|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 |
|
in the dark of night
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Mojra, calucham i przytulam Wytrzymaj jeszcze dwa miechy minimum
|
|
#1982 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Dziewczyny słyszałyście coś wózkach camarelo carera /sevilla? Chyba wreszcie znalazłam wózek który mi odpowiada, ale jeszcze chce posłuchać opinii.
|
|
|
|
#1983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1984 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/fotel-sako-xxxxl-g...358531776.html
Takie coś malz chce kupic
|
#1985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wystraszyłaś mnie mi nie kazał lezeć,a może powinnam w takim razie. Pamiętaj, że do października może i nie, ale od 28 tc można rodzić, duzo dzieci rodzi się w 7 miesiącu, ja w to wierzę i za tydzień będę spokojniejsza, przynajmniej będzie jakaś szansa. Także głowa do góry musimy dać rade |
|
|
|
|
#1986 | ||
|
Raczkowanie
|
Witam się po weekendzie u rodzinki
Troszkę Was podczytywałam z komórki, więc pewnie już o części zapomniałam co chciałam napisać ![]() Cytat:
Też wolę być sama z tym, że przy ewentualnej cc chyba też. I nawet nie chodzi o to, że TŻ by się do tego z jakiś powodów nie nadawał, tylko właśnie wolę żeby był tylko personel medyczny Ale chciałabym żeby TŻ był w tym czasie w szpitalu i był ze mną do czasu zanim zacznę jakoś mocniej cierpieć. Cytat:
|
|
#1987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zawsze trzeba być dobrej myśli.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1988 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z gębą od ucha do ucha
Otóż dziś jedziemy na spotkanie z Juliuszkiem !!!! Wizytę mam o 13 30 Mile widziane kciukaski ależ jestem podekscytowana!!! ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- nowa8686 - Za Was też trzymam kciukaski Ty też dziś podglądasz Majeczkę !!!
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
#1989 |
|
Rozeznanie
|
Mojra, wierzę że wszystko będzie w porządku i donosisz.
Gosia - kciukasy ![]()
|
#1990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1991 |
|
Raczkowanie
|
Gosia, Nowa za Wasze dzisiejsze wizyty!Witam się w 7 miesiącu i III trymestrze! Ostatnia prosta
|
#1992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratki za kolejny trymestr miesiąc i tydzień
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1993 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się dziwczynki poniedziałkowo!
Wczoraj mieliśmy iść nad wodę, ale skończyło się na dłuuuugim spacerze, gdzie sobie trochę pogadaliśmy (tzn. mąż prowadził dyskusję, a ja histerię ) Wyjaśniliśmy sobie pare rzeczy i mam nadzieje, że coś do niego dotarło. Z wniosków tylko chyba tyle, że musimy zrozumieć, ze podchodzimy do sprawy różnie, ja chcę mieć wszystko przygotowane, dla niego jest "za wcześnie", ale nie przeszkadza mu, że ja chcę mieć wszystko wcześniej. Nie rajcują go dziecięce ciuszki i inne pierdółki, ale jak chcę gdzieś wejść coś z nim pooglądać to nie widzi problemu, tylko mam MÓWIĆ, a nie czekać aż on coś zrobi i mieć pretensje, że nie robi, bo on sam z siebie nie zrobi, bo jest za wcześnie Przynajmniej zdołałam z niego wyciągnać, że chce nowy wózek kupić, nie chce używki (odpuszczę w tej kestii, najwyżej będzie do następnego dziecka). Czyli mogę sobie przestać oglądać ogłoszenia. Aaa i jeszcze mnie rozbawiło, jak się spytałam czy ogarnie wszystkie zakupy jak się dziecko wcześniej urodzi, stwierdził, że tak, najwyżej zadzwoni do mamy (kobita 60 pare lat), więc nasze dziecko skończyłoby z tetrami, gruszką do nosa, talkiem i wysmarowane oliwką całe, a wózek i fotelik jakikolwiek, bo to przecież fanaberie naszych czasów ![]() No i jeszcze poruszyliśmy kwestię tego, że traktuje mnie jak jajko i ja się czuję, że moim zadaniem jest leżeć na kanapie i jeszcze mam być z tego zadowolona. Też mi się wydaje, że dotarło trochę ![]() Cytat:
My podglądać będziemy za tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuje dziewczynki. Tak dzis sie widzimy z Mają, ale dopiero o 19 ...
Gosia trzymam kciuki. I czekamy na relacje Dimus gratki. Tez bym juz chciala III trymestr ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Coffe dobrze, ze porozmawialas My musimy tylko zaliczyc strych mojej przyjaciolki, i jeszcze do drugiej zeby wiedziec co pozyczamy no i wtedy kupujemy juz/reszte.
|
#1995 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No niestety mój jest any-lumpowy, anty-używane, kiedyś mu nawet powiedzialam, że jakby znalazł markowe dżiny za 20 zl, to by zmienił zdanie, a on mi na to, że kiedyś znalazł, z metką, ale nie kupił bo używane PS. na BBC lifestyle - Moja ciąża Zapowiada się fajnie, jak ktoś ma to niech ogląda
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1996 |
|
Zakorzenienie
|
No ale to tez/trzeba miec pieniazki zeby wszystko nowe kupic. Wiadome co ma byc nowe to takie kupimy to nie jest kwestia/zalpwania na wlasne dziecko, ale jesli ktos cos proponuje uzywanego a wiadome ze po niemowlaku nie zniszczone to czemu nie brac
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1998 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Lilotus. :-*
|
#1999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oczywiście, że trzeba mieć pieniążki, niby mamy, ale nie widzę potrzeby wydawania na dziecko całych oszczędności, ja się staram tak to ogarnąć, żeby z bierzącej wypłaty robić powoli zakupy, a potem ewenutalnie dokupić, czego braknie. Jemu nie preszkadzałoby kupić wszystko za jednym zamachem i potem spłacać kartę przez pół roku, albo oszczędzać od nowa. Po prostu się w tej kwestii różnimy ![]() Ja mam podejście: "dostalam bonusa w tamtym miesiącu, to w tym moge sobie coś ekstra kupić" On: "Kupię sobie to i to, bo dostanę bonusa za miesiąc" ---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Oooo też masz wizytkę dzisiaj? To kciukasy
|
|
|
|
|
#2000 |
|
Zadomowienie
|
Witam się po kilkudniowej nieobecności
Na wstępie gratuluje nowych tygodni i udanych wizyt ![]() Mojra trzymam za Ciebie i Córeczkę mocne kciuki. Nowa i Gosia za Wasze wizyty oczywiście też ![]() Od razu się pochwale - zaczynam 28 tydzień czyli III trymestr Pisałam Wam kiedyś, że wybieram się na usg 3d/4d organizowane przez fundacje szczęśliwe macierzyństwo. Było w sobotę i powiem Wam, że jak będziecie miały okazje to idźcie, bo naprawde warto. Poza samym badaniem, miałam okazje porozmawiać z: - położną, która miała lalkę, wanienkę i pokazywała jak się z dzieckiem obchodzić, - panią z poradni laktacyjnej, - panią z banku komórek macierzystych, - panią od chust i poćwiczyć wiązania - ratownikami medycznymi, którzy pokazywali na fantomie jak ratować dziecko w nagłych sytuacjach, można było samemu poćwiczyć sztuczne oddychanie - i paroma innymi osobami Była też pani fotograf i robiła mini sesje brzuszkową. Dostanę ze dwa zdjęcia na maila za darmo Już się nie mogę doczekać.Dostaliśmy oczywiście ulotki i gazetki i dwie rzeczy, których nazwać nie umiem na metce jest napisane, że to element dekoracyjny. Jak wyschnie po praniu to cykne fotkę i Wam pokaże. Dobrze, że dwa dostaliśmy - jedno daliśmy Łucji, drugie będzie dla młodego.Można było jeszcze wygrać fotelik samochodowy 0-13 ale ja niestety nie wygrałam ![]() Co do samego badania, to dowiedziałam się więcej niż na wizytach u mojej ginki ![]() Chłopiec potwierdzony Leży już główką w dół. Jest zdrowy i duży. Wszystkie wnętrzności pomierzone i są zdrowe ![]() Popatrzyliśmy na buźkę, choć znowu zasłaniał się rączką. Paluszki drugiej rączki miał w buzi i ssał sobie, co było widoczne na ekranie Mam cztery fotki, ale jak to zwykle bywa średnio wyraźne. Ale już dziecko widać nie żółwia
|
|
|
|
#2001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie chodzę po lumpach, (bo nie mam tu gdzie mieszkam, żadnego) ale jeśli chodzi o ciuszki dla dzieci to czemu nie? Zwłaszcza, że można trafić świetnej jakości. Mój mąż też jest przeciwny używanej odzieży, ale mnie to mało obchodzi, bo i tak ja jestem odpowiedzialna za zakupy dla dziecka. Zresztą on nie ma pojęcia ile trzeba mieć ubranek (w tym pieniędzy na nie) i innych duperelków, gdybym szła jego tokiem myślenia wydalibyśmy wszystkie oszczędności. |
|
|
|
|
#2002 |
|
Raczkowanie
|
A u mnie od rana leje deszcz... Humor taki sam jak pogoda , a do tego martwie sie ta moja cukrzyca!
|
|
|
|
#2003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za III trymestr!
|
|
|
|
|
#2004 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
![]() Śliczne zdjęcie Gosia i Nowa :ksiuki: ksiukasy
|
|
|
#2005 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
On myśli, że po 1 ubranki na dzień wystarczy, a poza wózkiem, łóżeczkiem i pieluchami nie wie co jeszcze trzeba. Ja nie zamierzam tknąć oszczędności, może poza tym nieszczęsnym wózkiem. On sie niby nasluchał, że nie powinno sie kupowac zanim dziecko sie pojawi, to mu nagadałam, że kiedyś tak było, bo NIC nie było w sklepach i się dostawało po rodzinie jak tylko się dziecko pojawiło. A jak mi wyjechał, że pójdzie do sklepu i kupi wózek jaki mu sprzedawca doradzi, to się spytałam czy laptopa też mi da kupić jaki mi doradzą w sklepie (akurat planujemy kupić coś małego lekkiego dla mnie) to się zamknął ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Super imprezka Ci się trafiła, zazdraszczam!!---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2006 |
|
in the dark of night
|
We Wro już było 24 maja w Pasażu, wtedy kiedy Targi w Hali
|
|
#2007 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2008 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najważniejsze że zdrowy!!!
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, ale mnie wtedy nie było :/ Widzialam jakieś warsztaty z ćwiczeniami dla kobiet w ciąży (koleżanka mi podrzuciła), ale za późno się zapisałam i nie bylo miejsc......ale mają dać znać na maila jak będzie druga edycja, to jakby co też dam znać
|
|
|
|
#2010 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dostałam w dobrym stanie, to po co mam kupować. A wszystko ładne i pachnące ![]() Lumpkami też nie gardze. A mam naprawde kilka perełek dla Łucji z lumpków właśnie. Pamiętam, że kiedyś dostałam dla córki ubranka używane mega śmierdzące fajkami to podziękowałam i nie wziełam, żal mi było dziecka, które się w tym dymie wychowywać musi.Cytat:
Cytat:
Dzięki za gratulacje Lilotka tornado!!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:48.

13.12.13 
Otóż dziś jedziemy na spotkanie z Juliuszkiem !!!! Wizytę mam o 13 30

) Wyjaśniliśmy sobie pare rzeczy i mam nadzieje, że coś do niego dotarło. Z wniosków tylko chyba tyle, że musimy zrozumieć, ze podchodzimy do sprawy różnie, ja chcę mieć wszystko przygotowane, dla niego jest "za wcześnie", ale nie przeszkadza mu, że ja chcę mieć wszystko wcześniej. Nie rajcują go dziecięce ciuszki i inne pierdółki, ale jak chcę gdzieś wejść coś z nim pooglądać to nie widzi problemu, tylko mam MÓWIĆ, a nie czekać aż on coś zrobi i mieć pretensje, że nie robi, bo on sam z siebie nie zrobi, bo jest za wcześnie 

to podziękowałam i nie wziełam, żal mi było dziecka, które się w tym dymie wychowywać musi.