Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-22, 08:17   #1981
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Kochana nie martw się na zapas
Jakbym miala normalne to bym sie nie martwila

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
zauważyłam, że poruszyłyście temat płaskich brodawek. Ja jestem posiadaczką takich. Co prawda po karmieniu syna lekko się wyciągnęły, ale dalej pozostawiają wiele do życzenia. Zaraz po porodzie usłyszałam od jednej pielęgniary, że z takimi piersiami to karmienia nie będzie syn faktycznie nie potrafił złapać dobrze piersi. Ale inna pielegniarka wysłała męża właśnie po te nakładki, miałam chyba te największe. I z nakładkami mały szybko załapał. Z tym, że jakoś już tak wyszło, że nie potrafiliśmy z tych nakładek zrezygnować. Wielokrotnie próbowałam, ale ostatecznie ciągle do nich wracaliśmy i tak do samego końca karmienia, aż syn gdy miał 10 miesięcy bezczelnie sam mnie odrzucił
Nie powiem, że było to super wygodne, bo ciągle gdzie byśmy nie poszli musiałam te nakładki mieć przy sobie, pamiętać o nich, myć, wyparzać.
Z drugiej strony, kto wie, może bez nich zupełnie nie dałabym rady karmić piersią.
Oczywiście nasłuchałam się na początku, że z nakładkami to się nie da długo pociągnąć, co to za karmienie i takie tam bla bla bla... jak widać da się i myślę, że lepiej karmić tak niż wcale. A mleka miałam ogrom! Nakarmiłam młodego i jeszcze naściągałam na zapas (studiowałam).
Teraz mam zamiar się zaprzeć i nauczyć córkę jeść jak człowiek ale jak znów problem się powtórzy to biorę nakładki i już.
No i nie martwcie się, że wam brodawki nie wypełniają tych nakładek. Jak dziecko zassie to się całe spokojnie wypełnią.
Milo
Troszke mnie uspokoilas, moze jednak dam rade...
Wciaz nie moge uwierzyc, ze takie male dzieciatko bedzie miec na tyle sile, zeby wciagnac te brodawke do konca...

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość

Nawijko
, no to fakt, skoro szybko zużywasz, to szkoda kasy na przesyłkę. Ja nie wiem, na ile mi to starczy, ale jak będzie fajny ten hydrolat, to zamówię większą butlę po prostu następnym razem. Jeszcze wiele produktów z tego sklepu mnie ciekawi, więc na pewno w przyszłości zrobię tam jakieś większe zakupki.
Uwazaj, bo to wciaga

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A co do sutków... to płaskie nawet jak sterczą? bo moje takie normalne są takie no... hm płaskie chyba ale jak sie je dotknie to staja i są takie no wpukłe
bo jak dziecko je to chyba te sutki się robią takie sterczące???
(ale mam pytania )
Jak stercza, to juz nie sa plaskie
Z tym, ze "po akcji" wracaja do swojego pierwotnego ksztaltu :/
Oby tylko dziecko mialo tyle cierpliwosci, zeby bawic sie w wyciaganie ich

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
O, to fajnie. Muszę sobie to załatwić w takim razie. Proste w instalacji?
Ojj, nie pomoge, ja go nie mam - moj tata ma, w Credit Agricole.
To jest urzadzenie o doslownie kilku cm dlugosci. Co jakis czas wyskakuje kod, ktory sie wpisuje jako potwierdzenie przelewu.
Podejrzewam, ze tego sie nawet nie instaluje.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:21   #1982
scotasia
Wtajemniczenie

Hello
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi z tą szyjką
Postanowilismy spedzic Wigilie sami. Nie bedziemy ryzykowac i nigdzie nie bedziemy wyjezdzac. Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, ze to bedzie taka skromna (bo przeciez nie moge nawet normalnie posprzatac, ze o staniu przy garach nie wspomne ) i troszke inna Wigilia niz zawsze, ale przynajmniej wiem, ze w tej chwili ja i nasz Bobas jestesmy dla Niego najwazniejsi
Ale Pstryczek ma super widac wszystko poszło gładko i bez problemow, tylko pozazdroscic. Jeszcze raz gratulacje

