|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
Cytat:
---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Cytat:
i oby tak dalej
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci obok, w brzuchu, w planach, nie ustajemy też w staraniach! - część 20.
witam się
powoli kończy nam się wyjazd, wracamy w sobote, było super! pogoda naprawdę świetna, mała wyszalała się w jeziorze a ja codziennie chodziłam na całkiem nie krótkie spacery i czuję że dobrze mi to zrobiło ![]() zaczęłam już 33 tc, wg wszystkich usg - 34, więc generalnie już blisko końca jak wrócimy to przyjedzie facet montować szafę, będę więc miała miejsce na ciuszki dla malucha ![]() Mała, ja pieluch 1 nie kupuję w ogóle, Marysia urodziła się 3320 i nie używałam, teraz szykuje mi się nie małe dziecko (tzn w normie, gdzieś tak koło 3500) więc nie kupuję, zawsze zdąży się kupić a szkoda żeby okazały się bezużyteczne ![]() Bika, Emilka wcale nie jest gruba tylko jest fajnym słodkim niemowlakiem choć bardzo dobrze że zwracasz na to uwagę bo ja np nie uważam jak wiele mam, że im grubsze dziecko tym lepiej.... ale najważniejsze to dbać o to co dziecko je, jeśli Emilka jest zdrowo odzywiana (a wierzę że tak jest ) bez tych wszystkich mega słodkich cudów typu pospolite kaszki 2x dziennie, danonki, lizaki, słodzone soczki, czekoladki etc to nie masz się czym martwić wstanie na nogi i zacznie biegać to się wyciągnie ![]() zresztą po zdjęciach Mai Madzi widać, jak ostatnio się wyciągnęła, a też miała mnóstwo słodkich fałdek ![]() BTW, co się dzieje z Madzią? przejrzałam kilka ostatnich strron, co prawda na szybko ale jej avek w oczy mi się nie rzucił a raczej Madzia często pisała.... |
|
|
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Butter ja też mam wrażenie że dzisiaj się nie obudziłam a za chwilę idę spać z powrotem
![]() Malenstfo mam nadzieję że dziewczynki jutro będą miały lepszy dzień Nikita udanego pobytu w Polsce! Zabcia cieszę się ze lot udany. Miłego wypoczynku! Natalko super że takie fajne wakacje mieliście! o Magdzie pisałam że ma kilka spraw do ogarnięcia i jakiś czas jej nie będzie. Ale ma się dobrze. Podczytuje Was ale ostatnio ogarniam pracę a ostatnie dni były dość intensywne i nawet wieczorem nie miałam jak wpaść. Ale podczytuje
|
#1984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1985 |
|
Zakorzenienie
|
Daje radę!
![]() A Bika nie wierz tym ludziom co mówią że Emilka gruba. Zdrowe normalne dziecko. Dla mnie szczuplutkie. Zresztą w tym wieku raczej nie ma możliwości wpłynąć na wygląd dziecka i je odchudzać czy coś w tym rodzaju. Takie moje zdanie
|
#1986 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Natala84;41748502]
Bika, Emilka wcale nie jest gruba tylko jest fajnym słodkim niemowlakiem choć bardzo dobrze że zwracasz na to uwagę bo ja np nie uważam jak wiele mam, że im grubsze dziecko tym lepiej.... ale najważniejsze to dbać o to co dziecko je, jeśli Emilka jest zdrowo odzywiana (a wierzę że tak jest ) bez tych wszystkich mega słodkich cudów typu pospolite kaszki 2x dziennie, danonki, lizaki, słodzone soczki, czekoladki etc to nie masz się czym martwić wstanie na nogi i zacznie biegać to się wyciągnie ![]() zresztą po zdjęciach Mai Madzi widać, jak ostatnio się wyciągnęła, a też miała mnóstwo słodkich fałdek [QUOTE]Dzięki heheheh...... co do kaszek, to akurat je 2 razy dziennie, ale na śniadanie dostaję 2/3 porcji (albo i mniej) a na kolację dostaje taką "zdrowszą" bezcukrową ale ta poranna kaszka, to jedyny produkt z cukrem jaki dostaje, bo soczków nie pija a na czekoladki, lizaki itp to nie wpadłabym żeby jej dać ![]() Nie wiem czy doczytałaś - tydzień temu mi się dziecko "odcycowało" i podaję mm...... ale w sumie to dostaje 1 porcję na dobę, bo równie chętnie co mm pija wodę ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Dzięki, też tak uważam
|
|
#1987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jak masz możliwość to ją pozdrów ode mnie![QUOTE=Bika83;41749132][QUOTE=Natala84;41748502] Bika, Emilka wcale nie jest gruba tylko jest fajnym słodkim niemowlakiem choć bardzo dobrze że zwracasz na to uwagę bo ja np nie uważam jak wiele mam, że im grubsze dziecko tym lepiej.... ale najważniejsze to dbać o to co dziecko je, jeśli Emilka jest zdrowo odzywiana (a wierzę że tak jest ) bez tych wszystkich mega słodkich cudów typu pospolite kaszki 2x dziennie, danonki, lizaki, słodzone soczki, czekoladki etc to nie masz się czym martwić wstanie na nogi i zacznie biegać to się wyciągnie ![]() zresztą po zdjęciach Mai Madzi widać, jak ostatnio się wyciągnęła, a też miała mnóstwo słodkich fałdek Cytat:
![]() co do odcycowania to wow tym bardziej, że chyba jeszcze niedawno pisałaś że sobie tego nie wyobrażasz a tu proszę - dzieci nigdy nie przestaną nas zaskakiwać ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
np teraz na plaży jak byliśmy była matka, na moje oko coś koło 100 kg, z córeczką niewiele ponad roczek. I mała właśnie taka grubiutka dość, przez chwilę się zastanawiałam czy to predyspozycje wagowe czy tak po prostu mała ma. szybko moje wątpliwości zostały rozwiane, gdy matka wyjęła paczkę prażonek i dała małej! nie no, ale plus dla niej, że tylko solone, bo sobie wyciągnęła całą paczkę bekonowych za pewne nie raz nie dwa odczuła konsekwencje swojej otyłości, kompletnie nie rozumiem jak można skazywać dziecko na to samo ![]() a dzieciaki malutkie w wózkach z lizakami w buzi to naprawdę powszechny widok... |
|||
|
|
|
#1988 |
|
Zakorzenienie
|
Bika: ile dokładnie ma teraz Emilka? Je jedną porcję mleka dziennie tylko, a reszta stałe posiłki czy źle zrozumiałam?
|
|
|
|
#1989 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko wydaje mi się, że zanim rozkapryszeni i rozwydrzeni pracodawcy przejrzą na oczy, to kilka matek straci pracę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ha! mówiłam! Butter jest chyba z innego Śląska ![]() Oj, bo musisz przypomnieć w weekend, kiedy mam posprzątane, a nie w tygodniu, w największy syf ![]() Cytat:
Masz gorączkę? ![]() Cytat:
Super, że w końcu się odezwałaś ![]() Cieszcie się chwilami z rodziną i odpoczywajcie ---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Dzień dobry! Blonde, nie czytaj... ![]() Piątunio! ![]() Poza tym witamy się z Niną w 25tc! ...i to chyba tyle ![]() Wczoraj poszłam spać po północy - to była najgłupsza rzecz, jaką w ostatnim czasie zrobiłam Dziś oczyska odmawiają posłuszeństwa Jeszcze "tylko" 7h ![]()
|
|
#1990 |
|
Zakorzenienie
|
a my się witamy w 33tc
![]() Aaby graty
|
#1991 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#1992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chciałam karmić do końca roku, na Boże Narodzenie planowałam odcycowanie a tu taka niespodzianka, może wyczuła, że mamę już to wkurza ale dobrze się stało, ja jestem wyspana i szczęśliwsza, ona też lepiej sypia, no i w żłobku jeden problem mniej - tęsknota będzie tylko za mamą, a nie za cyckiem i mamą ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() Nie, dziennie je 3 porcje mleka, ale samego mm tylko jedną (kaszkę na mm czy melczno - ryżową, na nawet silac liczy się jak porcję "mleka") ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Gratuluję będzie fotka z tej okazji ![]() ---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- He, he, Wam też gratuluję ![]() Będzize fotka
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() A ja rok temu witałam się zdjęciem II kreseczek!! ![]()
|
|
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() There is one and only Śląsk ![]() A ja wiem, że ogólnie wiele osób mówi na płytki kafelki, ale to nie jest poprawne.. I to prawda, na Śląsku mówi się kafle...ale od tego jest tzw. kachlok...czyli piec kaflowy..a co za tym idzie, kafli używa się do budowania pieca... No ale po co to dalej ciągnąć
|
|
|
|
|
#1995 |
|
Zakorzenienie
|
Bika czy wiem więcej to nie wiem...
ale mocno jej kibicuję ![]() Natalko pozdrowię A co do utuczenia to się zgadzam. Bardziej mi chodziło o odchudzanie. że nie ma takiej możliwości. dzień dobry!!!
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję 25dc ![]() No to miłego dnia ![]() gratuluje hoho a tu już dziewczynki jak talala - jeszcze wtedy nie wiedziałaś, że będę dwie przeczucia coś mówiły? Cześć U mnie dzisiaj ciąg dalszy odgruzowywania pokoi na razie pije kawę
|
|
|
|
|
#1997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
helloł
oj to jeszcze troszke i znów namsię porody zacznom Super ![]() u nas ok, dzieci sie włąśnie łądnie razem na kocu bawią wiec mam chwile "wolnego" :P dziś mój małżnek przylatuje a od pon bede miec sajgona na placu, ruszamy z kostką miłego dziewczęta
|
#1999 |
|
Zadomowienie
|
Halo piękne!!! Jak wstaję wcześniej to mam wszystko nadrobione, jak się odeśpię jak dzisiaj to wita mnie milion postów;-)
Maleństwo - za dziewczynki i tą piękną refleksję. Już na fb się wzruszałam;-) Ja coś takiego będę miała na Święta Bożego Narodzenia;-)Mam nadzieję, że dziewczynki dziś bardziej dadzą ci odpocząćna. Aaby - no no no, kochana, jaki piękny widok!!! 25 tc to już nie lada wynik. Pamiętam jak mnie jakoś na tym etapie wolno leciało i strasznie się wściekałam;-) I musisz pilnować wysypiania, coś wiem na ten temat;-) Natala - halo kochana Super, że już jesteś. Mamy ten sam tc ;-) zaczyna być fajnie. I też tylko szafa została do złożenia i rzeczy do wyprania hehehe. Dzięki za rady;-* I fajnie, że wypad taki udany!Żabcia- uff, dobrze, że taki długi lot za wami i miłego pobytu!!! Nikisia- a ty jakie plany w PL? Udanego wypoczynku! Butterku - z tymi sprawami sądowymi to nie jest tak prosto...wystarczy, że pracodawca zatrudni taką mamę na miesiąc po urlopie, po czym zwolni z dowolnej przyczyny i nikt mu nie udowodni, że to dlatego, że poszła na taki macierzyński. On w papierach ma czysto. Ale ja wam też opowiem odwtotną sytuację (sprzed 3 lat ale jednak). Pierwszy raz widziałam coś takiego. W firmie, w której pracuję przyłapano jedną barmankę na ewidentnym złodziejstwie i miała iść do odstrzału. Szef dowiedział się, że jest w ciąży i jej nie zwolnił - wziął ją tylko na rozmowę. Nie chciał pozbawiać jej świadczeń. Wywaliła nam tydzień później L4, na którym siedziała już do końca ciaży- a sporo do tego końca miała. Po czym jak już urodziła to tak najeżdżała na naszą firmę, jak źle ją potraktowaliśmy...nawet przed lekarzem jechała, bo tam gdzie chodziła to moja ciocia pracuje;P Także ironia losu potrafi dać znać o sobie. A inna biedna mama, która marzy tylko by móc spędzić trochę czasu ze swym dzieckiem to musi drżeć o posadę i utrzymanie na przyszłość...U nas na szczęście jest normalnie i wiem, że mam gdzie wracać.
|
|
#2000 | |
|
Zakorzenienie
|
Toć Was ostatnio fotkami zasypałam!
Pamiętam! I potem pamiętam Twoją wizytę, na której dowiedziałaś się, że bliźniaki My wszystkie byłyśmy chyba w większym szoku niż Ty Cytat:
![]() Heloł! Baaardzo szybko wyfrunęły ![]()
|
|
#2001 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() akurat dzis mam ochote czytac ![]() Tz ma dzis wolne, bo u Nas swieta, wiec jest inny piatek niz zazwyczaj, a pozatym marze by juz mi weekend w pracy minał, a w niedz rano przywitam sie z moja kochana mamusia ![]() ![]() ![]() Dzien dobry ![]() Seba był dzis rano w szoku jak zobaczyl tate w łozku (bo zawsze z rana do mnie przychodzi mnie obudzic )
|
|
#2002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że jestem gdzieś na końcu tej kolejki
![]() Właśnie właśnie, a propo! Bo metkaa, mabi (która gdzieś zaginęła) i potem czarna dziura! Dziewczyny, brać się do roboty! ![]() Cytat:
![]() Dokładnie tak może być
|
|
#2003 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a potem szukanie wózka dla bliźniąt ![]() Tobie na pewno inaczej to mija Ja ostatnio jakiś kryzys przechodzę, że nie mogę być teraz w ciąży... bo z tą pracą komplikacje... ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2004 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właściwie to stwierdzam, że czas zaiwania jak dziki. My się staramy już prawie rok - kiedy to zleciało.
|
||
|
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Super
zdjęcie na FB boskie
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
Wiem Butterku o co ci chodzi, ale akurat siedzę dość mocno w sprawach kadrowych i wiem, że jeśli pracodawca zrobi tak jak napisałam to jest to zgodne z prawem i nic mu nie możesz zrobić - każda księgowa ci to powie...chyba, że oczywiście dojdą jakieś dowody do tego. A jak się idzie do sądu i jest to małe miasto to jeszcze istnieje ryzyko spalenia się w danej branży na rynku lokalnym. A żeby nie było - mam dokładnie takie samo zdanie jak ty co się kobiecie należy. Takie prawo w PL...
|
|
#2008 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2009 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Dobrze, ze już piątek, mam serdecznie dosyć mojej pracy ![]() Dodaja, gratuluje!!! Zabciaa, witamy w PL Stokrotko, trzymaj się kochana, jeszcze troszeczkę i synek będzie z Wami Więcej nie pamiętam ![]() Spadam do pracy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:09.

a raczej normalnej budowy dziewczynka

i oby tak dalej 

Tylko wydaje mi się, że zanim rozkapryszeni i rozwydrzeni pracodawcy przejrzą na oczy, to kilka matek straci pracę
ale dobrze się stało, ja jestem wyspana i szczęśliwsza, ona też lepiej sypia, no i w żłobku jeden problem mniej - tęsknota będzie tylko za mamą, a nie za cyckiem i mamą