Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-24, 22:21   #1981
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
tamlin, zawsze zachwycam się urodą Twojej Pauli śliczna jest
A no jest

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
Po mamie
Ofkors

Cytat:
Napisane przez creature666 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!!!!!!!
Ależ ja za Wami tęskniłam mogę tak w ogóle? Wiem tak odeszłam bez słowa, ale tamlin chyba przekazała...
Boziuuuuuu jak ja Was nadrobię
No i muszę Wam napisać co się działo.... ale dajcie chwil unię, bo ostatnio na wysokich obrotach jestem,a spraw dużo do opisania więc no ten tego
Ależ mam banana na gębie! !!!!!

Odezwę się. Postaram się jeszcze dziś
No mordo Ty moja Witaj, witaj, witaj.

Takze ten, miało być dziś ładnie, ale nie było. No whisky mnie skusiło, no i cola. Więc pijem dalej.
Stary 2015-05-24, 22:51   #1982
creature666
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Witaj witaj kochany tamlinku

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Ja właśnie piję moje smoothie zdrówko

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

no to jakby ktoras chciala looknac http://zielonekoktajle.blogspot.co.u...r-zywnosc.html
to jest o superfoods

powiem Wamze jestem w szoku jak te zielone smoothies sa pyszne i co najlepsze od wtorku rano nie tknelam chleba ani zadnych slodyczy... z reka na sercu a co najciekawsze WCALE mnie do tego nie ciagnie we wtorek sie zwaze i dolacze do tabelki o ile jeszcze taka istnieje
creature666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 00:48   #1983
bakus13
Rozeznanie

creautere na androidzie nie wejdzisz w opcje w klubow chyba, ze od czasu gdy ja jej uzywalam wprowadzili takie usprawnienie. musisz wchodzic standardowo przez strone www chyba, ze juz sobie poradzilas z tym

U mamy jestesmy i wciaz chora jestem. Korzystajac z pobytu kilkudniowego chyba skorzystam z kolejnej wizyty lekarskiej. Tyle sie naczytalam o swoim dlugotrwalym kaszlu i infekcji gardla, ze oblecial mnie strach Byc moze bede zmuszona do konsulatacji laryngologicznej dla siebie w sprawie tych czestych i dlugotrwalych infekcji, bo to az niemozliwe, ze choruje czesciej i gorzej niz dziecko w wieku przedszkolnym.
bakus13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 00:59   #1984
aelirenn1990
Raczkowanie

O matko... 5 michałków czekoladowych+trufla czekoladowa (pojedynczy cukierek) . Ale za to bite 1,5h tańca brzucha (chociaż to w sumie nie jest styl tańca, przy którym człowiek się jakoś bardzo męczy, ale trzeba znaleźć jakieś usprawiedliwienie dla swego łakomstwa )

Bakus - idź czym prędzej do laryngologa, bo to nie brzmi dobrze. Może to jakieś niedoleczone zapalenie powoduje ciągłe problemy z gardłem?
aelirenn1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 08:57   #1985
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.

Ja już po wizycie w Lidlu. Sandały dzieciakom kupowałam. Tylko mam nadzieje, że z Matina numerem trafiłam. Poza tym Pauli szorty i koszulki kupiłam.

No i pogoda piekna się robi
Stary 2015-05-25, 10:03   #1986
creature666
Zakorzenienie

Doooobry!!!
Wszystko mnie boli,ciężkie 4 dni w pracy za mną ,a jeszcze dzisiaj jakieś 12h... ale płacone podwójnie
Czas na śniadanie,czyli zielone smoothie naładowane dobrocią
Stary 2015-05-25, 11:43   #1987
swinka94
Zadomowienie

Creature dobrze, że jesteś z powrotem.

Ja już w szarej Warszawie, ech a wczoraj w Gdańsku takie piękne słońce było...
Staram się zmusić do nauki bo w środę kolokwium ale ciężko mi idzie...

