|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: O włosy nadal dbamy, jeszcze trochę gadamy i nową część zakładamy- część XXXIV
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;64369696]Scar ale masz dobrze z tym urlopem
![]() ![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Nie ma już czego zazdrościć,może i urlopy są fajne, ale co się człowiek nacierpi, gdy wróci! Jestem zdania, że ustawowo powinna przysługiwać jakaś ochronka po przyjściu z urlopu, żeby mieć szansę jakoś się ogarnąć, bo człowiek taki rozmemłany. ![]() Cytat:
![]() Ja z moimi włosami mogę już wszystko. ![]() ![]() No i właśnie, po tygodniu urlopu jestem bogatsza o nowe doświadczenia. 1. Balsam na łopianowym propolisie: 1/10. Dokładniej to +1 za działanie, -9 za smród, który zostaje na włosach do następnego mycia. 2. Kallos czekoladowy: 8/10, jest super. 3. Olej konopny: 10/10 na włosy i nawet na mordałę też. 4. Mama jako fryzjer: 11/10. 5. Włosy do ramion: + 10 minut do długości spania. ![]()
![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: O włosy nadal dbamy, jeszcze trochę gadamy i nową część zakładamy- część XXXIV
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie miałam jeszcze chyba żadnego czekoladowego kosmetyku do wlosow ![]() ![]() U licha, ja sie ciesze ze moje wypadanie jest w normie. Szoruj do lekarza zatem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1984 | ||||
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaka ocena! U mnie 10/10 ma olejowy Garnier, którego już nie mam, 9/10 Alpecin i Ketoxin, a olej to tylko w moim przypadku święte trio - oliwa, palmowy, sezamowy. Stres związany z wypadaniem jeszcze napędza wypadanie ![]() Też planuję dziś sobie zrobić coś z włosami na bogato. Będzie olej z orzeszków ziemnych nałożony na maskę Avonu z marakują, arganowy Romantic, mycie Alpecinem, d/s Kallos mleczny, b/s Joanna z pokrzywą, a na końce olejek Biosilk marakują. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co to jest ten rypacz? ![]() ![]() na puszenie wlosow jaki olej najbardziej polecacie?
![]() |
![]() |
#1986 |
Przyczajenie
|
Witam. Mam do Was Kochane Włosomaniaczki jedno pytanie. Wczoraj wyczytalam w internecie o balsamowaniu/kremowaniu włosów. Chciałam wypróbowac i uzylam takich balsamow jakie mialam pod ręką. A konkretnie: <br />
-balsam do ciala Avon Naturals Body Care jogurtowy. Jego skład to: aqua, mineral oil, glycerin, stearic acid, glyceryl stearate, peg-100 stearate, dimethicone, petrolatum, caprylic/capric triglyceride, parfum, pheneoxyethanol, cetyl alcohol, methylparaben, carbomer, potassium hydrixide, acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium edta, butyrospermum parkii (shea) butter, tocopheryl acetate, yogurt powder, ascorbic acid.<br /> -Garnier Body nawilzenie 7 dni z l-bifidus i aloesem. Skład: aqua/water, glycerin, alcohol denat, paraffinum liquidum/ mineral oil, cetearyl alcohol, elaeis guineensis oil/palm oil, aloe barbadensis/ aloe barbadensis leaf juice, benzyl salicylate, bifida ferment lysate, caprylyl glycol, carbomer, citral, dimethicone, glyceryl stearate,linalool, palmitic acid, peg-100 steaeate, phenoxyethanol, sodium hydroxide, stearic acid, xanthan gum, zinc gluconate, parfum. <br /> Zmieszlam je i dalam na to olejek alterra. Powiem szczerze że efekty są super. Wlosy dociążone, blyszczące, mniej widocznych rozdwojonych końcówek. Ale czy te balsamy na dłuższą mete nie zaszkodzą? <br /> Mam jeszcze balsam do ciala Nivea Baby. Sklad: aqua, paraffinum liquidum, glycerin, cetyl alcohol, glyceryl stearate, tilia cordata flower extract, aloe barbadensis leaf juice powder, polyglyceryl-3 disterate, sodium carbomer, caprylyl glycol, piroctone olamine, phenoxyethanol, parfum.<br /> Jak myślicie? Czy którykolwiek z nich się nadaje na wlosy? Liczę na szybką odpowiedź :-* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Rypacz- szampon z SLES do oczyszczania, np. Barwa. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1988 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1989 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1990 |
Spaceroholiczka
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1991 |
Zakorzenienie
|
Witam się po pozbyciu się 10 cm kłaczy
![]()
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1993 |
Wtajemniczenie
|
witam
![]() rypacz hehe ja na chwilę obecna trochę się ich boję ale kiedy byłam w Polsce i moje włosy tak nie marudziły jak teraz to barzdo sie z rypaczem lubilismy kremowanie włosów hm chyba kiedys Isanę kakaową tak stosowałam. Teraz się boję cokolwiek z włosami zrobić, żeby nie przetłuścić ich jeszcze bardziej. Póki co..oliwa z iliwek
![]() |
#1994 |
Raczkowanie
|
A moje włosy po oliwie z oliwek zestawionej na noc, zemuglowanej maską Bioetika (30min) i zmytej szamponem Bambino wyglądają jak z reklamy. Ostatnio chyba przesadziłam z sylikonowym serum. Od dłuższego czasu nakładałam dwie pompki na mokre włosy a później kolejne dwie na suche. Może dlatego włosy przechodzą kryzys.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1995 |
Wtajemniczenie
|
ooł może przy zbliżającym się weekendzie zostawię na noc tę oliwę
![]() w tygodniu nistety nie wyobrażam sobie wstawac wczesniej o godz ( tzn o 4 ) i zmywać olej ;/ nakładasz olej + odzywka ? ja kupiłam sobie tutaj herbal essences hello hydration..mam nadzieję, że się nada. chociaż mam jakieś mieszane uczucia, żeby zostawiać odżywkę na całą noc hmm. Zazwyczaj kładę ją na olej przed myciem ( jakieś 15-20 minut
![]() |
#1996 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1997 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1998 |
Wtajemniczenie
|
jedyne co mogę stosowac to właśnie oliwa.
niedługo moja koleżanka będzi mi robiła paczę z Polski, mam zamiar zrobic liste kosmetyków.Myślę nad waxem - co by wcierać w skalp, szampony ziołowe i jakieś oleje , tylko nie wiem co moje włosy raczą przyjąć a czego nie eh
![]() |
#1999 |
Wtajemniczenie
|
Nałożyłam w środę na noc olej Wellness&Beauty (nigdy nie pamiętam co to, ale już wycofane
![]() ![]() ![]() Dzisiaj wjeżdża oliwa z oliwek. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziękuję ![]() oj tam oj tam ![]() ![]() ![]() ja uwielbiam kłaść na włosy każdy olej jaki mam pod ręką - obecnie wykańczam lniany i z winogron....czasem mieszam kilka włosy nie są obciążone etc są fajne bym rzekła
![]() |
![]() |
#2001 |
Rozeznanie
|
Wszelkie oleje i olejki przetłuszczają mi włosy i powodują że łupież powraca lub mocno się nasila... Szukałam wielu sposobów aby zwalczyć łupież, nie mieć tłustych włosów zaraz po umyciu oraz by włosy miały wygląd zdrowych i gładkich- a nie suchych połamanych i zucinanych....
1. Po wypróbowaniu bardzo dużej szamponów, odżywek i masek znalazłam ten idealny! Babcia Agafia - dziegciowy szampon przeciwłupieżowy. Szukałam rosyjskich kosmetyków w swoim mieście dość długo... ( dopiero drogeria wispol-posiada wiele marek, których nie dostaniemy w naturze, rossmanie itp.) - szafa bardzo pogada w szampony, maski, maseczki do włosów i twarzy! 2. Odżywka jaką obecnie stosuję to taka, którą sama sobie zrobiłam! Zagotowałam ziarna lnu ( receptura wg. przepisu z internetu). Ostudziłam gesty wywar, dodałam sok ze świeżo wyciśniętej cytryny i gotowe! Nakładam zaraz po umyciu - można spłukiwać lub nie. W internecie znajdziecie wiele informacji na temat zalet lnu na włosy. 3. Czasem nakładam na mokre włosy kilka kropel kwasu hialuronowego ( 1% roztwór - półprodukt możliwy do zakupu na stronie mazidła). Kwas można stosować z kremami, balsamami, maseczkami aby poprawić nawilżenie skóry. 4. Najrzadziej stosuję olej kokosowy. Decyduje się na niego wtedy gdy moje włosy mają ekstremalnie kiepski stan a ja dysponuje czasem aby trochę dłużej potrzymać tą "maskę" na włosach.
_________________________ ___ Zapraszam do obejrzenia mojego świątecznego rękodzieła! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post53652022 ![]() ![]() _________________________ ___________ ![]() Moje motto: "Wystarczy chcieć" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2002 |
Wtajemniczenie
|
ja nadal walczę z przesuszonym i w związku z tym przetłuszczającym się skalpem. Myję włosy codziennie lub co drugi dzień. W miedzyczasie przeczesuję włosy z talkiem dla dzieci johnsn - bardzo fajnie odświeża włosy, nie wiem tylko czy na dłuższą metę nie zrobi mi kuku. Wcieram nadal oliwę , ostatnio nie zrobiłam tego i dwa razy pod rząd umyłam włosy ... czułam dyskomfort;/ swędziało oj swędziało.
Zastanawiam się nad kupnem płynu Seboradin Niger i tu moje pytanie - czy może mi podrażnić jeszcze bardziej skórę głowy? chcę zacząć stosować jakąś wcerkę aby trochę pobudzić porost , strasznie się się sypią włosy/.
![]() |
#2003 |
Spaceroholiczka
|
Witam się po weekendzie 😎
Dziś planuję za podać na włosy olej sezamowy, Kallosa mlecznego i odrobinę miodu, wieczorem mycie Alpecinem, d/s arganowy maska Romantic, b/s Joanna z pokrzywą i Biosilk marakuja na długość. Brakuje mi jakiejś wcierki, szukam czegoś bez alkoholu, bym mogła nakładać na noc i najlepiej bez intensywnego zapachu. Myślę nad Jantarem, ale boję się o swędzenie skalpu. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2004 |
Rozeznanie
|
O jaaaa jak tu odżyło! Aż olej ciapnę na włosy z tej okazji!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2005 |
Zakorzenienie
|
to i ja dołączę, ale jutro, bo na noc nie lubię ;p
![]() |
#2006 |
Zakorzenienie
|
I ja nalozylam olej 😃
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2007 |
Raczkowanie
|
A moje włosy wołają o mycie ale mam jeszcze wakacje (co to za wakacje jak sie trzeba uczyc na poprawki!) więc umyje je jutro 🙁
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2008 |
Spaceroholiczka
|
A ja już po myciu melduję się z puchem przez miód
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2009 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie mogę dojść do ładu z moimi włosami. Szorstkie, bez blasku, spuszone. Trafi mnie coś zaraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2010 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi wczoraj znowu swędział skalp ;/ mimo nakładania oleju, może szampon zły mam. Zastanawiam się czy nie nałożyc kremu nivea na skórę głowy - tylko jak ja to póxniej domyję ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.