|
|
#1981 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1
Moja Córa przechodzi dziś sama siebie. Od rana, czyli od 6 przespala łącznie może z 20 minut.
W domu nic nie zrobione. Mam nadzieje ze to jednorazowe bo inaczej sobie sobie łeb palne |
|
|
|
#1982 |
|
Zakorzenienie
|
Dzanet jakie to karmi można?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1983 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przy Bartku podawalam mm, tzn nie ja, tylko ktoś z kim on zostawał. Jak jechałam na zajęcia na uczelnie to zostawialam rodzicom butle i mm w zapasie jakbym nie mogła dotrzeć na karmienie. Nie chciało mi się bawić w odciaganie itd. (Sciagalam swoje mleko pierwszy miesiąc na wyjazdy, aż któregoś razu zapomnialam go wziąć z domu i tym sposobem odechciało mi się odciagania i wolałam zostawić w pogotowiu mm.)
Wiec troche mm musial zjeść mm, choć na początku było ciężko bo on cycusiowy na maksa i nie chciał za bardzo sztucznego silikonu memlac i smak mleka inny. Ale nie zaburzylo mu to w żaden sposób odruchu ssania, dalej cycus był nr 1. Tylko no u nas to było w awaryjnych sytuacjach, wiec nawet nie mmożna było tego nazwać karmieniem mieszanym |
|
|
|
#1984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Agusia i dzanet, kciuki za dzieciaczki. Trzymają nam się te choróbstwa :-( mój Kubuś nadal kaszle, byliśmy na wizycie, wszystko czyste, ale jak to w przypadku agusi, nigdy nic nie wiadomo :-( dostaliśmy antybiotyk, w razrie gdyby kaszel się nasilił, albo gorączka była, kaszel brzydki, jak to lekarka powiedziała, i kazała obserwować, bo zapalenie płuc czasem bezobjawowo występuje :-( |
|
|
|
|
#1985 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64094471]Chwilowe, to kryzys, minie!
Skąd wiesz że nic nie polecialo? Pij duzo, jak masz te herbatki laktacyjne to sobie strzel. Melisa, koperek, rumianek. No i karmi walnij a zobaczysz co się będzie działo. Głowa do góry! Laktacja serio jest w głowie!!! Haneczka a jak u Ciebie z hamowaniem laktacji? Udało się? Musialas brać jakieś leki?[/QUOTE] Dzięki! Trochę teraz poczytałam na ten temat. Marysia obudziła się po 40 minutach i pojadła z jednej piersi. Wcześniej nic nie leciało, bo strasznie się wkurzała przy ssaniu, a jak nacisnęłam to ani kropelki nie było...Cytat:
Przywitałam męża o godz. 17 w piżamie i z nerwami w strzępach
|
|
|
|
|
#1986 |
|
Zadomowienie
|
U nas Lila na początku dostawała sab simpeks, bo w nocy marudziła, płakała, nie mogła zasnąć, jak zasnęła to na10min, budziła się na 10min i zasypiała, oczywiście na rączkach, i jak nawet 2h, zanim się zaśpiła, i po tych sab simpeksach było bez zmian, więc po kilku buteleczkach odstawiliśmy. Od wczoraj daję bobotic i jest o wiele lepiej, fajnie wczoraj zasnęła, bez większego marudzenia, dzisiaj jak się obudziła, to leżała w łóżeczku z pół godz i się karuzelką bawiła, teraz też od rana dziecko zadowolone :-D może to poprostu zbieg okoliczności, a może to bobotic.
|
|
|
|
#1987 | ||||
|
Ania
|
Dzien dobry
My dzis wstalysmy na pierwszą pobudke o 6.30 ![]() Druga o 9.40 takze sie wyspalysmy Czy Wasze dzieci tez sie mocno ślinią? Ktoras z Was o tym pisala-a nawet o zabkach Dzanet- kciuki za szybki powrót ![]() Agusia-dobre wieści Honcia-rowniez dobre wieści ![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
to kryzys minie!! ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64094471]Chwilowe, to kryzys, minie! Skąd wiesz że nic nie polecialo? Pij duzo, jak masz te herbatki laktacyjne to sobie strzel. Melisa, koperek, rumianek. No i karmi walnij a zobaczysz co się będzie działo. Głowa do góry! Laktacja serio jest w głowie!!! Haneczka a jak u Ciebie z hamowaniem laktacji? Udało się? Musialas brać jakieś leki?[/QUOTE] juz od tygodnia nie ściągam w ogole prawie (troszkę pod prysznicem sciagalam jak mnie bolaly lekko piersi) . Ale mleko jest jeszcze - tzn jak ścisne to leci jeszcze trochę -wiec pewnie jak bym chciala wrócić do mojego mleka, to by sie udalo Ale ogolnie nic nie bralam, po prostu coraz rzadziej ściągalam-no i popijam szalwie-nie lubie, wiec rzadko pije.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale szczerze powiem: jak mozna dac antybiotyk w razie w? Jesli sie cos rozwinie, to nie wiadomo co, to jak mozna wcześniej przepisywac antybiotyk? I faszerowac czesto niepotrzebnie?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
||||
|
|
|
#1988 |
|
Zadomowienie
|
Haneczka, Mieszko sie slini na maksa. I ma dwa biale punkty na dziąśle dolnym- chyba zeby ale nie jestem pewna. Wrzuce foto na grupie na fb i oceńcie czy na pewno.
|
#1989 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;64088061]Babcia a od jutra mąż ma wolne.
Jutro już Zosia może przyjechać do nas na oddział, bo będzie dezynfekcja. DzisIaj tylko na korytarz bez Hani Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Fajne, że Zosia może Was odwiedzić ![]() Cytat:
U Nas pomogło przezucenie się na same dr Brown. Sab simplex przy wiekszych napadach też nie dawał rady :/ Cytat:
one znikoma ilość% mają. Ja piłam jedno dziennie lub co dwa dni jak mleczko sciagalam.Cytat:
ja podawalam Bobotic jak Sab Simplexa chwilowo nie miałam. U Nas nie zrobiło to różnicy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1990 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziś nawet zaliczylysmy pierwszy wspólny raz w toalecie... Akurat nikogo nie bylo w domu więc Mala na lezaczku bujalam, spiewalam i ... no ten tego... Matka wielozadaniowa Cytat:
|
|
#1991 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1992 | |
|
Ania
|
Dzieki za odpowiedzi o slinieniu
![]() Cytat:
Oby inhalacje pomogly ![]() Teściowa niepoważna!! Moj teściu wczoraj do nas przyszedł i wzial mala na rece, po czym mowi: mam taki katar ze szok, mam nadzieje, ze malej nie zaraze:/ a wscieklam sie. Zabralam mala do bujaczka-a później sie okazalo, ze kilka dni wczesniej grype mial.. Jak tak mozna? Debil i tyle... Dorosli ludzie, a w glowie czasem pustka..
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|
|
|
|
#1993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezu, ale mam lenia! Dziecko śpi, więc powinnam coś w chacie ogarnąć, ale ani myślę i oglądam sobie Olimpiadę w tv
|
|
|
|
|
#1994 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie szwagierka się nie odzywa od 3 tygodni. Pojechalismy do tesciów, a tam szwagierka zasmarana i zakaszlana. Karmie w pokoju Gabrysie Ona wchodzi i mowi ze chora, ja do nie aby uciekała mi z tąd. I obrazona poszła do swojego pokoju trzaskajàc drzwiami. Noo cholera jasna! Gdybym widziala, ze ktos chory u nich w domu w ogóle bym nie jechała czy to z dzieckiem czy bez. Bo co za roznica czy przyjechalibysmy w ta czy następną niedziele. Zła jestem na siebie, ze nie wyszlam i nie pojechalam do domu. Ale scen nie chciałam robić.
Zagadalam do niej smsowo na drugi dzień, to napisała żebym wyluzowała i jakies głupoty ze kazdy ma zarazki Wyjezdza pod koniec sierpnia na 3 miesiace. Małej od tamtej pory nie widziała, wczesniej też nie za często. Nie rozumiem..ja za brata córami to tesknie niesamowicie, a dla niej to pierwsza bratanica.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-08-12 o 17:17 |
|
|
|
#1995 |
|
Zadomowienie
|
Ech, pierwsze próby karmienia bez kapturkow średnio. Pocysia chwilę,puszcza i się drze. Teraz się mocno przyssala do kapturka, jakby cały dzień nie jadła
|
|
|
|
#1996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1997 | |
|
Ania
|
Cytat:
My jak jeździmy do mojej babci to ttam zawsze ktos chory, a oni to ukrywaja:/ i tak zawsze ktos z nas wraca tez chory, no bo sie zaraza.. Nie rozumiem ludzi, naprawde. Ja jak jestem chora, to nie ide do dzieci..
|
|
|
|
#1998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kingę 4 lekarzy osluchiwalo i było czysto a rtg dopiero wykazało zapalenie![]() ---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- Usg główki i brzuszka ok
|
|
#1999 | |
|
Ania
|
Cytat:
|
|
|
|
#2000 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teściowa do nas przyszła, słyszę że kaszle, Lilka zaczęła się budzić, a ta do niej nad łóżeczkiem się nachyla, mówię jej, żeby z daleka od dzieci, a ona że przecież jej nie kaszle. Ręce mi opadają :-( |
|
|
|
|
#2001 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
![]() albo prosto z papieroska nie myjąc rąk pcha je do dziecka, nosz kuu....ać już mam dość zwracania uwagi, czasem trzeba pomyśleć to nie boli.. potrafi do nas przyjść bez zapowiedzi w niedziele o 20.. co my już kąpiemy małą i sami chcemy ogarnąć sie i odpocząć. Nie mówiąc o jakiejkolwiek pomocy finansowejMoja mam aktualnie nie pracuje, pracuje tylko mój ojczym, nie dość że u nich mieszkamy to wgl nie chcą od nas kasy (oczywiście i tak coś dorzucamy) to ciągle coś małej kupują albo na mleko dadzą itd.Powiedzieli , ze na chrzciny sie dorzuca. A teściu, ma spora wypłate, rente, mieszka z siostra sam więc rachunki wszystko na pół i nawet grosza ani paczki pampersów od urodzenia nie dał.. ALE JEGO KOCHANA WNUSIA |
||
|
|
|
#2002 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, samam nie wiem czy tego antybiotyku nie podać :-( bardzo małego kaszle :-(
|
|
|
|
#2003 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już nie kumam swojego dziecka - raz chce cycka, raz nie, raz się na niego rzuca łapczywie, innym razem w ogóle go nie chce dotknąć nawet Muszę się bawić w odciąganie
|
|
|
|
|
#2005 | |||
|
Ania
|
Cytat:
![]() Moj tesc dotknal reki malej, no i ja mowie, zeby nie dotykac, bo to zarazki, a ona do buzi bierze przeciez... A on: no no, ja nie dotykam :/ Cytat:
no to współczuję. A po fajkach tez tego nie znosze jak sie idzie do dziecka :/ Mój tez lubil bez zapowiedzi przychodzic, ale raz drugi trzeci mowilam, ze do nas wystarczy zadzwonić i powiedzieć, ze sie chce przyjsc.. No to sie nauczyl.. Ale na cale szczęście rzadko przychodzi. Cytat:
Ja ogolnie uwazam, ze antybiotyki to w ostateczności.. Jak organizm sie nauczy, ze na kaszel dostanie antybiotyk, to później nie beda dzialaly... Ale to moje zdanie. Rozumiem, zapalenie uc, czy ukladu moczowego jak u coreczki dzanet, ale czy u Kubusia jest stwierdzone cos? Czy dala antybiotyk po prostu na kaszel?
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-08-12 o 20:33 |
|||
|
|
|
#2006 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2007 | |
|
Ania
|
Cytat:
Przecież antybiotyki są różne, i moim zdaniem przepisywanie ich, nie wiadomo na co mija się z celem... Jak mówię, to moje zdanie. Rozumiem, że boisz się szpitala, wiadomo- dlatego to, co zrobisz, to Twoja decyzja.
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-08-12 o 21:07 |
|
|
|
|
#2008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zielone światło mam
a ochoty nie Moge ćwiczyć i dostałam tabletki anty Wizyta za 6 mcy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
Ludzie czasami nie potrafią myśleć. Zdrowia dla Was Kochana ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
#2010 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam wyłącznie butelek awant bo maja smoczek bardzo zbliżony do browaki i dziecko musi trochę popracować aby mleczko leciało.
Co do wizyt w ubikacji z Maja to nie jeden raz juz tak miałam.... jakoś trzeba sobie radzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

Trochę teraz poczytałam na ten temat. Marysia obudziła się po 40 minutach i pojadła z jednej piersi. Wcześniej nic nie leciało, bo strasznie się wkurzała przy ssaniu, a jak nacisnęłam to ani kropelki nie było...
Przywitałam męża o godz. 17 w piżamie i z nerwami w strzępach
Pierwszy raz wracałyśmy z zakupów z rykiem do domu w tempie rakiety kosmicznej, bo dziecko głodne (mimo, że 1,5 godziny wcześniej zjadła z dwóch piersi) 
kropelki tez juz nie działaja

Moge ćwiczyć i dostałam tabletki anty