Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 18:14   #1981
dzinek
Wtajemniczenie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Z tym mlekiem w oko to bym sie powstrzymala, jakos na chlopski rozum mnie to nie przekonuje a nawet odwrotnie.
Lepiej sola albo naparem z herbaty.

Moja wazy troche powyzej 5 i dady 2 sa malawe, natomiast baby dream idealne rozmiarowo, a pampersy 3 duzo za wysokie i niestety mala uczulaja.

Advena85 to byla pierwsza wizyta u ortopedy ? ile ma Twoja kruszyna?
My idziemy 1 lutego w 12 tygodniu .

Zyje tym co czuje, z zycia biore to co mi smakuje,
szukam i znajduje, nie doluje kiedy mi brakuje

dzinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 19:56   #1982
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Ja sobie założyłam, że od 4tyg. po porodzie zacznę korzystać z rowerku stacjonarnego. Ale bosz... tak strasznie mi się nie chce

Batoniki musli. 59gr w lidlu. Kupiłam chyba 10 i zeżarłam w 2 dni
ja mam jakiś wirtualny okres chyba, bo wpipcam non stop cos. W tym momencie kromy z dżemorem brzoskwiniowym i mleko M poszedł do znajomych na domówkę () też mi się coś od życia należy!

Ja przestaje żreć. Oficjalnie oświadczam, że jestem bambaryłą i czas z tym skończyć. Przez to moje 3 dniowe obżarstwo przytyłam 1,5kg! AAAA!
aaa tam.. 1,5kilo to spora kupa moze byc

...

O właśnie!?
Jakby co mam do niej numer...
a jakby tak kontrolny smsik?

Egzekli! Wczoraj musiałam nawet sobie nogą podkop pod krawężnik robić, żeby wjechać wózkiem, a też mam duże pompowane koła... Stwierdzam, że chyba będę ze sobą saperkę nosić na spacery
albo pług zamontować na wózku

Ja podobnie, bo ileż można gnić w domu. Tyle, że teraz ma jakiś nieprzyjemny katar, którego nie da się fridą pozbyć ani solą morską i trochę sie martwię, że jej zaszkodziłam.
podobno mrozik robi dobrze na katar ()

I więcej się nie będe chwalić, że mam grzeczne dziecko bo od 2 dni powrót wrzaskuły Przez to swoje obżarstwo musiałam jej zaszkodzić, bo 1,5 dnia nie robiła kupki. I był płacz i lamenty i w ogóle ojessu masakra. Aż czopek poszedł w ruch. Swoją drogą - stosowałyście ? Bo ja aż niedowierzałam co takie malutkie dziecko jest w stanie wyprodukować w jedną malutką pieluszkę po połowie czopeczka...

I kłeszczyn mam - kiedy zmieniałyście pampersy 1 na 2? Bo my robiliśmy podejście do 2 ale nadal za duże a dziecko 4 kg
Ja jeszcze nie zmieniałam. Mój klocek ok.4 waży, ale jedyneczki jeszcze dają radę

No i dojrzałam do dwóch życiowych decyzji. Po 1.zmieniam kolor włosów po dwa kupiłam (prawie) chuste i się będziemy chustować

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

ale tu pustki

co jest? imprezujecie?

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:17   #1983
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość

My wybieramy się dopiero w połowie lutego.
my też, a dokładniej 14 lutego

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Ja podobnie, bo ileż można gnić w domu. Tyle, że teraz ma jakiś nieprzyjemny katar, którego nie da się fridą pozbyć ani solą morską i trochę sie martwię, że jej zaszkodziłam.

...

I kłeszczyn mam - kiedy zmieniałyście pampersy 1 na 2? Bo my robiliśmy podejście do 2 ale nadal za duże a dziecko 4 kg
co do katarku, to czytałam, żeby wychodzić z dzieckiem przy katarku, bo wtedy dziecku się lepiej oddycha niż w ciepłym domu.
a co do pampów... jak Kuba ważył powyżej 4500g to już zmieniliśmy z 2 na 3 ale wydaje mi się, że nie ma co porównywać, bo to zależy chyba od budowy dziecka, jaki pampers na niego, nie waga. te rozmiarówki a pampersach są jakieś krzywe, pampers pampersowi nierówny...

