![]() |
#1981 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Cytat:
nie martw się najgorsze te pierwsze 8 dni potem organizm się przyzwyczaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1982 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napiszę jak zauważę jakąś poprawę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1983 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
Edytowane przez mm444 Czas edycji: 2010-11-14 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 |
Rozeznanie
|
Ja biorę tetralysal drugi miesiąc i mam wysyp. A już było tak dobrze. Zaczęłam stosować epiduo ale z tego co zauważyłam jest mocny.
I nie wiem jakie stosować kosmetyki do tego. Kupiłam sobie effaclar, żel do mycia i tonik, ale ten tonik chyba odstawię bo jest złuszczający. Może ktoś wie co stosować przy epiduo + tetra? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mi derma kazała stosować epiduo na noc...i tak robię. zineryt mam na dzień. a jeśli chodzi o kosmetyki to normalnie najpierw myję twarz żelem iwostinu a później jeszcze micel z biodermy czekam z 20 min i nakładam epiduo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1986 |
Rozeznanie
|
Mi epiduo podrażnił cerę, teraz chyba zrezygnuję nawet z żelu La roche posay Effaclar. Widocznie mam zbyt wrażliwą cerę na tę maść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 |
Przyczajenie
|
ja miałam czerwone placki, ale nie wiem od czego więc nie jestem pewna czy by ci pomogło, ale wyglądałam jak jakiś indianiec + schodziła mi skóra, mi pomogło metronidazol jelfa +0 kremów, kurde chciałabym stosować jakiś krem ale boje się że to powróci
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
eh na razie jest jeszcze gorzej niż było no ale nie panikuję...to dopiero 5 dni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1989 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja czekam do końca terapii tetralysal, ale już zaczyna podchodzić sceptycznie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Zakorzenienie
|
No ile można... REGULAMIN. Ja dziś byłam u dermy, tetralysal dalej 300mg. jeszcze ok msc, potem może 150mg. Jest chyba lepiej ![]() Marusieńka masz racje wiem, wiem ![]() ![]() ![]()
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2010-11-19 o 10:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1992 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja biorę już z miesiąc tetralysal i nawet jestem zadowolona. Powoli, powoli zaczyna mi wszystko schodzić, nie mam problemu z żołądkiem, ale zaczęły mi wypadać włosy. Zastanawiam się co z tym zrobić. Nie wiem ,czy to jest od tego leku, czy może od tego,że mam niedoczynność tarczycy i od tego też ogólnie mogą wypadać włosy. Stosuję maseczki na włosy,ale to chyba nic nie da. Mam zamiar kupić skrzypowitę, chyba ,że macie jakiś lepszy pomysł co z tym zrobić? Może znacie jakieś sposoby na wypadanie włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1993 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Włosy wypadały mi garściami, po tygodniu brania już było widać poprawę. To tabletki które wzmacniają cebulki włosów. Spróbuj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1994 |
Przyczajenie
|
oo dzięki , mam nadzieję ,że zadziała na mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Raczkowanie
|
u mnie terapia dalej trwa 1x dziennie 150 mg. Na zmiane z brevoxylem mam differin, jest dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1997 |
Raczkowanie
|
hej i jak Wam idzie leczenie?? u mnie w piątek minie 4 tyg jak zażywam tetra...i jest co raz gorzej wyglądam okropnie...aż nie chce się wychodzić z domu ehhh
a i zapomniałam się jeszcze o coś spytać... Czy Wy też macie strasznie przetłuszczoną cerę od tego?? Już nie wiem sama co stosować na to...
Edytowane przez gazela12345 Czas edycji: 2010-12-08 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Przyczajenie
|
cześć Wam,
nie wiem czy był poruszany taki problem, badzo liczę na pomoc i dobrą radę;> trądzik leczę ponad 2 lata (głownie mam problemy z bolacymi bombami na brodzie) , nic nie pomagało, więc dermatolog przepisała mi tetralysal, biorę 300mg na dobę, po pierwszym opakowaniu czyli po 16 kapsułkach wszystko zeszło zostały tylko blizny i przebarwienia- nawet nie wiecie jak sie cieszylam, dawno moja twarz nie była w tak dobrym stanie. Tydzień temu dostałam okres i wkońcu zaczęłam terapie diane 35, ginekolog przepisała mi to jako środek wspomagający leczenie tetralysalem - mówiła że kiedyś sama wyleczyła trądzik stosując te leki. Diane biorę od 8 dni i spowrotem zaczęło mnie wysypywać na brodzie, sądzę że to z powodu tabletek anty bo po tetralysalu wszystko ladnie się zagoiło a teraz wracam do punktu wyjścia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1999 |
Raczkowanie
|
Czy powinnaś przerwać kurację-to raczej pytanie do lekarza.
Też brałam Tetra, przez całe wakacje, buzia się elegancko goiła, do tego Epiduo+ Cetaphil do codziennej pielęgnacji (polecam), ale skończył się antybiotyk- chwilę był spokój i wróciło wszystko, nawet z nawiązką. Konotacja jest prosta, przed czym zresztą dermatolog ostrzegał: nie ma tak łatwo, weźmiesz, zagoi się i jest spokój. Na takie sprawy trzeba minimum pół roku, zaczynając od antybiotyku, podtrzymując hormonami. A po drodze będzie gorzej, ale na efekt końcowy warto czekać. Moja siostra leczyła buźkę hormonami, zanim doszła do etapu cery jak brzoskwinka, minęło 1,5 roku. Cierpliwości Wam życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2000 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
martusienka jak tam z Twoją buzią? dalej jest dobrze?
U mnie pierwsze dni bez niespodzianek... jestem przeszczęśliwa ![]() ![]()
![]() |
#2002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2003 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() U mnie wcześniej (dopóki mnie nie dopadło) przed okresem raczej nic się nie pojawiało.. i mam nadzieję, że tak zostanie. Oby nam się udało ![]() a przy tetrze coś przed okresem ci się pojawiało? a wcześniej?
![]() |
![]() |
#2004 |
Wtajemniczenie
|
Przed tatralysalem miałam ciągle coś, a przed okresem to już lepiej nie mówić. Jak brałam antybiotyk to nie miałam nawet przed okresem, a teraz mam. Teraz się tylk ozdenerwowałam, bo moja buzia powinna lepiej wyglądać, a tu nagle po okresie coś takiego i naprawdę mam nadzieję, że to chwilowe. Jeśli nie, to zaczynam zabawę z hormonami, bo już nie mam pomysłu od czego to mam.
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rzeczwywiście na tle hormonalnym. Dawno temu jak zaczynałam brać tabletki anty - młoda ... nieświadoma, w pierwszych miesiącach nagminnie chodziłam na solarium, co oczywiście skończyło się tragicznym wysypem (w dodatku nie mogłam się go pozbyć). Ginekolog poratowała mnie wtedy Diane35 buzia była cud miód i orzeszki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#2006 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okres mam regularnie, a to co by mogło świadczyć o podwyższonym poziomie testosteronu to chyba tylko moje ciemne włoski pod pępkiem... ![]()
![]() |
![]() |
#2007 |
Wtajemniczenie
|
jak dla mnie tetralysal się nie sprawdził
kilka lat temu go brałam - wtedy zmiany zmiany na skórze nie były jakieś ekstremalne - nie pomógł ![]() w kwietniu dostałam okropnego wysypu i brałam go przez całkiem długi okres czasu i nic ... całkowity brak efektów ![]() chociaż może to kwestia silnych zmian na skórze bo dopiero po rozpoczęciu kuracji izotekiem pojawiły się super efekty każdy inaczej reaguje na leki więc warto spróbować zanim sięgnie się po coś jeszcze silniejszego mi dermatolog przepisała izotec, jestem w trakcie 4 opakowania - buzia nie do poznania, nie odczuwam efektów ubocznych leku, wyniki badań są ok na początku się trochę bałam jak przeczytałam ulotkę, ale teraz jak ktoś znajomy od razu zwraca uwagę na zmiany to uważam, że było warto ps. mogę prosić o kliknięcie w podpisie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz juz jest ok. od odstawienia z buzka nie mialam jakis wiekszych problemow. zineryt jak nie wysuszal na poczatku, tak nie wysuszal przez cala kuracje. teraz nie wiem co mnie podkusilo do zakupu effaclaru k, bo znow mnie wysypalo, ale bez porownania z tym co mialam wczesniej, choc nie wiem czy kontynuowac kuracje. raz, po ostro zakrapianej imprezie i papierosach zrobila mi sie podskorna bolaca sina gula, ktora mam do tej pory a zrobila sie na poczatku października, choc teraz jest mniejsza, ciagle jest ![]() ![]() mialam sie pojawic w pazdzierniku u ginekologa-endokrynologa i dermatolozki, ale nie bylo takiej potrzeby, wiec nie poszlam, choc nie wiem czy doobrze zrobilam. pewnie pojde jak juz wroce do polski w lipcu. mam nadzieje dziewczyny, ze z buźkami waszymi juz lepiej!!
![]() |
![]() |
#2009 |
Przyczajenie
|
Witam,
Ja dzisiaj byłam u dermatologa i przypisał mi właśnie Tetralysal i dodatkowo żel epiduo. Ogólnie zostało mi przypisane jedno opakowanie z 16 tabletkami (300mg), także wątpie, że po 16 dniach zobaczę jakąś spektakularną poprawę na mojej twarzy. No ale zobaczymy jak to będzie. Czytałam wiele wątków, że niektóre z Was były na kilkumiesięcznej terapii Tetralysalem, czy w związku z tym oznacza, że przez ten czas w ogóle nie piłyście alkoholu? Chodzi mi jak wiadomo o zbliżającego się Sylwestra czy będę mogła łyknąć jakiś alkohol czy nie bardzo? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do alkoholu, to pewnie większość forumowiczek nie zgodzi się ze mną. Ja uważam, że alkohol jest dla ludzi. I ja z niego nie rezygnowałam podczas kuracji. ![]() A co do Tetra.... to ja biorę dodatkowo tabletki osłonowe Lacidofil. Tylko że u każdego to wygląda indywidualnie. Ja nie mam skutków ubocznych, może na początku miałam czasem mdłości, ale teraz jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.