"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 15:58   #1981
Kasiek_26
Przyczajenie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
zgłaszam się i ja ( Kasia, jeszcze 29 lat) termin mam na 10 lutego i uwaga: BLIŹNIAKI!
Chantalle to podwojne gratulacje. Moj maz chcial,zeby sie okazalo ,ze jestem w ciazy z blizniakami. Balam sie niesamowicie bo mam male dziecko i nie wiem jakbym poradzila sobie sama z 3 malych dzieci; a prawdopodobienstwo wystapienia blizniakow istanieje bo mamy w rodzinie blizniaki..
W ktorym tygodniu ciazy bylas na usg? Czy maluszki byly jednakowej wielkosci? Pytam bo cos mnie nurtuje i odpowiedzi moze mi chyba na dzien dzisiejszy udzielic tylko osoba,ktora jest w ciazy z blizniakami

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
Zglaszam sie i ja bo juz od jakiegos czasu was podczytuje . Ania lat 30 (jeszcze do sierpnia) Termin 17.2.2011, to druga ciaza coreczka konczy 5 w wrzesniu.
Po pierwszej wizycie i USG, wszsytko dobrze. Jedyne objawy to rosnacy brzuszek i piersi.
Witamy
Stary 2010-07-05, 16:09   #1982
magdaka13
Wtajemniczenie

Chantall - ogromnie gratuluje blizniakow!!! sama chcialam miec blizniaki - moja babcia jest z blizniakow i dziadek mojego meza tez-no ale geny nie przeszly jak widac I zycze duzo sily - bo bedzie potrzebna...normalnie ciesze sie razem z toba...

OYE - witaj!
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:11   #1983
achaia
Raczkowanie

Cześć

Witam nowe mamusie!!!

Spędziłam weekend na działce, pogoda śliczna aż się nie chciało wracać. Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci, na samym początku ciąży zanim jeszcze wysikałam test śniła mi się mała może półroczna dziewuszka ale z wiedzą kto mieszka w brzuszku chcę poczekać do porodu Mąż się trochę burzy bo chciałby znać płeć a ja wolałabym niespodziankę bo w sumie jest mi bez różnicy byleby dzidziol był zdrowy Może mi sie jeszcze z biegiem ciąży odmieni. Nie lubię ani różowego ani niebieskiego wiec kolory i tak będę wybierać siłą rzeczy neutralne.

Cytat:
Napisane przez mila24 Pokaż wiadomość
czesc Dziewczyny moja cala rodzinka wlacznie z przyszlym tatusiem uwazają ze bedzie chlopiec, bo uwaga! ponoc ladnie wyglądam ( ja jestem odmiennego zdania, cera mi sie pogorszyla chlociazby), a mnie cos tam w srodku mowi, ze jednak dziewczynka no zobaczymy, ciekawa jestem, chociaz tak naprawde jest mi wszystko jedno, byle by dzidzius byl zdrowy i silny. Troche sie zmartwilam, bo na ostatnim USG dr zauwazyl maly krwiak 8 na 7mm, niby nic takigo ale jestem na zwolnieniu i sporo odpoczywam, miala ktoras z Was taki problem? 16 mam kontrolne USG no i zarazem genetyczne, juz siedze jak na szpilkach.
Podczas mojego pobytu w szpitalu były dwie dziewczyny z krwiakami i obie po tyg już nie miały krwiaka. Miały przykaz leżenia ( najlepsza opcja to wstawac tylko do kibelka), całkowity zakaz dzwigania i tym podobnych akcji i duphaston. Trzymam kciuki za USG, będzie dobrze
(gdzie idę Ty idziesz ze mną;
cokolwiek robię samotnie
jest twoim dziełem, kochanie)"

Patrycja

[']

achaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:23   #1984
dizi
Zadomowienie

OYE gratulacje i witaj!
Chantalle gratulacje! Jeden strzał, a dwa gole

Kochane trzymajcie za mnie kciuki, jutro idę rano na USG, zbadamy przezierność, itd. Strasznie się stresuje tym badaniem.
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:29   #1985
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
OYE gratulacje i witaj!
Chantalle gratulacje! Jeden strzał, a dwa gole

Kochane trzymajcie za mnie kciuki, jutro idę rano na USG, zbadamy przezierność, itd. Strasznie się stresuje tym badaniem.

ja też jutro idę na USG genetyczne. Tylko ja koło południa mam. A w którym tygodniu i dniu jesteś?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:30   #1986
magdaka13
Wtajemniczenie

dizi,vilya - trzymam kciuki za was. Bedzie git!
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:40   #1987
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
ja też jutro idę na USG genetyczne. Tylko ja koło południa mam. A w którym tygodniu i dniu jesteś?
Dzisiaj równo skończone 13 t, zaczynam 14. Ja idę ok. 8.30, ale musimy z Tż po badaniu wybrać się na zakupy i kupić mu garniturek

Edytowane przez dizi
Czas edycji: 2010-07-05 o 16:41

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-05, 16:59   #1988
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Zglaszam sie i ja bo juz od jakiegos czasu was podczytuje . Ania lat 30 (jeszcze do sierpnia) Termin 17.2.2011, to druga ciaza coreczka konczy 5 w wrzesniu.
Po pierwszej wizycie i USG, wszsytko dobrze. Jedyne objawy to rosnacy brzuszek i piersi.

to Ja też dołączam do Was termin według mojego gina mam na 17 lutego ,ale według wszystkich możliwych tabeli internetowych na 12 lutego to również moja druga ciąża synek ma 4 latka( w styczniu 5 ) Mimo że to moja druga ciąża to czuję jakby była pierwsza bo przechodzę ją zupełnie inaczej ,dokuczają mi mdłości ,bardzo niskie ciśnienie .Natomiast w pierwszej tylko raz przez pół dnia miałam mdłości i to raczej z w nadmiarze wypitej maślanki poza tym energii miałam jak za dwóch czułam się rewelacyjnie, to było cudowne 9 mies.

teraz mam jeszcze problemy z plamieniami mimo iż biorę dufaston to jakoś nie przechodzą , mam torbiel i guzek na jajniku jednak gin jest dobrej myśli bo one nie rosną i jest szansa że torbiel się wchłonie. Jednak to już ciąża zagrożona i nie da się nie myśleć o tym.
buziaki dla wszystkich fasolek

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:02   #1989
Kasiek_26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Cześć

Witam nowe mamusie!!!

Spędziłam weekend na działce, pogoda śliczna aż się nie chciało wracać. Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci, na samym początku ciąży zanim jeszcze wysikałam test śniła mi się mała może półroczna dziewuszka ale z wiedzą kto mieszka w brzuszku chcę poczekać do porodu Mąż się trochę burzy bo chciałby znać płeć a ja wolałabym niespodziankę bo w sumie jest mi bez różnicy byleby dzidziol był zdrowy Może mi sie jeszcze z biegiem ciąży odmieni. Nie lubię ani różowego ani niebieskiego wiec kolory i tak będę wybierać siłą rzeczy neutralne.

Podziwiam osoby,ktore nie chca znac plci i wytrzymuja z tym do porodu Mnie by zzarla ciekawosc i na 100% bym nie wytrzymala.

Co do kolorow,mam dokladnie to samo W garderobie mojego dziecka przewazaja neutralne kolorki a tym samym nie mam problemu z wyprawka,ze jest typowa dla chlopca.

Dizi ,vilya za jutrzejsze usg

Dziewczyny naszla mnie ochota na salatke jarzynowa. Siedzialam od rana bo jeszcze obiad,ale zrobilam. Teraz sie objadam Zaraz pekne Za niedlugo wstanie synus a w mojej kuchni wyglada jak po wojnie
Stary 2010-07-05, 17:07   #1990
vilya
Zadomowienie

dzięki dziewczyny za kciuki i witam nowe koleżanki.

Ja od paru dni mogę i w sumie najlepiej mi smakuje sałatka z pomidorów + cebula + śmietana

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-07-05 o 17:08
Stary 2010-07-05, 17:25   #1991
Justyna M
Rozeznanie

jeśli chodzi o tą stronę co podała Kasiek Chłopiec czy dziewczynka to po pierwszej ciąży się sprawdziło ,teraz też wychodzi syn ....... ale po cichu liczymy na dziewczynkę

Galeria pazurkowa
Stary 2010-07-05, 17:40   #1992
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Greczynka Pokaż wiadomość
Czesc kochane dziewczyny,

chcialabym dolaczyc do watku mam styczniowo-lutowych (moj termin ustalony przez gina to 24 lutego 2011).

Dwie kreseczki odczytalam 23 czerwca w Dzien Ojca, wiec TZ mial super prezent . To moje pierwsze malenstwo i bede bardzo czesto zagladac na ten watek.

Pozdrawiam was serdecznie
Witamy i gratulacje !
Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
zgłaszam się i ja ( Kasia, jeszcze 29 lat) termin mam na 10 lutego i uwaga: BLIŹNIAKI!
podwójne szczęście, cudownie

Cytat:
Mamy taki sam termin Witaj
Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
to Ja też dołączam do Was termin według mojego gina mam na 17 lutego ,ale według wszystkich możliwych tabeli internetowych na 12 lutego to również moja druga ciąża synek ma 4 latka( w styczniu 5 ) Mimo że to moja druga ciąża to czuję jakby była pierwsza bo przechodzę ją zupełnie inaczej ,dokuczają mi mdłości ,bardzo niskie ciśnienie .Natomiast w pierwszej tylko raz przez pół dnia miałam mdłości i to raczej z w nadmiarze wypitej maślanki poza tym energii miałam jak za dwóch czułam się rewelacyjnie, to było cudowne 9 mies.

teraz mam jeszcze problemy z plamieniami mimo iż biorę dufaston to jakoś nie przechodzą , mam torbiel i guzek na jajniku jednak gin jest dobrej myśli bo one nie rosną i jest szansa że torbiel się wchłonie. Jednak to już ciąża zagrożona i nie da się nie myśleć o tym.
buziaki dla wszystkich fasolek
Jest Nas już 3 z terminem 17 luty

Cytat:
jeśli chodzi o tą stronę co podała Kasiek Chłopiec czy dziewczynka to po pierwszej ciąży się sprawdziło ,teraz też wychodzi syn ....... ale po cichu liczymy na dziewczynkę
Mi wyszło że córeczka Tak czuje w serduszku od początku , ale jak będzie chłopiec będzie kochany tak samo jakby to była córeczka

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:43   #1993
vilya
Zadomowienie

mnie wychodzi też chłopak z tej stronki ale ja jakoś czuję że to dziewczynka.
Stary 2010-07-05, 17:45   #1994
Kasiek_26
Przyczajenie

Cytat:

Ja od paru dni mogę i w sumie najlepiej mi smakuje sałatka z pomidorów + cebula + śmietana
Hehe,w pierwszej ciazy mialam faze na mizerie Ciagle do wszystkiego jadlam mizerie. Pozniej nie "spojrzalam na nia" przez ponad rok,do teraz ,bo znowu mam "ciagi" na mizerie i pomidory wlasnie ze smietana

Cytat:

Witaj Justyna M. Trzymam za Twoje malenstwo. Mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok. A strona sie nie sugeruj,bo wiadomo,ze to wszystko zalezy od wielu czynnikow i nie koniecznie musi sie sprawdzic
Stary 2010-07-05, 17:51   #1995
Chantalle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiek_26 Pokaż wiadomość
W ktorym tygodniu ciazy bylas na usg? Czy maluszki byly jednakowej wielkosci? Pytam bo cos mnie nurtuje i odpowiedzi moze mi chyba na dzien dzisiejszy udzielic tylko osoba,ktora jest w ciazy z blizniakami
to był 6 tydzien i chyba 4 dzien, oba osobniki miały po 9 mm.
dziekuje za gratulacje

SLEEP WITH ME, SLEEP WITH MY PIT BULL !!!
Moje dziewczynki:
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37k6nlp0b0isba.png
Chantalle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:53   #1996
dizi
Zadomowienie

Cytat:

Ja wcinam ten sam zestaw plus jeszcze odrobinka octu, coby taka kwachotka była

Kasiek za wsparcie

Witam nowe mamusie! Szybko się rozrasta wateczek
Stary 2010-07-05, 17:57   #1997
vilya
Zadomowienie

Mam prośbę do posiadających juz dzieci - żeby sprawdziły ten link z płciami co podany był powyżej. Jakoś trochę to dziwne żeby wiek i miesiąc poczęcia miał wpływ na płeć. Jestem ciekawa czy wam się sprawdziło.
Stary 2010-07-05, 17:59   #1998
sylfiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Mam prośbę do posiadających juz dzieci - żeby sprawdziły ten link z płciami co podany był powyżej. Jakoś trochę to dziwne żeby wiek i miesiąc poczęcia miał wpływ na płeć. Jestem ciekawa czy wam się sprawdziło.
Ja zawołałam mamę i sprawdzałyśmy jej i sprawdziło się Wyszło jej syn pierwszy i córcia czyli ja

sylfiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:12   #1999
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylfiaaa Pokaż wiadomość
Ja zawołałam mamę i sprawdzałyśmy jej i sprawdziło się Wyszło jej syn pierwszy i córcia czyli ja
u mojej mamci i teściowej też się sprawdziło jeszcze wypytam siostrę no i w mojej pierwszej ciąży jak już pisałam też się potwierdziło

zadzwoniłam do siostry i u niej w 1 i 2 ciąży nie potwierdziła tabelka chłopców

Galeria pazurkowa

Edytowane przez Justyna M
Czas edycji: 2010-07-05 o 18:17
Stary 2010-07-05, 18:22   #2000
Layla79
Zakorzenienie

wszystko fajnie, tylko co to za link i czemu ja o niczym nie wiem?
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:24   #2001
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Layla79 Pokaż wiadomość
wszystko fajnie, tylko co to za link i czemu ja o niczym nie wiem?
http://jolmys.webpark.pl/

Galeria pazurkowa
Stary 2010-07-05, 18:29   #2002
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
super, dzięki
mi wychodzi córka, a mam czuja na syna. no chyba, że zaszłam w ciąże pod koniec marca? tak wychodzi na styk. czyli nie wiadomo.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 18:56   #2003
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
trzymam kciuki powodzenia

Cytat:
Napisane przez Kasiek_26 Pokaż wiadomość
Hehe,w pierwszej ciazy mialam faze na mizerie Ciagle do wszystkiego jadlam mizerie. Pozniej nie "spojrzalam na nia" przez ponad rok,do teraz ,bo znowu mam "ciagi" na mizerie i pomidory wlasnie ze smietana
ja ostatnio na nic nie mam ochoty...tylko na spanie...
dzisiaj poszłam do lumpa, byłam dośc wcześnie, na długo przed otwarciem, więc miałam miejsce na samym przodzie, aż tu nagle przed samą 9:00 zrobiło mi sie słabo, musiałam usiąśc z głową w dół, drzwi się otworzyły, wszyscy wlecieli do środka, a ja zostałam przed i pojechałam do domu o 12:00 zrobiłam sobie drzemkę i spałam do 15:00 masakra jakaś! Te upały mnie wykończą...

Witam nowe mamusie

Co do stronki, to wyszedł mi syn, ale sprawdzam na przykładzie np. mojej mamy czy teściowej i nic się nie zgadza...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-05, 19:12   #2004
Sylwietka82
Przyczajenie

CZeść dziewczyny miło mi do Was dołączyć. Jeśli dobrze policzone to zostanę mama 02,02,2011
Sylwietka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:23   #2005
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
nie sprawdzilo sie tabelka pokazuje ze syn a jest corka

Dziekuje za mile przywitanie!

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 19:43   #2006
vilya
Zadomowienie

no to już wiemy że się nie sprawdza a prawdopodobieństwo trafienia jest 50 % więc stąd niektórym się zgadza.
Stary 2010-07-05, 19:50   #2007
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sylwietka82 Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny miło mi do Was dołączyć. Jeśli dobrze policzone to zostanę mama 02,02,2011
witaj

no, to jeśli chodzi o tabelkę i 50 % sprawdzalności ,to może jest szansa jednak na Julcię

właśnie od miesiąca poczułam ochotę na słodkie a dokładnie na batonika IKAR ( zjadłam dwa) jak do tej pory to królowało tylko kwaśne i słone i mimo iż byłam kawoszką tak od poczatku ciąży odrzuciło mnie totalnie

kma1982 unikaj wychodzenia z domu sama ,bo z omdleniami nie ma żartów ,upadniesz uderzysz się , a z ludźmi różnie bywa rzadko pomagają

Galeria pazurkowa

Edytowane przez Justyna M
Czas edycji: 2010-07-05 o 19:57
Stary 2010-07-05, 19:57   #2008
muron
Zakorzenienie

a mnie ciężżżżżżżko, a obiad lekki- zapiekanka z bakłażanów z pomidorami i serembałkańskim, na kolację ciemna kromka, chudy ser,pomidor. A czuje się jak słoń

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 20:26   #2009
mysiopez
Zadomowienie

Leże w łózku a serducho mi bije jak szalone. Puls mam około 100. normalnie zarzz mi pikawa odleci. Czy któraś z Was tak miała? Co mam zrobic????

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 05:53   #2010
cytrynka3002
Zadomowienie

mysiopez - może to po prostu nerwy?? Ja czasami przed ciążą miałam tak, ale piłam wtedy melisę i starałam się myśleć o czymś pozytywnym...w takich chwilach naprawdę trzeba starać się wyciszyć. A jeśli puls nadal będziesz miała taki szybki, to warto iść do lekarza swojego, powiedzieć o problemie - na pewno zaradzi!!

A ja dziś wstałam już o 5 rano - często tak mam ostatnio . Jeszcze kilka godzinek i do lekarza. A jeszcze kilka miesięcy temu puknęłabym się w głowę, gdyby ktoś mi powiedział, że będę cieszyła się na myśl o wizycie u ginekologa, hehe.

Co do tej stronki, na której wychodzi, czy będzie chłopiec czy dziewczynka, to mi wyszło, że będzie chłopak - tak, jak chciałby mąż. Sprawdzałam moją mamę i faktycznie się zgadza, ale nie wiem, czy w to wierzyć...
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości