|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1981 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- [QUOTE=Arida_;61486756]Hej laski, ale mnie nastrachałyście tym postem na fejsie! Już myślałam, że któraś się wbiła mi w kolejke i sie sypneła Na szczęscie zaczęłam sypiać w miare normalnie. Tzn od około 1-2 do 6(już bez pobudek po 4 rano), wtedy wstaje, nadrabiam Was, coś wszamię i ide dalej w kime do 11 i dzień mi ucieka! jak chodziłam do pracy to jakoś bardziej byłam ogarnięta, teraz na wszystko schodzi mi mnóstwo czasu. Właśnie opitoliłam pół arbuza, 2 kanapki z sałatą i smażę stertę naleśników Mam tylko dzemor, a mi się chce z rozstopioną czekoladą, Pierwszy raz chyba chcica zwycięży i pójdę do sklepu heheh brawo Wy Bierz, są fajne i dobra cena A T niech nie gada zawsze możesz kupić oryginalnego szumisia z cry sensorem za 200 ![]() Mój tż tez nie wiem kiedy by ogarnął, że czas coś kupowwać dla dziecka jakbym tego nie robiła sukcesywnie co mc... Czasami są jak z kosmosu, zero poczyucia rzeczywistościPieluch nie bioirę, bo nie potrzeba, tylko pampka na wyjście. I osiołka tez nie biorę. bez przesady Zaraz bym musiała go wyprac, a po 2 jakoś dam rade dwa dni bez gadzetów, Za to biore smoczek ![]() Zgadzam się z Tobą w 1000% Kobiety odtrącają pomoc facetów, wszystko robią same, pińcet rzeczy biora sobie na głowę, a później jojczą, że są ze wszystkim same. Nie tędy droga. Nie wiem, jak u nas będzie ze wstawaniem w nocy, bo tż ma mega mocny sen, ale jak będzie potrzeba to będę w niego rzucać pampersem żeby wstał i mi pomógł. Sorry, wiem, że on ma na rano do pracy, ale nie zamierzam być ze wszystkim sama. Jest dorosłym mężczyzną i jak nie prześpi jakiejś nocki jak suseł, to nic mu się nie stanie Ale lipa, mam nadzieję, że uda Wam się odzyskać kasę i jeszcze gdzieś zamówić towar na szybkości. Tak na prawdę to akurat właśnie fotelik jest najpotrzebniejszy na początek, chyba że macie od kogo pożyczyć. Mój śpi tak mega mocno, że czasami jak go prosiłam żeby się przesunął, bo zajął całe łóżko jak ja chciałam się połóżyć, to tylko na mnie coś nafurczał i spi dalej... Finalnie lądowałam w salonie A rano się pyta, czy usnęłam przed TV.... taaaaa jasne Ale na razie deklaruje dobre chęci, że będzie wstawał do małego.. taaa aha ciekawe ![]() Z elektrycznych w miar rozsadnej cenie są na olx uzywane medele mini electric. Chodzą już po 60-80 zł do tego tylko kupujesz wymienne membranki. Nie jest cichy, ale opinie ma niezłe ja kupiłam tak w razie W, żeby mieć spokojne sumienie. Ale do szpitala nie biorę, w razie co tż podrzuci. Co to jest Raaany, ale jestem do tyłu ![]() Nutik, mam nadzieję, że dogadacie się z tż w każdej sprawie, zupełnie niepotrzebne jest teraz Tobie naładowanie się negatywnymi emocjami ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
jak wróciłam ze szpitala, to od razu zapusciłam odkurzacz. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1982 |
|
Zadomowienie
|
C_w_k, faktycznie udane zakupy, aż wraca wiara w drugiego człowieka
Kamila, też się cieszę, że zmywarka sama chodzi no i pralka ![]() Ale mam dziś aktywny dzień na nogach, a Kuba razem ze mną szaleje ![]() KuâŚ, gdzie ten kurier z Pocztex? nie mogę wyjść do sklepu!! muszę zmienić plany obiadowe, a szparagi czekały
|
|
|
|
#1983 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie, że w tydzień zrobiłyśmy prawie połowę wątku!
Do końca czerwca jest szansa na X część. Arida posiadasz statystyki, które lipcówki są największymi gadułami?
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Świetna
hmmm może też coś zamówię chociaż ja dostałam "kup sobie kwiatki w lidlu" Cytat:
|
|
|
|
|
#1985 |
|
Zadomowienie
|
Nie
a jak mogę to sprawdzic ?http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1...z-tymi-co.html
|
#1986 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, już widzę temat ogarnięty, ale to reszta musi do Was spisać numery i informować
) jeśli kogoś nie ma w K lub na FB to na priv![]() Alloffkowa, tablicę wytrzyjcie i podlejcie kwiatki! ![]() Nutik, kochana, nie stresuj się chłopem. Ja mojemu o tujach mówiłam dłuuuuuuuuuuuugo, teraz temat fotela do karmienia, bo ma mi odpacykować stary fotel bujany, który jest na strychu u rodziców. Pytam, kiedy się zabierze, a On, że jak będzie miał urlop, czyli jak się młody urodzi Uświadomiłam Mu, że nie wiem, jak się sprawy potoczą, ile będę w szpitalu a jak wrócę do domu to chciałabym już mieć miejsce do open baru mlecznego dla Jacha ![]() laktator mam ręczny, ten sam sprawdził się przy Hani ![]() Olutka, ja też byłam na pazurkach, od razu lepsze samopoczucie Munia, ja biorę 10 pieluch do szpitala, a jak coś to reszta będzie w aucie męża. W ogóle chcę mu taką siatkę z zapasami wrzucić - pieluchy, podklady, pontony Bella, żeby za dużo w torbie szpitalnej nie nosic ![]() Dzojsticzek, czyli za miesiąc już będziecie razem CWK nasz też czarny i w dodatku używany mnie wczoraj znajoma pani pomogła zanieść zakupy do auta i pan przepuscil w kolejce, moze jakis konkurs uprzejmosci?:PmamaNiny, obiad dla siebie ale żarcie z Waszej lodówki? ![]() miałam torbę pakować, ale... nie chce mi się lecę po Hanię i pójdziemy na spacer, plac zabaw i lody. Jaś ma ochotę na lody mango i kawowe, to dziecku nie odmówię
|
|
|
|
#1987 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast działać to czytam czerwcowki... jestem okropna!!
|
#1988 | ||
|
Zadomowienie
|
Wlasnie pochłonęłam wielką porcję fasolki szparagowej - moja pierwsza w tym sezonie i jestem w niebie!
W niebie, ale z fochem mąż mni wkurzył, bo to taki typ co nigdy nie wie co gdzie jest. Od dawna go uczę, że ja "nie wiem", bo co mnie obchodzą jego śrubki, klucze i inne duperelki. A ten co? Od 2h chodzi po domu, rzuca łaciną, bo mu potrzebny jakiś klucz do rozkręcenia łóżka, a on nie wie gdzie ten klucz jest. I ostatnio był na parapecie (no bo to miejsce na takie rzeczy przeciez) i NA PEWNO ja go gdzies wyniosłam Z nerwów juz mi sie ryczec chce, ale że mam dziś endo i ju zrobiłam makijaż nie rozpłaczę się choćby nie wiem co ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1989 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się przez tą nową apke nawet na forum nie chce wchodzić. :/
Narobiłam się, zrobiłam lody truskawkowe i orzechowe z syrropem czekoladowym i burel w kuchni a sprzątać nie ma komu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- mamaNiny ale nie kumam?? Przyjechała do Was, ugotowała tylko dla siebie i zadowolona? Serio? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1990 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć laski, nadrobilam 200 postów, nie mogę spać do 11
przesadzilam dziś, dość do południa potem skype z mama, czytam wad i idę robić obiad ![]() Nutik, dzojsticzek gratuluję wizyt, duże dzieci już mamy na wątku, czekamy już Mezzaluna super kącik, bardzo mi się podoba, i ten light grey fajnie wygląda na ścianach ![]() Kamila takie wywody od rana, aż spowaznialam jak to przeczytałam ))Cholera dobrze ze mi przypomnialyscie że muszę szumisia wyprac leży w szafie a pranie dawno skończone :/ Pampkow biorę jedna paczke 22 szt Mama Niny teściowa powinna dostać oscara! Jak to tylko dla siebie ugotowala? Bez sensu:/ Biore się za sprzątanie, straszny nygus dziś ze mnie :/ |
|
|
|
#1991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo poruszający wywiad dzięki.A statystyki nie wiem gdzie się sprawdza, ale na innych wątkach dziewczyny mają w pierwszym poście podane kto najwięcej plotkuje
|
|
|
#1992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtf??? Brak słów. |
|
|
|
|
#1993 |
|
Zakorzenienie
|
mamaNiny
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Fasolkę szparagowa bym zjadła!!!
Chciałam pochwalić mojego męża, bo powiedział, że w ramach naszej rocznicy związku, która mamy jutro, zabiera mnie w przyszłym tygodniu do teatru
|
#1995 |
|
Wtajemniczenie
|
Klapki sa! Ultra lekkie i tanie z Auchan jak poradzilyscie
I znalazlam cos takiego zamiast recznika kuchennego..120szt niby jak dwie rolki.. |
|
|
|
#1996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie fasolka po 15zł/kg, pożeram z masłem na kolację. Mąż ma gest, kultura pełną parą!
|
|
|
#1997 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nie mieli fasolki na stoisku obok a dalej mi się nie chce iść :p
|
#1998 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo do mojego gina Cytat:
|
||
|
|
|
#1999 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi Mary stracha napędziła
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2000 |
|
Zakorzenienie
|
Tu macie statystyki z tego watku
![]() https://wizaz.pl/forum/misc.php?do=whoposted&t=905066 Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2001 |
|
Wtajemniczenie
|
od 8.06. do 12.06 -40% na wszystko w reserved z kuponem.
|
#2002 |
|
Zakorzenienie
|
coś się do końca nie mogę odnaleźć na tej nowej apce.
Ja dziś mega aktywnie, a tu do końca dnia jeszcze daleko i jeszcze czeka mnie trening z Młodym bo mąż musi zostać dużej w firmie. Klapki z Auchana kupione I byłam dziś z teściową na "zakupach" w sklepie dziecięcym bo chciała kupić coś dla małej. Wcześniej rozmawiałyśmy o grubszym kocyku bo takiego jeszcze nie miałam. Ucieszyłam się, że idziemy razem i będę mieć wpływ na zakup, ta na pewno
|
#2003 |
|
Zakorzenienie
|
Tez dzis podjade do Auchan po te klapki. Bo mam tylko jedna pare
![]() Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- MamaNiny tesciowa odwalila chamowe na max. Powiedzialabym jej cos Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooo kattoo jak zwykle zorientowana Wysoko jestem w rankingu, 'gęba' mi się nie zamyka, a jakieś premie za to przysługują? (przypomniała mi się tabelka wyników z pracy hahaha)
|
|
|
#2005 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 34 dni do terminu z OM a ja nadal torby nie spakowalam. Mowcie mi #nieodpowiedzialnamatka 😂😂
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Inka ja tak jak dziewczyny bym odmowila zamowienie i kupila gdzie indziej. Ilez mozna czekac a przeciez to jest mega potrzebne!!! Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2006 |
|
Zakorzenienie
|
Hitem dzisiejszych zakupów są karnisze po 4 złote!!!! ![]() Do tego półeczki na Stasiowe książeczki i 2 skrzyneczki, do których tż ma dokręcić kółka i pomalować i będą na zabawki i na okazyjnej lampkę nocną do sypialni i wieszaczki Udany shopping ![]() Tarta daim też zjedzona
|
|
|
|
#2007 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam jedne fajne klapki dopasowane i drugie typowe basenowe, trochę mi latają, nie wiem czy je wziąć, bo i tak je wyrzucę, czy lepiej dokupić bardziej stabilneâŚ
|
|
|
|
#2008 |
|
Zadomowienie
|
Powinnismy jakiś rabat na te klapki w Oszołomie dostać
![]() Hahaha, a ja bez rankingu jako naczelną gadułkę obstawiałam Kamilę
|
|
|
|
#2009 |
|
Wtajemniczenie
|
Olutka jaką lampkę wzieliście?
|
|
#2010 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=olutka;61489361]Hitem dzisiejszych zakupów są karnisze po 4 złote!!!!
![]() Do tego półeczki na Stasiowe książeczki i 2 skrzyneczki, do których tż ma dokręcić kółka i pomalować i będą na zabawki i na okazyjnej lampkę nocną do sypialni i wieszaczki ale już wiesz od nas, że jesteś mistrzem zakupowym
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:31.

A T niech nie gada
zawsze możesz kupić oryginalnego szumisia z cry sensorem za 200
Czasami są jak z kosmosu, zero poczyucia rzeczywistości

lecę po Hanię i pójdziemy na spacer, plac zabaw i lody. Jaś ma ochotę na lody mango i kawowe, to dziecku nie odmówię 

mąż mni wkurzył, bo to taki typ co nigdy nie wie co gdzie jest. Od dawna go uczę, że ja "nie wiem", bo co mnie obchodzą jego śrubki, klucze i inne duperelki. A ten co? Od 2h chodzi po domu, rzuca łaciną, bo mu potrzebny jakiś klucz do rozkręcenia łóżka, a on nie wie gdzie ten klucz jest. I ostatnio był na parapecie (no bo to miejsce na takie rzeczy przeciez) i NA PEWNO ja go gdzies wyniosłam 
przesadzilam dziś, dość do południa
dzięki.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015
[od 10.09.2011]