|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Jeeejjj dziewczyny dajcie człowiekowi żyć
![]() Zapiekanki to czuję juz w ustach a nic w domu do nich nie ma .Będą za tydzień, a teraz uraczę się lodem . To ,żeby narobić jeszcze komuś smaczka, zabieram się zaraz za obiadek na jutro do pracy dla tż. makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie obawiam się, że trzeba będzie się włóczyć po 'rejonach zakaźnych' i to wbić jakoś na cito ze skierowaniem (bo najbliższe wolne terminy są za jakieś pół roku). Żebym tylko z poczekalni nie przywlokła czegoś nowego
|
|
#1983 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny
Troche doła mam. Wczoraj bardzo źle się czułam, bolały mnie plecy i cała noga prawa. Ledwo chodziłam. Miałam ogólnie ból mięśni straszny, a popołudniu zaczął mnie kłuć brzuch trochę ponizej pępka po lewej stronie. Ból wzmagał sie gdy np próbowałam coś podnieść albo skręcić wózkiem. Pobiegłam po magnez do apteki, wzięłam dwie tabletki i no spe i o 20 juz leżałam w łóżku. Dziś już czuje się lepiej ale praktycznie nie czuje ruchów synka. Kilka razy poczułam coś bardzo delikatnie i pojedynczo (zwykle jak się rusza to czuć go przez chwile) że już zwątpiłam czy czułam czy mi się wydawało. Nie chce panikować, ale stres mnie wykończy. Oby się rozwierzgał wieczorem bo oszaleć mozna |
|
|
|
#1985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
SunShineDoll jakie zbiory cherubinka duuużo szczęścia na nowej drodze życia AgatkaL zdrowiej szybko!!! IR1988 jaki mały brzucholek, ja niby jestem nie wiele przed Tobą, ale mam też brzuch jakiś większy. Chyba, że mój żelek jest nader aktywny i źle liczę tygodnie ciąży ![]() san_g kciuki na jutro ![]() W tematach około jedzeniowych ja mam dziś na kolację śledzia w sosie curry z ananasem, co prawda z puszki, ale uwielbiam ten smak ![]() Najgorsze jest to, że jak myślę o jedzeniu, to mam tysiąc pomysłów, ale jak już przychodzi co do jedzenia, to apetyt jakoś mi spada i jem malutko. lidkaa82 też miałam taki dzień, że z 6 godzin kuło mnie z lewej strony, tak, że nie mogłam się rozprostować, po Mg i no spa trochę przeszło, ale dzieć się marnie ruszał do następnego dnia rano (może to ta no spa tak go otumaniła). Może poczekaj do jutra i jak dalej będziesz miała obawy to pojedź na IP. Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-08-27 o 20:02 |
|
|
|
|
#1987 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie dziś były pomidory z mozzarellą mmm..
|
#1988 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
|
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
IR jesteś bardzo zgrabna ja taki brzuch żeby Cię nie skłamać miałam może w wieku 8 lat
![]() Popieram Muminka mój mózg jak czytam o jedzeniu momentalnie wysyła sygnał do ślinianek i mam mokro w budzi na samą myśl o jedzeniu
|
|
|
|
#1990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaraz pewnie z powrotem głodna będę.
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Załącznik się nie dodał - nie dziwota to ppt. Wpisz w googlach ebv, a ciąża powinna się pokazać ta prezentacja ![]() Padam na twarz ze zmęczenia. Dzisiejsze poprawki do przodu. Jeszcze jutro . Kupiłam bluzo-kurteczkę dla Kacperka. Nie mogłam się oprzeć . Tradycyjnie się chwalę, spadam się kąpać i zaraz Was nadrabiam.
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-08-27 o 20:11 |
|
|
|
|
#1992 |
|
Wtajemniczenie
|
Dołączam (chyba) do mamuś, które poczuły ruchy malucha.
Myślałam, że to bączek w jelitach ale siedze i tak dzwnie zaczął się tam kręcić i kręcić, odsłoniłam bluzkę, patrze na brzuch a tam w jednym miejscu pod pępkiem tak jakby ktoś od wewnątrz mi palcem nacisną i wybrzuszył leciutko skórę. I czuje nadal co chwile jakby ktoś mnie palcem dotykał od wewnątrz Myślicie, że to to??? Bosh jak dziwnie, aż mi gorąco... :0
|
#1993 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurz w sumie widać tylko na czarnych sprzętachCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie nadal cisza w brzuchu..... już normalnie jakieś głupie myśli miałam, że może mała sparaliżowana czy co
|
|
|
#1995 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakochałam się w niej gdzie ją kupiłaś,jeśli mogę wiedzieć? Też bym taką kupiła ale już myślę o wiośnie rozmiar 68-74 ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
|
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszędzie słyszę i czytam, że przy pierwszej ciąży to nawet do 26 tc jest czas na poczucie ruchów. A może je czujesz a myślisz, że to jelita albo, że bączek tak jak ja myślę/mylę
|
|
#1997 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mąż: Co masz taką dziwną minę, mały kopie? Ja: Ee, niee, tylko muszę bąka puścić.
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Jakies cholerstwo w powietrzu jest z tym chorowaniem. Mi od niedzieli nie chce odpuscic. Juz nawet z wielkim poswieceniem pije syrop z cebuli. To takie bledne kolo- zapchany nos az uszy zatyka, wiec oddycham buzia. I mam wrazenie, ze przez to boli mnie gardlo, a przynajmniej nie przechodzi.
A do tego wszystkiego gratis pierwszy raz w zyciu przypaletalo sie zapalenie pecherza. Tzn tak mi sie wydaje ze to to. Piecze niemilosiernie, nawet chwile po wizycie w wc. Bardzo dobrze, ze jutro z rana mam wizyte. Moze gin cos poradzi, pomoze. A jak nie to bede wiedziala, ze czeka mnie wizyta u rodzinnej. Ide zaraz spac, zeby szybciej jutro bylo. Poczekam tylko na meza co by mu obiadek odgrzac. I moze zrobie sobie inhalacje z majerankiem - wczoraj w miare pomoglo i nos dal mi usnac. No, juz mi lepiej jak Wam ponarzekalam
|
#1999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
No to piknie, jesień się nawet nie zaczęła a my już zasmarkane!
Ja się boję, ze jak pójde to mnie Pani wyśmieje z czym ja do niej przychodzę.... nie pomysli tak prawda? tylko ja zeschizowana jestem
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fantastyczna kurteczka Selena, z opisu wygląda, że to TO
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#2002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No widocznie rusza się tam ten mój bąk mały ![]() Chyba mu ciasno - nic dziwnego jak mama to sama skóra i kości
|
|
#2003 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Slicznosci! Kiedys sie naucze tak,tylko nie wiem jeszcze kiedy ![]() Cytat:
Ja sie nie zapisywalam do czegos takiego. Tylko do bounty club,to pierwsza paczke dostaje sie od poloznej i tak jest do wypelnienia formularz i oddajesz w super drug albo boots. Cytat:
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42485254] My w 19 tyg. Z góry brzuch wygląda na większy Jaki malusi ![]() Ciekawe kiedy ci wyskoczy? ![]() ![]() Cytat:
Postaraj sie nie martwic! Na pewno jest wszystko dobrze! Moze masz duzo na glowie,robisz rozne rzeczyw ciagu dnia,wtedy mozesz nie zwracac uwagi na delikatne ruchy. Ja jak chodze,krece sie,robie cos,biegam za Erykiem to tez nie czuje jakos ruchow. Cytat:
Cytat:
![]() Magnusiu masz jeszcze czas! W wiekszosci w pierwszej ciazy czuje sie kolo 20 tyg,czasem nawet pozniej. Zobacz ja w pierwszej ciazy poczulam w 21 tyg,w drugiej w 18,a w trzeciej w 15.
|
|
#2004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2005 | |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję za zbiorczy opier** już mi lepiej i głupie myśli przeszły
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
śliczna, gdzie kupilaś?
|
|
|
#2006 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
3 otulacze w rozmiarze s/ lub noworodkowym milovia, imse vimse i apple cheeks) 5 prefoldow kikko z żółtą obwodką (noworodkowe) 5 prefoldow kikko z pomarańczową obwodką (od 3 miesiąca, ale u chłopców można próbować od urodzenia) 3 wkłady milovia s i 3 milovia m (z polarkiem od środka) 3 wkłady bawelna/bambus apple cheeks 2 klamerki snappi Bibułki.
|
|
#2007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2008 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale fajnie, że podoba wam się kurteczka
. Mnie tak urzekła, że musiałam ją kupić. Zakupiona w Smyku za 49,90. Drogo jak dla mnie, ale nie mogłam się oprzeć Selena85, myślę, że to dzidzia i gratuluję .Sheperdess, mogłabyś kabarety tworzyć .Magnusia, co to za bzdury wymyślasz , też Cię fantazja ponosi.Wszystkie chore i zakatarzone - zdrowia życzę i nie ma co się czaić tylko pruć do lekarza po L4, a potem grzecznie leżeć w łóżeczku. Isia, jak wyniki? Miały być dzisiaj z tego co pamiętam. Marieee, radosnych przygotowań życzę i jak najbardziej bezstresowych. Sama miałam masę stresu podczas przygotowań do własnego ślubu (musieliśmy uwinąć się w 2 tygodnie, tylko sala była wcześniej, jakieś jazdy w rodzinie), a i tak wspominam ten czas jako wyjątkowy i piękny. Obyś też tak miała. Cherubinka, moje gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia .Mezaga, zdolna bestia z Ciebie, buciki i sukieneczka przesłodkie! Kukurydzianaa, niestety w podręcznikach z mikrobiologii nie piszą nic o mononukleazie w ciąży
Edytowane przez Amberella Czas edycji: 2013-08-27 o 21:49 |
|
|
|
#2009 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale w pozniejszych miesiacach bede starala sie zrezygnowac z pampersow i wtedy zglosze sie do Ciebie na nauki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2010 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
Na wielorazowe przejde jak troche sie ogarnę.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:54.

W Polsce powiedzieli jej, że nic z tym nie zrobią, we Włoszech dali nadzieję, ale długie rehabilitacje czekają to dziecko. Płakać mi się chce
Gdybym wiedziała, że można coś zrobić zanim dziecko się urodzi, to popędziłabym do najlepszych specjalistów. A tak to nawet nie wiem, czy włóczyć się po tych oddziałach zakaźnych i robić badania, które mogą mnie całkiem dobić 

, też Cię fantazja ponosi.