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-25, 11:47   #1988
creature666
Zakorzenienie

Witaj Świnko
Powodzenia w nauce i na kolokwium
Stary 2015-05-25, 18:28   #1989
martolina1982
Zakorzenienie

Witaj creature
Eh tamlin nc nie mów o lidlu. Przesunęli mi o dzień wypłatę i nie pojechałam a też dzieci nie mają w czym chodzić. Jutro już pewnie nic nie bbędzie :/

04.05.2017 start!
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 18:31   #1990
tamlin111
Zakorzenienie

Martuś u mnie mnóstwo wszystkiego było, a nie byłam na otwarciu, tylko później. Można było wybierać i przebierać, pełna rozmiarówka, kolory też.
Stary 2015-05-25, 19:39   #1991
bakus13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aelirenn1990 Pokaż wiadomość

Bakus - idź czym prędzej do laryngologa, bo to nie brzmi dobrze. Może to jakieś niedoleczone zapalenie powoduje ciągłe problemy z gardłem?
Raczej fakt, ze ciagle mam wszystkie migdalki, bo juz dawno, dawno temu powinnam stracic jeden. Zawsze tak ekstremalnie mnie lapie i na bardzo dlugo.
Stary 2015-05-25, 21:10   #1992
Joanna XL
Zakorzenienie

Dziś bardzo dobry dietowo dzień - choć się nie spodziewałam bo u nas święto W związku z powyższym zaliczyłam kawiarnię na spacerze w parku - mąż zjadł ciasto a ja wypiłam kawę (trochę miałam ułatwione zadanie bo późno byliśmy i jakoś mnie ciasta które zostały nie uwiodły ale np pucharek lodowy też zignorowałam) W sumie sama się dziwię....

Zwłaszcza że zaliczyłam dziś pierwszy raz akcję z "nieutulonym płaczem" (wcześniej o tym czytałam i teraz już wiem o co chodzi z nieutuleniem)... I po koncercie jaki nam zgotowała córka miałam sporą ochotę na słodkie. Swoją drogą nigdy bym nie powiedziała że niemowlak może tak przeczołgać dwoje dorosłych

Ale teraz dziecko słodko śpi, ja skończylam lekką kolację i zaraz będę ćwiczyć (jak się uleży). Dobry poniedziałek - oby to był dobry początek dłuższego okresu dietowania
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 22:06   #1993
blondi0602
Raczkowanie

Czytam Was cały czas, ale nic nie pisze bo mi wstyd ;/
waga mi stoi w miejscu i ani drgnie, a mnie to demotywuje i zażeram słodycze i tak w kółko ...

rozważam pójście do dietetyka
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.”

jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni
blondi0602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-25, 22:43   #1994
bakus13
Rozeznanie

asiu bardzo fajnie, ze ci sie tak udalo oprzec lodom i poniedzialek wyszedl ci pozytywnie. Mnie dzisiejszy poniedzialek jakos nie nastraja pozytywnie ani tez jesienna pogoda za oknem utrzymujaca sie od dluzszego czasu i z prognoz dlugoterminowych nie zapowiada sie na poprawe. Oby jakos do konca tygodnia wytrzymac i byc moze nastroj sie polepszy, bo Maz w planach ma powrot.

blondi moze zrob sobie badani tarczycowe? Mnie pogoda strasznie demotywuje i stan zdrowia

ooooo wlasnie w srode mam interniste i robie przedwczesnie badania tarczycowo, bo mi sie nie podoba cos w moim pychicznym i fizycznych funcjonowaniu. Znowu mam nastroj depresyjnie, sennosc w ciagu dnia, brak sily i ochoty do czegokolwiek, problemy ze spaniem i tez brak wczesniej okresu. To ostatnio moze byc wynikiem wlasnie po odstawieniu Eutoryxu za sprawa prolaktyny i tez wtedy wlasnie zaczelam byc ostro przeziebiona.

Jutro na obiad robie rybe po grecku oj dawno, dawno nie jadlam i moja mamusia rowniez takze bedzie kulinarny prezent Troche przykro, ze osobiscie sama jako matka jutro nic nie dostane, poniewaz zawsze Maz wspolnie przygotowywal cos z Julka jak np. dostalam naczynie z odlewem nozek i raczek dziecka, pomalowali mi wspolnie dzbanek ceramiczny, standardowo sniadanie do lozka, a nawet wlasnorecznie robiene bulki w ksztalcie kwiatkow, serduszek itp.

Co wlasnym mamom dajecie w te swieto? Ja robie obiad specjalny, kupie jej ulubione slodycze, daje kwiatka do posadzenia na dzialce i zabki do firanek, bo cos slyszalam, ze spora ilosc sie jej popsula.
Stary 2015-05-26, 01:31   #1995
bakus13
Rozeznanie

Dzis ja dla odmiany nie mogę spac

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 02:04   #1996
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bakus13 Pokaż wiadomość
Dzis ja dla odmiany nie mogę spac
nie tylko Ty
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 06:36   #1997
Joanna XL
Zakorzenienie

Ja też nie mogłam zasnąć - ale pracowałam nad tym A moja córka przeciwnie - obudzila się pół godziny temu więc pełen szał (o to dostałam na dzień matki)

Ja do mojej mamy tylko dzwonię - ale myślę że jej kupię coś jak przyjedzie na Boże Ciało.. Lubi smarowidła więc rozważam balsam z Body Shopu - zdecydowanie półka wyżej niż obie używamy ale może dobrze jej zrobi odrobina luksusu Jakaś zdołowana ostatnio...

Akurat pogoda mi odpowiada bardzo - jak na maj jest raczej chłodno. Choć u nas słonecznie więc trudno powiedzieć żeby było jesiennie.

Blondi no wiesz czasem waga stoi... Moja też stoi (ale ja wiem dlaczego - mam za częste wpadki). Jednak od trzech tygodni ćwiczę, ostatnio ograniczyłam słodycze i generalnie jem lepiej jakościowo. Czuję się lepiej jakoś - a waga w końcu ruszy (jak wyeliminuje wpadki). Także może też skup się na tym żeby jedzenie było jak najlepsze i nie stresuj się za bardzo wagą. Ostatecznie masz niedużą nadwagę(o ile dobrze pamiętam) więc nie trzeba się jakoś mega śpieszyć - wiem po sobie że da się z tym żyć
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 08:40   #1998
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.

Ja wczoraj padłam, normalnie jeszcze jasno było a ja już spałam. Ale tak się źle czułam. Chyba ciężka niedziela na działce mi wyszła, bo się narobiłam jak głupia. No ale dziś już lepiej. Krop zawiózł Matina, a ja dopiero wstałam i piję kawę, dziś na później idę do pracy, bo mam luzik. A po południu mamy chirurga z Matinkiem, niech mu na pisiorka zerknie bo mi się nie podoba i widzę, że nie raz go boli.

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
Dziś bardzo dobry dietowo dzień - choć się nie spodziewałam bo u nas święto W związku z powyższym zaliczyłam kawiarnię na spacerze w parku - mąż zjadł ciasto a ja wypiłam kawę (trochę miałam ułatwione zadanie bo późno byliśmy i jakoś mnie ciasta które zostały nie uwiodły ale np pucharek lodowy też zignorowałam) W sumie sama się dziwię....
Brawo

Cytat:
Napisane przez blondi0602 Pokaż wiadomość
Czytam Was cały czas, ale nic nie pisze bo mi wstyd ;/
waga mi stoi w miejscu i ani drgnie, a mnie to demotywuje i zażeram słodycze i tak w kółko ...

rozważam pójście do dietetyka
Każda z nas ma wzloty i upadki, ale trzeba znaleźć siłę aby zacząć od nowa. Także pamiętaj im szybciej tym lepiej. Najgorszy początek, a później już leci

Cytat:
Co wlasnym mamom dajecie w te swieto? Ja robie obiad specjalny, kupie jej ulubione slodycze, daje kwiatka do posadzenia na dzialce i zabki do firanek, bo cos slyszalam, ze spora ilosc sie jej popsula.
Ja pójdę z kwiatkami i ptasim mleczkiem, bo mama lubi. Ostatnio co chwilę coś jej dawałam, bo tu krem kupiłam, tu serum. No i jeszcze wygrałam jej tusz i serum z Loreal
Stary 2015-05-26, 11:42   #1999
bakus13
Rozeznanie

patisia to mnie pocieszylas troche

tamlin ty to masz farta do tych wygranych

asiu a widzisz jak dziecko wyczulo, ze jakies swieto i trzeba mamie dac pospac tylko szkoda, ze twoj organizm sie z nia nie zgral

Orientujecie sie moze ile bierze architekt wnetrz za zrobienie samego projektu pokoju bez nadzorowania prac i bez robienia pokoju tylko sam pomysl i rysunek?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 12:00   #2000
tamlin111
Zakorzenienie

Bakus żaden fart, akurat na Lorealu łatwo trafić nagrodę, wrzucałam wam link do tego konkursu.

Moja babcia w szpitalu. mają jej brzuch otwierać bo bolał ją bardzo, straszne wzdęcie miała, bóle. Do tego ma zapalenie oskrzeli. Trzymajcie kciuki.
Stary 2015-05-26, 12:09   #2001
martolina1982
Zakorzenienie

hej jak ten czas leci już południe.

Cytat:
Raczej fakt, ze ciagle mam wszystkie migdalki, bo juz dawno, dawno temu powinnam stracic jeden. Zawsze tak ekstremalnie mnie lapie i na bardzo dlugo.
rozumiem twój ból. również jestem anginowcem, ale strach przed usuwaniem migdałów sprawia, ze męcze się i pewnie jeszcze długo się bede męczyła.

u mnie dziś żałoba bo nie mogę pójść na łodź. J. nie wroci z montażu. Chyba tylko pojade z dziecmi im pomachac i przy okazji odebrać koszulkę. Będę miała już z logo smoków

Dzis na DzieńMamy dostałam śniadanie do łózka Wychowawca wczoraj podpowiedział dzieciakom i wczoraj juz szeptały sobie a dziś 5:30 słysze ze wstały. Zrobiły mi płatki z melkiem, a ze nie pozwalam wlaczac kuchenki ani mikrofalówki a melko zimne slyszalam jak chcialy je ogrzać przykrywając miskę kocem moje żabki kochane razem mi tę miseczkę przyniosły

creature co słychać? ile ty teraz ważysz?

04.05.2017 start!
Stary 2015-05-26, 12:17   #2002
creature666
Zakorzenienie

Dobry
My od rana w terenie
Zakupy,banki i takie tam...
Tamlin

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

A mamie wysłałam wielką kartkę jak co roku
Stary 2015-05-26, 12:29   #2003
bakus13
Rozeznanie

tamlin

marta juz mam dosyc i tez sie boje ale chyba w koncu chociaz to chce miec z glowy. Wolalabym ogolne ale z tego co slyszalam u doroslych czesciej robia w miejscowym
Szkoda, ze nie pojdziesz na lodzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 12:34   #2004
tamlin111
Zakorzenienie

Marta kochane twoje dziewczynki ja rano laurke dostałam od Pauli

A miałam właśnie niedawno pytać, jak nowy wychowawca?
Stary 2015-05-26, 12:44   #2005
martolina1982
Zakorzenienie

Bakuś moja lekarka rodzinna mówiła, ze jesli sie dobrze pogada to zrobią w znieczuleniu ogólnym. wg mnie to nie takie proste ot tak na życzenie. Ja na żywca wiem jak to wygląda i w życiu się nie zdecyduję.

Tamlin
wczoraj właśnie go poznaliśmy. Sympatyczny. Ciężko naprawdę coś więcej po jednym spotkaniu o nim powiedzieć.Czas pokaże.

kciuki trzymam za powodzenie operacji.

04.05.2017 start!
Stary 2015-05-26, 14:15   #2006
patisia123
Zakorzenienie

Dużo zdrowia dla babci!
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 14:17   #2007
tamlin111
Zakorzenienie

Nie dziękuję dziewczyny. Ale mam nadzieję, że bedzie dobrze.
Stary 2015-05-26, 14:41   #2008
bakus13
Rozeznanie

marta tez na zywce w zyciu nie pojde, bo mam bardzo niski prog bolowy i nie wyobrazam sobie spedzic godziny na lezance czy stolku z otwarta buzia zeby mi tam w srodku grzebali i to jeszcze takimi ostrymi narzedziami bleeee Juz wole jakos przezyc z wenflonem i innymi wklociami. Od porodu juz zdazylam zapomniec jakie to uczucie zwiedzac sale operacyjna.
Stary 2015-05-26, 17:13   #2009
creature666
Zakorzenienie

Siema
Ja cały dzień na podwórku z Młodym. Kupiliśmy mu piaskownicę dopiero niedawno ściągnęłam dziada na obiad

Sorry,że ja tak znowu o tabelce,ale jest czy nie ma? Bo jednak się dziś nie ważyłam - w sobotę to zrobię czuję że mi brzuch spada!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-1432637391815-V.jpg (76,0 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez creature666
Czas edycji: 2015-05-26 o 17:17
Stary 2015-05-26, 20:15   #2010
swinka94
Zadomowienie

Hej

Dziewczyny, jeśli macie problemy typu choroby zatok, anginy polecam ograniczenie produktów mlecznych. Mi to naprawdę pomogło a wiem, że nie jestem jedyna.

Marta słodkie te Twoje córeczki Ja dziś dzwoniłam do mamy z życzeniami i przy okazji szepnęłam Małemu, żeby jej chociaż życzenia złożył. A on, że mu się nie chce i żebym spadała bo ogląda swoją ulubioną bajkę

Tamlin życzę żeby Twojej babci zdrowie bardziej dopisało niż mojej bo ja ze swoją chyba pojadę się pożegnać..........

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości