kobitka po 40 a skąłda sie z samych miesni..i to łądnych Jest wyżeźbiona a nie napompowana. Cytat:
Ja chcę pozbyć się tłuszczu. Nie zalezy mi nawet na utracie wagi tylko na zmniejszeniu obwodów...i ladnie zarysowanych mieśniach ![]() (ja to nawet nie wiem ile ważę )
|
|
#1998 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie piszę przecież że jest to z góry złe, ale to biblia dla młodych dziewczyn, a te nieco starsze też czasem muszą uważać ![]() Wszystko zależy jakie to zdjęcia i do czego dążymy. Czy do zdrowia i odpowiedniej wagi, czy anorektycznej szczupłości. No i czy mamy satysfakcję z mniejszego osiągniętego celu, umiemy powiedzieć stop, zamiast odchudzać się bez końca i stawiać sobie kolejne poprzeczki. Kto Ciebie np motywuje Dori? Nie piję do nikogo, pytam z ciekawości ![]() Ad Twojej wagi to nie sądziłam, że ważyłaś kiedykolwiek 65kg ![]() Jesteś raczej wysoka?
"mów mi dobrze, dobrze mi mów łaskocz czule warkoczem ciepłych słów wilgotnym szeptem przytul mnie i mów mi dobrze, nie mów mi źle rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb okrytą w obwolutę twoich ramion i ud czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój" M |
|
|
|
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ano widzisz dokładnie 64 jak zobaczyłam na wadze uznałam, że się popsuła Ale poniżej 58 nie mogę zejść Nie będę gadać już o tym, bo same uznałyście, że ona jest niezdrowo wychudzona, więc tutaj mam pewnie skrzywienie, ale spokojnie i tak tego nigdy nie osiągnę także luzik Jak już mieć marzenia to na całego ![]() Ja mam 174 cm. Edit Madlen nie wiem czy dobrze zrozumiałam, chodziło Ci o motywację - w sensie zdjęcia, wizerunek ? Bo w realu mnie nikt nie motywuje, mąz zawsze kłody pod nogi, mówi że przeginam, że nie chce tego słuchać i specjalnie podstawia pokusy pod nos..........Koleżanki też nie, bo pewnie nie chcą abym wyglądała lepiej ... Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-04-02 o 12:20 |
|
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, muszę się wyżalić! Kandyzowałam sobie pomarańcze... I nagle patrzę, a z kuchni wyłaniają się smugi dymu...
Jakaś smoła mi się z tego zrobiła |
|
|
|
#2001 |
|
Zakorzenienie
|
idę na wino do szefa i do domu
jakbym nie zdążyła już, to dziewczynki wesołych świąt
|
|
|
|
#2002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż zawsze pyta "kochanie dlaczego kupujesz majty rozmiar 34?? przecież Twój tyłek już dawno stwierdził że chce być kobiecy- nie dziewczęcy i wskoczył na rozmiar 38" Wciskam więc tyłek w te 34 z H&M bo ja chcę być cały czas taka jak w wieku 20 lat ![]() To samo miałam z bluzkami...długi czas godziłam sie z tym iż moje cycki nie zawsze wchodzą w S Cytat:
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-02 o 13:08 |
||
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ mnie motywuje. Mówi, że bardzo podziwia to, że sobie chudnę tak jak postanowiłam i wyciąga na rower itp. No i ogólnie zachęca mnie do odchudzania.
|
|
|
|
#2004 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() czytam was prawie zawsze, ale rzadko piszę, bo czytam zwykle jak już nikogo nie ma. staram się też pisać prace magisterską, ale wizaż mi przeszkadza i nie iwem czy go nie zablokować ![]() a propo diet. dzisiaj Wielki Piątek. od liceum próbowałam w ten dzień pościć tj. tylko płyny. ale zawsze kończyłam o 20, bo musiałam już coś zjeść, a dzisiaj? kanapeczki od samego rana tłumaczę sobie, że skoro źle się czuję, to muszę się dobrze odżywiać (gardło mnie boli),a pomyślcie, że skoro jesteście starsze to macie też korzyści nad którymi sie nie zastanawiacie (np. nie macie dopłaty do OC za młody wiek |
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ide do domu. Wesołych, Radosnych Świąt dziewczyny !!! |
|
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki post jest niezdrowy wiec dobrze że dałaś sobie z nim spokój .Ja w ogóle nie poszczę....jem mięso bez skrupułów. My mamy zniżki po ojcu męża -75 % ![]() Nie wiem jak to zostało załatwione ale tak mamy
|
|
#2007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie gorzej już nie może być: 23 lata + Łódź = masakra. dobrze, że mam prawo jazdy od 4 lat, to mi nie dołożą więcej ![]() a myślisz, że taka głodówka raz do roku też jest zła? mnie się zawsze wydawało, że to takie oczyszczenie organizmu raczej WESOŁYCH ŚWIĄT DZIEWCZYNY |
|
|
|
|
#2008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Organizm w szoku jest bo nagle papu nie dostaje, matabolizm zwalnia..no bo skoro żarcia nie dostaje cały dzień, to trzeba powoli działać żeby sił wystarczyło. A jak spowalnia to na pewno toksyn nie usuwa....no bo jak .Może są jakieś dobre sposoby na oczyszczanie organizmu..picie soków z cytrusów, soku z buraków itp..ale na pewno zwykłe niejedzenie i picie wody i herbaty dobre nie jest
|
|
#2009 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
udek raczej nie, a jeśli już to bez skóry mięso z kurczaka jest dość chude. Poza tym jej lista nie lubianych rzeczy jest długa tylko sobie nie mogłam przypomnieć wszystkiego ![]() Raczej mnie nie kłamie, że nie lubi pewnych potraw, ale właśnie wydaje mi się czasem, że to sobie wmówiła i nie tyka tłustego ![]() Cytat:
![]() I zgadzam się z tym poniżej.Często to są pozory, ze ktoś tyle zjada, a w domu sałata Suma summarum dziennie spożycie to 1000kcal![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chociaż zdania są podzielone.Ja w przyszłym ubezpieczeniu będę mieć 40% zniżek A zwyżka za wiek już mi nie grozi
razem Edytowane przez goosia207 Czas edycji: 2010-04-02 o 18:28 |
|||||
|
|
|
#2010 |
|
Rozeznanie
|
Cześć
![]() Ja mówię, że jem dużo i faktycznie tak jest - mam świadków zresztą rodzice od lat powtarzają, że mnie lepiej ubierać niż żywić![]() Generalnie metabolizm mam szybki, ale np. w czasie kryzysowych miesięcy w zeszłym roku przytyłam - przez 3 miesiące zero ruchu, z domu praktycznie nie wychodziłam, i jadłam baaaaaaaaardzo dużo , poprostu się obżerałam , moje myśli krązyły tylko wokół tego co by tu zjeść. Wystarczyło, że poszłam do pracy i wszystko zgubiłam niemal od razu. Gdybym miała faktycznie ograniczyć sie do 2000 kalorii dziennie byłabym szkieletem. Być może faktycznie koło 30 nie będzie już tak kolorowo, choć z drugiej strony przypuszczam , że odziedziczyłam "wygląd" po tacie - nożki , tyłek szczupłe, za to przy braku ruchu przez dłuższy okres i obżarstwie ( w taty przypadku dodatkowo piwko) idzie głównie w brzuch + w mniejszym stopniu równowiernie wszędzie indziej. Poczekamy, zobaczymy ![]() znam pare dziewczyn,które zawsze mówiły, że dużo jedzą, a potem czy to na jakichś wyjazdach czy innych okazjach wychodziło, że to dużo = jak dla ptaszka. Mi się podobają sylwetki takie kobiece - czyt. zaokrąglone biodra, biust C. Nie wiem jak w innych miastach, ale u nas centra handlowe są czynne do 15-16.
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

, i też nie idzie rewelacyjnie, praktycznie teraz się ruszyło, tak gdzieś od I fazy
Tłumaczę sobie tak, skoro zapuściłam się przez ileś czasu to na powrót trzeba poświęcić tyle samo czasu, ale wkurza mnie to

.
Jakaś smoła mi się z tego zrobiła