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:30   #1984
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzinek Pokaż wiadomość
Z tym mlekiem w oko to bym sie powstrzymala, jakos na chlopski rozum mnie to nie przekonuje a nawet odwrotnie.
Ja osobiście nie stosowałam, ale już kilka osób o tym pisało i moja siostra przemywała swojej córeczce i pomogło a na pewno nie zaszkodziło.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
my też, a dokładniej 14 lutego
A idziecie gdzieś u siebie czy w Lublinie? My jesteśmy umówieni na Hipotecznej.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:24 ----------

Dziś pierwsza noc w śpiworku, dostaliśmy od babci z okazji Dnia Babci Swoją drogą dobrze na tym wyszliśmy - my jej ramkę z odciskami za 25zł a ona nam za to śpiworek za 50zł Mamy rozmiar 68, ale jak się okazało jest to długość śpiworka - 68 cm a nie dziecka więc starczy nam na długo. U góry zapina się jak śpiochy więc mały mi się nie wysunie
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 20:34   #1985
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
ale tu pustki

co jest? imprezujecie?

poszłyśmy w ślad za Solą
eej, a może ona wyemigrowała na fejsa?

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
A idziecie gdzieś u siebie czy w Lublinie? My jesteśmy umówieni na Hipotecznej.
nie, mamy u siebie w przychodni dobrego ortopedę

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

dziewczyny, mam pytanie: zamawiacie na internecie próbki dla dzieciaczków? np. na stronie bebiko, bebilon lub hipp?
ja zamówiłam ostatnio próbki z hippa i przyszły mi dwie saszetki mleka hipp combiotic od 6 miesiąca

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-26, 20:47   #1986
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny, mam pytanie: zamawiacie na internecie próbki dla dzieciaczków? np. na stronie bebiko, bebilon lub hipp?
ja zamówiłam ostatnio próbki z hippa i przyszły mi dwie saszetki mleka hipp combiotic od 6 miesiąca
Tak gratis? Nie wiedziałam, że tak można
Stary 2013-01-26, 21:10   #1987
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Tak gratis? Nie wiedziałam, że tak można
można, i jest nawet takich ofert próbkowych sporo.
zapisałam się też na stronie baby ono jako ambasadorka i będę testować ich produkty

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-26, 21:14   #1988
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
poczekajmy do poniedziałku, może gdzieś wyjechała tylko jak mogła nas nie poinformować

zużyłam tylko 2 małe paczki 1, dada i pampers, później od razu przeszłam na 2 ale dłuższy czas używałam dady 2 bo pampersy wydały mi się większe i przeciekały. dopiero teraz używam i dadę i pampersa 2. ale nie wiem ile mały waży, coś koło 4500
Będzie karny jeżyk dla Soli

A mi ta Dada jakoś nie podchodzi. Mam wrażenie, że tyłek młodej odparzyła. Póki co lecimy na Pampersach - swoją drogą kolejna ciekawostka cenowa: w Rossmanie newborny 43 szt. za 22 zł a w Swiecie Dziecka ta sama paka za 32 zł

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Mój rowerek stacjonarny już od kilku ładnych lat służy za wieszak na ciuchy i nie sądzę, żeby szybko zmienił swoją funkcję
U mnie to samo

Cytat:
aaa tam.. 1,5kilo to spora kupa moze byc

a jakby tak kontrolny smsik?

ale tu pustki

co jest? imprezujecie?

Kupa z 1,5kg biszkoptów chyba

Smsa pikne w pon, dajmy kobicie odpocząć

Ja się nie udzielam bo moje grzeczne dziecko zapomniało, że jest grzeczne i ignoruje potrzebę snu od 2 dni, właśnie walczymy o drzemkę

Cytat:
co do katarku, to czytałam, żeby wychodzić z dzieckiem przy katarku, bo wtedy dziecku się lepiej oddycha niż w ciepłym domu.
Czuję się rozgrzeszona zatem!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:32   #1989
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie karny jeżyk dla Soli

A mi ta Dada jakoś nie podchodzi. Mam wrażenie, że tyłek młodej odparzyła. Póki co lecimy na Pampersach - swoją drogą kolejna ciekawostka cenowa: w Rossmanie newborny 43 szt. za 22 zł a w Swiecie Dziecka ta sama paka za 32 zł

U mnie to samo

Kupa z 1,5kg biszkoptów chyba

Smsa pikne w pon, dajmy kobicie odpocząć

Ja się nie udzielam bo moje grzeczne dziecko zapomniało, że jest grzeczne i ignoruje potrzebę snu od 2 dni, właśnie walczymy o drzemkę

Czuję się rozgrzeszona zatem!
Może karny kutasik ją bardziej skusi?
Rosman ma w ogóle jakieś dziwne konszachty, bo kiedys kupiłam w apt6ece balsam ziaji za 18.90, a w rosku ten sam identyczny był po 7,9 :P poszłam więc do apteki, zwróciłam i kupiłam w rosmanie dwa
Ja znów herbatniczki odkryłam
aa tam.. my po 3 h se spimy w nocy ostatnio. Tzn ja, bo dziecię przysypia między wrzaskami, a tatuś jest głuchy i nie słyszy nic

Zdołowałam sie dzis, bo wpadły moje kumpele w odwiedziny (zadzwoniłam po nie) posiedziały 1,5h , po czym sie przeniosły do jednej z nich na dalsze pogaduchy nosz kurde no nudna sie pewnie zrobiłam a wcale nie gadałam o kupach Ulki!
Ide spac kochane korzystając z dobrodziejstwa Ulencji

Stary 2013-01-27, 08:20   #1990
mmm12345
Rozeznanie

what's up?? pobuuudka!

ledwo zipie to forum...
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 09:00   #1991
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Rosman ma w ogóle jakieś dziwne konszachty, bo kiedys kupiłam w apt6ece balsam ziaji za 18.90, a w rosku ten sam identyczny był po 7,9 :P poszłam więc do apteki, zwróciłam i kupiłam w rosmanie dwa

aa tam.. my po 3 h se spimy w nocy ostatnio. Tzn ja, bo dziecię przysypia między wrzaskami, a tatuś jest głuchy i nie słyszy nic

Zdołowałam sie dzis, bo wpadły moje kumpele w odwiedziny (zadzwoniłam po nie) posiedziały 1,5h , po czym sie przeniosły do jednej z nich na dalsze pogaduchy nosz kurde no nudna sie pewnie zrobiłam a wcale nie gadałam o kupach Ulki!
No masz łeb o interesów kobito

U nas wreszcie jakiś sen był, a nawet całkiem zacny bo od 23 do 9 (pi razy oko bom w innym wymiarze już przez to dziecko była ) i do tego z jedną pobudką na cyc! Jak widać nawet najwytrwalsi czasem potrzebują snu

A na psiapsióły nie narzekaj, nie jest źle, bo przyszły. Moje - jedna z gilem a druga zarobiona. A dziecko miesiąc już niemal ma

Cytat:
what's up?? pobuuudka!

ledwo zipie to forum...
Całe dwa posty odkąd poszłam spać... szał.
Soli nie ma to co się dziwić

Stary 2013-01-27, 09:58   #1992
judkama
Zakorzenienie

Hej lasencje
wczoraj miałam taka biegunke, ze masakra byl moment ze karmilam mala w lazience bo juz sie balam ruszac z miejsca....
nie wiem co to byo, malutka chyba brzuszek tez troszke pobolal, ale doatal biogaie i zrobil akupke i duuuzo pierdzioszkow i jakos przeszlo
nie wiem co to bylo, bo jadlam to samo co TŻ i Tomek a im nic nie bylo

a tutaj widze, ze tez sie nie dzialo za duzo...

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 10:20   #1993
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Całe dwa posty odkąd poszłam spać... szał.
Soli nie ma to co się dziwić
noo, rzeczywiście szału nie ma. dwa tygodnie temu nie mogłam nadążyć a teraz jedna strona jest dwa dni...

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-27, 10:44   #1994
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
Hej lasencje
wczoraj miałam taka biegunke, ze masakra byl moment ze karmilam mala w lazience bo juz sie balam ruszac z miejsca....
Przynajmniej schudłaś, możesz sobie zumbę odpuścić raz

Cytat:
noo, rzeczywiście szału nie ma. dwa tygodnie temu nie mogłam nadążyć a teraz jedna strona jest dwa dni...
Przynajmniej łatwo nadrobić

Moje dziecko zasnęło po karmieniu ale tak macha łapami, że pewnie zaraz się sama obudzi. Czy Wasze dzieci też tak niespokojnie śpią?
A ja korzystając z chwili wolnego idę się zrelaksować myjąc kibel, no co za życie

Stary 2013-01-27, 11:02   #1995
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej schudłaś, możesz sobie zumbę odpuścić raz

Przynajmniej łatwo nadrobić

Moje dziecko zasnęło po karmieniu ale tak macha łapami, że pewnie zaraz się sama obudzi. Czy Wasze dzieci też tak niespokojnie śpią?
A ja korzystając z chwili wolnego idę się zrelaksować myjąc kibel, no co za życie
to fakt jeden dzien odpuscilam

moja tez ciagle macha lapkami i nozkami i sie sama wybudza

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:59   #1996
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Mój rowerek stacjonarny już od kilku ładnych lat służy za wieszak na ciuchy i nie sądzę, żeby szybko zmienił swoją funkcję
ja już dawno przestałam się łudzić i mój rowerek wylądował w piwnicy, a może już na śmietniku dawno go nie widziałam

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
co jest? imprezujecie?

ja imprezuję, mój syn miał 12 urodziny od czwartku przyjmuję gości dziś ostatnia tura a moją teściową powaliło kompletnie, w czwartek była 2 razy, raz w piątek i wczoraj mam jej dość!! I jeszcze mnie wkurzyła totalnie bo powiedziała wczoraj szwagierce ze będzie chrzestną Adasia, po 1. my wcale nie jesteśmy pewni ze będzie, bo chciałam moją siore ale ona jest po cywilnym, a po 2. co za wpierniczanie się? czy ktoś ją prosił

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
można, i jest nawet takich ofert próbkowych sporo.
zapisałam się też na stronie baby ono jako ambasadorka i będę testować ich produkty
ja zamwiłam z hippa i dostałam próbki mleka od 6 miesiąca, z terminem przydatności do spożycia na marzec 2013
no i tego misia dostałam i próbki z johnsona

a znasz jeszcze jakieś stronki gdzie dają gratisy?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

ja p********e właśnie znów była teściowa no nie wytrzymam, jak usłyszałam że idzie to poszłam do sypialni, mąż powiedział że śpię, to się zmyła po 5 minutach co za baba
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:22   #1997
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
a moją teściową powaliło kompletnie, w czwartek była 2 razy, raz w piątek i wczoraj mam jej dość!! I jeszcze mnie wkurzyła totalnie bo powiedziała wczoraj szwagierce ze będzie chrzestną Adasia, po 1. my wcale nie jesteśmy pewni ze będzie, bo chciałam moją siore ale ona jest po cywilnym, a po 2. co za wpierniczanie się? czy ktoś ją prosił

ja p********e właśnie znów była teściowa no nie wytrzymam, jak usłyszałam że idzie to poszłam do sypialni, mąż powiedział że śpię, to się zmyła po 5 minutach co za baba
omg

ja też się cieszę jak moja przychodzi - nie potrafi nawet rąk umyć po wejściu z dworu zanim zacznie macać mi dziecko (a po drodze zapewne jeszcze z 3 fajki spaliła)
do tego strzela mu 32874290342 zdjęć telefonem jakby go miała przez rok nie zobaczyć
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 13:55   #1998
Sola1
Zakorzenienie

Hejka dziewczyny. Widziałam, że pisałyście o mnie. U mnie wszystko w porządku. Odezwę się później, bo teraz nie mam za bardzo czasu. Pozdrawiam
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 14:13   #1999
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
ledwo zipie to forum...
no właśnie

Cytat:
U nas wreszcie jakiś sen był, a nawet całkiem zacny bo od 23 do 9 (pi razy oko bom w innym wymiarze już przez to dziecko była ) i do tego z jedną pobudką na cyc! Jak widać nawet najwytrwalsi czasem potrzebują snu

A na psiapsióły nie narzekaj, nie jest źle, bo przyszły. Moje - jedna z gilem a druga zarobiona. A dziecko miesiąc już niemal ma
od 23-9 o ludzie, toż to rozpusta zazdroszcze no ale coś sie wam należało za te pozostałe nieprzespane.
Na psiapsióły nie narzekam, tylko widzę ewidentnie, że od czasu mojej zaawansowanej ciąży coś się zmieniło. Ale z drugiej str nie będę wymagać od innych ludzi, żeby zmienili tryb życia bo ja mam dziecko. Ale miło by było, gdyby ktoś wpadł czasem do mnie, a nie tylko ja do kogoś. Z tego co widze, to dopóki nie powróci nam z Ulencją mobilność, będę poza kręgiem towarzyskim.

Cytat:
Hej lasencje
nie wiem co to byo, malutka chyba brzuszek tez troszke pobolal, ale doatal biogaie i zrobil akupke i duuuzo pierdzioszkow i jakos przeszlo
nie wiem co to bylo, bo jadlam to samo co TŻ i Tomek a im nic nie bylo

a tutaj widze, ze tez sie nie dzialo za duzo...
o matko współczuje sensacji

Cytat:
noo

Cytat:
Cytat:
to fakt jeden dzien odpuscilam

moja tez ciagle macha lapkami i nozkami i sie sama wybudza
Czizys moja się też tak łapek swoich boi W nocy to ją czasem krępuje, żeby jej nie wybudzały M się śmieje że mamy najmniejszego na świecie Hannibala, i że maskę jej kupi kiedyś

Cytat:
co do rowerku, to na szczęście M nade mną czuwa i zakazał mi kupna, bo miałam takowe plany wybił mi to z głowy i nie mam kurzącego się grata
Teściowej współczuję. A manewr z ucieczką do sypialni - genialny

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
do tego strzela mu 32874290342 zdjęć telefonem jakby go miała przez rok nie zobaczyć

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczyny. Widziałam, że pisałyście o mnie. U mnie wszystko w porządku. Odezwę się później, bo teraz nie mam za bardzo czasu. Pozdrawiam
No bo już miałyśmy ekipe ratunkową wzywać

Stary 2013-01-27, 15:32   #2000
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
omg

ja też się cieszę jak moja przychodzi - nie potrafi nawet rąk umyć po wejściu z dworu zanim zacznie macać mi dziecko (a po drodze zapewne jeszcze z 3 fajki spaliła)
moja to nawet małego na ręce nie weźmie bo się boi, ogląda go z odległości 3 metrów, taki z niej pożytek

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
karny kutasik należy się jak nic

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Na psiapsióły nie narzekam, tylko widzę ewidentnie, że od czasu mojej zaawansowanej ciąży coś się zmieniło. Ale z drugiej str nie będę wymagać od innych ludzi, żeby zmienili tryb życia bo ja mam dziecko. Ale miło by było, gdyby ktoś wpadł czasem do mnie, a nie tylko ja do kogoś. Z tego co widze, to dopóki nie powróci nam z Ulencją mobilność, będę poza kręgiem towarzyskim.
normalka u mnie podobnie, kiedyś koleżanka całymi dniami u mnie przesiadywała, po kilka razy w tygodniu, teraz nie ma czasu zapracowana biedna była 3 tygodnie temu ostatnio
życie... przypomną sobie za jakiś czas
Stary 2013-01-27, 15:34   #2001
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
moja to nawet małego na ręce nie weźmie bo się boi, ogląda go z odległości 3 metrów, taki z niej pożytek
weź zazdroszczę
moja by ciągle macała, nosiła i bujała
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 16:29   #2002
Neipys
Zadomowienie

Hej!
Podziwiam mamusie dwójki dzieci - jesteście MEGA!!!
Właśnie poszli szwagier z zoną i 6letnia corka - nie moglam jej upilnowac, tak sie do Kacpra pchala, całowania, zabawy edukacyjne itd....a jej rodzice jakos nie za bardzo jej pilnowali....padam z nóg.
Z tego wszystkiego nie wyrobilam odnosząc małego do sypialni i chyba musnął głowka oscieznicę - no chyba się pochlastam, własne dziecko bym uszkodzila
Moj syn tez tak wymachuje rączkami, ze nie moze dłuzej pospac - załamuje mnie to - lulanie 20 minut, 10 minut snu i pobudka, bo rece przeszkadzaja.....
Wazne, ze w nocy spi.
Oczko sie poprawia, ale i tak pojedziemy do kontroli do pediatry.
Nie wiem, jak to mozliwe, ale on zjada ok.130ml 7-8 razy na dobe (40mojego i 90 MM).
Dzis po godzinie od jedzenia byl znow glodny, dalam mu piers i pierwszy raz pociagnal z obu cycow Ssie tylko, gdy podam mu sutek jak butelke, czyli wisze nad nim - moj kregoslup wysiada....
No ale nie ssal kiedys wogole, wiec to osiagniecie.
aniołek 14.02.2015
Neipys jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 17:11   #2003
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Mój śpi tak niespokojnie tylko jak mu coś przeszkadza w brzuszku, np. gazy albo jak zbliża się kupka. Bo jak jest wszystko OK, to aż sprawdzam, czy oddycha, bo praktycznie się nie rusza

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-27, 17:13   #2004
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
a moją teściową powaliło kompletnie, w czwartek była 2 razy, raz w piątek i wczoraj mam jej dość!! I jeszcze mnie wkurzyła totalnie bo powiedziała wczoraj szwagierce ze będzie chrzestną Adasia, po 1. my wcale nie jesteśmy pewni ze będzie, bo chciałam moją siore ale ona jest po cywilnym, a po 2. co za wpierniczanie się? czy ktoś ją prosił

OMG, współczuje z całego serca ;/ Moja dzisiaj była, ale to fajna kobieta, nie wpieprza mi się, nie wariuje i jak nie pozwolę to Jaśka na ręce nie bierze Tak se ją wychowałam, a co!
Cytat:
weź zazdroszczę
moja by ciągle macała, nosiła i bujała
Moja podobnie, ale ją hamuję
Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Hej!
Właśnie poszli szwagier z zoną i 6letnia corka - nie moglam jej upilnowac, tak sie do Kacpra pchala, całowania, zabawy edukacyjne itd....a jej rodzice jakos nie za bardzo jej pilnowali....padam z nóg.
Z tego wszystkiego nie wyrobilam odnosząc małego do sypialni i chyba musnął głowka oscieznicę - no chyba się pochlastam, własne dziecko bym uszkodzila
Moj syn tez tak wymachuje rączkami, ze nie moze dłuzej pospac - załamuje mnie to - lulanie 20 minut, 10 minut snu i pobudka, bo rece przeszkadzaja.....
Wazne, ze w nocy spi.
Oczko sie poprawia, ale i tak pojedziemy do kontroli do pediatry.
Nie wiem, jak to mozliwe, ale on zjada ok.130ml 7-8 razy na dobe (40mojego i 90 MM).
Dzis po godzinie od jedzenia byl znow glodny, dalam mu piers i pierwszy raz pociagnal z obu cycow Ssie tylko, gdy podam mu sutek jak butelke, czyli wisze nad nim - moj kregoslup wysiada....
Mój prawie dwu-miesięczniak też podobnie je
Tylko że ja straciłam cierpliwość, jak po wypiciu 150ml mojego mleka, po 40 minutach obudził się głodny jak wilk. Zagęszczam mleko kleikiem ryżowym. Teraz to przynajmniej dziecko spokojnie mi śpi, jest grzeczne i radosne
Stary 2013-01-27, 17:28   #2005
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
OMG, współczuje z całego serca ;/ Moja dzisiaj była, ale to fajna kobieta, nie wpieprza mi się, nie wariuje i jak nie pozwolę to Jaśka na ręce nie bierze Tak se ją wychowałam, a co!
mówisz że teściową można wychować moja chyba niereformowalna jest taktu i wyczucia to ma tyle co słoń w składzie porcelany a jak jej się zwróci uwagę to się obraża i ryczy szczyt hipokryzji
Stary 2013-01-27, 19:11   #2006
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
ja zamwiłam z hippa i dostałam próbki mleka od 6 miesiąca, z terminem przydatności do spożycia na marzec 2013
no i tego misia dostałam i próbki z johnsona

a znasz jeszcze jakieś stronki gdzie dają gratisy?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

matko, współczuję teściowej
wiesz co, na moim blogu mam parę linków do próbek http://swiatmlodejmamy.blogspot.pl

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
karny kutasik i bacik, jak nic

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-27, 19:28   #2007
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
No i nie umyłam bo dzisiejszy dzień, jak dwa ostatnie, upływa nam pod znakiem 15-to minutowych drzemek... ledwo co się zdążyłam pomalować

Cytat:
ja imprezuję, mój syn miał 12 urodziny od czwartku przyjmuję gości dziś ostatnia tura a moją teściową powaliło kompletnie, w czwartek była 2 razy, raz w piątek i wczoraj mam jej dość!! I jeszcze mnie wkurzyła totalnie bo powiedziała wczoraj szwagierce ze będzie chrzestną Adasia, po 1. my wcale nie jesteśmy pewni ze będzie, bo chciałam moją siore ale ona jest po cywilnym, a po 2. co za wpierniczanie się? czy ktoś ją prosił
Boże jestem ograniczona umysłowo. Bo zrozumiałam, że Twoja teściowa chce być chrzestną... dopiero po drugim czytaniu załapałam o co kaman
A teściowa... cóż... jak to ktoś powiedział tutaj - z definicji takie już są...

Cytat:
Masz nowe koleżanki ? Lepsiejsze ?

Cytat:
od 23-9 o ludzie, toż to rozpusta zazdroszcze no ale coś sie wam należało za te pozostałe nieprzespane.
Tia... za to 3 ostatnie dni, włączając dzisiejszy, bezsenne... no bo przecież małe dzieci nie potrzebują snu

Cytat:
Hej!
Moja też dzisiaj ma jakiś mega apetyt. Wcina cycka chyba co godzinę kurka ja chyba naprawdę mam kiepski pokarm. Bo ilościowo to raczej sporo go mam więc jeśli coś nie teges to raczej chodzi o jakość. Jak tak dalej będzie to chyba trzeba będzie mm uruchomić też w ciągu dnia, bo póki co dajemy jej tylko 50ml na noc.

Mieliśmy dzisiaj gości - pradziadki nas pierwszy raz odwiedziły i dziadek czyli mój 'ukochany' teść... dżizys no strasznie mnie męczą takie wizyty jakoś

Stary 2013-01-27, 19:31   #2008
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!

bry z wieczora lubię wieczory można się ponudzić coś wypić pobungować
Stary 2013-01-27, 20:01   #2009
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
moja mama Ulke tylko w rożku nosi. Tak na pusto sie boi

Cytat:
czytałam dziś gdzieś ( na mamazone chyba) ze dzieci mają takie fazy ze zwiększają im się zapotrzebowania na pokarm w 3 i 6 tyg życia i w 3 i 6 miesiacu. Że właśnie tak wiszą na cycku i że po 3 dniach niby powinny się piersi przyzwyczaić do zwiększonego popytu.

Cytat:
Mój śpi tak niespokojnie tylko jak mu coś przeszkadza w brzuszku, np. gazy albo jak zbliża się kupka. Bo jak jest wszystko OK, to aż sprawdzam, czy oddycha, bo praktycznie się nie rusza
mojej jak w brzuszku przeszkadza to się drze

Cytat:
mówisz że teściową można wychować
ja w to nie wierzę

,
Cytat:
No i nie umyłam bo dzisiejszy dzień, jak dwa ostatnie, upływa nam pod znakiem 15-to minutowych drzemek... ledwo co się zdążyłam pomalować

...

Moja też dzisiaj ma jakiś mega apetyt. Wcina cycka chyba co godzinę kurka ja chyba naprawdę mam kiepski pokarm. Bo ilościowo to raczej sporo go mam więc jeśli coś nie teges to raczej chodzi o jakość. Jak tak dalej będzie to chyba trzeba będzie mm uruchomić też w ciągu dnia, bo póki co dajemy jej tylko 50ml na noc.

Mieliśmy dzisiaj gości - pradziadki nas pierwszy raz odwiedziły i dziadek czyli mój 'ukochany' teść... dżizys no strasznie mnie męczą takie wizyty jakoś
No taak bo są sprawy ważne i ważniejsze Ja też zaczynam od malowania oka, reszta się kiedyś załatwi

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
ja się w wt dowiem czy już mogę się bungować może pani gin pozwoli..

Stary 2013-01-27, 20:24   #2010
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
matko, współczuję teściowej
wiesz co, na moim blogu mam parę linków do próbek http://swiatmlodejmamy.blogspot.pl[COLOR="Silver"]
coś nie mogę wejść na ten blog

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Boże jestem ograniczona umysłowo. Bo zrozumiałam, że Twoja teściowa chce być chrzestną... dopiero po drugim czytaniu załapałam o co kaman
A teściowa... cóż... jak to ktoś powiedział tutaj - z definicji takie już są...
jeszcze tego by brakowało

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Masz nowe koleżanki ? Lepsiejsze ?
mówisz że to dlatego nie ma dla nas czasu oj Sola!!! czeka Cię poważna rozmowa

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
mój zawsze tak ma no prawie zawsze! niektóre dzieci tak mają i to nie kwestia kiepskiego pokarmu każdy pokarm jest lepszy niż mm ale wymaga nie lada poświęcenia! Po prostu cyckowe mleko jeż bardziej lekkostrawne. Ja jeszcze trochę dam radę! zaparłam się że minimum do końca 3 miesiąca, później może na noc podam mm.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość

bossssiu jak ja bym tak chciała u mnie ani nudzenia, ani winka, ani bungowania. Młody ma problem z usypianiem na noc i od kąpieli, do ok 22-23 wybudza się co chwilę i chce do cyca więc ponudzić się nie ma szans, no i równocześnie bungowanie odpada!
a napić to się mogę co najwyżej herbaty chociaż nie, sorry, wczoraj wyoiłam leszka bezalkoholowego! ale był pyszny

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

aaaaa, zapomniałam się pochwalić mam chustę siora mi przywiozła! i to nie byle jaką, tylko mega wypaśną z jedwabiem aż się boję jej używać bo miałam zamiar głównie do prac kuchennych małego chustować a jak szwagier to zobaczy to padnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości