|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tytuł prrrawie narzeczonych - część 10!
A widzialyscie to? http://muzyka.onet.pl/0,2266951,newsy.html
Czytalam to o ciąży
|
#1982 |
|
Wtajemniczenie
|
Sylvi a no masakra..ciekawe z czyjej winy-ale to się okaże..ciekawe kiedy pogrzeb będzie
![]() Alunia no masz..jak nie teściowe nakręcają, to bracia;/ a nie widziałam tej informacji..szkoda chłopa;/
|
#1983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale potem pokazal mi cos co mnie przekonalo, ze dopoki jego brat byl zameldowany w mieszkaniu to mial czynsz 400 zl chyba, a dopisal Berenike i babcie chyba to wzroslo do 700
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa wlasnie. rano bylam u dentystki i byl tam jeden klient ktory oswiadczyl sie w wieku 41lat i powiedzial ze przyjdzie do dentystki z przyszla malzonka a dentystka na to:" to co zrobimy zeby byla ladna?" i wszyscy w brecht
|
|
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Heheh ząbki wymienimy
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
ala nie dziwie sie ze to cie zabolalo bo w koncu bedzie mieszkali tam razem to po poerwsze a po drugie to ze rodzice biora ten kredyt nie znaczy ze oni maja za niego placic. przeciez mozecie na spole placic i wtedy to juz nie widze przeszkod zeby mieszkanie zapisac na dwie osoby
kurcze zeby milosc tak przeplatac materializmem. to moze od razu na poczatku znajomosci mowic kto ma jakie przekonania i ich za cholere nie zmieni.. ja jego co zaaa...aaaaaa chyba ja bede musiala miec taka rozmowe z B. zeby wiedziec czego sie spodziewac po slubie;/(no rozmowa w ogole po "uregulowaniu" naszego zwiazku) ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1987 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja mu dokladnie to samo powiedzialam, ze to, ze on bierze z rodzicami kredytu nie znaczy, ze nie moze byc na niego i na mnie bo kredyt to jedno, a kto jest zapisany w kacie notarialnym czy ch*j wie gdzie to inna kwestia, ale oczywiscie ja nie mam racji bo braciszek najmadrzejszy
I tez byla kwestia wesela poruszona. Mowie, ze ode mnie to ze 20 osob wyszlo, a on: "no a ode mnie 50" to mu wygarnelam, ze zapatrzony w nią, a jak ja cos mowie to nie mam racji, ale jak ona powie to samo to on mi to przekazuje i ma satysfakcje, ze mądrzejszy ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
) mial racje...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1988 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia no niestety takie rozmowy na długo zapadają w pamięci
a z weselem też racje masz-no po cholerę jakieś koleżanki jego mamy? Jak chce z nimi czas spędzić niech je an grilla do siebie zaprosi, a nie na Wasze wesele;/Sylvi hehe a takie rozmowy to najlepiej żeby w ogóle na początku znajomości przeprowadzać przynajmniej wtedy mniej bolą..
Pączuś pracuje nad mgr.. ![]() Paulo Coelho Edytowane przez paczek1990 Czas edycji: 2011-05-09 o 15:31 |
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
a on zna dobrze te kolezanki? w ogole widzial na oczka? wymysl mamusi zeby zaprosic? masakra jakas
|
|
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
Zna i widzial i wiecie co powiedzial? Czemu ich nie chcesz? Dobrze sie o tobie wypowiadaja
|
#1991 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
Alunia
a co ma to, ze sie dobrze o Tobie wypowiadają do wesela..no ludzie-takie osoby to można na grilla zaprosić a nie an wesele, które z reguły dla najbliższych robimy...Sylvi taa..i może jeszcze ich dziec
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
coraz bardziej przeraza mnie instytucja małżenstwa. bo ludzie teraz mimo i z pobieraja sie z milosci to pozniej dra koty o pieniadze;/
|
|
|
|
#1994 |
|
Wtajemniczenie
|
przykre to... niby wszystko pięknie ładni-a później nagle wychodzą takie czy inne sprawy i jazda;/
|
#1995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ta iloscia osob w mieszkaniu, to podejrzewam, ze kazdy kto nalezy do wspolnoty tak bedzie placil. ja tez mieszkam w mieszkaniu wlasnosciowym, ale czynsz place w zaleznosci o0d tego ile osob jest zameldowanych. bo oni w ten sposob szacuja zuzycie wody, smieci, gazu. stad tez wlasnie te roznice w cenach. |
|
|
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
ludzie to już kompletnie zwariowali z tymi weselami.... Ala mnie się wydaje że to strasznie duża różnica między 400 a 700zł z tym czynszem... i też byłoby mi przykro coś takiego usłyszeć.. prezenty z wesela też podzieli na moje - twoje w zależności od kogo?
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2011-05-09 o 16:00 |
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
smierdzi intercyza
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę że to nie chodzi nawet o papier na kogo prawnie jest zapisane ale o samo myślenie że to nie jest nasze a moje
Edytowane przez anannke Czas edycji: 2011-05-09 o 16:18 |
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem ciekawa jakby TŻ zareagowal na kupno mieszkania i czy by bylo moje lub twoje.. chociaz nie podejrzewam zeby tak bylo bo o jego aucie mowi ze jest "nasze a nie jego" mimo iz do auta nie dokladam nic
|
|
|
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziecie potem małżeństwem i on np podczas większej kłótni, etc, wypomni Ci to, że mieszkasz w jego mieszkaniu, nie mówiąc już o (nie daj boże) rozwodzie, zostaniesz bez niczego ![]() Cytat:
w ty samym co Mabi ![]() Cytat:
chyba nie kuma o co Ci chodziA tak zupełnie z innej beczki - wyskoczył mi na czole wrzód, no masakra, wyglądam, jakby mi ktoś z buta w czoło przywalił ale tak sobie rano pomyslałam - gdyby takie cos wyskoczyło np w dniu ślubu? ![]() przecież to jest wstyd i hańba jak cholera co byście zrobiły w takiej sytuacji?
Edytowane przez _kamea_ Czas edycji: 2011-05-09 o 16:31 |
|||
|
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ty posmaruj mascia cynkowa:P |
|
|
|
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Korektor niewiele tu zdziałał, posmarowałam rano
ja mam normalnie guza na czole
|
#2004 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
'It's about how that one person makes you feel that you can't get enough, you want it, need it, can't imagine a day without it... Taking the bad with the good, because you know that's where you want to be.' 'If a book is well written, I always find it too short.' |
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytałam, że gorąca cebula na cos takiego pomaga
zaraz idę do domu i będę coś kombinować
|
#2008 |
|
Raczkowanie
|
anannke rozmawiałam z nim na spokojnie ale to było 2,5 roku temu. Wtedy mi powiedział, że jak będę kończyć licencjat to już będziemy o tym rozmawiać. A ja prace już mam napisaną całą, tylko drobne poprawki robię. Bronić się będę w czerwcu. Wszystkie egzaminy już pozaliczane. Poszukuje pracy na wakacje, żeby poodkładać pieniądze. A od września chce zacząć pracę jako kurator. A tż nawet nie wspomni o tematyce ślubnej. To jest temat tabu dla niego. Odczuwam,że dla niego najlepiej to by było jakbyśmy sobie żyli tak jak teraz. Czyli ja przyjeżdżam na weekendy do rodzinnego miasta(tż ma tam pracę), a w tygodniu jestem w Warszawie na uczelni.
![]() santom paczek1990 oraz anannke dziękuje za słowa otuchy
Edytowane przez zulka890 Czas edycji: 2011-05-09 o 17:33 |
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
Zulka może nie mówi bo chce ci zrobić niespodziankę
? trudno mi powiedzieć co jest przyczyną tego bo każdy jest inny... a o wspólnej przyszłości też nic nie mówi? nie mówi że np chciałby mieć jakiś tam dom dziecko? nie mówi o planach marzeniach? albo jak mówi o przyszłości to używa "my" ? wcale nie jest powiedziane że nie ma żadnych planów ale może czeka na dobry moment? może chce to zrobić po twojej obronie jak już będziecie samodzielni albo żeby nie rozpraszać cię przed obroną chce żebyś skupiła się teraz na obronieniu się a potem reszta? zdziwiłabyś się ale faceci czasem też w ten sposób myślą poza tym większość sama nie wpada na to że dla dziewczyny zaręczyny nie oznaczają że następnego dnia ciągniesz go przed ołtarz
|
|
|
|
#2010 |
|
Raczkowanie
|
anannke on nie mówi o wspólnej przeszłości, dziecka narazie nie chce mieć bo boi się odpowiedzialności. Nie chce nic planować, twierdzi,że żyje z dnia na dzień bo planowanie nigdy mu nie wychodziło. Boi się założyć rodzinę bo nie chce było tak jak u jego rodziców. Miał trudne dzieciństwo. Rozumiem jego obawy, ale jeśli się chce to nie popełni się podobnych błędów. ja już nie próbuje niczego mu tłumaczyć, bo jak podejmowałam próbę to zawsze to się kłótnią kończyło. Jeśli sam sobie tego nie uświadomi to ja go nie przekonam. Ostatnio stwierdziłam, że jeśli w ciągu 1,5 roku nic się nie wydarzy to każdy pójdzie w swoją stronę, aczkolwiek będzie to dla mnie bardzo bolesne.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:42.

ale potem pokazal mi cos co mnie przekonalo, ze dopoki jego brat byl zameldowany w mieszkaniu to mial czynsz 400 zl chyba, a dopisal Berenike i babcie chyba to wzroslo do 700
to mu wygarnelam, ze zapatrzony w nią, a jak ja cos mowie to nie mam racji, ale jak ona powie to samo to on mi to przekazuje i ma satysfakcje, ze mądrzejszy
) mial racje...

a takie rozmowy to najlepiej żeby w ogóle na początku znajomości przeprowadzać

a co ma to, ze sie dobrze o Tobie wypowiadają do wesela..no ludzie-takie osoby to można na grilla zaprosić a nie an wesele, które z reguły dla najbliższych robimy...

będziecie potem małżeństwem i on np podczas większej kłótni, etc, wypomni Ci to, że mieszkasz w jego mieszkaniu, nie mówiąc już o (nie daj boże) rozwodzie, zostaniesz bez niczego
w ty samym co Mabi
chyba nie kuma o co Ci chodzi![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)