|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ?
|
|||
| Gosia |
|
11 | 34,38% |
| Purblanca |
|
10 | 31,25% |
| Coffe |
|
7 | 21,88% |
| Spinka |
|
2 | 6,25% |
| Koralinka |
|
1 | 3,13% |
| Nowa |
|
1 | 3,13% |
| Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() Tygodnia w podpisie sobie nie zmieniłaś Przecież masz już 25.
|
|
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
dzień doby
gratki za kolejne tygodnie wizyty i badania ciesze się że was poznałam i mimo że nie udzielam się ostatnio za dużo to jestem z wami na bieżąco ![]() też będę wstawiać nowinki ze szkoły rodzenia mój tż trochę kręci nosem że wymyśliłam sobie taką szkołę i to 2 razy w tyg ale mówi że będzie ze mną jeździł w sumie na 7 spotkań na 2 albo 3 będę musiała dojechać sama bo tż będzie w pracy więc nie najgorzej... w naszej miejscowości tez są takie zajęcia ale płatne 300 zł więc wolę pojechać sobie 25 min komunikacją i uczęszczać za darmo - a te 300 zł wydać na coś związanego z maluszkiem - dobrze myśle ? mój tż to że na paliwo też wydamy i na jedno wyjdzie ..... tyle że wydaje mi się że jadąc samochodem coś ok 18 km w jedną stronę i tak wyjdzie mniej niż 300 zł |
|
|
|
#1953 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam plan zajęć ze SR i zamierzam mojego brać na wybrane zajęcia (nie widzę sensu, żeby leciał na złamanie karku, zwalniając się z pracy na zajęcia o np. laktacji) w tym na blok o bezpieczeństwie (wózki, foteliki, podnoszenie, ubieranie, noszenie dziecka itp), pielęgnacji, warsztaty porodowe itp. Póki co wychodzi mi, że w lipcu pójdzie raz, w sierpniu 3 razy Pewnie więcej we wrześniuHmmm myślę i myślę i rozważam poważnie poród w wodzie. Planuje któraś z Was? Albo znacie jakieś opinie z pierwszej ręki? (rodzina, znajomi?) |
|
|
|
|
#1954 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Coffee, niestety nie znam nikogo z najbliższego otoczenia, kto rodziłby w wodzie. Sama też nie planuję, także niestety nie pomogę.
|
|
#1955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasa mi z nieba nie spada, a wydatków sporo! Właśnie czytam, że jak w wodzie to bez znieczulenia...hmm muszę przemyśleć, albo zobaczymy w jakim stanie do szpitala trafię, bo może być i tak za późno na zzo.. Rozważam też wykup położnej do porodu, ale nie wiem jak to się załatwia, dużo tych pytań
|
|
|
|
|
#1956 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
my mieliśmy póki co jedno organizacyjne spotkanie, żadne konkretne tematy nie były jeszcze omawiane, ale babeczka wspomniała coś o możliwości położnej przy porodzie, czyli duli.
|
|
#1957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też się zastanawiam nad zamawianą położną albo chociaż doulą, bo mojego TŻ może nie być w PL, a moja mama średnio się nadaje na takie akcje, bo ona jest zbyt mocno zaangażowana emocjonalnie (przeżywa jak mnie boli, jak dostaję zastrzyki itd.). A trochę trudno być samej przy porodzie.
|
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
Myślę że zamawiania położna to dobry pomysł, szczególnie jak ojciec dziecka nie może towarzyszyć rodzącej. Albo się do tego nie nadaje
różnie bywa, jeden zamiast uspokajać to jeszcze bardziej podnosi ciśnienie ale ja ryzykuje i rodzę z tz-tem tzn jak juz się zacznie aktywny poród to wolałabym żeby wyszedł, ale zobaczymy jak to się potoczy, ciężko zaplanować. Wasi partnerzy będą przy porodzie?
|
|
|
|
#1959 | |
|
in the dark of night
|
Cytat:
zgadzam się
|
|
|
#1960 |
|
Raczkowanie
|
Aha, myślałam, że doula to właśnie taka zamawiana położna, bo położne z mojej SR są doulami, więc się tak zasugerowałam.
Ja będę miała TŻta przy sobie, który mam nadzieję rozmasuje mi plecy, gdy będzie trzeba
|
#1961 |
|
Zadomowienie
|
my też planujemy wspólny poród choć ja się tego obawiam a mój mąż twierdzi że da radę :P
mam też obawy że jak zobaczy co i jak wygląda na żywo to straci później ochotę na seks choć twierdzi że nie ma szans(znam taki przypadek w dalszej rodzinie po roku zakończyło się rozwodem bo facet nie mógł sie przemóc w żaden sposób do kontaktów z żoną) stąd moje obawy
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1962 |
|
Zakorzenienie
|
Lilotus no widzisz, dobrze ze pilnujesz
Coffe ja mysle nad porodem w wodzie,... Malutka super, ze ok z synkiem Ja dzis wypoczeta, na/swiezym powietrzu, przy wodzie... Polezakowane, pospacerowane ... nie bylo upalu i bylo przyjemnie Jutro tez tz ma wolne to tez nie bedzie siedzenia w domu a w pon.wizyta jupiiiii
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
Oto część garderoby Alicji, dziś jeszcze sama uszyłam jej poszewki do wózka
![]() aż mi się brzuch załapał ... Edytowane przez Mixi89 Czas edycji: 2014-07-05 o 21:59 |
|
|
|
#1964 |
|
Zakorzenienie
|
Słodziaczki
|
#1965 |
|
Zadomowienie
|
super ciuszki słodkie
---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- brakuje mi pajacyków takich z długim rękawem i długa nogawka
|
|
|
|
#1966 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie próbowałam z masłem shea. Może się zdecyduję ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Cytat:
Teraz pojawiła mu się pokrzywka prawie na całym ciele, po maści robionej niby wszystko zeszło, ale znowu powróciło. Jestem pewna, że coś z jedzenia też go uczula, ale sama, mimo wprowadzania diet eliminacyjnych już w czasie karmienia piersią, zapisywania, co je, nigdy nie doszłam, co mu szkodzi.
|
|
#1967 | ||
|
Raczkowanie
|
Malutka gratuluję synka, piękną pamiątkę będziecie mieć.
. Mój też pięknie wywinął się genitaliami przed usg, także nie było żadnych wątpliwości Na ten widok parsknęliśmy śmiechem bo było to mega śmieszne . Natalyyya świetne zakupy, normalnie zazdroszczę ![]() Cytat:
Co do poduszek ja mam takie 2 duże, długie poduchy kupione w IKEA, świetnie sprawdzają się na jako poduszki dla ciężarnych. Co do zabraniania noszenia bielizny, to kiedyś to był horrror, dotyczy to nie tylko spraw "majtkowych", nasze mamy miały "przewalone" na porodówkach. Obecnie w niektórych szpitalach, niektóre pielęgniarki też mają zakusy dyscyplinowania kobiet w tym temacie. Ja nigdy nie śpię bez, więc raczej się nie dostosuję, a mając do użytku te siateczkowe to nie widzę problemu. 123spinka pisz, pisz ja chętnie poczytam, bo nie zapowiada się abym poszła na jakąś szkołę rodzenia, więc czasem warto znać takie nowinki. Cytat:
Edytowane przez Isgaard Czas edycji: 2014-07-05 o 22:48 |
||
|
|
|
#1968 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdraszczam dnia, u nas niestety parno, duszno, padało...ciśnienie leciało na łeb na szyję...może jutro przygrzeje to też sobie nad jakąś otwartą wodę pójdziemy Cytat:
Cytat:
Innej opcji nie ma, jeśli mu się nie podoba to może sobie kurna do końca życia spać na kanapie ![]() O położną mi chodzi ze względu takiego, że raz ma się na cały poród opiekę - czyli w każdym momecie ta położna jest przy nas dostępna, nieważne ile jest rodzących w danym momencie, lepiej wiemy co się dzieje, większa szansa na znieczulenie, jest szansa, że nie położą do porodu, nie natną rutynowo - ja się zastanawiam, nie płacę za wizyty, więc może zaoszczędzone pieniądze na to przeznaczę...ale jeszcze myślę ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1969 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry
Wczoraj byliśmy na zakupach Kupiłam sobie koleją długą letnią kieckę - 6 chyba w tym sezonie i sandałeczki Wieczorkiem pojechaliśmy na 30-tke do przyjaciela, wróciliśmy prawie o 1 w nocy . Spałam z przerwami do 8:30, 2 potężne skurcze łydki miałam przy przeciąganiu. W poniedziałek mam wizytę to się zapytam co mogę na to brać , a swoją drogą już nie mogę się doczekać spotkania z Juliuszem ![]() Cytat:
Mój się rwie do tego jak szalony ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1970 |
|
Rozeznanie
|
Gosia, na skurcze to chyba najlepszy magnez, mi lekarz polecił Aspargin.
Nie odzywam się, bo w środę mam egzamin na certyfikat głównego księgowego i zakuwam... Czasem podczytam coś na telefonie, bo staram się nawet kompa nie włączać, bo wtedy wsiąkam i czas mi ucieka ![]() Udanej niedzieli U mnie dzisiaj kolejny dzień upałów...
|
|
#1971 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miłej nauki w takim razie Zdasz na pewno - co dwie głowy to nie jedna 3mam kciuki za egzamin
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec JuliuszPierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 Mój Aniołeczku |
|
|
|
|
#1972 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja jem Aspargin (bo to magnez z potasem) z chelatem magnezu z Olimpa. Aspargin ma słabe wchłanianie, ale kombinacja magnezu z potasem, od lat mi pasuje, natomiast chelatem uzupełniam braki. Trzymam kciuki za egzamin, bo to trochę jest gimnastyki. A gdzie zdajesz certyfikat? |
|
|
|
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry. Ja poszlam spac o 2 bo tak mnie ksiazka wciagnela. A w noby daleh czuje takie ciągniecia. Nie wiemczy to juz tak Maja sie rozpycha czy co. Ale chyba juz coraz gorzej bedzie mi sie spalo...
Ja wlasnie ziemniaki obieram, małz po nocy spi ale jak wstanie on ma zrobic miesko do obiadku . Ziemniaki beda zapiekane, pomidorki i sos "caciki" Popoludniu wybywamy do rodzinki Tz. Mają dom takze na polku posiedzimy. Gosiu ja tez jutra sie doczekac nie mogę. Mimoze widzialam Maje 2 tyg temu zaledwie ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- A coffe zapomnialam o wodzie Kolezanka kolezanki rodzila w szpitalu moim w styczniu i mega/zachwalala. Musze pogadac z moja gin o tym
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny...
Ja chciałam tylko dać znać jak po wizycie... Generalnie z moją szyjką jest coraz gorzej, dostałam kolejne leki i dalej mam głównie leżeć... Jak tak dalej pójdzie, to października mogę serio nie doczekać... No więc kicha... Nie będę Wam tu chwilowo smutasić... Idę poszukać optymizmu, bo już tylko pozytywne myślenie mi zostało... A chwilowo i z tym u mnie ciężko...
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Mojra bidoku. To sie oszczedzaj juz maxymalnie. Ja jutro sie dowiem jak u mnie z szyjką.
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
Mojra odpoczywaj, trzymamy kciuki za twoją szyjkę!
|
|
|
|
#1977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
leżing!!!Wypoczywaj ile możesz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
Mojra ojej
oby szyjka jak najdłużej wytrzymała! Leż, odpoczywaj i staraj się myśleć. mimo wszystko, pozytywnie.
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Mojra ale jako to skraca się mimo pessera?? Przykro mi
mam nadzieje że jednak doczekać do bezpiecznego terminu żeby malutka mogła wyjśc
|
#1980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mojego też zapytam, bo on akurat pracuje w szpitalu gdzie jest wanna do porodu w wodzie.Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

Przecież masz już 25.

13.12.13

Wczoraj byliśmy na zakupach
oby szyjka jak najdłużej wytrzymała! Leż, odpoczywaj i staraj się myśleć. mimo wszystko, pozytywnie.