|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Przyczajenie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
. Moj maz chcial,zeby sie okazalo ,ze jestem w ciazy z blizniakami . Balam sie niesamowicie bo mam male dziecko i nie wiem jakbym poradzila sobie sama z 3 malych dzieci; a prawdopodobienstwo wystapienia blizniakow istanieje bo mamy w rodzinie blizniaki.. W ktorym tygodniu ciazy bylas na usg? Czy maluszki byly jednakowej wielkosci? Pytam bo cos mnie nurtuje i odpowiedzi moze mi chyba na dzien dzisiejszy udzielic tylko osoba,ktora jest w ciazy z blizniakami![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Chantall - ogromnie gratuluje blizniakow!!! sama chcialam miec blizniaki - moja babcia jest z blizniakow i dziadek mojego meza tez-no ale geny nie przeszly jak widac
I zycze duzo sily - bo bedzie potrzebna...normalnie ciesze sie razem z toba...OYE - witaj!
|
#1983 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Witam nowe mamusie!!! Spędziłam weekend na działce, pogoda śliczna aż się nie chciało wracać. Ja nie mam żadnych przeczuć co do płci, na samym początku ciąży zanim jeszcze wysikałam test śniła mi się mała może półroczna dziewuszka Mąż się trochę burzy bo chciałby znać płeć a ja wolałabym niespodziankę bo w sumie jest mi bez różnicy byleby dzidziol był zdrowy Może mi sie jeszcze z biegiem ciąży odmieni. Nie lubię ani różowego ani niebieskiego wiec kolory i tak będę wybierać siłą rzeczy neutralne.Cytat:
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
OYE gratulacje i witaj!
Chantalle gratulacje! Jeden strzał, a dwa gole ![]() Kochane trzymajcie za mnie kciuki, jutro idę rano na USG, zbadamy przezierność, itd. Strasznie się stresuje tym badaniem. |
|
|
|
#1985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też jutro idę na USG genetyczne. Tylko ja koło południa mam. A w którym tygodniu i dniu jesteś? |
|
|
|
|
#1986 |
|
Wtajemniczenie
|
dizi,vilya - trzymam kciuki za was. Bedzie git!
|
#1987 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez dizi Czas edycji: 2010-07-05 o 16:41 |
|
|
|
|
#1988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to Ja też dołączam do Was termin według mojego gina mam na 17 lutego ,ale według wszystkich możliwych tabeli internetowych na 12 lutego to również moja druga ciąża synek ma 4 latka( w styczniu 5 ) Mimo że to moja druga ciąża to czuję jakby była pierwsza bo przechodzę ją zupełnie inaczej ,dokuczają mi mdłości ,bardzo niskie ciśnienie .Natomiast w pierwszej tylko raz przez pół dnia miałam mdłości i to raczej z w nadmiarze wypitej maślanki poza tym energii miałam jak za dwóch czułam się rewelacyjnie, to było cudowne 9 mies.teraz mam jeszcze problemy z plamieniami mimo iż biorę dufaston to jakoś nie przechodzą , mam torbiel i guzek na jajniku jednak gin jest dobrej myśli bo one nie rosną i jest szansa że torbiel się wchłonie. Jednak to już ciąża zagrożona i nie da się nie myśleć o tym.![]() buziaki dla wszystkich fasolek
|
|
#1989 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Podziwiam osoby,ktore nie chca znac plci i wytrzymuja z tym do porodu Mnie by zzarla ciekawosc i na 100% bym nie wytrzymala.Co do kolorow,mam dokladnie to samo W garderobie mojego dziecka przewazaja neutralne kolorkiDizi ,vilya ![]() ![]() za jutrzejsze usg Dziewczyny naszla mnie ochota na salatke jarzynowa. Siedzialam od rana bo jeszcze obiad,ale zrobilam. Teraz sie objadam Zaraz pekne Za niedlugo wstanie synus a w mojej kuchni wyglada jak po wojnie
|
|
|
|
|
#1990 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za kciuki i witam nowe koleżanki.
Ja od paru dni mogę i w sumie najlepiej mi smakuje sałatka z pomidorów + cebula + śmietana
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-07-05 o 17:08 |
|
|
|
#1991 |
|
Rozeznanie
|
jeśli chodzi o tą stronę co podała Kasiek Chłopiec czy dziewczynka to po pierwszej ciąży się sprawdziło ,teraz też wychodzi syn ....... ale po cichu liczymy na dziewczynkę
|
|
#1992 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
!Cytat:
![]() Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#1993 |
|
Zadomowienie
|
mnie wychodzi też chłopak z tej stronki ale ja jakoś czuję że to dziewczynka.
|
|
|
|
#1994 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ciagle do wszystkiego jadlam mizerie. Pozniej nie "spojrzalam na nia" przez ponad rok,do teraz ,bo znowu mam "ciagi" na mizerie i pomidory wlasnie ze smietana Cytat:
Witaj Justyna M za Twoje malenstwo. Mam nadzieje,ze bedzie wszystko ok ,bo wiadomo,ze to wszystko zalezy od wielu czynnikow i nie koniecznie musi sie sprawdzic |
||
|
|
|
#1995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziekuje za gratulacje
|
|
#1996 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasiek Witam nowe mamusie! Szybko się rozrasta wateczek
|
|
|
|
|
#1997 |
|
Zadomowienie
|
Mam prośbę do posiadających juz dzieci - żeby sprawdziły ten link z płciami co podany był powyżej. Jakoś trochę to dziwne żeby wiek i miesiąc poczęcia miał wpływ na płeć. Jestem ciekawa czy wam się sprawdziło.
|
|
|
|
#1998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyszło jej syn pierwszy i córcia czyli ja
|
|
#1999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jeszcze wypytam siostrę no i w mojej pierwszej ciąży jak już pisałam też się potwierdziło zadzwoniłam do siostry i u niej w 1 i 2 ciąży nie potwierdziła tabelka chłopców
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-07-05 o 18:17 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
wszystko fajnie, tylko co to za link i czemu ja o niczym nie wiem?
|
|
|
|
#2001 |
|
Rozeznanie
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi wychodzi córka, a mam czuja na syna. no chyba, że zaszłam w ciąże pod koniec marca? tak wychodzi na styk. czyli nie wiadomo.
|
|
|
|
|
#2003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dzisiaj poszłam do lumpa, byłam dośc wcześnie, na długo przed otwarciem, więc miałam miejsce na samym przodzie, aż tu nagle przed samą 9:00 zrobiło mi sie słabo, musiałam usiąśc z głową w dół, drzwi się otworzyły, wszyscy wlecieli do środka, a ja zostałam przed i pojechałam do domu Witam nowe mamusie ![]() Co do stronki, to wyszedł mi syn, ale sprawdzam na przykładzie np. mojej mamy czy teściowej i nic się nie zgadza...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2004 |
|
Przyczajenie
|
CZeść dziewczyny miło mi do Was dołączyć. Jeśli dobrze policzone to zostanę mama 02,02,2011
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje za mile przywitanie! |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zadomowienie
|
no to już wiemy że się nie sprawdza a prawdopodobieństwo trafienia jest 50 % więc stąd niektórym się zgadza.
|
|
|
|
#2007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() no, to jeśli chodzi o tabelkę i 50 % sprawdzalności ,to może jest szansa jednak na Julcię właśnie od miesiąca poczułam ochotę na słodkie a dokładnie na batonika IKAR ( zjadłam dwa) jak do tej pory to królowało tylko kwaśne i słone i mimo iż byłam kawoszką tak od poczatku ciąży odrzuciło mnie totalnie ![]() kma1982 unikaj wychodzenia z domu sama ,bo z omdleniami nie ma żartów ,upadniesz uderzysz się , a z ludźmi różnie bywa rzadko pomagają
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-07-05 o 19:57 |
|
|
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie ciężżżżżżżko, a obiad lekki- zapiekanka z bakłażanów z pomidorami i serembałkańskim, na kolację ciemna kromka, chudy ser,pomidor. A czuje się jak słoń
|
|
#2009 |
|
Zadomowienie
|
Leże w łózku a serducho mi bije jak szalone. Puls mam około 100. normalnie zarzz mi pikawa odleci. Czy któraś z Was tak miała? Co mam zrobic????
|
|
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
mysiopez - może to po prostu nerwy?? Ja czasami przed ciążą miałam tak, ale piłam wtedy melisę i starałam się myśleć o czymś pozytywnym...w takich chwilach naprawdę trzeba starać się wyciszyć. A jeśli puls nadal będziesz miała taki szybki, to warto iść do lekarza swojego, powiedzieć o problemie - na pewno zaradzi!!
A ja dziś wstałam już o 5 rano - często tak mam ostatnio . Jeszcze kilka godzinek i do lekarza. A jeszcze kilka miesięcy temu puknęłabym się w głowę, gdyby ktoś mi powiedział, że będę cieszyła się na myśl o wizycie u ginekologa, hehe.Co do tej stronki, na której wychodzi, czy będzie chłopiec czy dziewczynka, to mi wyszło, że będzie chłopak - tak, jak chciałby mąż . Sprawdzałam moją mamę i faktycznie się zgadza, ale nie wiem, czy w to wierzyć...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

termin mam na 10 lutego i uwaga: BLIŹNIAKI!
. Moj maz chcial,zeby sie okazalo ,ze jestem w ciazy z blizniakami
. Balam sie niesamowicie bo mam male dziecko i nie wiem jakbym poradzila sobie sama z 3 malych dzieci; a prawdopodobienstwo wystapienia blizniakow istanieje bo mamy w rodzinie blizniaki..
. Ania lat 30 (jeszcze do sierpnia) Termin 17.2.2011, to druga ciaza coreczka konczy 5 w wrzesniu.
I zycze duzo sily - bo bedzie potrzebna...normalnie ciesze sie razem z toba...

poza tym energii miałam jak za dwóch czułam się rewelacyjnie, to było cudowne 9 mies.

Podziwiam osoby,ktore nie chca znac plci i wytrzymuja z tym do porodu
Zaraz pekne