Ja własnie tez sie zastanawiam, jakie te nakładki na sutki kupic. Ciezko stwierdzic, jaki ma sie rozmiar powinni jakies zdjecia pokazac przy tych rozmiarowkach zeby sobie porownac

Nancy, Ifwka Wesolych Świąt

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2012-12-22 o 08:35
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:33   #1983
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej kochane. Ja zaraz lecę na miasto, na zakupki, ale zanim pojadę, to przyszłam się przywitać.
Śniła mi się dzisiaj moja córunia - była prześliczna! Miała włosy mojego TŻa (czyli rude) - zawsze mi się śni w takiej odsłonie, więc pewnie naprawdę odziedziczyła kłaczki po nim. I w ogóle, była taka śliiiiczna. No i urodziłam ją przez cc. Ciekawe, czy proroczy ten sen.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Uwazaj, bo to wciaga
Ja już jestem wciągnięta, bo wywaliłam duuużo kosmetyków, które miały zbyt chemiczne składy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:36   #1984
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam sie z rana
Od dziś Tż ma wolne już

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane składam Wam już dziś życzenia bo jutro jade do mamy a tam neta brak, więc będę parę dni nieobecna.

Niech Boże Narodzenie zamiast okresem zakupowego szaleństwa,
stanie się czasem odpoczynku i wzajemnej miłości,
a spędzone wspólnie z rodziną godziny najważniejszym prezentem.
Wesołych Świąt!
Dziękujemy i Tobie też Zdrowych Wesołych Świąt

---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Hej kochane. Ja zaraz lecę na miasto, na zakupki, ale zanim pojadę
To powodzenia na zakupach Ja wole nie myślec nawet co tam sie dzisiaj bedzie działo ludzie głupieją w tych sklepach tym bardziej teraz w weekend przed Wigilią.
Stary 2012-12-22, 08:43   #1985
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Bokeh, zostańmy lesbami - najlepiej będzie. Ja właśnie sobie uświadomiłam - zostałam uświadomiona że nie jestem na pierwszym miejscu. Na pierwszym miejscu jest JEGO rodzina (matka, brat, siostra itp).
Widać ja rodzina nie jestem i nie będę.
Nawet mi się płakać nie chce.

nie wiem co powiedzieć
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:49   #1986
bokeh
Zakorzenienie

hello

Ja też się witam i zaraz zmykam na przedświateczne zakupy z mamą (to będą dłuugie zakupy) Tż poszedł już do pracy ale od wigilii ma 3 dni wolnego
W ogóle od jakiś 3 dni, jak się budze w nocy na siku to on nie spi i sie mnie pyta co jest, jak ja jestem taka zaspana że nawet nie umiem odpowiedzieć to pyta "madziaaaa co sie dzieje" no to sie go zapytałam dziś o co mu chodzi a on że no bo jestem w ciąży i mam niedługo rodzić i on się martwi... to co nie śpi w ogóle? ale słodkie to takie wcześniej widać nie odczuwał tak tego a teraz chyba czuje oddech Hani na szyji

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ykul,5767.html coś dla nas ;P

Black mi też się dziś śniło jakieś rude dziecko, może Twoje :P

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2012-12-22 o 09:04
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:10   #1987
ewadylewska
Zadomowienie

witam i ja z rana... a ja sie obudzilam z bolem gardla... w sam raz na swieta. aoe juz wyslalam meza po syrop prenalen, mam nadzieje ze przejdzie do poniedzialku!
Stary 2012-12-22, 09:10   #1988
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
A właśnie,pisałyście ostatnio o książkach.
Ja niedawno czytałam książkę "Dolina umarłych"Tess Gerritsen . Niesamowicie mnie wciągnęła
w ogole babka fajnie pisze

Cytat:

A co do sutków... to płaskie nawet jak sterczą? bo moje takie normalne są takie no... hm płaskie chyba ale jak sie je dotknie to staja i są takie no wpukłe
bo jak dziecko je to chyba te sutki się robią takie sterczące???
(ale mam pytania )
Tak, zdziwisz się jakie w trakcie ssania dłuuugie się robią

Cytat:
Bokeh, zostańmy lesbami - najlepiej będzie. Ja właśnie sobie uświadomiłam - zostałam uświadomiona że nie jestem na pierwszym miejscu. Na pierwszym miejscu jest JEGO rodzina (matka, brat, siostra itp).
Widać ja rodzina nie jestem i nie będę.
Nawet mi się płakać nie chce.
Pacan

Cytat:
Napisane przez monamur Pokaż wiadomość

Co do szyjki, to tez mi nigdy gin nie mowil jakiej jest długosci.

Mnie też wymiarów nie podawał - wystarczy mi zresztą info, że jest zamknięta, nie skrócona i tyle.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

elllmi nogi ogoliła i dlatego końca świata nie było, ha
Wszystko przez ciebie!

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
powiem Wam szczerze- ja chce juz urodzic, mały donoszony wiec mógłby sie ogarnąc... już nie wyrabiam nocami.... po dzisiejszej boli mnie prawie wszystko:
- głowa bo spałam moze ze 4 godz...
- szyja, bo kazde ułożenie poduszki było nie takie- z jaskiem za wysoko, bez jaska za nisko...
- biodra, bo spac ciągle na boku przekracza juz moje mozliwosci...
- plecy, po wczorajszym sprzataniu, ale jeszcze dzisiaj łazienka przed mną...
- sutki wrazliwe jak piernik, musze spac w cyckonoszu....
- palce u rak przypominają parówy..
JA CHCE RODZIC!!!! bo wtedy bolałaby mnie tylko d.u.p.a i przynajmniej wiedziałabym dlaczego...
no to sobie ponarzekałam z rana, terzz trzeba isc po chleb, troche sie rozruszac apotem gotowanie... jeszcze przez święta sobie musze pojesc a potem niech sie dzieje
Czytam Z JAJKIEM i nie wiem, po kij ci jajko do spania?

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:11   #1989
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
JA CHCE RODZIC!!!! bo wtedy bolałaby mnie tylko d.u.p.a i przynajmniej wiedziałabym dlaczego...
no to sobie ponarzekałam z rana, terzz trzeba isc po chleb, troche sie rozruszac apotem gotowanie... jeszcze przez święta sobie musze pojesc a potem niech sie dzieje
Super to ujełaś, normalnie szczał w dziesiątke

Zjadłam śniadanko i zaraz pędze do brata po prezenty dla rodziców bo kupowalismy po jednym a konkretnym a on odwiedzi nas dopiero w II dzien świąt.
Stary 2012-12-22, 09:12   #1990
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Witam wszystkich w sobotni poranek, no taki późniejszy poranek.
Wczoraj wieczorem mnie skurcze brały i twardniał brzuch, do tego mały się wypychał na wszystkie strony. Skurcze oczywiście były nie reguralne, a więc to pewnie takie przepowiadacze nio nie ma co się dziwić, już pora.

Wybieramy się teraz z mężem na zakupy, ubrałam się cieplutko i czuje się jak bałwan, hehe, no ale zimnooo uff znowu -10.
Miłego dnia wszystkim.
Stary 2012-12-22, 09:12   #1991
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej kochane. Ja zaraz lecę na miasto, na zakupki, ale zanim pojadę, to przyszłam się przywitać.
Śniła mi się dzisiaj moja córunia - była prześliczna! Miała włosy mojego TŻa (czyli rude) - zawsze mi się śni w takiej odsłonie, więc pewnie naprawdę odziedziczyła kłaczki po nim. I w ogóle, była taka śliiiiczna. No i urodziłam ją przez cc. Ciekawe, czy proroczy ten sen.
Mnie też się sniła moja dzidzia, że ją karmiłam, a mleko mi leciało na wszystkie strony.
jeszcze sniła mi się Debrah- ogólnie śmieszny sen, czasem jak wstaje w nocu i pamiętam to zapisuje sny, zeby rano jeszcze pamietać, ale tym razem nie wstałam i pamiętam że brecht straszny miałam. ale coś się obmacywała z jakimś facetem, jakąś rzeźbę robiła szaro zieloną a później z tego jakieś bodziaki wychodziły, coś w ten deseń

Cytat:
hello

Ja też się witam i zaraz zmykam na przedświateczne zakupy z mamą (to będą dłuugie zakupy) Tż poszedł już do pracy ale od wigilii ma 3 dni wolnego
W ogóle od jakiś 3 dni, jak się budze w nocy na siku to on nie spi i sie mnie pyta co jest, jak ja jestem taka zaspana że nawet nie umiem odpowiedzieć to pyta "madziaaaa co sie dzieje" no to sie go zapytałam dziś o co mu chodzi a on że no bo jestem w ciąży i mam niedługo rodzić i on się martwi... to co nie śpi w ogóle? ale słodkie to takie wcześniej widać nie odczuwał tak tego a teraz chyba czuje oddech Hani na szyji

https://mamotoja.pl/ciaza_i_porod_zd...ykul,5767.html coś dla nas ;P
A mój tzt mówi zawsze jak ide w nocy do wc. Tylko powolutku, powolutku

i też ma mój wolne od wigilii do końca roku, a później to już niech się dzieje co chce i bedzie mmial 2 tyg wolnego

poszłam spać po 2 w nocy, jeszcze wstawałam oprócz tego co chwila na siku. M A S A K R A. Jeszcze siostra mnie obudziła zapytała czy nie podjechałabym z nią popołudniu gdzieś tam. Odkąd mam samochód to jestem darmową taksówką dla wszystkich ale no niestety, od wczoraj sobie powiedzialam że NIE, już za kółko nie wsiadam, teraz to mnie mają wozić! ;]

Ewadylewska! widzę że masz dziś urodzinki sto lat !!!!!! sto lat!!!!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-12-22 o 09:16
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 09:12   #1992
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki
a ja sobie poleżałam w szpitalu a co jakieś tam podejrzenie było sączenia się wód ale skończyło sie na podejrzeniach i obserwacji
Dobrze, że wszystko O.K.

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, z racji tego, że jutro wyjeżdżam do rodziców/teściów i pewnie nie będę mieć czasu na podglądanie Was chciałabym Wam wszystkim życzyć wszystkiego najlepszego na te Święta , dla dziewczyn,które w swoich ramionach trzymają już swoje pociechy a także dla tych, które jeszcze czekają na ten moment wszystkiego dobrego,zdrowia i radości w Święta, uśmiechu każdego dnia, szybkiego porodu i żeby z Dzidziami było wszystko w porządku , żeby każdy dzień w Nowym Roku przynosił Wam szczęście i zadowolenie z życia a Dzieciątka niech się chowają w zdrowiu i miłości
Dla Ciebie również wszystkiego dobrego na Święta

Cytat:
a tam, Sylwester może być mój, zastanawiam się,czy by przepisali Młodego na 01.01, gdyby się urodził 31 np wieczorem
Raczej nie da rady, chyba, że masz znajomości na porodówce

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Dziewczyny kochane składam Wam już dziś życzenia bo jutro jade do mamy a tam neta brak, więc będę parę dni nieobecna.

Niech Boże Narodzenie zamiast okresem zakupowego szaleństwa,
stanie się czasem odpoczynku i wzajemnej miłości,
a spędzone wspólnie z rodziną godziny najważniejszym prezentem.
Wesołych Świąt!
Dla Ciebie również wspaniałych Świąt

Cytat:
Wciaz nie moge uwierzyc, ze takie male dzieciatko bedzie miec na tyle sile, zeby wciagnac te brodawke do konca...
Nawet nie wiesz jak takie Dzieciątko potrafi zassać. Pamiętam jak pierwszy raz Zosię przystawiłam i jak mnie zabolało... Szok. Sama się przekonasz ile takie maleństwo ma siły

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hello
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi z tą szyjką
Postanowilismy spedzic Wigilie sami. Nie bedziemy ryzykowac i nigdzie nie bedziemy wyjezdzac. Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, ze to bedzie taka skromna (bo przeciez nie moge nawet normalnie posprzatac, ze o staniu przy garach nie wspomne ) i troszke inna Wigilia niz zawsze, ale przynajmniej wiem, ze w tej chwili ja i nasz Bobas jestesmy dla Niego najwazniejsi
To tak jak my. Ja z chęcią bym coś przygotowała, ale mam zakaz opuszczania łóżka. Mama nam ddostarczy trochę potraw i jakoś to będzie. Już się z tym pogodziłam. Widocznie tak musiało być.
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:17   #1993
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Bokeh- ten dalcin, to ... dużo tego kremu do tego aplikatora zaladować??? kurde myslalam ze to juz jest jak ten gynazol, ze ma juz w aplikatorze ten krem a tu cza samemu napełnić i nie wiem czy całe czy pół?..

W ulotce pisze, że cały jeden aplikator to zawartość 5 g czyli odpowiednik jednej dawki. Ja jak brałam dalacin to według ulotki właśnie. Wystarczyło mi na 7 razy, czyli dokładnie tyle ile aplikatorów było.
Stary 2012-12-22, 09:20   #1994
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
W ulotce pisze, że cały jeden aplikator to zawartość 5 g czyli odpowiednik jednej dawki. Ja jak brałam dalacin to według ulotki właśnie. Wystarczyło mi na 7 razy, czyli dokładnie tyle ile aplikatorów było.
Wlasnie wczoraj, ja slepotka- juz później doczytalam
mam nadzieje ze ten krem usunie tego gnoja, ale dobrze ze jeszcze antybiotyk bedzie przy porodzie. Bo tak mnie to martwi;///////

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:24   #1995
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
Ewadylewska! widzę że masz dziś urodzinki sto lat !!!!!! sto lat!!!!!!!!!!
Dziekuje, dziekuje kochana

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 09:24   #1996
Ewik86
Zakorzenienie

Witam się i ja powiedzmy z rana Widzę, że na razie nie ma żadnych niespodzianek

Ciężko mi strasznie, bo od jakiegoś czasu w ogóle nie możemy się dogadać z mężem. Ciągle są jakieś sprzeczki. Dziś to samo. Już nie mam na to siły Obawiam się, że prędzej czy później nasz związek się rozleci.

Ifwka również wesołych świąt Ci życzę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:27   #1997
ewadylewska
Zadomowienie

oj tez mam takie nerwy czasem...wczoraj normalnie czulam nerwy nawet w dloniach, jakby mnie roznosilo i mialam ochote wystrzelic...
Stary 2012-12-22, 09:41   #1998
litllesweetangel
Lurker ;)

Na dole na bialo bo smutasy

Zazdroszcze tym, ktore sa juz na koncowce. Ja juz nie daje rade, widze tylko spasla swinie. Zakupy ze mna to masakra wszystko zle lezy bo brzuch. Po co mam kupic np ladna tunike skoro i tak wygladam jak wieprz. Bardzo chce Mala, najbardziej na swiecie ale ciaza to zbyt traumatyczny okres dla mnie i jestem pewna, ze drugiego dziecka miec nie bede Gadam jak wyrodna matka

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:42   #1999
e_vel
Wtajemniczenie

przyleciałam tylko dać znać, że żyję, że oprócz boleści po sprzątaniu nic mi nie dolega i nadal jesteśmy w dwupaku. Miłego dnia, ja idę piec snickersa i ogarnąć kuchnię... pfff....
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:44   #2000
Authentic
Raczkowanie

Dziewczyny a skąd mogę wziąć Wasze nr telefonów? Wystarczy jeden tak dla poinformowania :P Termin mam na 03.01.2013 r. więc pora już się przygotowywać. Dzisiaj rano wstałam z myślą "dziś urodzę, bo nie wstałam o 10, tylko o 7 i jakoś brzuch mnie boli jak na okres", ale w sumie to się uspokoiło, zrobiłam śniadanie, załączyłam pralkę (bo mój mąż brudzi się jak noworodek i piorę w 4-5 razy tygodniowo) i jakoś tak samo przeszło. Ale kto wie.
Cały czas żyłam w przekonaniu, że zacznę rodzić wieczorem, albo w nocy, a niedawno do mnie dotarło, że to może nastąpić w każdej chwili i cały dzień trzeba się oszczędzać, a nie tylko wieczorem odpoczywać.
Pokoik dla Agatki gotowy, nawet pościel uszykowana, a ona dalej szaleje w brzuchu. Wczoraj wieczorem była taka aktywna, że nie wiedziałam jak siedzieć tak mnie pokopała.
A co do seksu... tak jak piszecie. Chciałoby się już normalnie, bez brzucholka i jakoś bardziej aktywnie

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:45   #2001
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Black mi też się dziś śniło jakieś rude dziecko, może Twoje :P
Hehehe, może, może. Rudowłosi są cudni, i mężczyźni, i kobiety.

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Zazdroszcze tym, ktore sa juz na koncowce. Ja juz nie daje rade, widze tylko spasla swinie. Zakupy ze mna to masakra wszystko zle lezy bo brzuch. Po co mam kupic np ladna tunike skoro i tak wygladam jak wieprz. Bardzo chce Mala, najbardziej na swiecie ale ciaza to zbyt traumatyczny okres dla mnie i jestem pewna, ze drugiego dziecka miec nie bede Gadam jak wyrodna matka
Oj, kryzys, jak widzę. Głowa do góry. To już końcóweczka - tzw ostatnia prosta. Wszystkie się źle czujemy, także nie jesteś sama z tym samopoczuciem... Ale pomyśl, że lada moment Twoja maleńka będzie na świecie, a Ty znów poczujesz się normalnie - nie gadasz jak wyrodna matka, ja Cię rozumiem. Masz pretensje do swojego ciała i organizmu, a nie do małej przecież + do tego szaleństwo hormonalne w dodatku. Ale - tak jak mówię - głowa do góry, bo to już ostatnie tygodnie ciąży.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:49   #2002
eff8
Zakorzenienie

Witam sie

ale Pstryczek ma super na swieta juz w domku z maluszkiem beda tak jak chciala hehe szczesciara

ja dzis poprasowalam no i przed swietami juz koniec z tym jeszcze tylko w poniedzialek ogarnac kurze, kuchnie i pewnie lazienke ale wysprzatane juz bylo wiec tak na szybcika i moge swietowac

my dzis tez wybieramy sie na zakupy ale chcialam mezowi jakas ladna zimowa kurtke kupic mam nadzieje ze nie bedzie tlumow w sklepach bo strasznie mnie to drazni

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

aaaa no i dla Ewy Wszystkiego naj

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:56   #2003
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Dziekuje, dziekuje kochana
100 lat! Szybkiego porodu i zdrowego ślicznego maluszka

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

To hormony słonko, każda z nas czasem ma gorszy dzień, to nie znaczy że jesteś wyrodną matką głuptasie. Co do tych zakupów, ja nic nie mierzę, nic nie kupuję bo wiem że wyglądam w tym strasznie. Wytrzymam jeszcze trochę i po porodzie, jak dojdę do siebie, to się obkupię. Trzymaj się

Dziś się dowiedziałam jak poród kuzynki wyglądał. Mąż zawiózł ją do szpitala o 9, o jedenastej powiedzieli mu żeby jechał do domu, bo nie zanosi się na poród, więc pojechał. O 13 młody był na świecie
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:00   #2004
zoffka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny a skąd mogę wziąć Wasze nr telefonów? Wystarczy jeden tak dla poinformowania :P
Też się podłączam pod pytanie, bo nie mam żadnego namiaru do żadnej z Was
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:22   #2005
maluchna30
Zadomowienie

Hej laski!!! Wstalam dopiero, ale w koncu przespalam w miare normalnie cala noc. Odmrazam dzis lidowke, sprzatam chate i koniec. No, moze jeszcze pranie wlacze.

W nocy wlaczyly sie u nas w mescie syreny alarmowe, no i sobie pomyslalam, ze to jakis spozniony koniec swiata, ale jak widac zrobili nas w bambuko.

Dzisiaj w nocy obudzilam sie na lewej polowce brucha i bylam w szoku. A Ola tak mi sie prawa strona wypycha, ze szok, ale uwielbiam to uczucie i to, ze moge ja glaskac po glowce.

DZIEWCZYNOM, KTORE JUZ WYJECHALY I NIE BEDA TU NA SWIETA ROWNEZ ZYCZE WESOLYCH, ZDROWYCH I POGODNYCH SWIAT I SZCZESLIWEGO NOWEGO 2013 ROKU. NO A PRZEDE WSZYSTKIM ZDROWYCH I SLICZNYCH MALUSZKOW.
Stary 2012-12-22, 10:33   #2006
Ewik86
Zakorzenienie

ewadylewska wszystkiego najlepszego, 100 lat i przyjemnego, łatwego porodu

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:42   #2007
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość

Nawet nie wiesz jak takie Dzieciątko potrafi zassać. Pamiętam jak pierwszy raz Zosię przystawiłam i jak mnie zabolało... Szok. Sama się przekonasz ile takie maleństwo ma siły

To tak jak my. Ja z chęcią bym coś przygotowała, ale mam zakaz opuszczania łóżka. Mama nam ddostarczy trochę potraw i jakoś to będzie. Już się z tym pogodziłam. Widocznie tak musiało być.
Tez słyszałam, ze dziecko tak się potrafi przyssac, ze ciezko je oderwac

Zoffka odbijemy sobie rodzinne Święta za rok, w wiekszym gronie

Cytat:

Moj tez się budzi i od razu pyta: co się dzieje, jak mu mowie, ze siikuuuu to on: powolutku!! Ale mu się nie dziwie, bo ja czasem jeszcze zapominam, ze jestem w ciazy i musze robic wszystko wolniej

Ewa sto lat
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 10:50   #2008
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ewo, ode mnie też najlepsze życzenia

Ja ruda nie jestem, ale ruda do ślubu szłam :d
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 11:04   #2009
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
hello

Oooo to naprawdę urocze

Cytat:
Hahahaha Co te wasze chłopy tak czuwają w nocy?? Mój śpi jak zabity jak wstaje siku w nocy

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witam się i ja powiedzmy z rana Widzę, że na razie nie ma żadnych niespodzianek

Ciężko mi strasznie, bo od jakiegoś czasu w ogóle nie możemy się dogadać z mężem. Ciągle są jakieś sprzeczki. Dziś to samo. Już nie mam na to siły Obawiam się, że prędzej czy później nasz związek się rozleci.

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Dziewczyny a skąd mogę wziąć Wasze nr telefonów? Wystarczy jeden tak dla poinformowania :P
Num tel są w klubie podane.
Stary 2012-12-22, 11:11   #2010
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc kochane co za noc,gardło mnie napieprza glowa pęka jak po sylwestrze

Ja również dziewczynom które juz sie tu do swiat nie pojawią życzę CIEPŁYCH,POGODNYCH,PEŁNYC H MIŁOŚCI ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA,SZYBKICH BEZBOLESNYCH PORODÓW I ZDROWYCH DZIECIACZKÓW

Ewa- wszystkiego najlepszego,sto lat kochana w zdrowiu i szczęściu
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości