Buciki ślubne - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-03, 21:52   #1981
mafda
Zadomowienie

Dot.: Buciki ślubne

Cytat:
Napisane przez Lena _ Pokaż wiadomość
do wcześniejszej mojej wypowiedzi
te malinowe i ten bukiecik moje marzenie

Cytat:
Napisane przez Mortycja84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny doradźcie proszę - czy te buty będą pasować do tej sukienki i bukieciku ? Trochę się waham czy są odpowiednie choć bardzo mi się podoba ich krój i wysokość obcasa - zastanawiam sie jednak czy kolor nie jest trochę za ciemny i do tak lekkiej sukni nie powinien być jaśniejszy a z drugiej strony chciałabym żeby butki pasowały do bukietu
ja bym postawiła na jakiś pastel bo sukieneczka bardzo jest delikatna
jasny błękit byłby też ładny

ja tu tak rozsiałam te kolorowe buty a pewnie kupie srebrne żeby nie szaleć
ale te malinowe to mi sie po nocy śnią
Stary 2010-02-04, 09:16   #1982
Lena _
Raczkowanie

Mortycja 84.
Cześć. Jeśli ja również uważam, że sukienka w kroju/materiale (też nad taką się zastanwiałam) jest delikatna, zwiewna.. Oczywiście jeśli chcesz bardzo, to oki. Jednak ja osobiście doradzałabym coś w pastelach (jeśli już kolor) albo w odcieni sukienki pantofelki. Naprawdę styl "starożytna grecja" (moje określenie) jest sam w sobie bardzo naturalny i im jaśniejsze dodatki, tym lepiej, całość wtedy w dalszym ciągu jest zwiewna..jak mgiełka. Przemyśl sobie raz jeszcze całość, w dobrej wierze doradzam. Pozdrawiam

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Mafda
Pzeglądalam wprawdzie wcześniejsze wpisy ale chyba mi umknęło jaką masz sukienkę, wstaw proszę raz jeszcze...obie myślimy o malince więc fajnie będzie porównać swoje typy
Lena _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:21   #1983
milka_kamilka
Raczkowanie

Ja w końcu znalazłam swoje buciki ślubne..
Jednak nie będą kolorowe... wklejam zdjęcie sukni i bucików..
Chyba dobrze dobrałam ??

Mortycja masz suknię mniej więcej w takim stylu jak ja, tak samo jak dziewczyny ja też uważam że te butki, które pokazałaś są za "ciężkie" do tak delikatnej sukienki...
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 10:49   #1984
83mika
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka_kamilka Pokaż wiadomość
Chyba dobrze dobrałam ??

Mortycja masz suknię mniej więcej w takim stylu jak ja, tak samo jak dziewczyny ja też uważam że te butki, które pokazałaś są za "ciężkie" do tak delikatnej sukienki...
Śliczne butki
83mika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 11:06   #1985
Lena _
Raczkowanie

Bardzo ładnie
Lena _ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 12:16   #1986
Ahsa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milka_kamilka Pokaż wiadomość
Chyba dobrze dobrałam ??

gdzie wyhaczyłaś takie cudne butki?? proszę o namiary dziewczyno
Ahsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 13:17   #1987
milka_kamilka
Raczkowanie

Kupiłam je tu http://www.shoebuy.com/coloriffics-womens.htm
Niestety kupując bezpośrednio ze strony, z wysyłką do Polski, wychodzi bardzo drogo bo ok. 180 $..
Dlatego ja poprosiłam ciocie ze Stanów, zeby mi je tam kupila i wysłała, wtedy nie muszę płacić tych wszystkich podatków i ceł...
A tak kosztowały mnie 50 $ plus koszty wysyłki...
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 13:54   #1988
Ahsa
Raczkowanie

oczywiście wszystko co piękne to w stanach. ja znalazłam coś takiego- cena śmieszna. tylko zastanawiam się czy będzie pasować do mojej suknie w kolorze jasnego ecru, czy nie będą za ciemne. Ja uważacie?
Stary 2010-02-04, 14:05   #1989
>>anka<<
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ahsa Pokaż wiadomość
oczywiście wszystko co piękne to w stanach. ja znalazłam coś takiego- cena śmieszna. tylko zastanawiam się czy będzie pasować do mojej suknie w kolorze jasnego ecru, czy nie będą za ciemne. Ja uważacie?
Śliczne butki. Gdzie takie znalazłaś?? I z tymi kolorami jest ciężko, też mam sukienkę ecru ale jasne no i jak byłam mierzyć buty to pani w salonie powedziała że białe absolutnie nie, bo sukienka będzie wyglądała na brudną. Moje są trochę ciemniejsze niż sukienka, ale na prymiarce nawet tego nie było widać. Najlepiej jakbyś miała kawałek materiału z sukienki tak najlepiej dopasać. Ja szyję krawcowej więc dostałam od ręki, no ale nie wiem jak to jest w salonach.
>>anka<< jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 14:06   #1990
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Cuudne gdybym znalazla takie w sklepie i by pasowaly to chyba bym wziela za kazda cene :P Ja mam sukienke ecru i pani w salonie powiedziala zeby buty nie byly sniezno biale, ciemniejsze od sukienki moga byc, byleby nie jasniejsze

Widze ze nie tylko mi tak powiedziala :P

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 14:38   #1991
Ahsa
Raczkowanie

tak tak mam kawałek materiału ale buciki są z allegro. Więc chyba zamówię. Cena 39 zł plus przesyłka. i są jeszcze niestety rozmiar 38 i 41. Mogę wam przesłać sprzedawcę jak ktoś chce. Fajne ma butki i chyba zamówię więcej kolorów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-04, 15:45   #1992
>>anka<<
Raczkowanie

Cytat:
tak tak mam kawałek materiału ale buciki są z allegro. Więc chyba zamówię. Cena 39 zł plus przesyłka. i są jeszcze niestety rozmiar 38 i 41. Mogę wam przesłać sprzedawcę jak ktoś chce. Fajne ma butki i chyba zamówię więcej kolorów

to ja poproszę o sprzedawcę
>>anka<< jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-04, 15:50   #1993
Ahsa
Raczkowanie

poszło. no ja zamówiłam te butki. najwyżej będzie na Was :p
żartuję!! Jak będą złe , to będę miała na inne okazje
Stary 2010-02-04, 15:50   #1994
kahunia
Zadomowienie

ja tez poprosze

Stary 2010-02-04, 15:57   #1995
Ahsa
Raczkowanie

proszę. poszło
Stary 2010-02-04, 17:53   #1996
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lena _ Pokaż wiadomość

Mafda
Pzeglądalam wprawdzie wcześniejsze wpisy ale chyba mi umknęło jaką masz sukienkę, wstaw proszę raz jeszcze...obie myślimy o malince więc fajnie będzie porównać swoje typy
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1263040772
oto moja ale ja pewnie zostanę przy srebrnych
Stary 2010-02-04, 18:42   #1997
Mortycja84
Raczkowanie

Dzięki za podpowiedzi - macie rację będę szukać dalej czegoś delikatniejszego , mam nadzieję,że uda mi się znaleźć jakieś fajne delikatne balerinki bo w obcasach chodzę jak kaczka będę dalej podpatrywać wątek i może coś wpadnie mi w oko
Stary 2010-02-04, 22:07   #1998
mafda
Zadomowienie

czekamy na pomysły
Stary 2010-02-06, 17:05   #1999
kahunia
Zadomowienie

Mierzyłam dzisiaj takie, obcas 8 cm ale w ogole go nie czuc, tylko boje sie jak to wyjdzie jak bede miala bosa stope, a przeciez musze w nich wytrzymac z 15 godzin... Rajstopy raczej nie wchodza w gre bo widoczny jest caly duzy palec i chyba glupio to bedzie wygladalo..

Stary 2010-02-06, 17:48   #2000
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Mierzyłam dzisiaj takie, obcas 8 cm ale w ogole go nie czuc, tylko boje sie jak to wyjdzie jak bede miala bosa stope, a przeciez musze w nich wytrzymac z 15 godzin... Rajstopy raczej nie wchodza w gre bo widoczny jest caly duzy palec i chyba glupio to bedzie wygladalo..
niekoniecznie jesli np włozysz kabaretki, poza tym sa do kupienia pończochy bez wzmocninej cześci palcowej

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 21:44   #2001
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
niekoniecznie jesli np włozysz kabaretki, poza tym sa do kupienia pończochy bez wzmocninej cześci palcowej
Kabaretki odpadaja bo jakos mi sie nie podobaja. A pończochy bez wzmocnionej czesci palcowej i tak maja szew (chyba ze sie myle i istnieja takie bez szwa?). Coraz bardziej sie przekonuje do tych butow i najwyzej ponczochy beda czekaly w pogotowiu, jakby cos to zaloze. Zreszta i tak mam zamiar je rozchodzic wczesniej wiec bede wiedziala jak sie nosza na bosa noge.

A jednak sa bezpalcowe nie wiem jak to wyglada dokladnie ale sa, wiec super Dzieki za podpowiedz

Edytowane przez kahunia
Czas edycji: 2010-02-06 o 21:49
Stary 2010-02-07, 21:22   #2002
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Kabaretki odpadaja bo jakos mi sie nie podobaja. A pończochy bez wzmocnionej czesci palcowej i tak maja szew (chyba ze sie myle i istnieja takie bez szwa?). Coraz bardziej sie przekonuje do tych butow i najwyzej ponczochy beda czekaly w pogotowiu, jakby cos to zaloze. Zreszta i tak mam zamiar je rozchodzic wczesniej wiec bede wiedziala jak sie nosza na bosa noge.

A jednak sa bezpalcowe nie wiem jak to wyglada dokladnie ale sa, wiec super Dzieki za podpowiedz
tak sa ja miałam kiedys takie własnie bez szwa i byly bardzo cieniutkie, zawsze tak jak mówisz możesz sobie założyć pończochy juz na weselu
a te butki to Ryłko?
Stary 2010-02-08, 08:39   #2003
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
tak sa ja miałam kiedys takie własnie bez szwa i byly bardzo cieniutkie, zawsze tak jak mówisz możesz sobie założyć pończochy juz na weselu
a te butki to Ryłko?
Tak, Ryłko. Pani mowila ze do konca miesiaca powinno sie cos nowego jeszcze pojawic, wiec narazie sie wstrzymalam, moze cos mi sie jeszcze spodoba, a jak nie to biore te

Stary 2010-02-09, 14:30   #2004
Ahsa
Raczkowanie

ach a mi przyszły butki z allegro i są za małe
poza tym noga mi ucieka do przodu, bo to takie z paluszkiem
Stary 2010-02-09, 18:11   #2005
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
ach a mi przyszły butki z allegro i są za małe
poza tym noga mi ucieka do przodu, bo to takie z paluszkiem
Na uciekajaca do przodu noge polecam wkladki zelowe, no ale jesli sa za male to chyba nic nie poradzisz.. A tak ogolnie jakiej jakosci te buty? Ja z nich zrezygnowalam bo wydaje mi sie ze to strasznie wysokie szpili, przynajmniej tak wygladaly na zdjeciu.

Stary 2010-02-09, 21:12   #2006
Ahsa
Raczkowanie

wiesz co nie powiedziałabym że buty kosztowały 39,90 zł. Super jakość naprawdę. A szpilka wcale nie jest wysoka, jedna z niższych jakie noszę. I tak mnie boli, że są za małe, bo pisałam z dziewczyną która kupiła 39 i ona powiedziała, że musiała zmienić na mniejszy bo był za duży. A tu kaszanka. Najgorsze że nawet wymienić się nie da bo 40 nie ma. Liczyłam, że kolor będzie nie taki i najwyżej będę chodziła sobie na balety w nich. A one są za małe- palce na podłodze (prawie)
Stary 2010-02-09, 21:20   #2007
mafda
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co nie powiedziałabym że buty kosztowały 39,90 zł. Super jakość naprawdę. A szpilka wcale nie jest wysoka, jedna z niższych jakie noszę. I tak mnie boli, że są za małe, bo pisałam z dziewczyną która kupiła 39 i ona powiedziała, że musiała zmienić na mniejszy bo był za duży. A tu kaszanka. Najgorsze że nawet wymienić się nie da bo 40 nie ma. Liczyłam, że kolor będzie nie taki i najwyżej będę chodziła sobie na balety w nich. A one są za małe- palce na podłodze (prawie)
jedyna rada wystawic na allegro ja często tak robie jak cos kupię nie w tym rozmiarze

no i szukac dalej :/

Edytowane przez mafda
Czas edycji: 2010-02-09 o 21:25
mafda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 21:45   #2008
Ahsa
Raczkowanie

no właśnie będę chyba musiała
Stary 2010-02-14, 21:39   #2009
Nisia4
Zadomowienie

Dziewczyny macie jakieś propozycje butów do tej sukienki? Kolor będzie taki jak na zdjęciu. Ja mam jakieś swoje pomysły, aczkolwiek chętnie zapoznam się z Waszymi, może coś mnie zainspiruje. Z góry dzięki
Stary 2010-02-17, 15:11   #2010
lejlla
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny!
Pomżcie proszę w doborze butków ślubnych. Suknia jak na zdjęciu tylko w kolorze białym, więc butki też białeto moje typy...
Czekam na Wasze opinie
Pozdrawiam
lejlla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości